اطلاعيه بسيار مهم در خصوص امنيت پست الكترونيك

اخيراً با هجومي از حملات فيشينگ (Phishing) به سرور پست الكترونيك دانشگاه مواجه هستيم كه طي آن سعي در بدست آوردن اطلاعات شناسه كاربري پست الكترونيك ( آدرس و كلمه عبور) كاربران دارند.
در حملات فيشينگ برخي افراد ، براي كسب اطلاعات كاربران و سپس سوء استفاده هاي مختلف از آن ، وانمود مي كنند كه از طرف مركز فناوري اطلاعات هستند و از طريق پست الكترونيك، لينك ها و يا فرمهايي براي كاربران ارسال نموده و با ذكر دلايل مختلف، از كاربر درخواست وارد نمودن نام كاربري و كلمه عبور پست الكترونيك يا موارد ديگر مي نمايند. (مانند ایمیل زير)

333

حتي ممكن است صفحه اي مشابه صفحه مربوط به ورود به پست الكترونيك, دقيقا مشابه آنچه در دانشگاه وجود دارد, طراحي نمايند. که با کلیک بر روی لینک موجود در ایمیل با آن مواجه خواهید شد: مانند شکل زیر:

222

در خصوص موارد گزارش شده، آدرس فرستنده اينگونه ايميل ها توسط مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات فيلتر و مسدود مي گردد.
معهذا، متاسفانه لينك هاي مذكور بر روي سيستم هاي شخصي در منازل افراد و يا لپ تاپ ها ، تبلت ها و ديگر سيستم هاي موجود در سطح دانشگاه كه مجهز به آنتي ويروس قوي نباشند، باز شده و در نتيجه بعضي افراد بدون توجه، اقدام به ورود اطلاعات خود مي نمايند كه همين امر باعث هك شدن ايميل آنها و نيز ارسال حجم انبوهي از نامه ها ، از طريق آدرس ايميل ايشان به سرور هاي مختلف مي شود .
در مواقعي كه با چنين ايميل هايي (متقاضي آدرس و كلمه عبور) مواجه شديد بايستي اقدامات زير انجام شود:

۱٫ در صورتي كه نام و يا آدرس پست الكترونيك فرستنده ايميل را نمي شناسيد ، به چنين پيامها پاسخ ندهيد.

۲٫ در صورتيكه نام ذكر شده و يا آدرس پست الكترونيك فرستنده آشناست، لازم است با فرد يا مركز مذكور تماس گرفته و از ارسال ايميل توسط آنها مطمئن گرديد.

۳٫ هنگام تايپ ID و كلمه عبور خود در صفحه مربوط به ورود در پست الكترونيكي، توجه به سطرآدرس در بالاي صفحه مرورگر خود نموده كه عبارت mail.guilan.ac.ir و یا email.guilan.ac.ir نمايش داده شود. در صورتي كه آدرس ديگري مشاهده شد اقدام به ورود كلمه عبور ننماييد.

۴٫ در هر صورت درخواست ارسال كلمه عبور از طريق پست الكترونيك امري غير معقول است كه هرگز از طرف مركز فناوري اطلاعات ، انجام نمي شود.

۵٫ در صورت مشاهده چنين پيامي در دانشگاه ، با شماره تلفن ۳۳۶۹۰۸۲۱ و یا داخلی ۲۰۰۲ تماس گرفته تا اقدام لازم صورت گيرد.

در صورتيكه تاكنون به چنين فرمهايي پاسخ داده ايد در اولين فرصت الزاما” كلمه عبور خود را تغيير دهيد.

تاكيد مي گردد، مركز فناوري اطلاعات تحت هيچ شرايطي ازطريق ايميل و يا صفحه اينترنتي، درخواست نام كاربري و كلمه عبور از كاربران محترم نخواهد كرد.

013-33690821-3
مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات