گروه پژوهشی مهندسی آب و محیط زیست

معرفی گروه پژوهشی آب و محیط زیست

slide0006_image0371279425735big

اهمیت دریای خزر و سلامت آن برای حفظ نظام اکوسیستمیک منطقه و حیات زیستمندان وابسته به آن، بر همگان مشخص است. صرف نظر از صنعت صید آبزیان که به طور مستقیم معیشت تعداد زیادی از خانواده‌ها در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان را تامین می‌کند، سرسبزی، حفظ جنگل‌ها و مراتع، آب و هوای مطبوع آن و نیز کشاورزی این استان‌ها تماما وابسته به حیات دریای خزر می‌باشد. امروزه با توسعه کشاورزی و استفاده از سموم دفع آفات، گسترش صنایع کوچک و بزرگ منجر به ورود انواع آلودگی‌های خانگی، صنعتی، کشاورزی و غیره از طریق رودخانه‌ها به این دریا شده است.

رئوس فعالیت‌های پژوهشی مرکز تحقیقات آب و محیط زیست

• مطالعه رفتار هيدروديناميکي جريان آب و رسوب در رودخانه‌ها: شامل مطالعه انتقال رسوبات، بررسي اثرات احداث سازه‌هاي آبي بر مرفولوژي رودخانه‌ها و مطالعه اثرات برداشت مصالح بر پايداري رودخانه‌ها و مکانيابي نقاط قرضه،
  • روش‌هاي سازه‌اي و غير سازه‌اي حفاظت از بستر و سواحل رودخانه‌ها و نیز مهار و کنترل سیلاب،
  • مدل‌سازي فيزيکي- هيدروليکي آبراهه‌ها و سازه‌هاي آبي،