نهمین همایش روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ترکیه بر گزار شد | یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ ۰۶:۰۵:۴۰
index-1

نهمین همایش روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ترکیه با هدف تحلیل و بررسی تجارب تاریخی و چشم انداز روابط فرهنگی ایران و ترکیه با همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنیاد تاریخ ترکیه و دانشگاه گیلان برگزار شد.

در طول برگزاري دو روز همايش «روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ترکیه» نشست‌هاي «زبان و ادبيات فارسي در تركيه»، «تأثير زبان و ادبيات فارسي در بين تركان»، «مبادلات تاريخي و تمدني بين ايران و ترکیه»، «تبادلات فكري و فرهنگي بين ايران و تركيه»، «دين و عرفان در روابط ايران و تركيه»، «مبادلات فكري و فرهنگي بين ايران و تركيه(۲)»، «مسايل روابط فرهنگي ايران و تركيه» و «بررسي‌هاي فرهنگي و تاريخي دوره صفوي»، با حضور اساتيد دانشگاهي و محققان ايراني و تركيه‌اي، برپا شد.

مراسم اختتامیه این همایش با قرائت بیانیه پایانی و با حضور جمعی از اندیشمندان دو کشور برگزار شد. در بخشی از متن بیانیه به برگزاری منظم و مداوم اینم همایش همچون گذشته تأکید شده است.

حمایت از پیشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مبنی بر امضای پروتکل جامع فرهنگی جدید میان این سازمان با سازمان عالی فرهنگ، زبان و تاریخ آتاتورک، اجرای پروژه‌های مشترک تحقیقاتی به منظور دستیابی به اهداف مندرج در تفاهم نامه دوجانبه موجود، برگزاری نمایشگاه جنبی به منظور ارایه آثار و دستاوردهای پژوهشی استادان و پژوهشگران ایران و ترکیه در حاشیه همایش، لزوم انتشار فصلنامه مشترک دوزبانه و راه‌اندازی دبیرخانه دایمی همایش با حضور نمایدگان دو کشور، از دیگر بندهای این بیانیه محسوب می‌شود.

همچنین در این مراسم پروفسور دریا اورس، رییس بنیاد آتاتورک ترکیه، دکتر علی بانی، مدیر دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه گیلان، آقای حسن صفرخانی، رایزن فرهنگی ایران در ترکیه و دکتر خلج‌منفرد، دبیر علمی همایش، در سخنانی کوتاه برای انجام تلاش به منظور تحقق اهداف این همایش و همچنین عملی و اجرای شدن نظریات مطرح شده توسط اساتید شرکت‌کننده، تأکید کردند.

گروه همکاری های علمی و روابط بین الملل