قرار گرفتن نام پرفسور جعفر بی آزار در جمع دانشمندان یک درصد برتر دنیا | پنج شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۴ ۰۷:۲۱:۰۷

پرفسور جعفر بی آزار استاد گروه ریاضی دانشگاه گیلان در جمع ۱۷۳ دانشمند از دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور در زمره دانشمندان یک درصد برتر دنیا قرار گرفته‌اند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به تهیه فهرست کاملی از نخبگان علمی کشور گفت: تاکنون به طور تقریبی ۱۷۳ دانشمند از دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور در زمره دانشمندان یک درصد برتر دنیا قرار گرفته‌اند.

دکتر محمدجواد دهقانی اظهار کرد: نخبگان علمی مهمترین عامل رشد و توسعه نظام‌های علمی هستند، از همین رو شناسایی آن‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است. کشورهای پیشرفته علمی برای جذب نخبگان از سرتاسر دنیا برنامه‌ریزی و سرمایه گذاری می‌کنند که باعث شده است تا این کشورها به بزرگترین مقصد برای مهاجرت نخبگان علمی دنیا تبدیل شوند.

دهقانی افزود: نخبگان یک درصد برتر دنیا، ۱۴درصد از کل علم دنیا را تولید می‌کنند و همین گروه ۲۴ درصد از کل استنادهای دنیا را دریافت می‌کنند. پایگاه طلایه‌داران علم آی.اس.آی (http://pesi.isc.gov.ir/) فهرست دانشمندان یک درصد برتر دنیا را فراهم آورده است، هر چند مبتنی بر اصول علم سنجی می‌توان تا پژوهشگران ۲۰ درصد برتر دنیا را در زمره نخبگان برتر علمی دنیا قرار داد. در واقع ۲۰ درصد از محققان برتر دنیا ۶۶ درصد از علم دنیا را تولید کرده و همچنین ۸۵ درصد از استنادهای دنیا را دریافت می‌کنند.

سرپرست ISC گفت: میزان در انتخاب پژوهشگران برتر تعداد استنادهای صورت گرفته به آن‌ها از طرف سایر پژوهشگران است. بر همین اساس پژوهشگرانی که توانسته‌اند بر اساس تحقیقات خود به بالاترین سطح اعتبار بین‌المللی دست یابند، در دسته دانشمندان یک درصد و ۲۰ درصد برتر دنیا قرار می‌گیرند. طلایه داران علم آی.اس.آی نویسندگان را برحسب دامنه فعالیت علمی خود در رشته‌های موضوعی ۲۲ گانه قرار می‌دهد. به این منظور تنها فعالیت نویسندگان در ده سال اخیر در محاسبات لحاظ می‌شود. نویسندگان در هر رشته بر حسب تعداد استنادهایی که دریافت کرده‌اند، مرتب سازی و سپس یک درصد برتر نویسندگان به عنوان نخبگان علمی در نظر گرفته می‌شوند.

• دیدگاه شیرین باقری در ۱۲ آذر ۱۳۹۴

وجود چنین اساتیدی باعث افتحار است باشد که قدر دان آنان باشیم