آغاز ثبت نام دوره آشنایی با فن ساختمان (ویژه رشته معماری) | شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ ۰۷:۳۸:۱۳

گروه آموزشهای آزاد دانشگاه گیلان در نظر دارد دوره آشنایی با فن ساختمان ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته معماری را برگزار نماید.

مشخصات کلی دوره:

مدت دوره: ۳۶ ساعت (۱۲ جلسه ۳ ساعته-هفته ای دو جلسه)

ظرفیت دوره : حداقل ۲۰ نفر

هزینه شرکت در دوره: هر نفر ۴۵۰٫۰۰۰ تومان

مدرس دوره: بهرنگ دریای لعل – عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی

هدف دوره:

– از آنجائیکه دانشجویان معماری پس از فارغ التحصیلی، با توجه به دروس فنی فراگرفته در دانشگاه توانایی لازم برای اجرا و نظارت بر اجرای ساختمانهای متداول در بازار کار را دارا نیستند، لذا گذراندن دوره ای که به طور عملی آنها را با مراحل ساخت آشنا سازد، ضرورری به نظر می رسد.

گذراندن این دوره، فاصله میان دانش فن ساختمان ( که در دانشگاه مطالعه شده است) و آنچه به طور واقعی و علمی در جامعه مهندسی در حال اجراء است را به حداقل خواهد رساند، به عبارت دیگر مهندسین پس از گذرانیدن این دوره قادر به اجراء و نظارت ساختمانهای متداول (اسکلت بتنی و فلزی) خواهند بود.

محتوای دوره:

– نقشه مجموعه ” Site plan” که در آن با تعیین محل، درزهای قسمتهای مختلف ساختمان نشان داده شده و محوطه سازی مربوطه طراحی گردیده با مقیاس ۱:۲۰۰ یا بیشتر

– نقشه های معماری : زیر زمین همکف ، طبقات ، بام (شیب بندی) نماها و مقاطع که حتماً یکی از انها از روی پله اصلی باشد با مقیاس ۱:۱۰۰ یا ۱:۵۰

– نقشه های اجرایی ” wall section” حداقل یک مقطع از نماها ، اصلی و ساختمان یک پله با مقیاس ۱:۲۰ و مطالعه و تهیه نقشه های تفصیلی ( دیتیل های معماری ) شامل: پله ها ،نرده ها ، کف سازیها ، عایق کاریهای رطوبتی ، حرارتی و صدا ، آبروهای بام ، درزهای انبساط ، سقفهای کاذب ، در و پنجره های داخلی و خارجی و تیپ بندی آنها ، دیوارسازی و تیغه بندی ها و دیگر جزئیات اختصاصی مربوط به طرح و جداول مورد نیاز .

– نقشه های مربوط به ایستایی ، خاکبرداری ، پب کنی نقشه های شالوده به مقیاس ۱:۱۰۰ و ۱:۵۰ نقشه های اجرایی دیتیل ها ، سیستم ساختمانی از قبیل اتصالات در پی ها ، ستونها و …. بنحوی که اندازه ها و ابعاد منظور شده در نقشه ها متناسب و منطقی باشد.

محاسبات حداقل یک سقف ، تیر فرعی ، تیر اصلی ، ستون پی و کلاف مربوطه با توجه به مقاومت مجاز فرض شده برای زمین و محل ساختمان.

– با توجه به اینکه طرح معماری را نمی توان از طرح تاسیسات مکانیکی و الکتریکی جدا نمود و دانشجویان دردروس تنظیم شده محیطی در این قسمت مطالعه کافی نموده اند لذا در طراحی با در نظر گرفتن و انتخاب یکی از سیستمهای گرمایش و برودتی و نیز تاسیسات آبرسانی و فاضلاب و همچنین روشنایی لازم است مسیرهای لازم برای عبور کانالهای مورد نیاز و تامین امکانات اجرایی این قسمت را نیز در نقشه های خود منظور نمایند.

پی: شناخت نسبت به عملکرد و نقش پی در ساختمان –آشنایی به بستر پی – انواع بستر با توجه به دانه بندی و جنس خاک- نقش مقاومت زمین در انتخاب نوع پی – روشهای آماده سازی بستر در رابطه با انواع پی – روشهای خاکبرداری – خاکریزی – تسطیح – تثببیت بستر – شمع کوبی – چاهکهای بتنی – شفته آهک .

*انواع پی به لحاظ جنس : شفته آهک – باتارد – آجری – سنگر – بتنی و ….

* انواع پی به لحاظ شکلی : (تصویر) –( منفرد) تکی- نواری-ادیه …..

عناصر باربر: شناخت عناصر باربر و نقش و عملکرد آنها در ساختمان

*آشنایی با انواعذ عناصر باربر: دیوارهای باربر (چینه ای خشتی – آجری – سنگی – بتونی و…. )ستونهای باربر (سنگی-چوبی-آجری –فولادی –بتونی)دیوارهای برشی.

پوشش(سقف) : شناخت اولیه نسبت به انواع پوشش در ساختمان – آشنایی با انواع پوششهای ساختمان : سقفهای مسطح – سقف های قوسی – سقفهای شیبدار

آشنایی با جزییات سقف های مسطح :تیر چوبی – طاق ضریبی و تیر آهن – تیرچه بلوک – سقفهای مرکب – دال های بتنی درجا- سقف های پیش ساخته

آشنایی با انواع سقف های قوسی با جزییات مربوطه : انواع قوسها و طاقها انواع گنبد ، ترکیب طاق و قریزه، طاق وچشمه ، کانی پوش

آشنایی با انواع سقفهای شیبدار با جزئیات مربوطه : با عناصر چوبی ، فلزی ، بتنی

پوششهای کاذب :رابیس – تایل های پیش ساخته – دامپا (چوبس ، فلزی ، گچی و…)

انوتاع کف سازی : اشنایی با انواع کف سازی ( کف پوش های اجری ، سنگ فرش و …. )

– انواع درها و قابها و جزئیات مربوطه (چوبی-فلزی- شیشه ای و….)

– نواع پنجره ها و جزئیات مربوطه : مصالح (چوبی-آهنی –شیشه ای – آلومینیومی – پلاستیکی و شیشه ای و برزنتی و…..)

– انواع نرده ها شامل پرچین ها-نرده های چوبی –فلزی –ترکیبی و …

– قفسه ها در ساختمان بصورت چوبی – فلزی با مصالح بنایی (مکانهای مورد استفاده آشپزخانه ، انباری ، اطاق و …..)

– داکت ها و مجراهای عبور تاسیسات و هواکش ها ، نحوه اتصال با دیوارها – سقف و جزییات مربوط در بام

– سرویس ها در ساختمان – آشپزخانه – سرویس های بهداشتی (حمام ، توالت ، رختشویخانه و ….(

ب. عناصر ارتباط دهنده سطوح افقی در ساختمان :

۱٫پله ها

۲٫رمپ ها

– درزها : انواع درزها (انبساط – انقطاع و…. )

– آشنایی با مبحث ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا

شروع دوره : پاییز۱۳۹۵ و پس از به حد نصاب رسیدن متقاضیان

توجه:

– به شرکت کنندگان ، پس از پایان برگزاری، گواهی معتبر شرکت در دوره با امضای معاونت محترم آموزشی دانشگاه گیلان اعطا خواهد شد.

– به علت محدودیت پذیرش، اولویت ثبت نام بر اساس تاریخ فیش واریزی و تکمیل فرم ثبت نام در سایت خواهد بود.

– در صورت تکمیل ظرفیت و یا لغو دوره، وجوه پرداختی مسترد شده و یا در صورت صلاحدید دانشگاه برای افراد مازاد بر ظرفیت در تاریخ دیگری این دوره بر گزار خواهد شد.

– در صورت عدم شرکت در دوره، در صورت تشکیل دوره، وجوه پرداختی مسترد نخواهد شد.

انجام ثبت نام:

برای پیش ثبت نام اینجا کلیک کنید.

(مبلغ پیش ثبت نام ۴۵ هزار تومان است که در هنگام پیش ثبت نام، به صورت آن لاین پرداخت خواهید نمود).

01333443889
رشت، تقاطع غیر همسطح انتظام، بلوار شیون فومنی(سلیمانداراب)، جنب مزار میرزاکوچک خان، پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان
آموزش های آزاد