بهینه‌سازی فتوسنتز با استفاده از تنوع ژنی | سه شنبه ۵ دی ۱۳۹۶ ۰۶:۰۲:۱۷

دانشمندان دانشگاه Wageningen هلند، موفق به کشف تنوع ژنتیکی طبیعی در فرایند فتوسنتز گیاهان شده‌اند  و این درک را تا سطح DNA گسترش داده‌اند.

تیم تحقیق فوق به سرپرستی مارک آرتس و جرمی هاربینسون، نشان داده‌اند که گیاه مدل «آرابیدوپسیس تالیانا» دارای چندین ژن است که در فرایند سازگاری گیاه به تغییرات مربوط به نور دریافتی از خورشید، دخیل هستند. ژنی که در این مطالعه به‌طور دقیق بررسی شده است، ژن Yellow Seedling 1 است که در سازگاری کلروپلاست‌ها به تغییرات نوری دخالت دارد. به خاطر تنوع این ژن، برخی از گیاهان می‌توانند افزایش نور، به‌عنوان‌مثال تفاوت نور در یک روز ابری و یک روز آفتابی را بهتر از دیگران مدیریت کنند.

این اولین بار است که این تنوع در گیاه فوق یافت‌ شده است، اما از آنجائی که ژن‌های فتوسنتز تقریباً در همه گونه‌های گیاهی وجود دارند، دانشمندان انتظار دارند که بتوانند تنوع مشابهی را در بسیاری از گیاهان دیگر نیز بیابند.این کشف نشان می‌دهد که بهینه‌سازی فرایند فتوسنتز گیاهان براساس تنوع ژنتیکی طبیعی آن‌ها، امکان‌پذیر است، چیزی که تاکنون در مورد آن تردید وجود داشت. اصلاح  ژنی بر اساس این فرایندهای فتوسنتز بهینه‌شده، در طولانی‌مدت می‌تواند باعث شود که محصولات کشاورزی باوجود دریافت همان میزان خاک، آب و مواد مغذی، بازده و عملکرد بیشتری داشته باشند. به گفته دانشمندان، این کشف، ما را به درک مفهوم «عملکرد بیشتر با نهاده کمتر»، یک گام نزدیک‌تر می‌کند.
لینک مقاله: https://goo.gl/XMmHci

سایر
۰۱۳-۳۳۶۹۰۴۵۴
رشت، کیلومتر ۵ جاده قزوین- دانشگاه گیلان- ساختمان کتابخانه مرکزی- طبقه دوم- دفتر زیست فناوری