FA EN AR RU FR CHI

اختراع دستگاه مبدل نوری گازهای گلخانه ای به سوخت های هیدروکربنی توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

دکتر محمدحسن لقمانی عضو هیات علمی گروه نانوفناوری به  همراه رسول حسین دخت دانشجوی کارشناسی ارشد نانومواد موفق به اختراع دستگاه مبدل نوری گازهای گلخانه ای به سوخت هیدرو کربنی شدند.

کمبود انرژی و آلودگی هوا براثر استفاده از سوخت­های فسیلی به عنوان بزرگترین مشکل جهانی، بشر را تهدید می­کند و پایان یافتن این قبیل سوخت­ها حداقل در 50 سال آینده پیش ­بینی شده است. به همین منظور دستگاهی طراحی شده است که تقلید کننده روند طبیعی فتوسنتز در یک فرآیند شیمیایی در حضور نانوکاتالیست­ ها است. با ورود گاز دی اکسیدکربن به عنوان آلاینده به محفظه راکتور، این گاز آلاینده به ترکیبات ارزشمند مانند متان، متانول، اتانول، فرمیک اسید، استون، استالدهید، فرمالدهید و دیگر مواد تبدیل می­شود. این راکتور فتوکاتالیتیکی می­تواند گازهای گلخانه­ ای، آلاینده­ های کارخانه­ های صنعتی، دود حاصل از سوختن موتور خودروها و زباله ­ها را به سوخت­های با ارزش تبدیل کند. انجام فرایند تبدیل در فاز گازی ویژگی متمایز کننده این راکتور است. دستگاه طراحی شده مجهز به کنترل کننده دبی جرمی گاز آلاینده وگاز حامل، سنسورهای فشار گازهای ورودی، دما و رطوبت، فشارسنج، شیرهای سوزنی، رطوبت ساز، کمپرسور ترموستاتیک جهت تنظیم دما و توربوفن های مخصوص است. جهت انجام فرایند لامپ پرفشار متال هالید در مرکز دستگاه تعبیه شده است. کلیه مراحل طراحی، ساخت، بررسی عملکرد و استقرار دستگاه در آزمایشگاه گروه نانوفناوری- دانشکده فنی انجام شد. دستگاه اکنون جهت انجام پروژه­ های دانشجویان کارشناسی ارشد در حال استفاده است.

آدرس کوتاه :