تألیف کتاب برداشت چوب توسط عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان

کتاب برداشت چوب از جنگل توسط دکتر مهرداد نیکوی عضو هیات علمی گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان تألیف و توسط انتشارات دانشگاه گیلان در 9 فصل منتشر شد.

در خلاصه این کتاب امده است:

بی‌شک چوب به‌ عنوان زیست تجزیه‌پذیرترین محصول تولید شده در جنگل کاربرد زیادی در زندگی بشر دارد و محصولات متنوعی به‌ صورت مستقیم و غیرمستقیم از آن ساخته می‌شود. تولید چوب در جنگل در قالب برنامه تولید و از طریق افزایش رویش سالیانه درختان جنگلی و با حفظ موجودی سرپا، در قالب تک درخت انجام می‌شود. با توجه به نیاز جامعه به چوب به‌عنوان یک فرآورده مهم صنعتی و نقش آن در تأمین سوخت جوامع روستایی، تولید و انتقال آن در داخل جنگل به مراکز مصرف نهایی نیازمند برنامه‌ریزی است که این کار از طریق طرح‌های جنگلداری انجام می‌گیرد.

برداشت چوب از جنگل در سطوح فنّاورانه متفاوتی انجام می‌گیرد که سطح فنّاوری بکار رفته در کشورهای مختلف متفاوت است ولی هدف همه آن‌ها حفظ موجودی جنگل و توسعه پایدار آن در کنار تأمین نیاز چوبی جامعه است.

کتاب حاضر تلاش نموده است تا این روند را در مجرای علمی و مبتنی بر مطالعات انجام شده در حوزه مهندسی جنگل بیان نماید و اطلاعات جدیدی در ارتباط با برداشت چوب از جنگل در اختیار اساتید، دانشجویان و محققین حوزه مهندسی جنگل قرار دهد.

ابراهیم حبیبی
سلام آقای دکتر ، ضمن تبریک به شما با آرزوی موفقیت برای تمامی مراحل زندگیتان