FA EN AR RU FR

ترجمه کتاب فیزیک هسته ای ستارگان توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه گیلان

کتاب فیزیک هسته ای ستارگان تألیف کریستیان الیادیس توسط دکتر عباس قاسمی زاد و دکتر سهیل خوشبین فر اعضای هیأت علمی گروه فیزیک دانشگاه گیلان و سید سهیل اسماعیلی دانشجوی دوره دکتری فیزیک دانشگاه گیلان ترجمه و به همت انتشارات دانشگاه گیلان منتشر شد.

منبع اصلی حیات روی زمین، انرژی آزاد شده از واکنش­ های گداخت هسته ­ای عنصر هیدروژن در قلب ستاره ای نسبتاً جوان است. فیزیک هسته ­ای به عنوان یکی از شاخه­ های اصلی فیزیک به مطالعه پدیده­ های هسته ­ای رخ داده درون ساختار هسته ­های اتمی می­پردازد. گستره کاربرد آن طیف وسیعی از پدیده ­ها، از محدوده ابعاد هسته تا ابعاد فراکهکشانی، و محدوده زمانی معادل با عمر کیهان را در بر می­گیرد. در این میان، اخترفیزیک هسته­ ای، شاخه ­ای از دانش فیزیک هسته ­ای است که درباره تحولات هسته­ ای درون ستارگان کاوش می­کند. هسته ­زایی در محیط ­های ستاره ­ای نقشی تعیین ­کننده در تحول ساختارهای ستاره ­ای و حتی کهکشانی دارد. از این رو، مطالعه اخترفیزیک هسته­ ای به عمق دانش بشری درباره تحولات عناصر مختلف در مجموعه­ های ستاره ­ای شتاب بیشتری می­دهد. از طرفی کاربردهای زمینی این گرایش نیز امروزه توجه جهانی را به خود جلب کرده است. از اواسط قرن بیستم، بشر تلاش فزاینده­ ای برای ایجاد ستاره ­ای کوچک روی زمین آغاز کرده است و امید است اولین درخشش انرژی گداخت هسته ­ای در سال­ های آینده روی زمین افروخته شود.

آدرس کوتاه :