FA EN AR RU FR CHI

کنترل رفتار لرزه‌ای برج توربین‌های بادی تحت تحریک پایه

ایمان سلیمی ویشکا دانش آموخته مهندسی عمران- سازه  در مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه گیلان با راهنمایی دکتر آرش بهار به توصیفگری رفتار لرزه‌ ای کنترل سازه‌ ای توربین بادی پرداخته است.

سلیمی با توجه به اینکه تاثیرات رشد جمعیت و افزایش پیشرفت تکنولوژی و نیاز جامعه بشری به افزایش منابع تولید انرژی بیش‌ازپیش محرز است و جهان در حال حرکتی بدون توقف به سوی ماشینی شدن صد‌ در‌صد پیش می رود در این پژوهش اشاره می کند که بحرانهای تأمین انرژی در آینده نه‌چندان دور گریبان ‌گیر کشورهایی خواهد شد که از این قطار پرشتاب جا بمانند.
وی نیروی باد را همواره فرصتی برای بشر بیان می کند تا با استفاده از آن انرژی مورد نیاز خود را تأمین کند. این منبع لایزال، از سالهای دور، راه درازی را طی کرده تا در نهایت با فناوری های امروزی توانسته در بسیاری از کشورهای پیشرفته صنعتی، عنوان اولین منبع تأمین انرژی را به خود اختصاص دهد.
سلیمی ویشکا در این رساله کشور ایران را از جمله کشورهای در حال توسعه و رشد صنعتی دانسته که تنها از درصد اندکی از ظرفیت تأمین انرژی باد خود بهره می‌برد در حالی که دارای پهنه های بادخیز زیادی نظیر دریا و صحرا است.
این محقق دانش پژوه توربین‌های بادی را منبعی بسیار پر سود می داند که می‌تواند بعد از چند سال مطالعه و تولید نیاز برقی کشور را برای همیشه برطرف سازد.از طرفی ایران از کشورهای لرزه خیز دنیا محسوب شده و دارای گسل های آماده فعالیت بسیاری است که می‌تواند خطر نصب این توربین ها را افزایش دهد.
رفتار سازه‌ی توربین بادی در مقابل تحریک زلزله با استفاده از علم کنترل سازه و ابزارهای کنترلی مختلف سازه‌ای وفق پذیر در این تحقیق با یک سازه برج توربین 5 مگاواتی مورد تحلیل دینامیکی قرار گرفت و سعی شده تا با روند سعی و خطا نواقص آن به ‌وسیله ابزاری های کنترلی نظیر جداگرها و میراگرها برطرف گردد و در مواجهه با تحریکات زمین عملکرد خود را از دست ندهد.

آدرس کوتاه :