دانشجوی دانشگاه گیلان موفق به دریافت دیپلم جایزه ادبی سنکا در ایتالیا شد

20 11 2023
کد خبر : 7217897
تعداد بازدید : 83566

حمید نظرخواه، دانشجوی کارشناسی ارشد ایران شناسی دانشگاه گیلان و شاعر اهل کوچصفهان گیلان جایزه بین المللی ادبیات معاصر لوسیوس آنئوس سنکا که توسط آکادمی علوم و هنرهای فلسفی در ایتالیا برگزار شد را از آن خود کرد.


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

07 12 2023

پژوهشگران و فناوران برتر استان گیلان معرفی شدند

عصر امروز آئین اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره پژوهش و فناوری استان گیلان با هدف تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده گیلان در سالن الغدیر استانداری برگزار شد. دکتر اسدالله عباسی استاندار گیلان در این مراسم در سخنانی با اشاره به اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه‌ها به امر پژوهش گفت: اعتبارات پژوهشی دستگاه‌ها در استان حتی یک ریال نباید صرف بخش های دیگر شود. دکتر عباسی خاطر نشان کرد: ارتقاء شاخص‌های توسعه در حوزه‌های مختلف، افزایش بهره وری، بالابردن رفاه مردم و بهبود زندگی آنان با تکیه بر پژوهش و به کارگیری پژوهش های کاربردی محقق می شود از این رو پژوهش باید همواره مورد توجه باشد. نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه پژوهشگران برای فعالیت‌های پژوهشی باید از امکانات و فضای لازم برخوردار باشند، افزود: برای هر پژوهشگری در استان عدم برخورداری از مکان و فضای مناسب برای انجام فعالیت‌های پژوهشی مساله ای جدی است و در این راستا باید هر ظرفیت مناسبی که وجود دارد به این امر اختصاص یابد. استاندار گیلان با تاکید بر اینکه همه ما باید از پژوهشگران حمایت کنیم، اضافه کرد: در راستای حمایت از پژوهشگران، اعتبارات پژوهشی را افزایش داده‌ایم و این موضوع را به دانشگاه‌های استان اعلام کرده‌ایم. نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به تهدید جمعیتی در استان بر ضرورت انجام پژوهش و تحقیقات کاربردی از سوی محققان برای برون رفت از این مشکل تاکید کرد. دکتر عباسی، پژوهشگران گیلان را افتخاری برای استان دانست و با تاکید بر ضرورت حفظ و حمایت از آنان خاطر نشان کرد: پژوهشگران نگاه تحولی دارند از این‌رو از نظرها، پیشنهادها و راهکارهای آنان در رفع موانع در استان استفاده و استقبال می‌کنیم. دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان و دکتر عبدالله حاتم زاده رئیس پارک علم و فناوری گیلان هم در این مراسم گزارشی از روند برگزاری  جشنواره تجلیل از پژوهشگران و نمایشگاه هفته پژوهش، فناوری و فن بازار استان ارائه کردند. در این نشست همچنین تعدادی از محققان کمبود تجهیزات، امکانات آزمایشگاهی و فضا برای انجام کارهای پژوهشی را از مهمترین مشکلاتشان عنوان کردند و با تاکید بر رفع این مسایل، خواستار تسریع در دریافت تسهیلات و مجوزها شدند. در پایان این مراسم هم از پژوهشگران و فناوران برگزیده گیلان تقدیر به عمل آمد. اسامی پژوهشگران و فناوران برتر استان گیلان در سال ۱۴۰۲

06 12 2023

مراسم روز دانشجو با حضور استاندار گیلان در دانشگاه گیلان برگزار شد

مراسم روز دانشجو با حضور استاندار گیلان، روسای دانشگاه های استان و دانشجویان دانشگاه های استان گیلان در تالار حکمت دانشگاه برگزار شد. دکتر اسدالله عباسی استاندار گیلان در این مراسم با تبریک فرا رسیدن روز دانشجو اظهار کرد: صحبت های شما دانشجویان را به طور کامل گوش کردم و دغدغه شما که برگرفته از احساسات و تعلق خاطر بوده را گوش کرده و برای حل آنان تلاش خواهم کرد. وی با اشاره به مشکلات موجود در دانشکده فنی مهندسی شرق گیلان دانشگاه گیلان گفت: این دانشکده یک ظرفیت بالقوه برای گیلان است و من دغدغه شما دانشجویان را در این جلسه شنیدم و به زودی با حضور در این دانشکده؛ برای حل مشکلات آن تلاش مضاعف خواهم کرد. نماینده عالی دولت در گیلان؛ دیدار با نخبگان و دانشجویان را یکی از مهمترین وظیفه دولت سیزدهم دانست و تصریح کرد: هر زمانی دانشجویان بخواهند باید تمامی مسوولان و مدیران کل در بین آنان حضور یافته و به سخنان و دغدغه‌های قشر دانشجو گوش فرا دهند از این رو هر مدیری که به درخواست دانشجو جواب منفی داد از مسوولان دانشگاه درخواست دارم‌ به بنده گزارش دهند. استاندار گیلان گفت: صمیمی‌ترین دیدارهای مقام معظم رهبری با قشر دانشجو و نخبگان است که این امر نشان‌دهنده اعتماد رهبر معظم انقلاب به جوانان می‌باشد و هر زمانی دانشجویان بخواهند در خدمت آنان خواهم بود. وی با تاکید بر لزوم توجه به شرکت‌های دانش بنیان در گیلان افزود: شرکت‌ها و دهکده‌های دانش بنیان باید در گیلان بیش از گذشته فعال شوند زیرا منجر به کاهش بیکاری می‌شود از این رو در شرکت‌ها و دستگاه‌های اجرایی باید از ظرفیت نخبگان بهره‌مند شده و برای حل معضلات استان از شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم. استاندار گیلان اقدامات انجام شده در خصوص پسماند سراوان را در چندسال گذشته بی سابقه دانست و بیان کرد: درخصوص وضعیت پسماند باید منصفانه نگاه کرد زیرا اقدامات صورت گرفته در این خصوص از جمله تفکیک زباله از مبدا بی سابقه بوده است. دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان هم در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد شهدا به خصوص شهدای دانشجو و تبریک روز دانشجو به اتفاقات سال ۱۳۳۲ و کودتای ۲۸ مرداد و شهید شدن سه دانشجو اشاره کرد و گفت: دلیل تظاهرات و قیام دانشجویان برای استکبار ستیزی و حق خواهی بود. رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه دانشجویان ما حدود شصت سال است که روحیه مطالبه گری خود را حفظ کرده خاطرنشان کرد: دانشجو باید شرایط موجود را درک کند و متناسب با آن تصمیم بگیرد و سپس عکس العمل داشته باشد و بینش علمی و سیاسی خود را قوی کند. دکتر نجفی در ادامه با اشاره به فضای مسموم مجازی هم اشاره کرد و گفت: دانشجویان باید مراقب باشند تا عده ای روی موج مطالبه گری دانشجو سوار نشوند تا بتوانند روند علم را دچار اختلال کنند. وی همچنین خطاب به دانشجویان گفت: در این مدتی که در دانشگاه مشغول تحصیل هستید خوب درس بخوانید چون فردای کشور دست شماست. شایان ذکر است در این مراسم نمایندگان دانشجویان‌ دانشگاه های مختلف استان گیلان و تشکل های دانشجویی به بیان مهمترین دغدغه های دانشجویان پرداختند و خواستار رفع دغدغه ها شدند که مسائل اقتصادی، معیشتی، عدم ثبات مدیریتی، گران فروشی و عدم نظارت بر فعالیت اصناف، حضور مدیران غیربومی، وضعیت نامناسب پسماند و رودخانه های زرجوب و گوهررود، بانکداری غیراسلامی و جزیره ای عمل کردن دانشگاه ها از جمله دغدغه های مطرح شده در ابن مراسم بود.

06 12 2023

نشست رئیس دانشگاه گیلان با مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت عتف برگزار شد

نشست رئیس دانشگاه گیلان با مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ظرفیت های دانشگاه در حوزه های پژوهش و فناوری را معرفی کرد و به تشریح توانمندی های آزمایشگاه مرکزی دانشگاه به عنوان آزمایشگاهی مرجع پرداخت. دکتر محمدحسین بهشتی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست، ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه گیلان به رئوس فعالیت های دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت عتف اشاره نمود و ضمن تاکید بر لزوم عمق بخشی در فعالیت های پژوهشی متناسب با نیاز کشور، به ارائه گزارش کوتاهی از اقدامات به عمل آمده در جهت رشد اعتبارات پژوهشی مورد نیاز دانشگاه ها و سایر موسسات آموزش عالی و تخصیص مناسب آنها پرداخت. مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت عتف همچنین اظهار امیدواری نمود که اقدامات مذکور منجر به توسعه فعالیت های پژوهشی در پاسخ به نیازهای کشور شود. شرکت در نشست شورای پژوهش و فناوری، بازدید از امکانات و تجهیزات آزمایشگاه مرکزی و بازدید از بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن‌بازار استان در مرکز نوآوری از دیگر برنامه های مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت عتف در دانشگاه گیلان بود.

04 12 2023

نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار استان در دانشگاه گیلان افتتاح شد

بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن‌بازار استان گیلان با ارائه بیش از ۲۵۰ محصول فناورانه و طرح‌های پژوهشی کاربردی از امروز در مرکز نوآوری دانشگاه گیلان گشایش یافت. این نمایشگاه در راستای شعار سال با عنوان «پژوهش و فناوری، پیشران رشد تولید و مهار تورم» با همکاری دستگاه‌های اجرایی استان از امروز در مرکز نوآوری دانشگاه گیلان برای بازدید علاقمندان دایر شده است. توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری، هدفمندکردن ارتباطات کنشگران این زیست بوم، ارائه پژوهش‌ها و عملکردهای تحقیقاتی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی، ارائه نیازمندی‌های دستگاه‌های اجرایی و نمایش توانمندی‌های فناوران به منظور استفاده از فناوری در رفع نیازهای فناورانه استان از اهداف برپایی این نمایشگاه است. در این نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی ۳۱ دستگاه اجرایی استان و بیش از ۲۵۰ محصول فناورانه و طرح‌های پژوهشی کاربردی عرضه شده‌است. بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش، فناوری و فن‌بازار گیلان تا پانزدهم ماه جاری در مرکز نوآوری دانشگاه گیلان در کیلومتر پنج جاده تهران میزبان بازدیدکنندگان است.  

29 11 2023

همایش ملی "چشم‌انداز هویت در ایران عصر جدید؛ چالش‌ها و راهبردها " به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد

همایش ملی "چشم‌انداز هویت در ایران عصر جدید؛ چالش‌ها و راهبردها " صبح امروز با حضور استاندار گیلان، رئیس دانشگاه و پژوهشگران در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد. دکتر اسدالله عباسی استاندار گیلان در این همایش با اشاره به تمدن ۲ هزار و ۵۰۰ ساله ایران و فرهنگ اسلامی گفت: هویت ایرانی - اسلامی از غنای تاریخی، تمدنی و معنوی بالایی برخوردار است. دکتر عباسی با بیان اینکه آراستگی و انسجام عنصر فرهنگی، اجتماعی ایرانی همیشه برجسته بوده و هست، اظهار کرد: از این رو تمام اقوامی که در گذشته به کشورمان تهاجم کردند به نحوی محو و مغلوب فرهنگ غنی و تمدن ایران اعم از آداب، فرهنگ و زبان شدند و نتوانستند در ایرانی و هویت ایرانی - اسلامی تاثیر بگذارند. وی با بیان اینکه ایرانیان هویت شان را در حوزه‌های مختلف حفظ کرده و بر آن پایبند هستند، اضافه کرد: ایرانیان با دریافت اسلام خالص و ناب ضمن مسلمان شدن، هویت ایرانی و اسلامی خود را حفظ کردو قوت بخشیدند که این مهم بهترین جلوه از آفرینش خداوند است که بتوان بر اساس اصالت و هویت تاریخی خود، رنگ خدایی و الهی بگیریم. استاندار گیلان با تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی و با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در سال جاری گفت: ایشان در این مراسم فرمودند که انقلاب اسلامی، استبداد را به آزادی، بی‌هویتی روزافزون این ملت را به هویت ملی و به اعتماد به نفس بدل کرد، دانشگاه‌ها، مراکز و موسسات علمی، آموزشی، تربیتی و فرهنگی به جوانان، دانش‌آموزان و دانشجویان در موضوع هویت ملی و ایرانی - اسلامی توجه کنند. وی در ادامه با اشاره به توانمندی‌های ایران اسلامی در حوزه‌های مختلف از گذشته تاکنون افزود: علم نجوم، پزشکی و سایر علوم از ایران به سایر کشورها رسوخ کرد، در عین این توانمندی ها، موارد مثبت علم امروز دنیا را نیز بر اساس استعدادها و ظرفیت های خود می‌پذیریم. نماینده عالی دولت در استان تصریح کرد: در این ارتباط آنچه که مهم است آنکه نباید تحت تاثیر عوامل فرهنگی قرار گیریم. وی با بیان اینکه توجه و اهمیت هویت ایرانی - اسلامی در اسناد بالادستی، قانون اساسی، ساحت های ابلاغی و برنامه های توسعه ای سندچشم انداز کاملا مشهود است، اضافه کرد: دلایل فاصله گرفتن از هویت ملی و ریشه‌های اصیل اخلاقی ایرانیان باید در دانشگاه‌ها بررسی و تحلیل شود و این مهم باید به عنوان مقالات پژوهشی در دستور کار قرار گیرد. دکتر عباسی در ادامه با اشاره به ایستادگی ایران در برابر هجمه‌های دشمنان بیان داشت: مایه مباهات است که با وجود تمامی هجمه ها، شبیه خون های فرهنگی و تحریم های ناجوانمردانه اقتصادی، همچنان محکم ایستاده‌ایم. دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان نیز در این مراسم ضمن درود به روان پاک شهدا و تسلیت ایام فاطمیه؛ از برگزار کنندگان و حامیان برگزاری این همایش تشکر کرد. دکتر نجفی در ادامه گفت: یکی از بحران هایی که امروز جهان با آن مواجه هست بحران هویت هست که صهوینیست و امپریالیست در صدد هویت زدایی از کشور ها هستند و این را در منطقه خودمان شاهد هستیم و راه نفوذ را هویت زدایی می دانند و در صدد هستند که هویت های اصیل را از ملت ها بگیرند. رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه داعش به عنوان عامل امپریالیست در منطقه در هر مکانی که حضور پیدا می کرد نماد های هویتی آن منطقه را از بین می برد که در کشور ما نیز این کار را از طریق فضای مجازی با فضا سازی های بی ربط انجام می دهند که باید به آن توجه کرد که بتوانیم هویت اسلامی و ایرانی را حفظ کنیم . وی همچنین تاکید کرد که دانشجویان در حفظ  هویت ایرانی و اسلامی کوشا باشند. دکتر رضا معصومی راد عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی و دبیر اجرایی همایش ملی چشم‌انداز هویت در ایران عصر جدید؛ چالش‌ها و راهبردها گفت: تدوین مبانی نظری و مفهومی بین رشته‌ای هویت، ارائه آخرین دستاوردهای پژوهش‌های تجربی در حوزه‌های مختلف علوم انسانی در زمینه هویت، شناسایی چالش‌ها و مسائل هویت ملی در ابعاد منطقه‌ای، قومی، جهانی و اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ابعاد، مختصات، چالش‌ها و راهبردهای روانشناختی هویت در ایران و ارزیابی سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات در زمینه هویت ملی - ارزیابی قوانین و برنامه‌های توسعه از جمله اهداف و محورهای این همایش است. دکتر رضا معصومی‌راد اظهار کرد: ۷۴ مقاله از محققان، پژوهشگران و صاحبنظران در موضوع هویت ملی از سراسر کشور در محورهای تعیین شده برای شرکت در همایش ملی " چشم‌انداز هویت در ایران عصر جدید؛ چالش‌ها و راهبردها " دریافت شد که از این تعداد ۳۴ مقاله برای ارائه در این همایش انتخاب شده است ضمن اینکه مقالات برگزیده در فصلنامه مطالعات هویت منتشر می‌شود. وی خاطر نشان کرد: هویت ملی عمدتا به معنای احساس تعلق و وفاداری به آرمان‌ها، ارزش‌ها، عناصر و نمادهای مشترک در یک جامعه (کشور)، تعریف می‌شود که اعضای آن جامعه بر گرد این عناصر مشترک وحدت می‌یابند؛ به عبارت دیگر هویت ملی به اصول و بنیادهای مشترک دیرپای مردم یک سرزمین که انسجام بخش بوده و شخصیت اصلی و اساسی ملی را می‌سازند، گفته می‌شود. دبیر اجرایی همایش ملی "چشم‌انداز هویت در ایران عصر جدید؛ چالش‌ها و راهبردها "اظهار کرد: حفظ عناصر هویتی ملتی به مثابه میراثی فرهنگی، معنوی و تاریخی، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و صیانت از آن غالبا از وظایف نهادهای تربیتی، فرهنگی و آموزشی است. دکتر معصومی راد افزود: اغلب کشورها در مواجهه با امواج تغییر و تحولات فرهنگی در جهان به شدت به هم وابسته کنونی در تلاشند تا از میراث‌ هویتی خود اعم از آرمان‌ها، ارزش ها، نمادها، مفاخر، آئین‌های دینی و مذهبی، زبان، شعر، ادبیات، اسطوره‌ها، هنرها، سنت‌ها، آداب و رسوم، باورها و میراث فرهنگی صیانت و حفاظت کنند و ضمن انتقال به نسل‌های بعد، آنها را به حفظ ارزش‌های تاریخی نیاکان خود ترغیب کنند. دکتر معصومی‌راد بیان کرد: به رغم چنین اهمیتی، امروزه در اثر تعاملات فرهنگی و گاه تهاجم فرهنگ‌های بیگانه و متخاصم از یک سو و عدم آگاهی یا آشنایی نادرست و ناکافی از ریشه‌های غرورآفرین و افتخارآمیز هویتی خود، موجب شده تا در عرصه تعلق و تعهد به عناصر هویت بخش ملی در بخش‌هایی از جامعه دچار مشکل باشیم. وی خاطر نشان کرد: این مساله گروه علوم اجتماعی دانشگاه گیلان را بر آن داشت تا با برگزاری این همایش برای گردآوری آثار محققان، پژوهشگران و صاحبنظران در موضوع هویت ملی، به علل و ریشه‌های چالش‌های هویتی پرداخته و برای ارائه راهکارهای مرتفع‌سازی این چالش‌ها اقدام کند. در این همایش یک روزه مقالاتی با عناوینی از جمله هویت ملی و ایران فرهنگی: ایران کجاست و ایرانی کیست؟، تنوع‌گرایی و کثرت‌گرایی هویتی در جامعه ایران امروز، چالش‌های هویت یابی فردی و هویت سازی جمعی، ارتباط دیاسپورا و وطن، از انتزاع تا واقعیت: مطالعه موردی دیاسپورای ایرانی، بازنمایی پژوهش فضای مجازی و هویت یابی در ایران: (تحلیل ثانویه کلیه مقالات علمی طی سالهای ۱۳۸۲تا آبان ۱۴۰۲)، تحلیل پیچیدگی‌های زندگی و چالش‌های هویتی مهاجران ایرانی در سوئد، روشنفکران و تصویر غرب؛ از تمایزات آنتاگونیستی تا برسازی یک الهیات سیاسی هویتی جدید و جایگاه هویت ایرانی نزد کنشگران تعلیم و تربیت دوره مشروطه ارائه خواهد شد.

27 11 2023

برای اولین بار در کشور؛ توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان سه رقم جدید کیوی معرفی شد

برای اولین بار در کشور، دکتر محمودقاسم نژاد، استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان، به همراه تیم تحقیقاتی خود در مرکز تحقیقاتی کیوی دانشگاه گیلان، توانست در قالب یک برنامه تحقیقاتی جامع و هدفمند هشت ساله به سه رقم جدید میوه کیوی با گوشت زرد (طلایی) و طعم متفاوت دست پیدا کنند که این سه رقم با اسامی طلوع (Sunrise)، گیلدا (Gilda) و زرین (Zarin) در نود و نهمین جلسه کمیته معرفی رقم در موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور ثبت گردید.   ارقام جدید بر اساس استانداردها و با در نظر گرفتن نوع ذائقه مصرف کننده های داخلی و بین المللی اصلاح و معرفی شده اند. میوه ارقام جدید علاوه بر داشتن درصد قند بالا در زمان رسیدن (20 درصد)، بسیار آبدار، خوش طعم، با رنگ زرد درخشان گوشت، رایحه مطلوب و با ظاهری بازارپسند هستند، همچنین میزان ویتامین C آنها تقریبا دو تا سه برابر میوه کیوی گوشت سبز یا هایوارد است. بنابراین، مصرف این میوه ها در داخل کشور ضمن جلب رضایت مشتری ها به دلیل داشتن طعم و عطر جدید و متفاوت، باعث بهبود سلامت فرد و جامعه خواهد شد. از ویژگی های دیگر ارقام جدید ماندگاری بسیار مطلوب میوه در سردخانه و امکان عرضه طولانی میوه به بازارهای صادراتی، عملکرد بالا در هکتار و تحمل به انواع تنش های زیستی و غیر زیستی می باشد. از نظر زمان رسیدن میوه، به ترتیب رقم طلوع بسیار زودرس، رقم زرین زودرس و رقم گیلدا جز ارقام دیررس کیوی طبقه بندی می شوند. دست یابی به ارقـام کیوی زودرس یک مزیت اقتصــادي بسیار بــالا برای صنعت کیوی ایران محسوب می شود. این ارقام ضمن تنوع بخشیدن به سبد میوه کیوی کشور جهت صادرات، باعث پر کردن خلاء بازارهای بین المللی به خصوص در ماه های شهریور و مهر خواهد شد. این مزیت باعث کسب سود زیاد برای تولیدکننده گان کیوی کشور خواهد شد و سهم کیوی ایران را در بازارهای بین المللی افزایش خواهد دهد.​​​​​​​

22 11 2023

ترجمه کتاب توسعه اقتصادی و گذار: اندیشه، راهبرد و دوام توسط عضو هیات علمی دانشگاه

کتاب توسعه اقتصادی و گذار: اندیشه، راهبرد و دوام اثر جاستین ایفو لین، ترجمه  مشترک دکتر سجاد بهرامی مقدم عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی و رضا ریحانی کلاچاهی، امید رحیمی، احمد ستارزاده و سامره فصیحی مقدم دانشجویان دکتری روابط بین الملل گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان توسط انتشارات چاپخش منتشر شد. جاستین لین، اندیشه‌‌ها و راهبردهای توسعه غالب پس از جنگ جهانی دوم را به دو دسته‌ طبقه‌بندی می‌کند؛ نخست ساختارگرایی که به عنوان اندیشه غالب در دهه‌های 1950 و 1960 میلادی راهبرد رایج را در اغلب کشورهای درحال توسعه تعریف می‌کرد و دوم اندیشه‌هایی که اجماع واشینگتن و راهبرد آن برای گذار کشورهای توسعه‌نیافته به اقتصاد بازار شکل می‌داد. لین توضیح می‌دهد که اقتصادهای موفق آسیایی سیاست‌گذاری ها، راهبردها و به صورت عام، مسیری متفاوت با این دوطبقه‌بندی را در پیش گرفتند، آنها نه از ساختارگرایی تبعیت کردند نه از اجماع واشنگتن، و علت موفقیت آن‌ها نیز در این سیاست‌هاست. جاستین لین با توجه به وجود مصادیق موفق گذار به توسعه صنعتی در آسیا و همچنین وجود نمونه های متعدد شکست در توسعه به نقد ساختارگرایی و اجماع واشنگتن و طرح ساختارگرایی جدید به عنوان رهیافتی برای انتقال جوامع به جامانده به جوامعی صنعتی می‌پردازد، چگونه معدودی از کشورهای آسیایی توانسته‌اند در درازای نیمه دوم قرن بیستم به هم‌طرازی و هم عنانی با کشورهای پیشرفته برسند و چین و ویتنام و هند نیز با عملکرد مطلوب در مسیر رشد اقتصادی قرار گیرند؟ این در حالی است که شمار فراوانی از کشورهای جهان سوم سابق قادر نشده‌اند تا شکاف عقب‌ماندگی صنعتی را پُر کنند که پس از انقلاب در فناوری در انگلیس آغاز شده است. دلالت این کتاب درباره کشورهای در حال توسعه، ضرورت بازبینی در سیاستگذاری‌های توسعه صنعتی متناسب با رهیافت ساختارگرایی جدید یا به عبارتی رهیافت آسیایی می باشد. این کتاب مورد تحسین داگلاس نورث، رابرت فوگل، گری بکر، مایکل اسپنس و جوزوف استیگلیتز قرار گرفته است که همگی این اندیشمندان از برندگان جایزه نوبل هستند. ​​​​​​​

21 11 2023

رئیس دانشگاه گیلان: اساتید در صف اول جبهه علمی و فرهنگی قرار دارند

دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در نشست سالیانه جبهه علمی فرهنگی بسیج اساتید استان گیلان که با حضور فرمانده سپاه قدس استان و به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت:  امروزه شاهد یک جنگ کثیفی هستیم که توسط اشغالگران کودک‌کش در منطقه کوچک غزه به راه افتاده و این رژیم غاصب مردم مظلوم فلسطین را مورد حملات همه‌جانبه خویش قرار داده‌اند که امیدواریم هرچه زودتر با پیروزی جبهه حق خاتمه یابد. وی در ادامه با گرامیداشت هفته بسیج گفت: بسیج اقشار مختلفی دارد که اساتید و هیئت‌علمی یکی از اعضای این مجموعه محسوب می‌شود که با توجه به شرایط کشور وظایف خطیری را عهده‌دار است. رئیس دانشگاه گیلان تصریح کرد: جنگی که در سال ۱۳۵۹ بر کشورمان تحمیل شد در سال ۱۳۶۷ به‌صورت ظاهری پایان یافت؛ اما دشمن این جنگ را با تاکتیک‌های مختلف از جمله جنگ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و… ادامه داده است تا امروز که در یک جنگ ترکیبی قرار داریم که تمامی ابعاد را در برمی‌گیرد؛ لذا این مسئله، وظیفه بسیجیان را سنگین‌تر می‌کند. دکتر نجفی در پایان خاطرنشان کرد: اساتید در صف اول جبهه علمی و فرهنگی می‌توانند نقش مهمی را در تمامی حوزه‌ها از جمله معضلات استان، پسماند، آلودگی، کشاورزی، صنعت و… ایفا کنند و با تبیین درست می‌توانند در این مسیر مؤثر واقع شوند و هرگونه قصوری در این رابطه هیچ‌گاه قابل بخشش نخواهد بود. ​​​​​​​سردار حمید دامغانی فرمانده سپاه قدس گیلان هم در این نشست ضمن گرامیداشت هفته بسیج، اظهار کرد: بسیج یک نهاد مقدس است که حضور در آن یک توفیق الهی است؛ لذا عملکرد بسیج در طول انقلاب گواه بر این مسئله است. وی به تشکیل بسیج در نظام جمهوری اسلامی به‌عنوان یک معجزه اشاره کرد و گفت: شکل‌گیری بسیج نشان‌دهنده اعتقاد امامین انقلاب به‌ویژه بنیان‌گذار کبیر انقلاب بر تأثیر این شجره طیبه است که دستور تشکیل این نهاد مقدس را داد و رهبر معظم انقلاب آن را استمرار بخشید. فرمانده سپاه قدس گیلان بسیج را ثمره نقش مهم مردم در نظام اسلامی دانست و تصریح کرد: امام خمینی (ره) با تشکیل بسیج، معنای حقیقی دموکراسی را فارغ از هرگونه شعار در عمل ثابت کرد. سردار دامغانی بر اهمیت مردم‌سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد و گفت: در طول ۴۵ سال انقلاب اسلامی در تمامی صحنه‌هایی که مردم میدان‌دار بودند رشد جهشی داشتیم این در حالی است که هرگاه از مردم غفلت ورزیدیم دچار عقب‌ماندگی شدیم. وی ادامه داد: امروز در تقابل بین نظام سلطه و انقلاب اسلامی شاهد کاهش کارکرد عناصر قدرت دشمن هستیم که این مسئله به برکت انقلاب و تفکر بسیج و بسیجی است. فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه امداد الهی از برکات بسیج است، تصریح کرد: این نصرت و امداد الهی را در تمام عرصه‌ها شاهد بوده و هستیم. وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: بند اول بیانیه گام دوم انقلاب، علم و دانش است؛ چون بدون تولید و جهش علم امکان پیمودن این مسیر وجود ندارد و این راه مستلزم پیشرفت و جهش است؛ لذا آثار و ابعاد این جهش را در نظام بین‌الملل شاهد هستیم. سردار دامغانی با اشاره به تغییر نظم جهانی در این راستا، بیان کرد: امروز دو قطب اصلی دنیا، لیبرال دموکراسی و اسلام است؛ لذا سایر ملل فاقد ایدئولوژی هستند و نهادهای اطلاعاتی آمریکا در برآوردهای خود تقابل با نظام جمهوری اسلامی را عامل کاهش قدرت و حکمرانی خویش می‌دانند که فارغ از تبلیغات رسانه‌ای، حقیقت امروز است. فرمانده سپاه قدس گیلان افزود: هرچند نظام سلطه در جهت ادراک‌سازی و فضای بین‌المللی در جهت بازگشت به سلطه و حفظ قدرت جهانی در تلاش است؛ اما رهبر انقلاب با توصیه‌های خویش همواره بر رسیدن به قله تأکید می‌کنند. سردار دامغانی به تاکتیک‌های دشمن اشاره کرد و گفت: امروزه دشمن با شکست در برابر منطق اسلام و انقلاب از حکمرانی میدانی به مجازی روی آورده است و عرصه درگیری خویش را از فضای حقیقی به مجازی تغییر داده که محل جولان دروغ و فریب است. شایان ذکر است در انتهای این مراسم دکتر وهب جعفریان عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه گیلان به سمت رئیس بسیج اساتید استان گیلان معارفه و از تلاش های دکتر کیوان میرزایی تقدیر شد.  

21 11 2023

ترجمه کتاب "حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعات؛ کسب هم‌راستانمایی و ارزش در سازمان‌های دیجیتالی" توسط عضو هیات علمی دانشگاه

کتاب "حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعات؛ کسب هم‌راستانمایی و ارزش در سازمان‌های دیجیتالی" ترجمه دکتر حمزه امین‌طهماسبی عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و دکتر امیر رحیمی‌منش توسط انتشارات دانشگاه به چاپ رسید. با توجه به اینکه در سال‌های اخیر، جهت‌گیری کلی سازمان‌های تولیدی و خدماتی در هر دو بخش خصوصی و دولتی به سمت اتخاذ و بهره ‌برداری از فناوری‌های پیشرفته مانند فناوری اطلاعات بوده و درنتیجه ایجاد هماهنگی و یکپارچگی بین این فناوری‌ها و فرایندهای کسب و کار از مهم‌ترین دغدغه‌های فضای کسب و کار بوده است، ترجمه کتابی که علاوه بر ارایه مفاهیم اساسی، جنبه‌های عملیاتی و فنی حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعات و راهکارهای مرتبط با آن را تشریح کند و درعین‌حال برای محیط‌های دانشگاهی نیز مناسب باشد، ضروری به نظر می‌رسید. کتاب حاضر ترجمه ویرایش سوم کتاب تألیف شده توسط استون دی­هیس، ویم­وان گرمبرگن، آنانت جوشی و تیم هایگدر زمینه "حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعات" است که در سطح جهان به عنوان یکی از منابع اصلی برای این موضوع شناخته شده است. بحث حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعات در قرن بیست و یکم در دانشگاه‌های مختلف جهان جزو موضوعات درسی رشته‌هایی مانند مدیریت اجرایی، مهندسی صنایع و فناوری اطلاعات، به‌ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی قرار گرفته و فعالیت‌های تحقیقاتی در این زمینه نیز رشد قابل‌ملاحظه‌ای داشته است. متخصصان، فعالان حرفه‌ای و مشاوران در همه علوم و حوزه‌های تخصصی که به نحوی در پی اعمال تغییر در سازمان‌ها و بهبود سازوکارهای اجرایی و مدیریتی آن‌ها با استفاده از حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعات هستند، می‌توانند بخش عمده‌ای از نیاز علمی خود را با مطالعه‌این کتاب رفع کنند.​​​​​​​

20 11 2023

مراسم راه اندازی دانشکده مدیریت و اقتصاد برگزار شد

مراسم راه اندازی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه گیلان با حضور دانشجویان، استادان، دانش آموختگان و مدیران دانشگاه در تالار حکمت برگزار شد. دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی این دانشکده گفت: امیدواریم راه اندازی این دانشکده باعث حل مشکلات استان و کشور در حوزه مدیریت و اقتصاد شود. رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه بنیان دانشگاه از این دانشکده و مدرسه عالی مدیریت گیلان شکل گرفته است تاکید کرد که در آینده متناسب با شرایط اقتصادی بتوانیم ساختمان مستقل این دانشکده را راه اندازی کنیم تا با توجه به پتانسیل عظیمی که این دانشکده دارد بتواند با کمک استادان و دانشجویان باعث حل مشکلات شود. دکتر نجفی با مهم دانستن حرکت دانشگاه ها به سمت ایجاد رشته های تقاضامحور و مورد نیاز جامعه گفت: یکی از معضلات ما در استان بحث مدیریت پسماند است که این موضوع نیازمند تخصص چند رشته از جمله مدیریت، مکانیک و ... است تا بتوانیم با تخصص چندین رشته مشکلات را مرتفع کنیم. وی در ادامه با اشاره به نیاز استان به رشته های مرتبط با اقتصاد کشاورزی، دریا، محیط زیست و ... خاطرنشان کرد با ظرفیت عظیمی که در دانشکده مدیریت و سایر دانشکده های دانشگاه وجود دارد ما می توانیم کمکیار استان و کشور در حل مشکلات باشیم. دکتر مصطفی ابراهیم پور رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد هم در این مراسم ضمن تقدیر از تمامی افرادی که در شکل گیری این دانشکده نقش داشتند با ذکر یاد و خاطره مرحوم استاد اسماعیل پور عضو هیات علمی گروه مدیریت و تلاش های و پیگیری های آنمحروم خواهان شادی روحش شد. رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد با بیان اینکه تشکیل این دانشکده صرفا تغییر یک مکان یا فضای فیزیکی نیست گفت: رسالتی که شکل گیری این دانشکده با خود به همراه دارد مهم است. وی همچمین به اهمیت توسعه زیست بوم کسب و کار، کارآفرینی و ارتباط دانشکده و دانشگاه با صنعت و جامعه اشاره کرد و از آمادگی این دانشکده در راستای برگزاری کارگاه های آموزشی، دوره های مهارتی و طرح کارورزی خبر داد. شایان ذکر است پخش نماهنگ از استادان فعلی و بازنشسته و دانش آموختگان این دانشکده و همچنین تقدیر از دکتر علی اکبر فرهنگی چهره ماندگار مدیریت و استاد مدرسه عالی مدیریت گیلان و دکتر مجتبی احمدوند دانش آموخته مدرسه عالی مدیریت گیلان از دیگر بخش های این مراسم بود.