تاریخچه دانشگاه گیلان
دانشگاه گیلان در سال ۱۳۵۳ با تصویب شورای گسترش آموزش عالی در چارچوب قرارداد بین دولتهای ایران و آلمان غربی سابق تأسیس شد. با توجه به اینکه مدرسه عالی بازرگانی رشت و مدرسه عالی مدیریت لاهیجان از سال 1346 در استان گیلان فعال بودند، از سال 1355 کلیه فعالیتهای آنان به دانشگاه گیلان منتقل شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاه گیلان بطور مستقل و بدون وابستگی به آلمان، فعالیتهای آموزشی خود را در ۸ رشته تحصیلی و با حدود ۵۰۰ دانشجو از سرگرفت و با رشد و گسترش آموزش عالی در کشور، دانشکدههای علومپایه، فنی، علومکشاورزی، علومانسانی و پزشکی ساخته شد و پس از آن نیز دانشکده تربیتبدنی و علومورزشی، دانشکده منابعطبیعی و معماری و هنر تأسیس شدند.
این دانشگاه در حال حاضر با 14 دانشکده و یک واحد پردیس و دو پژوهشکده (حوضه دریای کاسپین و گیلانشناسی) با بیش از 600 عضو هیأت علمی، حدود 500 کارمند و بالغ بر 18 هزار دانشجو و به عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی در منطقه شمال کشور مشغول به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی است و سالانه حدود 4500 نفر دانشجو را در 326 رشته– گرایش در مقاطع تحصیلی (کارشناسی با 58 رشته گرایش)، (کارشناسیارشد با 188 رشته گرایش) و (دکتری با 80 رشته گرایش) برای دورههای روزانه، شبانه، پردیس و مجازی پذیرش مینماید.
این دانشگاه با اعضای اتحادیه دانشگاههای دولتی کشورهای حاشیه دریای خزر، برخی از دانشگاههای کشورهای جنوب شرق آسیا و اتحادیه اروپا ارتباطات علمی و تبادل استاد و دانشجو دارد.
قرار گرفتن در جمع دانشگاههای برتر سه نظام بینالمللی و رتبهبندی جهانی تایمز، لیدن، شانگهای و نیز حضور در بین دانشگاههای یک درصد برتر دنیا و دانشگاههای برتر جامع کشور، جزئی از دستاوردهای دانشگاه گیلان است.
تاریخچه جامع معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
تاریخچه جامع معاونت پژوهش و فناوری
تاریخچه جامع معاونت فرهنگی و اجتماعی
تاریخچه جامع معاونت اداری مالی و مدیریت منابع
تاریخچه جامع دانشکده ادبیات و علوم انسانی
تاریخچه جامع دانشکده مدیریت و اقتصاد
تاریخچه جامع دانشکده علوم پایه
تاریخچه جامع دانشکده معماری و هنر
تاریخچه جامع دانشکده علوم کشاورزی
تاریخچه جامع دانشکده علوم ریاضی
تاریخچه جامع دانشکده مهندسی مکانیک
تاریخچه جامع دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان
تاریخچه جامع دانشکده منابع طبیعی
تاریخچه جامع دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی