حراست
تخلیه تلفنی
امام خمینی ( ره ) : کوچکترین کوتاهی در مراعات اصول امنیتی گناه بزرگ شناخته می شود.
مقام معظم رهبری : یک دستورالعمل سخت و محکم ابلاغ شود که هیچکس حق ندارد از طریق وسایل ( امکانات مخابراتی و الکترونیکی ) مطلب دارای طبقه بندی را منتقل نماید.
تعریف :
تخلیه تلفنی عبارتست از تلاش آگاهانه و برنامه ریزی شده از طرف دشمن با بهره گیری از غفلت یا فریب عوامل خودی به منظور کسب اطلاعات و القای خواسته های خود با استفاده از عناوین و هویت جعلی و از طریق ارتباط تلفنی .
آیا می دانید ؟؟؟
تخلیه تلفنی ساده ترین ، کم هزینه ترین و کم خطر ترین شیوه برای جاسوسی دشمن و ایراد ضربه به منافع ملی بوده است …
قانون مجازات اسلامی :
ماده ۵۰۱ : هر کس عمدا یا سهوا نقشه ها ، اسناد یا اسرار تصمیمات راجع به سیاست خارجی و داخلی را در اختیار افرادی که صلاحیت ندارند قرار دهد یا از مفاد ان مطلع کند نظر به کیفیت و مراتب جرم از یک تا ده سال حبس محکوم می شود .
ماده ۵۰۶ : چنانچه مامورین دولتی که مشمول امور حفاظتی و اطلاعات طبقه بندی شده می باشند و به آنها آموزش لازم داده شده است ، در اثر بی مبالاتی و عدم رعایت اصول حفاظتی توسط دشمن تخلیه اطلاعاتی شوند به یک تا شش ماه حبس محکوم می شوند .
راه های مقابله با تخلیه تلفنی :
۱- توجیه همکاران و خانواده که به هر تماس تلفنی پاسخ ندهند و تلفن محل کار همکاران را بدون شناسایی دقیق و قطعی فرد به هیچ کس ارائه ندهند .
۲- اکر طرف تماس گیرنده از موضع و جایگاه بالاتر و با تهدید ، اطلاعات بخواهد ، تاکید می گردد : بر طبق قانون هیچکس چنین اجازه ای نداشته و شما قانونا مجاز به ارائه اطلاعات از طریق تلفن نیستید و قانون صراحتا از شما در مقابل چنین درخواست هایی حمایت می کند .
۳- از دادن اطلاعات و اخبار به افرادی که نمی شناسید و هویت وی برای شما محرز نشده اکیدا خودداری نمایید .
۴- اگر فرد اصرار بر ادامه گفتگو با شما را داشته باشد ابتدا از وی شماره خواسته و سپس شماره را چک نموده و شناسایی نمایید و بعدا با وی تماس بگیرید .( اطلاع رسانی به حراست ) .
۵- معمولا از پوشش ارگان های دولتی مثل بیت رهبری ، دفتر دولت ، وزارتخانه ها ، مجلس و … برای تخلیه تلفنی زیاد استفاده می شود . در مقابله با چنین مواردی ابتدا نسبت به احراز هویت فرد اقدام نمایید ، اگر هویت فرد احراز نشد با دریافت شماره تلفن تماس ، نسبت به بررسی هویت فرد اقدام نمایید .( اطلاع رسانی به حراست ) .
۶- در مکالمات تلفنی با افراد ناشناس کاملا احتیاط کرده و از دادن هرگونه اطلاعات تلفنی پرهیز نمایید .
۷- از دادن هرگونه اطلاعات و اظهار نظر در مسائلی که ارتباط به شما ندارد خودداری نمایید .
توصیه ها :
همکار محترم !
هر گاه با تماس تلفنی مشکوک مواجه شدید مراتب را سریعا به دفتر حراست دانشگاه اطلاع دهید .
وسایل ارتباطی مدرن ، از جمله تلفن همراه ضمن اینکه ارتباط سریع و راحت را میسر می نماید ، می تواند بستر آسیب پذیری ما را نیز فراهم کند .