تاریخ انتخاب واحد و نحوه پرداخت شهریه در نیمسال دوم سال تحصیلی 1405-1404

10 02 2026
کد خبر : 28028161
تعداد بازدید : 11741

دانشجویان دانشگاه گیلان و مهمان از سایر دانشگاهها برای انتخاب واحد و سایر امور آموزشی لازم است از طریق آدرس اینترنتی  sada.guilan.ac.ir و انتخاب "ورود به سامانه " پس از درج شماره دانشجویی و رمز عبور وارد سامانه جامع آموزش دانشگاه شوند و از مسیر "امور آموزشی-انتخاب واحد" اقدام نمایند.

دانشجویان شهریه پرداز لازم است قبل از انتخاب واحد از مسیر "امور شهریه-پرداخت الکترونیکی شهریه"  علاوه بر پرداخت بدهی معوقه ی نیمسالهای قبل، مبلغ پیش پرداخت علی الحساب شهریه نیمسال دوم سال تحصیلی 1405-1404 خود را نیز پرداخت نمایند.

زمان بندی انتخاب واحد دانشجویان دانشگاه گیلان به شرح ذیل می باشد: 

دانشکده / مقطع/ ورودی

تاریخ انتخاب واحد

ساعت شروع انتخاب واحد

ساعت پایان انتخاب واحد

علوم پایه(کلیه مقاطع و ورودی ها) و منابع طبیعی(کلیه مقاطع و ورودی ها)

26/11/1404

08:30

09:45

علوم ریاضی(کلیه مقاطع و ورودی ها)  و مهندسی مکانیک(کلیه مقاطع و ورودی ها)

26/11/1404

10:00

11:15

مدیریت و اقتصاد(کلیه مقاطع و ورودی ها) و فنی و مهندسی شرق گیلان (کلیه مقاطع و ورودی ها)

26/11/1404

11:30

12:45

معماری و هنر (کلیه مقاطع و ورودی ها)  و پردیس دانشگاهی (کلیه مقاطع و ورودی ها)

26/11/1404

13:00

14:15

شیمی (کلیه مقاطع و ورودی ها)، تربیت بدنی وعلوم ورزشی(کلیه مقاطع و ورودی ها)وگروه آموزش های مجازی(کارشناسی ارشد کلیه ورودی ها)

27/11/1404

08:30

09:45

فنی و مهندسی(مقطع کارشناسی کلیه ورودی ها)

27/11/1404

10:00

11:15

علوم کشاورزی(کلیه مقاطع و ورودی ها)

27/11/1404

11:30

12:45

ادبیات و علوم انسانی(مقطع کارشناسی ورودی های 1402 و ماقبل) و فنی و مهندسی (مقطع دکتری کلیه ورودی ها)

27/11/1404

13:00

14:15

ادبیات و علوم انسانی( مقطع کارشناسی ورودی های  1403 و1404و مقطع دکتری کلیه ورودی ها)

28/11/1404

08:30

09:45

فنی و مهندسی (مقطع کارشناسی ارشد کلیه ورودی ها) و ادبیات و علوم انسانی(مقطع کارشناسی ارشد کلیه ورودی ها )

28/11/1404

10:00

11:15

لازم به ذکر است به منظور بهبود دسترسی به سامانه صرفاً آن دسته از دانشجویانی که در تاریخ 26 لغایت28 بهمن ماه انتخاب واحد دارند در ساعات و روزهایی که به سال ورودی آن ها اختصاص داده شده به سامانه دسترسی خواهند داشت و در تاریخ های یادشده دسترسی سایر دانشجویان به سامانه آموزش دانشگاه امکان پذیر نخواهد بود. 

مثال: دانشجویان مقطع کارشناسی ورودی سال 1402  دانشکده ادبیات و علوم انسانی در روز  27 بهمن در ساعات13 تا 14:15 می توانند وارد سامانه شوند و در غیر ایام فوق مجوز ورود به سامانه را ندارند.

با توجه به محدودیت زمان ورود به سامانه در ایام انتخاب واحد، به دانشجویان عزیز توصیه می گردد قبل از شروع بازه انتخاب واحد نسبت به ورود به سامانه، پرداخت بدهی های معوق و سایر امورات اقدام نمایند تا با آرامش بیشتری بتوانند در زمان انتخاب واحد اقدام نمایند. با توجه به تغییر زمان بندی انتخاب واحد در  نیمسال جاری به دلیل محدودیت منابع به غیر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، انتخاب واحد سایر دانشجویان در سایر دانشکده ها محدود به سال ورود نخواهد بود. فلذا به دانشجویان محترم موکدا توصیه می شود قبل از شروع بازه انتخاب واحد نسبت به بررسی زمان بندی که ازطریق سامانه به آنها اعلام می گردد (مطابق جدول فوق) بررسی های لازم به عمل آورند.

 دانشجویان مهمان از سایر دانشگاهها بر اساس سال ورود به دانشگاه (که در فرم مهمان ثبت نموده اند) و زمان بندی که در جدول فوق اعلام شده می توانند نسبت  به انتخاب واحد  اقدام نمایند.

توجه 1 : دانشجویان مقاطع  کارشناسی ارشد و دکتری ورودی سال های  1403 و ماقبل برای انتخاب واحد نیمسال دوم سال تحصیلی 1405-1404 ملزم به اتمام فرایند "انتخاب استاد راهنما"و یا "تصویب پروپوزال" هستند.   دانشجویان مقطع  کارشناسی ارشد ورودی سال های  1402 و بعد از آن، تا پایان نیمسال چهارم تحصیلی خود ملزم به  اتمام فرآیند تصویب پروپوزال در سامانه جامع آموزشی می باشند. درصورت عدم رعایت موارد ذکر شده انتخاب واحد دانشجو در نیمسال فعلی حذف خواهد شد.

توجه2 : مسئولیت اخذ درس، رعایت پیشنیازی و همنیازی براساس سرفصل مصوب وزارت علوم، به عهده دانشجو می باشد. 

توجه3 :  دانشجویانی که متقاضی مهمان و یا انتقال به سایر دانشگاهها می باشند نمی توانند درترم جاری انتخاب واحد انجام دهند. در صورت عدم پذیرش مهمانی و یا انتقالی در دانشگاه مقصد، دانشجویان جهت  انجام انتخاب واحد باید نامه مخالفت با مهمانی یا  انتقالی خود را (حداکثر تا قبل از اتمام بازه حذف و اضافه دانشگاه گیلان) از دانشگاه مقصد دریافت و به آموزش دانشکده تحویل نمایند تا مجوز  انتخاب واحد برایشان صادر گردد.

توجه 4 :  با عنایت به نامه شماره 9800/86/42 معاونت محترم امور اساتید و دروس معارف اسلامی در دانشگاهها، دانشجویان مقطع کارشناسی مجاز به اخذ بیش از یک درس از دروس گروه معارف اسلامی در هر ترم نمی باشند. دانشجویانی که دروس حوزه اسلامی را اخذ می نمایند  باید در خصوص سقف واحدهای گذرانده ترم و تعداد دروس اخذ شده از گروه معارف با احتساب دروس حوزه اسلامی و سایر قوانین آموزشی در هر ترم بررسی لازم را انجام دهند. در صورت عدم رعایت این مصوبه، مسئولیت عواقب بعدی به عهده دانشجو خواهد بود.

توجه 5: دانشجویان کلیه ورودی های دانشگاه که سنوات مجاز آنها به اتمام رسیده است، پس از اخذ مجوز ادامه تحصیل، ملزم به پرداخت شهریه بر اساس مصوبه هیات امنا دانشگاه می باشند.

توجه6:  دانشجویان مقطع کارشناسی ورودی 1401 و بعد از آن لازم است قبل از انتخاب واحد نیمسال جاری حتما با استاد راهنما (مشاور) آموزشی خود در خصوص اخذ دروس و تعداد واحدهای انتخابی مشورت نمایند.

توجه7 :  بر اساس مصوبه شورای آموزشی و شورای تحصیلات تکمیلی  دانشگاه، دانشجویان مقطع کارشناسی، از نیمسال دوم سال تحصیلی 1400-1399 و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی ورودی 1402 و بعد از آن می توانند در صورت داشتن نمره مردودی در درس یا دروس در  کارنامه تحصیلی ، دروس بعدی را بدون رعایت پیش نیازی و محدودیت تعداد دروس ، اخذ و بگذرانند. لازم به ذکر است این مصوبه مشمول دروس حذفی(کلیه حذف ها)، غیبت موجه یا غیرموجه امتحانی و نمره بیست و پنج صدم (تخلف امتحانی) نمی شود، لذا به دانشجویان عزیز موکدا توصیه می گردد مفاد این بند را رعایت نمایند، در صورت عدم رعایت موارد ذکر شده شخصا نسبت به حذف دروس غیرمجاز خود اقدام در غیر این صورت واحدهای اخذ شده غیرمجاز توسط آموزش حذف خواهد شد و فرصت انتخاب دروس جایگزین دلخواه از دانشجو سلب می گردد.

توجه 8 : دانشجویان مقطع کارشناسی که در نیمسال تحصیلی قبلی ممتاز (با معدل بالای 17) شده اند در صورتی که  پس از حذف واحدهای درسی تعداد واحد باقی مانده (موثر) شان کمتر از  حد نصاب واحدهای درسی در یک نیمسال نباشد، می توانند در نیمسال دوم سال تحصیلی 1405-1404  تا سقف 24 واحد درسی اخذ نمایند.

توجه 9:  به اطلاع دانشجویان می رساند در صورت غیبت غیرموجه در جلسه امتحان پایان نیمسال برای دروس مذکور نمره صفر منظور خواهد شد. مصادیق غیبت موجه به شرح ذیل می باشد:

فوت بستگان درجه یک ، حوادث غیر مترقبه ، مشکلات پزشکی

مرجع تصمیم گیری درخصوص موجه یا غیر موجه بودن غیبت دانشجو آموزش دانشکده می باشد.

توجه 10 : با توجه به شیوه نامه های مصوب دانشگاه، دانشجویان در صورت داشتن نمره 25/0 (بیست و پنج صدم) ناشی از تخلف امتحانات، مشمول آیین نامه حذف دروس پاس شده در نیمسال های بعدی نخواهند شد.

 توجه 11 : مبالغ پیش پرداخت شهریه علی الحساب در نیمسال دوم  سال تحصیلی 1405-1404 جهت اطلاع بیشتر دانشجویان به شرح زیر اعلام می گردد :

سال ورود

کارشناسی(شبانه)

کارشناسی ارشد

(شبانه)

کارشناسی ارشد

(مجازی)

کارشناسی ارشد

(پردیس)

دکتری تخصصی

(پردیس)

دکتری تخصصی

(شبانه)

ورودی های 1401 و ماقبل

7000000 ریال

(هفت میلیون ریال)

شهریه ثابت

شهریه ثابت

شهریه ثابت

45000000 ریال

(چهل و پنج میلیون ریال)

45000000 ریال

(چهل و پنج میلیون ریال)

ورودی  های 1402

15000000 ریال

(پانزده میلیون ریال)

25000000 ریال

(بیست و پنج  میلیون ریال)

25000000 ریال

(بیست و پنج  میلیون ریال)

45000000ریال

(چهل و پنج میلیون ریال)

60000000 ریال

(شصت میلیون ریال)

60000000 ریال

(شصت میلیون ریال)

ورودی های   1403

20000000 ریال (بیست میلیون ریال )

35000000 ریال (سی و پنج میلیون ریال)

50000000 ریال(پنجاه میلیون ریال)

80000000 ریال(هشتاد میلیون ریال)

120000000 ریال(یکصدو بیست میلیون ریال)

100000000 ریال(یکصد میلیون ریال)

ورودی های  1404 و دانشجویان مهمان از سایر دانشگاه

25000000 ریال (بیست و پنج میلیون ریال )

65000000 ریال(شصت و پنج میلیون ریال)

65000000 ریال(شصت و پنج میلیون ریال)

100000000 ریال(یکصد میلیون ریال)

180000000 ریال(یکصدو هشتاد میلیون ریال)

180000000 ریال(یکصدو هشتاد میلیون ریال)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​
دانشجویان شاهد و ایثارگر و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی که مبلغ کل شهریه ترم آنها از مبلغ علی الحساب کمتر می باشد: با هماهنگی حسابداری مربوطه اقدام به تعیین مبلغ و پرداخت شهریه نمایند.

توجه 12 : با توجه به اعلام مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی دانشگاه، در ایام انتخاب واحد، عملیات گزارش گیری و وب سرویس های اتوماسیون اداری و آموزشی به سایر سامانه ها (سازمان امور دانشجویان، وزارت عتف، سامانه های تغذیه، خوابگاه، پژوهشی ، فرهنگی، پرتال و صفحه شخصی استادان و ...) غیرفعال خواهد بود.

توجه 13 : دانشجویان کلیه مقاطع می توانند در هر نیمسال نسبت به حذف اضطراری یک درس در بازه تعیین شده در تقویم آموزشی اقدام نمایند. درخصوص دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ، حذف درس در صورتی امکان پذیر است که تعداد واحدهای باقی مانده دانشجو کمتر از 8 واحد نباشد.

                                                                                           معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه گیلان


دسته بندی | برچسب :
اطلاعیه ها

خبر های مهم

Asset Publisher

07 06 2026

ترجمه کتاب «نظریه‌های دولت: مسائل و رویکردها» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه

کتاب «نظریه‌های دولت: مسائل و رویکردها» تألیف کالین های، دیوید مارش و مایکل لیستر، توسط دکتر علی آزرمی عضو هیئت علمی گروه معارف دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی ترجمه شد. این کتاب، تلاشی جدی، نظام‌مند و روزآمد برای گردآوری، تحلیل و ارزیابی طیفی از رویکردهای نظری به مفهوم دولت است. اثری که نه‌تنها مجموعه ای گسترده از نظریه‌ها و سنت‌های فکری بلکه تصویری چندلایه، انتقادی و جامع در باب دولت را گرد هم آورده و می‌کوشد با رویکردی تحلیلی و مقایسه‌ای، خواننده را درگیر منازعه‌های معرفتی میان این دیدگاه‌ها سازد. نویسندگان این کتاب نه‌فقط به طبقه‌بندی مکاتب فکری می‌پردازند، بلکه ظرفیت‌های تحلیلی و محدودیت‌های هر رویکرد در زمینۀ مسائل امروزی را نیز می‌سنجند و با ژرف‌نگری و انسجامی ستودنی، خواننده را با منازعات معرفت‌شناختی و رویکردهای رقیب در فهم دولت آشنا می‌سازند؛ از سنت‌های کلاسیک تا رویکردهای معاصر چون نظریه‌های نهادی، پساساختارگرایی، و تحلیل گفتمان. خواننده در این کتاب نه با «تعریفی واحد از دولت»، بلکه با میدان پیچیده‌ای از برداشت‌ها، گفتمان‌ها و دیدگاه‌های رقیب روبه‌روست؛ میدانی که فهم آن، مستلزم آشنایی با مبانی فلسفی، اجتماعی و تاریخی هر رویکرد است و آن‌چه اثر حاضر را از سایر آثار مشابه متمایز می‌کند، نه صرفاً جامعیت نظری، بلکه تعهد آن به نقد و سنجش معرفتی هر رویکرد در نسبت با پرسش‌های کلیدی پیرامون قدرت، مشروعیت، حکمرانی و تغییرات ساختاری دولت است.

06 06 2026

دانشگاه گیلان میزبان ایده‌های خلاقانه دختران گیلانی

با هدف ارتقای وضعیت سلامت جسمی و روحی و همچنین حمایت از ایده‌های خلاقانه دختران، نشست کارگروه دائمی دختران جوان و نوجوان استان گیلان با تأکید بر پیوند میان آموزش، کارآفرینی و فرهنگ غنی استان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد. دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان در این نشست، ضمن برشمردن ظرفیت‌های علمی دانشگاه و کسب رتبه هفتم در میان دانشگاه‌های جامع کشور، گفت: دانشگاه گیلان همواره به حضور پررنگ دختران افتخار کرده است؛ به‌طوری که ۶۰ درصد از جامعه دانشجویی ما را دختران تشکیل می‌دهند. این دانشگاه با تکیه بر توانمندی گروه‌های آموزشی نظیر روان‌شناسی و مشاوره، آمادگی دارد در حوزه کارآفرینی و مهارت‌افزایی، بازوی اجرایی این کارگروه باشد. رئیس دانشگاه گیلان در ادامه افزود: فرهنگ غنی گیلان همواره برای جایگاه بانوان ارزش ویژه‌ای قائل بوده و پیشینه تاریخی ما، از تأسیس اولین مدارس دخترانه تا حضور زنان فرهیخته در عرصه‌های مختلف، گواهی بر این مدعاست. امیدواریم با توسعه همکاری‌های بین‌بخشی، زمینه شکوفایی هرچه بیشتر دختران استان را فراهم کنیم. دکتر نرگس بنائیان مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده نیز در این نشست، با اشاره به تشکیل این کارگروه در سال گذشته هم‌زمان با میلاد حضرت معصومه (س)، خاطرنشان کرد: این کارگروه بستری برای شنیدن صدای دختران و مشارکت دادن آنان در سیاست‌گذاری‌های مرتبط با خودشان است. دانشگاه گیلان کوشیده است با ایجاد سازوکارهای گفت‌وگوی مستمر، فضای همدلی و حمایت از برنامه‌های دختران را بیش از پیش تقویت کند. دکتر بنائیان در ادامه افزود: استقرار مشاوران و مبلغان در خوابگاه‌ها، فعالیت مستمر مرکز مشاوره، برگزاری کارگاه‌های مهارت‌افزایی و اعتکاف دختران از جمله اقداماتی است که در راستای توانمندسازی و تقویت عزت‌نفس دانشجویان صورت گرفته است. با این حال معتقدیم هنوز گام‌های بلندی باقی مانده و امیدواریم با مشارکت نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، موانع رشد دختران را شناسایی و با اقداماتی نظیر راه‌اندازی «سرای دختران» مسیر پیشرفت آنان را هموارتر کنیم. زینب نعمت‌زاده سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری نیز در این نشست، ضمن تأکید بر اهمیت این کارگروه به عنوان کانون تصمیم‌سازی، گفت: اعضای این کارگروه، سرمایه‌های اجتماعی و دختران اثرگذار استان هستند و انتظار می‌رود با طرح ایده‌های خلاقانه در این جلسات، شاهد ارتقای سلامت جسمی و روحی دختران و حمایت جدی از ایده‌های نوآورانه آنان باشیم. وی در پایان تصریح کرد: امیدواریم این کارگروه محلی برای ایجاد فرصت‌های برابر و واقعی برای دختران استان باشد تا با اتخاذ تصمیمات عملیاتی، شاهد تغییرات ملموس در وضعیت این قشر تأثیرگذار باشیم. شایان ذکر است در این نشست، گزارش جامعی از وضعیت پیشرفت مصوبات پیشین توسط هر یک از اعضای کارگروه ارائه و راهکارهای اجرایی برای تداوم برنامه‌ها بررسی شد.

04 06 2026

بررسی ظرفیت‌ها و چالش‌های دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان با حضور نماینده مردم شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی

دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان صبح امروز میزبان نماینده مردم شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور بود که در این برنامه، ابتدا نشستی با هدف بررسی ظرفیت‌های علمی، شناسایی چالش‌های زیرساختی و توسعه همکاری‌های بین‌بخشی برگزار شد و در ادامه، اعضای نشست از بخش‌های مختلف دانشکده بازدید کردند. دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان در این نشست، ضمن تشریح اهمیت دانشکده منابع طبیعی در تربیت نیروی انسانی متخصص، گفت: این دانشکده نه‌تنها پشتوانه علمی استان در حوزه محیط‌زیست و منابع طبیعی است، بلکه می‌تواند به الگویی ملی در توسعه پایدار تبدیل شود. رئیس دانشگاه گیلان با قدردانی از حمایت‌های دکتر رحمت‌زاده نماینده مردم شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی در پروژه‌های عمرانی دانشکده منابع طبیعی، افزود: توسعه محوطه‌سازی و آسفالت دانشکده، گامی مهم در بهبود فضای آموزشی و رفاهی دانشجویان است. وی همچنین از تلاش‌های دکتر رامین نقدی، رئیس دانشکده منابع طبیعی در جلب مشارکت‌های منطقه‌ای تقدیر کرد. دکتر سعید رحمت‌زاده پُشتیری نماینده مردم شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز علاقه به توسعه علمی دانشکده منابع طبیعی تأکید کرد: دانشکده منابع طبیعی باید متناسب با استانداردهای آموزشی روز تجهیز شود. نماینده مردم شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه‌ها نباید تنها به عنوان مراکز آموزش، بلکه باید به عنوان موتور محرک توسعه و کانون‌های حل چالش‌های محیط‌زیستی و اکولوژیک منطقه شناخته شوند و حمایت از تجهیز زیرساخت‌های این دانشکده، در واقع سرمایه‌گذاری بر روی آینده علمی استان و تضمین امنیت منابع طبیعی در آینده است. دکتر سید محمدعلی ثابت‌قدم، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور، ضمن استقبال از توسعه زیرساخت‌های رفاهی و ورزشی دانشجویان، گفت: دانشگاه‌ها باید محیطی پویا برای رشد علمی و جسمی دانشجویان باشند و شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی آماده همکاری برای تکمیل سالن ورزشی دانشکده منابع طبیعی است. دکتر بابک توکلی، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه گیلان هم، با تأکید بر موقعیت استراتژیک دانشکده در شهرستان صومعه‌سرا، اظهار داشت: بودجه‌ریزی دانشگاه باید مبتنی بر عملکرد و متناسب با شرایط اقلیمی و ظرفیت‌های عملیاتی هر دانشکده بازنگری شود. دکتر رامین نقدی رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان هم در این نشست، با ارائه گزارشی از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشکده گفت: دانش‌آموختگان کارشناسی این دانشکده همواره در کنکورهای کارشناسی ارشد و دکتری، رتبه‌های برتر را کسب می‌کنند اما کمبود تجهیزات تخصصی موجب ادامه تحصیل آنان در دانشگاه‌های پایتخت می‌شود. رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان با اشاره به توانمندی‌های پژوهشی و تحقیقاتی دانشکده و نشریه بین‌المللی علوم محیطی کاسپین افزود: ظرفیت‌های اکولوژیک منطقه، می‌تواند زمینه ایجاد رشته‌های استراتژیک همانند صنایع چوب را در این دانشکده فراهم کند که تحقق این امر نیازمند حمایت جدی مسئولان است. وی همچنین از اجرای پروژه آسفالت ۷ هزار مترمربع محوطه دانشکده با اعتبار حدود ۸ میلیارد تومان با کمک نماینده مردم شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: در فاز دوم نیز ۳۵۰۰ مترمربع دیگر از فضای دانشکده با اعتبار حدود ۴ میلیارد تومان آسفالت خواهد شد که جمع هزینه‌های انجام شده، ۱۲ میلیارد تومان می‌شود. در پایان نشست، رئیس دانشگاه گیلان با اهدای لوح تقدیر از تلاش‌های دکتر رحمت‌زاده نماینده مردم شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از دانشکده منابع طبیعی و آموزش عالی استان تجلیل کرد. سپس میهمانان از بخش‌های مختلف دانشکده و ظرفیت‌های آموزشی آن بازدید کردند.

03 06 2026

رئیس دانشگاه گیلان: هویت‌بخشی ملی و دینی باید در تار و پود فضای دانشگاه تنیده شود

نشست ماهیانه هم‌اندیشی رؤسای دانشگاه‌ها و مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های استان گیلان با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت، برگزار شد که در این نشست راهبردی، پیرامون موضوعات کلیدی نظیر تحول در ساختار آموزشی، هویت‌بخشی به نسل جوان، لزوم ورود به عرصه هوش مصنوعی و ضرورت برنامه‌ریزی عملیاتی در مدیریت کلان کشور بحث و تبادل نظر شد. آیت‌الله فلاحتی نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان در ابتدای این دیدار، با تأکید بر ضرورت استمرار منظم این جلسات هم‌اندیشی به صورت ماهیانه و در بازه‌های زمانی استاندارد اظهار داشت: تصمیمات و نظرات مطرح‌شده توسط نخبگان دانشگاهی در این جلسات باید به صورت دقیق مکتوب و مستندسازی شود تا پس از گذشت حدود ۱۰ ماه، در قالب یک رساله کاربردی و علمی در اختیار مدیران و فعالان عرصه علم و فرهنگ قرار گیرد. نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به گذشت بیش از ۴۷ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، بزرگترین چالش کنونی کشور در بخش‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را فقدان طرح‌های جامع عملیاتی دانست و افزود: داشتن ایده و برنامه به تنهایی کافی نیست؛ بلکه مدیریت پیاده‌سازی و تدبیر عملیاتی است که به برنامه‌ها جان می‌دهد. امام جمعه رشت با اشاره به ضرورت آسیب‌شناسی نظام آموزشی دانشگاه‌ها، بر لزوم بازنگری جدی در محتوای دروس معارف اسلامی تأکید کرد و گفت این دروس باید متناسب با نیازها، دغدغه‌ها و سطح فهم نسل جدید دانشجویان بازطراحی شوند. وی همچنین با تشبیه فرآیند آموزش به نسخه پزشک، حضور مستمر دانشجو در فضای علمی و شنیدن مباحث دینی و علمی را عاملی مهم در سلامت فکری و فرهنگی دانشجویان دانست و خواستار شناسایی، جذب و حمایت از دانشجویان نخبه و پاک‌دست شد و پیشنهاد داد برای کادرسازی و مدیریت‌های کلان کشور، از الگوهای دقیق ارزیابی نخبگانی مشابه آنچه در نیروهای مسلح اجرا می‌شود، بهره گرفته شود. آیت‌الله فلاحتی با اشاره به توطئه‌های دشمنان برای رفع هویت ملی و دینی از جوانان، بر لزوم استفاده از ابزارهای مدرن تأکید کرد و گفت: یکی از مطالبات و ضرورت‌های جدی امروز، ورود عمیق و علمی دانشگاه‌ها به حوزه هوش مصنوعی است. این فناوری نوین نه تنها در ساماندهی جامعه نخبگانی مؤثر است، بلکه می‌تواند به عنوان ابزاری راهبردی در خدمت تعمیق و تقویت هویت ملی و دینی قرار گیرد. دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان هم در این نشست با تأکید بر ضرورت ارتقای هویت‌بخشی دینی و ملی به دانشجویان، خواستار بازطراحی شیوه‌های آموزشی و فرهنگی متناسب با ویژگی‌های نسل جدید شد. رئیس دانشگاه گیلان گفت: در کنار هویت‌بخشی دینی، توجه به هویت ملی نیز باید در اولویت برنامه‌های فرهنگی دانشگاه قرار گیرد.  دکتر باستی شناساندن مفاخر ملی و مذهبی به نسل جوان دانشگاهی را از مهم‌ترین ابزارهای تقویت تعلق و خودآگاهی فرهنگی دانست و بر برگزاری کارگاه‌های سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اثرگذار در این حوزه تأکید کرد. وی همچنین با اشاره به ضرورت آشنایی دانشجویان با ظرفیت‌ها و دستاوردهای کشور، بر برپایی اردوهای راهیان پیشرفت در کنار اردوهای راهیان نور تأکید کرد و گفت: این برنامه‌ها می‌تواند نقش مهمی در معرفی پیشرفت‌های علمی، فناورانه و تمدنی جمهوری اسلامی ایران به نسل جدید ایفا کند. رئیس دانشگاه گیلان در ادامه، فضاسازی محیطی و استفاده از نمادهای بصری با مضامین ملی و مذهبی در فضای دانشگاه را از دیگر مؤلفه‌های مؤثر در هویت‌بخشی به دانشجویان برشمرد و خاطرنشان کرد: دانشگاه باید به محیطی تبدیل شود که در آن عناصر هویتی به‌صورت ملموس و مستمر در معرض دید و تجربه دانشجویان قرار گیرد. وی با تأکید بر اینکه نسل امروز دانشجویان، به‌ویژه نسل Z، نیازمند شیوه‌های متفاوت و به‌روز در آموزش مبانی دینی و اعتقادی هستند، تصریح کرد: روش‌های سنتی انتقال مفاهیم دینی باید متناسب با اقتضائات فکری، زبانی و رسانه‌ای این نسل بازنگری شود تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد. دکتر باستی همچنین ایجاد فضاهای گفت‌وگو و تضارب آرا در قالب کرسی‌های آزاداندیشی را از الزامات دانشگاه پویا و اثرگذار دانست و بر مشارکت فعالانه دانشجویان در این عرصه‌ها تأکید کرد و کرسی‌های آزاداندیشی را زمینه‌ساز افزایش اعتماد، تعمیق فهم دینی و تقویت مسئولیت‌پذیری اجتماعی در میان دانشجویان دانست.

03 06 2026

استاندار گیلان از گنجینه اسناد و ظرفیت‌های علمی پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان بازدید کرد

استاندار گیلان صبح امروز با حضور در پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان، ضمن بازدید از بخش‌های تخصصی، آزمایشگاه‌ها و مخازن اسناد این پژوهشکده، در نشستی مشترک با رئیس دانشگاه، مدیرکل آموزش و پرورش استان و اعضای هیئت علمی این پژوهشکده، راه‌های ارتقای جایگاه پژوهش‌های فرهنگی و تاریخی استان را بررسی کرد. 🔷وعده حمایت استاندار از پروژه‌های ماندگار دکتر هادی حق‌شناس استاندار گیلان در این نشست گفت: حفاظت از هویت تاریخی گیلان و تبدیل داده‌های پژوهشی به برنامه‌های اجرایی، ضرورتی است که مدیریت ارشد استان با تمام توان از آن پشتیبانی خواهد کرد. دکتر حق‌شناس همچنین بر ضرورت آشنایی نسل جوان با این ظرفیت علمی و فرهنگی تأکید و بیان کرد: دانش‌آموزان، دانشجویان، پژوهشگران و عموم مردم باید بدانند که چنین مجموعه ارزشمندی در گیلان وجود دارد. اسناد تاریخی، منابع پژوهشی، کتاب‌های ارزشمند و آرشیوهای کم‌نظیری در این مرکز نگهداری می‌شود که بخشی از آن‌ها حاصل گردآوری منابع از کتابخانه‌ها و مراکز علمی داخل و خارج از کشور است. وی از برنامه‌ریزی برای ورود مباحث مرتبط با تاریخ و هویت گیلان به محتوای آموزشی مدارس خبر داد و گفت: با همکاری اداره‌کل آموزش و پرورش استان، موضوع تاریخ، فرهنگ و پیشینه گیلان در کتب درسی و محتوای آموزشی دانش‌آموزان گنجانده خواهد شد. استاندار گیلان ضمن ابراز خرسندی از سطح علمی و غنای اسنادی موجود، برای تأمین اعتبار و حمایت مالی از طرح‌های مطرح شده در این نشست، قول مساعد داد. 🔷دانشگاه جامعه‌محور؛ پیشران حل مسائل فرهنگی دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان در ابتدای این نشست، با تبیین رویکرد دانشگاه مبنی بر ارتباط مستمر با جامعه، گفت: یکی از اولویت‌های راهبردی ما، شناسایی و پاسخ به نیازهای واقعی استان در حوزه‌های مختلف است. در این میان، بخش بزرگی از نیازهای فرهنگی و اجتماعی گیلان توسط پژوهشکده گیلان‌شناسی راهبری می‌شود. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به ظرفیت‌های تخصصی این پژوهشکده افزود: در حال حاضر دو پژوهشکده "گیلان‌شناسی" و "حوضه دریای کاسپین" به عنوان بازوان علمی دانشگاه در حال فعالیت هستند. پژوهشکده گیلان‌شناسی با بهره‌مندی از ۷ عضو هیئت علمی متخصص، به صورت متمرکز بر صیانت و معرفی فرهنگ، زبان و تاریخ این مرز و بوم تمرکز دارد. 🔷پنج طرح راهبردی برای بازآفرینی هویت گیلان دکتر رضا علیزاده رئیس پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان نیز در این نشست، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده این مجموعه، بر ضرورت توجه بیشتر به نقش پژوهشکده در فرآیندهای فکری و فرهنگی استان تأکید کرد و گفت: پژوهشکده گیلان‌شناسی این توان و قابلیت را دارد که به عنوان اتاق فکر فرهنگی استان ایفای نقش کند. وی با بیان اینکه تحقق این جایگاه نیازمند حمایت‌های مادی و معنوی مسئولان است، برخی از مهم‌ترین طرح‌ها و برنامه‌های اولویت‌دار این پژوهشکده را تشریح کرد. رئیس پژوهشکده گیلان‌شناسی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌روی این مرکز را دیجیتال‌سازی اسناد موجود در پژوهشکده دانست و اظهار کرد: اجرای این طرح می‌تواند ضمن حفاظت ماندگار از منابع و اسناد ارزشمند، زمینه دسترسی آسان‌تر و گسترده‌تر پژوهشگران و علاقه‌مندان را به این گنجینه فراهم کند. وی همچنین از تدوین نخستین تقویم تاریخ گیلان به عنوان یکی دیگر از طرح‌های مهم پژوهشکده یاد کرد و افزود: هدف از این طرح، ثبت و معرفی رویدادها، مفاخر، رخدادهای تاریخی و مناسبت‌های مهم استان در قالب یک تقویم استانی است تا نسل جوان بیش از پیش با هویت تاریخی و فرهنگی خود آشنا شود. دکتر علیزاده در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر گیلان در حوزه خوراک و گردشگری، از تدوین دانشنامه گردشگری خوراک گیلان به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های مهم این مجموعه نام برد و گفت: این طرح می‌تواند به شناسایی، ثبت و معرفی علمی داشته‌های گیلان در حوزه خوراک بومی و ظرفیت‌های مرتبط با گردشگری غذایی کمک کند. وی همچنین با تأکید بر ضرورت گسترش دامنه پژوهش‌ها از مرکز استان به دیگر مناطق، تمرکززدایی از پژوهش‌های محدود به رشت و فعال‌سازی حوزه شهرستان‌شناسی را از دیگر برنامه‌های مهم پژوهشکده عنوان کرد و افزود: باید ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی همه شهرستان‌های گیلان به صورت متوازن مورد مطالعه و توجه قرار گیرد. دکتر علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود، از تدوین اطلس آناتومی مردم گیلان به عنوان یکی از طرح‌های ویژه و نوآورانه پژوهشکده یاد کرد و گفت: در این طرح تلاش خواهد شد ویژگی‌ها و خصوصیات اقوام مختلف گیلان از منظر انسان‌شناسی زیستی و شاخص‌های بیومتریک مورد بررسی قرار گیرد تا تفاوت‌ها و ویژگی‌های این اقوام در مقایسه با دیگر اقوام کشور به صورت علمی ثبت و مستندسازی شود. وی در پایان ابراز امیدواری کرد با حمایت مسئولان استانی، زمینه اجرای این طرح‌های ماندگار و اثرگذار فراهم شود. 🔷بازدید از گنجینه اسناد نهضت جنگل و آزمایشگاه انسان‌شناسی زیستی  استاندار گیلان در جریان حضور خود در پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان، از بخش‌های مختلف و راهبردی این مجموعه بازدید کرد و از نزدیک در جریان ظرفیت‌ها، امکانات و فعالیت‌های علمی و پژوهشی آن قرار گرفت. در این بازدید، دکتر حق‌شناس از کتابخانه تخصصی پژوهشکده که بیش از ۲۲ هزار جلد کتاب مرجع و تخصصی در حوزه گیلان‌پژوهی را در خود جای داده است، دیدن کرد. این کتابخانه به عنوان یکی از غنی‌ترین منابع مطالعاتی مرتبط با تاریخ، فرهنگ، جغرافیا و هویت بومی گیلان، نقش مهمی در پشتیبانی از فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌مندان این حوزه ایفا می‌کند. استاندار گیلان همچنین از مرکز اسناد نهضت جنگل بازدید کرد؛ مرکزی که با در اختیار داشتن ۲۰ هزار سند ارزشمند از داخل و خارج کشور، یکی از مهم‌ترین گنجینه‌های اسنادی مرتبط با یکی از برجسته‌ترین مقاطع تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود. این اسناد، ظرفیت بسیار مهمی برای مطالعه، بازخوانی و بازنمایی دقیق‌تر ابعاد مختلف نهضت جنگل و نقش گیلان در تحولات تاریخی کشور فراهم کرده است. بازدید از آزمایشگاه انسان‌شناسی زیستی و مرکز کوشیارشناسی نیز از دیگر بخش‌هایی بود که استاندار گیلان از آنها بازدید کرد.