فعالیت‌های آموزشی دانشگاه گیلان تا پایان ترم جاری حضوری است

20 12 2024
کد خبر : 18052621
تعداد بازدید : 1483

معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه گیلان طی اطلاعیه ای اعلام کرد کلیه فعالیت های آموزشی در دانشگاه گیلان تا پایان نیمسال تحصیلی جاری، به صورت حضوری برگزار می شود.

چنانچه ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان به اقتضای شرایط، تصمیم جدیدی برای استان اتخاذ کند مبنای فعالیت دانشگاه، اطلاعیه ستاد مدیریت بحران استانداری خواهد بود.


دسته بندی :
اطلاعیه ها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

30 12 2024

دو نشریه علمی دانشگاه گیلان موفق به اخذ نشان اعضای فعال از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل (فائو) متحد شدند

دو نشریه علمی تحقیقات تولیدات دامی و تغذیه آبزیان دانشگاه گیلان موفق به دریافت جایزه Seal of Recognition for Active Data Provider of the Year 2024 و نشان اعضای فعال از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) شدند.  نشریه «تحقیقات تولیدات دامی» دانشگاه گیلان که فعالیت خود را از فروردین ماه سال 1391 شروع و اولین شماره را در بهار همان سال منتشر کرد، بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه‌بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حائز رتبه بین‌المللی شد و در ردیف نشریات هسته مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) قرار دارد. چاپ نتایج تحقیقات پایه‌ای و کاربردی مرتبط با موضوع حیوانات اهلی در این نشریه در قالب مقالات پژوهشی، کوتاه و یا مروری به زبان فارسی با چکیده انگلیسی مبسوط انجام می‌شود و در حال حاضر، موفق به کسب نمایه‌های استنادی داخلی و بین‌المللی از جمله Scopus ، EBSCO ، CABI ، AGRIS، DOAJ ، ISC ، Google Scholar ، INDEX COPERNICUS ، CiteFactor شده است. نشریه «تغذیه آبزیان» دانشگاه گیلان نیز که با همکاری انجمن علمی آبزی‌پروری کشور به چاپ می‌رسد، بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه‌بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حائز رتبه الف شده و ضمن ارائه دورنمایی از بحث‌های تغذیه‌ای جانوران آبزی، دامنه وسیعی از کارهای پژوهشی مرتبط با آبزی پروری تا مطالعات آزمایشگاهی فیزیولوژیک و بیوشیمیایی آبزیان را بررسی می‌کند و در حال حاضر، موفق به کسب نمایه‌های استنادی داخلی و بین‌المللی از جمله EBSCO ، CABI ، AGRIS ، DOAJ ، ISC ، Google Scholar شده است.

30 12 2024

ترجمه کتاب «معاویه: از عربستان تا امپراتوری» توسط عضو هیأت علمی دانشگاه

کتاب «معاویه: از عربستان تا امپراتوری» تألیف آر. استفان هامفریز، توسط دکتر سیدمحمدحسین میرابوطالبی عضو هیأت علمی گروه معارف دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه، ترجمه شد. مؤلف در این کتاب به معرفی شخصیت معاویه، پیشینه و زمینه‌های پیدایش آن، چینش پایه‌های قدرت او به عنوان حاکم سوریه و... می پردازد. در تاریخ اسلام کمتر چهره و شخصیتی را می‌توان سراغ داشت که همچون معاویه با وجود بهره‌مندی از موقعیت و امتیازات ویژه که نهایتاً موجبات رسیدن وی به جایگاه ریاست و پادشاهی طولانی مدت اسلامی شد، مخالفت‌ها و انتقادات فراوانی متوجه شخصیت این چهره باشد. مهم‌ترین موقعیت‌های فرصت آفرین معاویه عبارت بودند از: 1) خانواده و پدرش که شخص ابوسفیان بود جایگاه ویژه‌ای در تجارت و ارتباط با طوایف و قبایل مختلف داشته و از بزرگان قریش بود. برخی نیز ابوسفیان را از حکام قریش دانسته‌اند و نیز او را در زمره چهار نفری می‌شمارند که فرمانشان نافذ بود. 2) پذیرش اسلام توسط ابوسفیان که در سال هشتم قمری به همراه خانواده و در آستانه فتح مکه توسط پیامبر (ص) اتفاق افتاد و از سوی پیامبر (ص) طلقاء خوانده شدند یعنی کسانی‌که به اجبار و اکراه و ناچارا اسلام را پذیرفتند و در واقع بایستی اسیر جنگ و غنیمت رسول ا.. باشند اما پیامبر اسلام (ص) آنها را به سبب اسلام آوردنشان آزاد نمود. قبول اسلام توسط ابوسفیان و معاویه و خانواده‌اش به پذیرش هویت تازه برای آنها و ورود در صفوف مسلمین و نقش‌پذیری‌شان در جامعه نوپا کمک کرد که توانست موجبات اثرگذاری بیشتر آنها بر مردم و ارتباط با قبایل قدیمی گردد. 3) در خصوص عنوان خال المومنین که مورخان اهل سنت همچون ابن عساکر و دیگران گفته‌اند به جهت وصلت پیامبر اسلام (ص) با خانواده ابوسفیان، اهل سنت به معاویه لقب خال المومنین داده‌اند. در این رابطه هم که چنین عنوانی می‌توانسته ذهنیت اعراب و مسلمانان را به خود متوجه دارد باید اشاره کرد از میان همه برادران همسران پیامبر (ص)، معاویه تنها کسی بود که مشهور به خال المومنین شد هر چند محققین دلیل این امر را تلاش حکایت گویان آن زمان جهت تثبیت جایگاه معاویه و لزوم فراموشی افکار از گذشته وی دانسته‌اند تا جایی که ابن حجر به نقل از علمای بزرگ اهل سنت تمام فضایل معاویه را ساختگی دانستند. صرف‌نظر از بهره برداری‌های سیاسی و اجتماعی در حاکمیت بر اذهان عموم در استفاده از چنین القابی، سوال جدی آن است که پس چرا برادر همسر معروف پیامبر (ص) که عایشه نام داشت و محمد بن ابابکر است و در رکاب علی (ع) سخت پیکار نمود و شهید شد خال المومنین نبود؟ آیا خواهر ایشان که عایشه همسر پیامبر (ص) بود درجه کمتری از خواهر معاویه داشت؟ یا پدر عایشه که ابوبکر خلیفه نخست شناخته شد مقام کمتری از ابوسفیان دارد؟

25 12 2024

برای اولین بار در کشور، دانشگاه گیلان میزبان اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مراکز استان کشور شد

اجلاس هفتاد و چهارمین مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مراکز استان کشور با موضوع «از حکمرانی دولتی تا حکمروایی شهری»، برای اولین بار در کشور در فضای دانشگاهی برگزار شد.  مراسم افتتاحیه این مجمع صبح امروز در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد که پس از مراسم افتتاحیه، با هدف بهره‌گیری از نظرهای ارزشمند و کاربردی صاحب‌نظران و نخبگان جامعه شورایی کشور با نگاه جامع به مسائل جاری شهرهای کشور، اعضای مجمع در چهار کمیسیون تخصصی فرهنگی اجتماعی؛ سلامت، محیط زیست و خدمات شهری؛ توسعه و عمران شهری؛ حقوقی و اقتصادی به بحث و تبادل نظر پرداختند. شایان ذکر است اختتامیه این اجلاسیه نیز فردا پنجشنبه 6 دی ماه با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور، شهردار تهران، رئیس مجمع مشورتی شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها و جمعی از مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود.      

25 12 2024

تاکید بر گسترش همکاری های مشترک در نشست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان با مدیرعامل شرکت پگاه گیلان

درراستای گسترش همکاری های دانشگاه و صنعت، نشست مشترکی بین معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان و مدیرعامل شرکت پگاه گیلان برگزار شد. دکتر علی باستی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان در این نشست، بر استفاده از توانمندی‌های علمی و تحقیقاتی دانشگاه برای همکاری با شرکت پگاه گیلان تاکید کرد. دکتر باستی بهره‌مندی از معافیت مالیاتی ماده 13 شرکت‌های دانش‌بنیان را به‌عنوان یکی از محورهای این همکاری مطرح نمود. مهندس فرزاد کوه‌نژاد مدیرعامل شرکت پگاه گیلان هم در این نشست ضمن استقبال از همکاری دوجانبه، بر ضرورت گسترش همکاری‌ها تاکید کرد. شایان ذکر است بحث و تبادل نظر در ارتباط با بورسیه دانشجویان دانشگاه گیلان برای اشتغال در شرکت پگاه، حضور این شرکت در برنامه‌های کارآفرینی دانشگاه، استفاده از امکانات آزمایشگاهی دانشگاه گیلان برای ارزیابی محصولات شرکت پگاه و زمینه ساری برای انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.      

24 12 2024

ترجمه کتاب «بازنگاری تاریخ» توسط عضو هیأت علمی دانشگاه

کتاب «بازنگاری تاریخ» تألیف کیت جنکینز، توسط دکتر هادی نوری عضو هیأت علمی گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه، ترجمه شد. مؤلف در این کتاب که مکمل اثر نخستینش به­‌نام بازاندیشی تاریخ است، به‌­نفع بازنگاری مطالعه تاریخی بحث می‌کند. در کانون بررسی او این اندیشه نهفته است که تاریخ­‌های عینی و بی­‌غرض و نیز حقیقت تاریخی دست‌‌نیافتنی هستند. از این رو، گذشته و پرسش‌های مربوط به ماهیت تاریخ همواره در برابر رویکردهای جدید و سرکش باز است. مؤلف تاریخ متعارف را به‌­شیوه­‌ای جسورانه مورد ارزیابی مجدد قرار می­‌دهد. این مطالعه متعهدانه و رادیکال، شیوه‌های جدیدی از اندیشیدن به تاریخ، روش‌شناسی و فلسفه جدید و تأثیر آن­ها بر عمل تاریخی ارائه می‌دهد. این کتاب برای دانشجویان و معلمان تاریخ نوشته شده است و کانون رشته آن­ها را روشن ساخته و تغییر می‌دهد.

24 12 2024

رئیس دانشگاه گیلان: آرامش جامعه مدیون نقش محوری بانوان است

به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، مراسم بزرگداشت مقام زن با حضور بانوان دانشگاهی در تالار حکمت برگزار شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن گرامیداشت مقام والای مادر و روز زن، از برگزارکنندگان این مراسم تشکر کرد و افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) به‌عنوان یک الگوی بی‌بدیل در جهان برای زنان امروزی در تمامی زمینه‌ها است که الگوپذیری مستقیم از ایشان را باید راه و رسم زندگانی خویش قرار دهیم. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به جایگاه زن در آرامش خانواده گفت: ‏خانواده، یکی از ارکان مهم جامعه است و زن به‌عنوان عهده‌دار مدیریت این نهاد اجتماعی بسیار مهم؛ مایه آرامش و بنیان خانواده است و آرامش جامعه مدیون نقش محوری بانوان است که با برقراری آرامش در خانواده، راه توسعه کشور را هموار می‌کنند.  وی در ادامه با بیان اهمیت نقش تربیتی زن در جامعه و پرورش نسل آینده کشور گفت: زن در نقش یک مادر اصلی‌ترین عنصر تربیتی فرزند به شمار می‌رود و جامعه در صورتی به رشد و تعالی می‌رسد که بانوان در نقش اصلی خود در خانواده رشد و ظهور کنند.  دکتر دوستار با اشاره به سهم بانوان در پست‌های مدیریتی دانشگاه تصریح کرد: در دانشگاه 280 بانوی شاغل اعم از هیئت علمی و کارمند مشغول به فعالیت هستند که از 200 پست مدیریتی موجود در دانشگاه، 80 پست به بانوان دانشگاه اختصاص یافته است که این امر، نشان از نگاه حمایتی مجموعه مدیریت دانشگاه به توانمندی‌های بانوان دارد.  رئیس دانشگاه گیلان هدف از خدمت در دانشگاه را پرورش نسل آینده‌ساز کشور دانست و افزود: فلسفه حضور ما در دانشگاه باید به عنوان خدمتگزاری به دانشجویان و پرورش فرزندان آینده کشور باشد و باید برای برقراری آرامش در این محیط بکوشیم.  وی در ادامه گفت: دانشگاه خانواده ما است و رشد و تعالی این خانواده نیازمند حمایت ما از همدیگر است از این رو نباید با تجسس در زندگی دیگران و بیان مسائل حاشیه ای در فضای مجازی، ذهنیت جامعه را نسبت به دانشگاه خدشه دار کنیم.  رئیس دانشگاه گیلان برقراری آرامش در دانشگاه را با شفافیت و عدالت ممکن دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد شفافیت و عدالت با حکمرانی قانونی محقق خواهد شد که این امر زمینه‌ساز کاهش تضاد و زیاده‌خواهی و انحراف از عملکرد سازمانی می‌شود.  دکتر دوستار داشتن تعصب سازمانی را  یکی از مهمترین وظیفه دانشگاهیان در راستای حکمرانی قانونی و دستیابی به اهداف دانشگاه، دانست و ضمن تأکید بر اهمیت کارِ کارشناسی از دانشگاهیان دانشگاه خواست تا نسبت به تخصص خود تعصب داشته و اجازه ندهند به باور آنان در این مسیر خدشه وارد کنند.  حجت الاسلام و المسلمین علی‌محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان هم در این مراسم، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گفت: خداوند متعال در سوره تحریم برای مؤمنان، همسر فرعون و حضرت مریم را اسوه مقاومت و پاکدامنی و برای کافران، همسر حضرت نوح و همسر حضرت لوط را آلوده به بی‌عفتی می‌داند و به عنوان درس‌های عملی در پیش روی همگان قرار داده است، تا انسان‌ها از روش زندگی آنها الهام گیرند و طبق بیانات حضرت امام خمینی (ره) که فرمود از دامن زن مرد به معراج می‌رود، حضور زنان در محیط خانواده دارای چنان اثری شگرف و عظیم است که می‌تواند بر آینده یک نسل اثرگذار باشد.  شایان ذکر است دکتر عذرا زبردست رئيس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجويی، دکتر نرگس معمار و دکتر مرضیه شمس‌یوسفی، نمایندگان شورای صنفی کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاه و نیز چند نفر از حاضرین در مراسم، به بیان دیدگاه‌ها و نظرهای خود پیرامون حوزه بانوان همچون نقش زنان در پرورش نسل توسعه محور، استفاده بیشتر از ظرفیت‌های بانوان در امور اجرایی و مسائل صنفی و رفاهی پرداختند. مشاهده تصاویر مراسم

22 12 2024

از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه گیلان در سال 1403 تقدیر به عمل آمد

مراسم تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه گیلان در سال 1403 با حضور دانشجویان، اعضای هیأت علمی و مدیران دانشگاهی در تالار حکمت دانشگاه برگزار شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت مقام والای مادر و روز زن، از همه دانشگاهیان که برای ارتقا سطح علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه تلاش می‌کنند و در طی سال پژوهشی گذشته برای دانشگاه افتخار آفریدند تشکر کرد و افزود: همه روزها برای دانشگاه، روز پژوهش است و پایه و اساس پژوهش، آموزش عمیق است و دانشگاهی که سطح آموزشی خوبی ندارد نمی‌تواند در حل مسائل جامعه مشارکت کند.  وی با اشاره به اینکه حل مسئله یک کنش نیست و فرآیند و الزاماتی نیاز دارد تا اتفاق بیفتد، گفت: از مسیر آموزش عمیق است که پژوهش‌های کاربردی و پژوهش‌های حل مسئله اتفاق می‌افتد. دکتر دوستار با بیان اینکه ارتقای سطح آموزشی دانشگاه منوط به داشتن تعصب علمی استادان دانشگاه است تصریح کرد: اگر آموزش سطحی نباشد و اعضای هیأت علمی دانشگاه نسبت به آموزش دانشجویان خود تعصب داشته باشند، غیرت سازمانی هم به‌وجود می‌آید. رئیس دانشگاه گیلان ابراز امیدواری کرد تا با کمک و همکاری همه دانشگاهیان، نام دانشگاه گیلان در بین دانشگاه‌های برتر کشور بدرخشد. حجت الاسلام و المسلمین علی محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان هم در این مراسم، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، با بیان اینکه پایه و اساس پیشرفت کشور، پژوهش است گفت: دانشگاه جامعه‌ساز است و نقش راهبری دانشگاه در زمینه‌های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و... انکار ناپذیر است. حجت الاسلام و المسلمین عباسی یاد آور شد که اگر جامعه دچار مشکلاتی در زمینه صنعت، فرهنگ، معیشت است، دانشگاه بخشی از حل مسئله است و باید به اندازه خود پاسخگو باشد از این رو، کاربردی بودن پژوهش‌ها و توجه به توانمندی‌های دانشگاهیان، زمینه‌ساز حل مشکلات است. دکتر علی باستی معاون پژوهش و فناوری هم در این مراسم با تبریک هفته پژوهش و فناوری و گرامیداشت روز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: باعث افتخار ماست که سه عضو هیأت علمی دانشگاه به‌عنوان پژوهشگر برتر کشور انتخاب شدند و 7 عضو هیأت علمی دانشگاه و یک دانشجو نیز در جشنواره استانی هفته پژوهش و فناوری تقدیر شدند. دکتر باستی، تقدیر معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاه گیلان در حوزه فعالیت‌های ارتباط با جامعه و صنعت را یکی دیگر از افتخارات دانشگاه برشمرد و افزود: دانشگاه گیلان در دو حوزه مهارت‌افزایی دانشجویان و در اجرای مأموریت استانی در سال ۱۴۰۳، برگزیده کشوری شد. وی گزارشی نیز از اقدامات و برنامه‌های پیش‌رو معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه در حوزه‌‌های گرنت، قراردادهای پژوهشی ارتباط با صنعت و جامعه، کارآفرینی، تجهیزات آزمایشگاهی، مرکز نشر و کتابخانه، برنامه تفویض اختیار به دانشکده‌ها و... بیان کرد. شایان ذکر است در انتهای این مراسم، ضمن ارائه گزارشی تصویری از فعالیت های شاخص پژوهش و فناوری دانشگاه طی یک سال اخیر، از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه (اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارشناسان پژوهشی) تقدیر به عمل آمد. اسامی برگزیدگان جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان در سال 1403   مشاهده تصاویر مراسم