در ابتدای این همایش دکتر سید ضیاءالدین میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان ضمن خیر مقدم به حاضران و مدعوین به همایش، چالش ایمنی غذا را یکی از دغدغه های اصلی پیش روی کشورها و سازمان ملل متحد در قرن بیستم دانست. وی با تأکید بر لزوم عرضه محصولات کشاورزی با کیفیت مطلوب و سالم، جایگاه استان گیلان را به دلیل تنوع گونه های گیاهی، جانوری و آبزیان، جایگاهی ممتاز دانست که قابلیت اجرایی کردن تولید محصولات ارگانیک را به نحو احسن دارا است. دکتر میرحسینی در پایان بر لزوم تدوین برنامه های حمایتی مناسب نیز در این زمینه تأکید کرد.
در ادامه دکتر محمدرضا نقی پور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیام دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی را به همایش ملی تولیدات ارگانیک، دام، طیور و آبزیان قرائت کرد.
در ادامه همایش دکتر عبدالاحد شادپرور دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان و دبیر علمی همایش از وصول 132 مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد که از این رقم، تعداد 77 مقاله پذیرفته شده است. وی در ادامه گفت این مقالات از 26 دانشگاه و 5 مرکز تحقیقاتی به دبیرخانه همایش رسیده است و تمامی مقالات این همایش به صورت پوستر در آمده تا شرکت کنندگان در همایش بتوانند از مباحث سخنرانان کلیدی همایش بهره مند شوند.