آغاز ثبت نام وام های دانشجویی

09 02 2020
کد خبر : 3242478
تعداد بازدید : 118

شرایط و نحوه ثبت نام  وام های دانشجویی برای نیمسال دوم99-98

ثبت نام وامهای دانشجویی در پورتال دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم به آدرس bp.swf.irاز تاریخ 15 بهمن شروع و تا 10 اسفند ادامه دارد. تمامی دانشجویان می توانند با مراجعه به سامانه فوق ثبت نام نمایند. لطفاً قبل از شروع ثبت نام راهنمای تسهیلات را  مطالعه نمائید.

شرایط عمومی وام گیرندگان:

  1. دارا بودن صلاحیت اخلاقی و رعایت شئونات دانشجویی
  2. دارا بودن اولویت نیاز مالی
  3. عدم استفاده از وام، کمک یا بورس تحصیلی
  4. عدم اشتغال به کار
  5. اخذ حداقل تعداد واحدهای مورد لزوم طبق مقررات آموزشی
  6. مشروط نبودن دانشجو در دو نیمسال قبلی بطور متوالی
  7. سپردن سند تعهد محضری با ضامن کارمند شاغل رسمی یا پیمانی دولت، در یکی از دفاتر اسناد رسمی کشور

مدت استفاده از وامها:

  • کاردانی،کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشدناپیوسته تا ترم چهارم
  • کارشناسی پیوسته و دکترای تخصصی ناپیوسته تا ترم هشتم

دانشجویان می توانند تعهد نامه محضری را از لینک سند تعهد محضری پرینت گرفته همراه با یک ضامن کارمند شاغل دولتی (رسمی یا پیمانی) به یکی از دفاتر اسناد رسمی کشور جهت تنظیم سند مراجعه نمایند داشتن کارت شناسایی و آخرین حکم کارگزینی برای ارائه به دفتر خانه الزامی است لطفا دقت نمائید آدرس پستی و شماره تماس ثابت و همراه دانشجو و ضامن به درستی در سند قید شود.  پس از تکمیل سند و پس از ثبت نام اینترنتی در سامانه پورتال دانشجویی صندوق رفاه، اصل سند تعهد محضری را به همراه کپی کارت ملی و کارت دانشجویی و کپی حکم کارگزینی ضامن، به اداره رفاه دانشجویی تحویل دهید.توجه: ضامن بازنشسته علاوه بر تعهد نامه محضری نیازمند گواهی کسر از حقوق از سازمان بازنشستگی به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم می باشد. نمونه فرم گواهی کسر از حقوق را از لینک مربوطه دریافت نمائید

نکات مهم:

  • هر وامی نیازمند شرایط و مدارک خاصی است،که پس از ثبت نام اینترنتی وام در سامانه پورتال دانشجویی صندوق رفاه ، مدارک مربوطه می بایست در اسرع وقت به اداره رفاه دانشجویی تحویل داده شود.
  • دانشجویان روزانه می بایست نسبت به افتتاح حساب عابر بانک تجارت شعبه دانشگاه اقدام نموده و قبل از ثبت نام وام به اداره رفاه دانشجویی اعلام نمایند.
  • دانشجویان روزانه متاهل(فقط آقایان) با ارائه کپی عقد نامه و کپی شناسنامه فرزندان ، علاوه بر مدارک مورد نیاز دیگر از وام تحصیلی متاهلی بهره مند می گردند
  • وام ودیعه مسکن به دانشجویانیکه در ترم قبل مشروطی آموزشی شده اند، تعلق نمی گیرد.
  • در صورت هرگونه سوال می توانید با همکاران اداره رفاه دانشجویی از طریق تماس با ۹-۳۳۶۹۰۴۸۵ داخلی ۲۱۱۰ برای وامهای تحصیلی، مسکن، ودیعه مسکن ، تغذیه و داخلی ۲۰۸۲ برای وامهای شهریه، ضروری، وام ویژه دکتری، ازدواجو عتبات عالیات تماس حاصل فرمائید

مراحل ثبت نام اینترنتی وام در پورتال دانشجویی صندوق رفاه:

۱- مراجعه به آدرس :bp.swf.ir

۲- دانشجویانی که برای اولین بار وارد سیستم می شوند و هیچگونه تسهیلاتی اعم از وام و خوابگاه از صندوق رفاه دریافت ننموده اند می بایست از گزینه تشکیل پرونده اطلاعات شناسنامه ای و آموزشی مقطع جدید خود را ثبت نمایند.

۳- بعداز تائید صحت اطلاعات دانشجو،توسط کارشناسان دانشگاه (حداقل ۲۴ ساعت بعد از پرکردن فرم توسط دانشجو) می بایست با مراجعه دوباره به پورتال دانشجویی و استفاده از گزینه ورود به پورتال فاز ۲با نام کاربری و کلمه عبور "هردو در ابتدا کد ملی هستند" ، وارد سامانه شده و پس از تغییر رمز ورود و ثبت شماره همراه دانشجو ، از قسمت درخواست وام ، وام مورد نظر خود را انتخاب نموده و تائید نمائید.

توجه مهم: دانشجویان روزانه می بایست پس از تشکیل پرونده در سامانه، در بانک تجارت شعبه دانشگاه افتتاح حساب نموده و شماره حساب عابر بانک خود را به اداره رفاه دانشجویی اعلام  نمایند تا امکان درخواست وام برایشان میسر گردد.

"وام شهریه دانشجویان نوبت دوم به حساب دانشگاه واریز شده و به همان مقدار از شهریه آنها کسر می گردد "

۵- دانشجویانی که ترمهای گذشته از وام صندوق رفاه در همین مقطع استفاده نموده اند، کافیست از گزینه ورود به پورتال فاز ۲درخواست وام خود را ثبت نمایند.

  • پس از ثبت وام پیامکی مبنی بر ثبت درخواست وام برایتان ارسال می گردد.
  • با توجه به اینکه ملاک پرداخت وام ثبت نام در سایت صندوق رفاه می باشد حتما ابتدا در سامانه مذکور ثبت نام کنید.
  • از ثبت نام اینترنتی خود در سامانه صندوق رفاه مطمئن گردید. در صورت انجام ثبت نام اینترتی وام ، در مقابل آن در انتظار تائید دانشگاه را ملاحظه خواهید کرد.
  • دانشجویان می بایست مدارک لازم مانند تعهد نامه محضری، کپی کارت ملی ،کپی کارت دانشجویی و مدارک مختص هر وام که در راهنمای تسهیلات عنوان شده است را در اسرع وقتو در همان بازه زمانی ثبت نام وام به اداره رفاه دانشجویی تحویل نمایند.
  • تائید نهایی وام پس از بررسی مدارک و ثبت آن توسط همکاران اداره رفاه دانشجویی و تائید صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ، صورت گرفته وتاریخ  پرداخت وام ها با صندوق رفاه دانشجویان می باشد.

چند نکته:

  • ثبت نام را به روزهای آخر موکول نکنید دانشجویانی که تا پایان بهمن ماه  ثبت نام خود را کامل کنند و مدارک مربوطه را تحویل اداره رفاه نمایند در لیست اول ارسالی به صندوق قرار گرفته و به احتمال زیاد تا پایان اسفند وامشان واریز می گردد.
  • فرم مربوط به تعهد نامه و گواهی کسر از حقوق را از سایت پرینت گرفته و کار مربوط به ضمانت وام را سریعتر انجام دهید.
  • به دانشجویان روزانه شاغل وام تعلق نمی گیرد. در صورتیکه شاغل نیستید و فقط بیمه خویش فرما دارید با دریافت سوابق بیمه ای خود از سازمان تامین اجتماعی و قرارداد بیمه خود به اداره رفاه دانشجویی دانشگاه مراجعه نمایید.
  • به دانشجویان نوبت دوم(شبانه ، پردیس و مجازی) شاغل در صورت داشتن اعتبار کافی وام پرداخت می گردد.

دانلود فرمها

شرایط ثبت نام 

فرم کسر اقساط 

سند تعهد 

راهنمای تسهیلات روزانه 

راهنمای تسهیلات شبانه 

وام ضروری ویژه دکتری

وام عتبات 


دسته بندی :
اطلاعیه ها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

01 06 2024

در راستای سیاست های کلی توسعه دریامحور، راهکار های توسعه رشته های دریایی در دانشگاه گیلان بررسی شد

عصر امروز در نشستی که با حضور سرپرست دانشگاه گیلان و مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد، راهکارهای ارتقای همکاری های پژوهشی و آموزشی و استفاده حداکثری از ظرفیت های دانشکده علوم و فنون نوین دریایی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.  دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست با بیان اینکه در دوره جدید رویکرد ما رویکرد مهارت محوری است گفت: لازمه موفقیت، قرار گرفتن دانشگاه و صنعت در کنار هم است تا دانشجویان در کنار مباحث تئوری، بتوانند مهارت آموزی کنند که خوشبختانه در چند سال اخیر نیز سیاست های کلان نیز به همین سمت در حال حرکت است. سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی توسعه دریامحور توسط مقام معظم رهبری و نیاز استان به داشتن رشته های دریایی گفت: ما آمادگی داریم تا با جذب دانشجویان مستعد و علاقمند به رشته های دریایی علاوه بر آموزش آنان، نیروهای مهارت محور تربیت کنیم. وی ادامه داد: دانشگاه گیلان در کنار مسائل آموزشی، در حوزه های پژوهشی و فناوری نیز با توجه به ظرفیت های علمی استادان، می تواند به مجموعه بنادر و دریانوردی استان کمک نماید. مهندس حسین یونسی خمسی مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان نیز در این نشست با تاکید بر این که تعامل دانشگاه گیلان با اداره کل بنادر و دریانوردی استان تعامل خوبی است تصریح کرد: امیدوارم با این همکاری دوجانبه بتوانیم در راستای پیشبرد اهداف دریایی گام برداریم. مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به کمبود دریانورد تخصصی در سطح جهان گفت: رشته های دریانوردی رشته هایی بین المللی هستند که دانشجو پس از گذراندن آزمون شایستگی می تواند در 160 کشور عضو عهدنامه کار دریایی مشغول به کار شود. مهندس یونسی با اشاره به اینکه در ایران فقط سه دانشگاه تخصصی مرتبط با حوزه دریا داریم که یکی از آنها دانشگاه گیلان است گفت: دانشگاه گیلان یک ویژند برای استان محسوب می شود و با راه اندازی رشته مهندسی کشتی در دانشکده علوم و فنون نوین دریایی گام خوبی در این مسیر برداشتیم و نیازمند توسعه آن هستیم. شایان ذکر است در این نشست دکتر محسن محمدی گلنگش معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه گیلان نیز به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده از ابتدا تاکنون در ارتباط با ایجاد دانشکده علوم و فنون نوین دریایی دانشگاه گیلان در شهر بندر انزلی پرداخت و همچنین در این نشست در ارتباط با نحوه ایجاد سایر رشته های دریایی و چگونگی بورس دانشجویان دانشکده مذکور بحث و تبادل نظر شد.  

30 05 2024

نامه رهبر معظم انقلاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید

متن نامه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا به شرح زیر است: بسم الله الرّحمن الرّحیم 🔹این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است. 🔹جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحده‌ی آمریکا! این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستاده‌اید. 🔹شما اکنون بخشی از جبهه‌ی مقاومت را تشکیل داده‌اید، و در زیر فشارِ بی‌رحمانه‌ی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بی‌رحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزه‌ای شرافتمندانه را آغاز کرده‌اید. 🔹جبهه‌ی بزرگ مقاومت در نقطه‌ای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکه‌ی تروریست و بی‌رحم به نام «صهیونیست‌ها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سخت‌ترین فشارها و شکنجه‌ها گذاشته است. نسل‌کشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامه‌ی رفتار بشدّت ظالمانه در ده‌ها سال گذشته است. 🔹فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقه‌ی تاریخی طولانی. سرمایه‌داران شبکه‌ی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ ده‌ها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانه‌ها و بازارها و مزرعه‌ها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصب‌شده‌ی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند. 🔹بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحده‌ی آمریکا است که پشتیبانی‌های سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بی‌احتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هسته‌ای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است. 🔹رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بی‌دفاع فلسطین به کار گرفت و بی‌اعتنا به همه‌ی ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی، روزبه‌روز بر بی‌رحمی و ترور و سرکوبگری افزود. 🔹دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است. 🔹«جبهه‌ی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأس‌آلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد. 🔹سردمداران صهیونیسم بین‌المللی که بیشترین بنگاه‌های رسانه‌ای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوه‌ی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایتهای اشغالگران صهیونیست از خود دفاع میکند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار میرود؟ 🔹سردمداران سلطه‌ی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بی‌رحم اسرائیل را دفاع‌کننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند! 🔹من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقه‌ی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبهه‌ی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است. 🔹بجز شما دانشجویانِ ده‌ها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاه‌ها و مردم به پا خاسته‌اند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان حادثه‌ی مهم و اثرگذاری است. این میتواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد میکنند، تا اندازه‌ای آرامش‌بخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی میکنم و ایستادگی شما را ارج مینهم. 🔹درس قرآن به ما مسلمانان و به همه‌ی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛ و درس قرآن درباره‌ی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون. جبهه‌ی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش میرود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله. 🔹توصیه میکنم با قرآن آشنا شوید.    سیّدعلی خامنه‌ای - ۱۴۰۳/۳/۵

29 05 2024

در راستای تحکیم ارتباط دانشگاه با صنعت، نشست سرپرست دانشگاه با مؤسس گروه آرین سعید برگزار شد

به‌ منظور تحکیم ارتباط دانشگاه با صنعت و ایجاد و گسترش زمینه‌ همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی، نشست سرپرست دانشگاه گیلان با مؤسس و رئیس هیأت مدیره گروه آرین سعید در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست با بیان اینکه لازمه مؤثر عمل کردن، فعالیت دوجانبه دانشگاه‎ ها با صنعت است، تصریح کرد: دانشگاهی که تئوری و عمل را با هم توأمان نکند نمی‎ تواند اثربخشی لازم را در سطح جامعه داشته باشد. سرپرست دانشگاه گیلان ضمن معرفی اجمالی از ظرفیت ها و توانمندی های دانشگاه گفت: همواره استادان و دانشجویان دانشگاه خواهان بهره مندی از ظرفیت صنعت بوده اند و در دوره جدید نیز رویکرد ما رویکرد مهارت محوری است و می خواهیم دانشجویان در کنار دروس تئوری مهارت محور شوند. دکتر دوستار با تأکید بر اینکه دنبال تبدیل ظرفیت‎ های بالقوه دانشگاه به بالفعل هستیم گفت: دانشگاه گیلان دارای ظرفیت های ویژه ای است و قطعاً مجموعه آرین سعید نیز دارای ظرفیت‎ هایی است که از خروجی این ظرفیت ها مردم می توانند بهره مند شوند. راه اندازی واحد تحقیق و توسعه، دانش بنیان کردن شرکت های هلدینگ مذکور و انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک از جمله پیشنهادات سرپرست دانشگاه در این نشست بود. دکتر علی سعیدی مؤسس و رئیس هیأت مدیره گروه آرین سعید هم در این نشست ضمن ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه گیلان گفت: امروز روز شکرگزاری است که با دانشگاه شروع کردیم و ما می ‎خواهیم فضای دانشگاه، فضای زنده و پرتحرکی باشد چون پیشرفت و آینده کشور منوط به رسیدگی به دانشجویان است. دکتر سعیدی با اشاره به موانع و مشکلات پیش روی صنعت افزود: اگر صنعت تضعیف شود، نیروی اشتغال از بین می رود. رئیس هیأت مدیره گروه آرین سعید ضمن توجه به اهمیت همکاری دانشگاه با صنعت برای تربیت نیروی کار تصریح کرد: ما معتقدیم برای کار علمی، به استادان و دانشجویان، توجه بنیادی کنیم و برای آنان فضای مناسب و محیط کار مطلوب فراهم کنیم تا دانشجویان بعد از دانش آموختگی خیالشان از بابت اشتغال راحت باشد و از طرفی دیگر ما هم در صنعت اطمینان خاطر خواهیم داشت که دانش آموختگان دانشگاه، توانمند و مفید برای خدمت به جامعه، پرورش یافته اند. دکتر سعیدی در پایان گفت: ما آماده همکاری با دانشگاه برای انجام پروژه های مشترک، اشتغال نیروهای دانش آموخته و... هستیم.

27 05 2024

سرپرست دانشگاه گیلان: همکاران بازنشسته سرمایه های سازمان هستند

سرپرست دانشگاه گیلان دقایقی قبل میزبان اعضای هیات مدیره کانون صنفی بازنشستگان دانشگاه بود که در این نشست بر تقویت ارتباط دانشگاه با بازنشستگان و تکریم همکاران بازنشسته تاکید شد. دکتر محمد دوستار در این نشست با بیان اینکه ما هر کاری برای بازنشستگان انجام دهیم عملا برای آینده خودمان انجام داده ایم خاطر نشان کرد: رسیدن دانشگاه با شرایط و امکانات فعلی، مدیون  تلاش‌های بی‌دریغ شما عزیزان بازنشسته  است که طی سال‌های فعالیت خود در دانشگاه از هیچ کوششی دریغ نکردید و ما باید قدردان زحمات شما باشیم. سرپرست دانشگاه گیلان با تاکید بر اینکه تجربه سی سال خدمت در دانشگاه، تجربه کمی نیست گفت: همکاران بازنشسته سرمایه های سازمان هستند و دفتر کانون صنفی بازنشستگان باید اتاق اندیشه دانشگاه باشد تا دانشگاهیان دانشگاه از تجربیات گرانسنگ بازنشستگان استفاده کنند. در این نشست دکتر حسین قنادزاده گیلانی رئیس کانون صنفی بازنشستگان دانشگاه و سایر اعضای هیات مدیره کانون نیز به بیان دغدغه ها و مسائل مرتبط با همکاران بازنشسته دانشگاه از جمله امکانات رفاهی، وام و ... پرداختند و سرپرست دانشگاه نیز در ارتباط با رفع مشکلات همکاران بازنشسته قول مساعد داد.      

25 05 2024

سرپرست دانشگاه در نشست با اعضای شورای صنفی دانشجویان: عضویت و فعالیت در شورای صنفی فرصتی برای تجربه مدیریتی است

دقایقی قبل سرپرست دانشگاه گیلان به اتفاق معاون دانشجویی دانشگاه میزبان اعضای مرکزی شورای صنفی دانشجویان در اتاق شورای حوزه ریاست بود که در این نشست اعضای شورای صنفی به بیان دغدغه های دانشجویان در حوزه های خوابگاه، تغذیه ، سرویس های دانشجویی و ... پرداختند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تسلیت شهادت رئیس جمهور و یاران همراهش گفت: عضویت و فعالیت در شورای صنفی فرصتی برای تجربه مدیریتی است که این تجربه در آینده کمک یار دانشجویان در کارهای اجرایی خواهد بود. سرپرست دانشگاه با تاکید بر اینکه شورای صنفی دانشجویان پلی ارتباطی بین دانشجویان و مجموعه مدیران دانشگاه است خاطر نشان کرد: با مشارکت و همت شورای صنفی مجموعه مدیریتی دانشگاه بهتر در جریان مسائل و مشکلات دانشجویان قرار می گیرد و از طرفی دیگر با هم اندیشی دوطرفه می توان دغدغه های دانشجویان را کمتر کرد. دکتر دوستار با یادآوری این نکته که از مهر ماه سال جاری شاهد تغییراتی در راستای بهبود خدمات در حوزه های رفاهی و خوابگاهی خواهیم بود یادآور شد: بخشی از تعمیرات و تجهیزات خوابگاه ها، سلف ها و ... نیازمند تعطیلی خوابگاه ها و سلف ها در ایام تابستان است تا تعمیرات اساسی صورت گیرد. وی با مهم خواندن بحث مهارت آموزی برای دانشجویان گفت: تلاش خواهیم کرد بیش از پیش ارتباط صنعت با دانشگاه تقویت شود که ماحصل آن انتقال مهارت آموزی به دانشجویان و استفاده صنعت از ظرفیت دانشجویان و دانش آموختگان جویای کار شود. دکتر دوستار در ادامه با توجه به سوالات یکی از اعضای شورای صنفی دانشجویان در ارتباط با مسائل دانشکده فنی مهندسی شرق گیلان گفت: بنده علاوه بر بازدید حضوری اخیر از دانشکده فنی مهندسی شرق، در دورانی که مدیریت برنامه، بودجه و تشکیلات را برعهده داشتم پنج بار از نزدیک از این دانشکده بازدید کردم و از نزدیک در جریان مشکلات این دانشکده هستم و مذاکرات زیادی را نیز انجام دادیم تا با کمک مسئولین استانی و شهرستانی بتوانیم امکانات رفاهی و آموزشی دانشجویان را بهبود ببخشیم. وی با تاکید بر اینکه دانشکده فنی مهندسی شرق  یک امتیاز برای استان است تصریح کرد: ما باید به این دانشکده به عنوان یک فرصت نگاه کنیم تا با تجهیز امکانات و بهبود شرایط، افق ما در آینده تبدیل شدن این دانشکده به یک دانشگاه صنعتی باشد. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز سید پارسا موسوی دبیر شورای صنفی دانشجویان و اعضای شورای مذکور به بیان دیدگاه و نظرهای خود در ارتباط با مسائلی همچون امکانات رفاهی خوابگاه ها، تغذیه، اینترنت، سرویس های دانشجویی، تجهیزات آزمایشگاهی، وسایل ورزشی و ...  پرداختند.  

24 05 2024

سرپرست دانشگاه گیلان در ویژه برنامه‌ صدا و سیمای مرکز گیلان: روش شهیدِ جمهور در امور اجرایی، روشی مبتنی بر مدل حکیمانه بود

سرپرست دانشگاه گیلان با حضور در ویژه برنامه زنده "خادم الرضا" که از صدا و سیمای مرکز گیلان - شبکه باران پخش شد در ارتباط با ابعاد شخصیتی، اجرایی رئیس جمهور شهید و همراهانش و انتخابات پیش رو صحبت کرد. دکتر محمد دوستار با تسلیت شهادت خادم الرضا شهید آیت الله رئیسی و یاران عزیزشان که در راه خدمت به مردم به درجه رفیع شهادت نائل شدند و با گرامیداشت سوم خردادماه سالروز آزادسازی خرمشهر، در ارتباط با اینکه از چه طریقی می توان به جامعه ایرانی و گیلانی، چگونه اندیشیدن شهید دکتر رئیسی را منتقل کرد گفت: واژه هایی چون خادم الرضا، خادمِ جمهور، شهیدِ خدمت، مردِ میدان و.. در ادبیات مردم وجود دارد که این واژه ها به صورت خودجوش بر زبان مردم جاری است که نشان دهنده ی برداشت عموم مردم از خدمت های شهید دکتر رئیسی و نیز بیان کننده این است که در طول سالهای بعد از انقلاب، دکتر رئیسی سرمایه اجتماعی بزرگی برای جامعه اسلامی بود. سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه آیت الله رئیسی در طول خدمت خود چند کار را محور قرار داده بود بیان کرد: در امور اجرایی اگر بن مایه فکری به سمت حقیقت ها و آرمان ها باشد و نگاه عملیاتی به سمت واقعیات باشد، روشی است بنام مدل حکمیانه؛ همانگونه که حضرت امام خمینی (ره) در موضوعات مختلف تصمیماتی که می گرفتند همراه با پیش بینی در آینده بود. در عصر پیچیده و آشوبناک امروزی، آیت الله رئیسی هم مدل حکیمانه را دنبال می کرد به طوری که بن مایه فکری ایشان مبتنی بر آرمان های اصیل اسلام، پشتوانه فکری ایشان ارزش های دینی و مکتب اسلام، با الگو از مقام معظم رهبری و حضرت امام خمینی (ره) واقعیت های روزمره جامعه را رصد می کرد و با مردم هم نوا بود. در واقع ایشان با توجه به مردم داری، سلیم النفسی، آرمان گرا بودن، مبارزه با فساد و همچنین نداشتن شب و روز در عرصه خدمت، نمادی از مدیریت جهادی بود. وی با بیان اینکه آیت الله رئیسی از آگاهی زیادی نسبت به مسائل اقتصادی برخوردار بود افزود: ایشان اعتقاد داشت باید اقتصاد به صورت واقعی اداره شود نه به صورت مصنوعی و این موضوع باید در سفره مردم اثرگذار باشد. آیت الله رئیسی معتقد بود بگذارید من هزینه شوم اما اقتصاد به ریل واقعی و درست خود برگردد. همانگونه که در سال گذشته شاهد کاهش تورم بودیم، امسال هم برنامه هایی برای برنامه ریزی اقتصادی وجود داشت. دکتر دوستار با اشاره به حل مسائل مختلف در حوزه بین الملل با درایت و تدابیر ایشان، تصریح کرد: ایشان در حوزه بین الملل برخی مسائل و مشکلاتی که سالهای گذشته کشور را با چالش هایی روبرو کرده بود مانند معاهده‌های بین‌المللی شانگهای، بریکس و روابطی که با کشورهای همسایه داشتیم، توانست با درایت خود، حل و فصل کند. مدیریت ایشان در زمینه های مختلف الگو بود و به همین دلیل سطح انتظارات مردم و جامعه از ریاست جمهوری بالاست. وی در واکنش به ویژگی های شهید دکتر ابراهیم رئیسی باتوجه به حجم زیادی از شور و شعور حماسی مردم در بدرقه ایشان گفت: تبلیغات رسانه های معاند برای ما اهمیتی ندارد، آنچه مهم است واقعیت میدان است و آن چیزی که مردم در خیابان ها به نمایش گذاشته اند گرانبهاست. سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به حضور گسترده مردم در بدرقه ایشان تصریح کرد: این حضور مردم نشانده ی این است که آیت الله رئیسی توانستند به درستی با مردم پیوند عاطفی برقرار کنند. این پیوند ناشی از باورهایی است که در وجود ایشان وجود داشت. این باورها، خداباوری و قیامت باوری است که تاکیداتی در نحوه مراودات با مردم را ایجاد کرد. وی افزود: پیوند عاطفی و معنوی آیت الله رئیسی سرمایه ای معنوی بزرگی برای ایشان ایجاد کرد که منجر به استقبال گسترده مردم از ایشان شد. دکتر دوستار با اشاره به اینکه در مکتب اسلام قدرت یعنی عرصه خدمت گذاری فراهم شده است تصریح کرد: حضرت امام خمینی (ره) فرمود به من خدمتگزار بگویید بهتر از این است که رهبر بگویید؛ یعنی ایشان جایگاه رهبری و یا ریاست جمهوری را عرصه و فرصتی برای خدمت گذاری می دانستند؛ همانگونه که آیت الله رئیسی زمان را مغتنم می شمرد و در تمام ایام خدمت می‌کرد و در تمام زمان ها در میدان بود و واقعیات را می دید، از این فرصت به بهترین نحو ممکن استفاده کرد. در ادامه سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه ایشان معتقد بود بر مسند قدرت بودن به این معنی نیست که با مردم فاصله بگیرد گفت: شهید آیت الله رئیسی به درستی گره گشا بود به طوری که در سفرهای خود در کنار مردم می نشست و با همه مردم صحبت می کرد و در همه حال خود را خدمتگزار مردم می دانست. این پیوند معنوی و عاطفی بین ایشان و مردم موضوعی است که از سوی رسانه های معاند غیرقابل درک است. در واقع آنها نمی توانند این حضور پرشور مردم را که نشان دهنده قدرشناسی از زحمات و خدمات ارزنده آیت الله رئیسی است را درک کنند. دکتر محمد دوستار ضمن یادآوری یاد و خاطره شهید رجایی، شهید باهنر، شهید مطهری، شهید بهشتی، حاج قاسم سلیمانی و همه شهدای انقلاب، با بیان اینکه آنان خدمتگزارانی بودند که جایگزینی نداشتند افزود: امروز ما شهید آیت الله ابراهیم رئیسی را از دست داده ایم کسی ک مردم بسیار به ایشان علاقمند بودند.اگرچه هرکدام ازین شهدا، همچون گلی هستند که عطر دل انگیز خود را دارند اما مکتب اسلام ظرفیت هایی دارد که امثال این شهدا را تربیت می کند. انشاالله در انتخابات آتی هم با حضور گسترده مردم، سرمایه آتی کشور پدید می آید. سرپرست دانشگاه گیلان در ارتباط با واقعه سیاسی که در هشتم تیرماه سال جاری در پیش است گفت: باتوجه به اینکه همه انتخابات ها در موقعیت های زمانی مختلفی که کشور در آن قرار داشت دارای اهمیت است این انتخابات هم به لحاظ ایجاد انتظارات زیاد در جامعه، اهمیت بسیار زیادی دارد. در موضوع انتخابات سه رکن نقش ایفا می کنند، ساختار اجرایی کشور که تاکنون شکل گرفته و وظیفه برگزاری و اعلام نتیجه انتخابات را برعهده دارند. رکن دیگر نامزدهای انتخاباتی و احزاب هستند و رکن مهمتر مردم هستند که با حضور در صندوق های رأی می توانند علاوه بر نقش تعیین کننده در سرنوشت کشور، منجر به شادی روح شهید آیت الله رئیسی شوند.  دکتر محمد دوستار در پایان صحبت های خود نیز با بیان اینکه انتخابات فرصت دیگری است تا انتظارات مردم برآورده شود گفت: امید است وحدت و انسجام مردمی که در سایه شهادت آیت الله رئیسی شاهد بودیم بار دیگر از طریق حضور گسترده مردم در پای صندوق های رأی، تبلور پیدا کند و با توجه به اینکه دانشگاه ها نقش تبیین گری دارند پذیرای نامزدها و بیان دیدگاه های آنها در دانشگاه هستیم و امیدواریم شاخص های انتخاب برمبنای خودباوری و امیدآفرینی باشد. 

22 05 2024

سرپرست دانشگاه گیلان در مراسم تشییع پیکر شهیدِ جمهور: شهید رئیسی در میان مردم و میدان بود

سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه آیت الله رئیسی در میان مردم و میدان بود گفت: ایشان با سفرهای استانی در جریان کامل مسائل و مشکلات مردم قرار می‌گرفت و مصوباتی هم که داشتند خودشان و معاونان، امور را پیگیری می‌کردند تا به نتیجه برسد. دکتر محمد دوستار در حاشیه مراسم تشییع شهید جمهور طی گفتگویی، ضمن تسلیت شهادت رئیس جمهور و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد، اظهار کرد: آیت الله سید ابراهیم رئیسی ویژگی‌های ممتاز بسیاری داشت، البته همه کسانی که تربیت یافته مکتب اسلام هستند ویژگی‌های منحصربه فردی دارند که نقش و ماندگاری آنها را در طول انقلاب اسلامی شاهد بودیم. وی افزود: ما این ظرفیت را در اسلام داریم که شخصیت‌های عالم و ممتازی را به جامعه تحویل دهیم، یکی از این بزرگواران آیت‌الله رئیسی بود که در کسوت ریاست جمهوری جان خود را تقدیم انقلاب و مردم کرد. دکتر دوستار ساده زیستی را بارزترین ویژگی رئیس جمهور فقید دانست و گفت: ایشان، آن تشریفات مرسومی که برخی در پستی منصوب می‌شوند، دنبال می‌کنند و از اتاق کار خود کارها را رصد می‌کنند، نداشت. وی با بیان اینکه آیت‌الله رئیسی در برخورد با مردم احترام ویژه‌ای برای آن‌ها قائل بود و همواره سعی می‌کرد تا در جریان مسائل و مشکلات مردم قرار گیرد، تصریح کرد: ایشان اعتقاد به حضور در جمع مردم بودن داشت و سعی می‌کرد بین خودش و مردم دیواری کشیده نشود، پیگیر مطالبات و درخواست‌های مردم بود. دکتر دوستار با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص آیت‌الله رئیسی، بیان کرد: ویژگی برجسته دیگر ایشان که در پیام مقام معظم رهبری عنوان شد جمله «رئیسی عزیز خستگی ناپذیر» بود که تاکنون برای کسی این جمله را به کار نبرده‌اند و سختکوشی و خستگی ناپذیری ایشان مورد توجه رهبر معظم انقلاب بود. وی با بیان اینکه شهید آیت الله رئیسی برای انجام کارهای مردم شب و روز، تعطیلی و غیر تعطیلی نمی‌شناخت و شبانه روز برای حل مشکلات مردم کار می‌کرد، گفت: در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، امور بین‌الملل و غیره برنامه‌های متنوع و تاثیرگذاری داشت. سرپرست دانشگاه گیلان ادامه داد: در ایام تبلغیات انتخابات که رقابت بین نامزدها بسیار بود،همواره تأکید داشت که در تبلیغات به هیچ عنوان در چاپ بنر و پوستر اسراف نشود، در حالیکه به عنوان روسای ستادهای انتخاباتی تاکید می‌کردیم این موارد لازمه تبلیغات است اما ایشان تاکید داشت نیازی نیست و هیچ پولی صرف هزینه تبلیغات نکنید، لذا هر چه هم بود از محل کمک‌های مردمی و دلی بود و تاکید ایشان بر این بود که زیاده روی در تبلیغات اصلا صورت نگیرد. وی افزود: بعد از انتخابات هم باز به همین شکل که من رئیس جمهور همه مردم هستم و به قشر و سویه خاص وابستگی ندارم معتقد بود، یعنی آنچه که برای ایشان مهم بود جدیت و سختکوشی در کار بود و با اینکه در شرایط اقتصادی خاصی دولت را تحویل گرفت و ویروس کرونا شیوع پیدا کرده بود و ایشان مهار کرونا را به معاهده‌های بین‌المللی شرطی نکرد، پای کار ایستاد و به توانمندی دانشمندان داخلی تکیه کرد و با کشف واکسن سرانجام پس از مدتی زندگی به شرایط عادی برگشت. سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به تدابیر آیت الله رئیسی در حوزه امور بین الملل گفت: ایشان در حوزه بین الملل برخی مسائل و مشکلاتی که چندین سال کشور دچار آن بود نظیر معاهده‌های بین‌المللی شانگهای، بریکس و روابطی که با کشورهای همسایه داشتیم، توانست با تدبیر و درایت حل کند و روابط را مجددا برقرار کند. دکتر دوستار در خصوص نگاه آیت الله رئیسی به مسائل اقتصادی تصریح کرد: آیت الله رئیسی در مباحث اقتصادی تاکید داشت که اقتصاد باید به ریل واقعی و درست برگردد و نباید اقتصاد را مصنوعی مدیریت کنیم، در حالیکه که می‌توانست با بیان غیر واقعی رضایت مردم را جلب کند اما مخالف این امر بود و اعتقاد داشت که باید قیمت‌ها را واقعی کنیم تا فشار به مردم وارد نشود، شاید در اوایل مردم متحمل فشار اقتصادی شوند اما معتقد بود بگذارید من هزینه شوم اما مردم در رفاه باشند و آینده اقتصادی مردم تضمین شود. با وجود همه هجمه‌ها علیه دولت شاهد بودیم سال گذشته تورم کاهش یافت. امسال هم برنامه همین بود که تورم کاهش پیدا کند. وی بیان کرد: آیت الله رئیسی در حوزه‌های مختلف هیجانی تصمیم نمی‌گرفت بلکه تمام تصمیمات‌شان مبتنی بر عقلانیت و علم بود و آنچه را که به نفع مردم و نظام بود،دنبال می‌کرد، نمی‌خواست بین خودش و مردم دیوار باشد و رفتار مصنوعی نشان دهد. سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه رئیس جمهور فقید سعی می‌کرد جامعه را با واقعیات اداره کند و همواره دنبال توسعه و رفاه کشور و همچنین تبعیت از مقام معظم رهبری بود، تصریح کرد: بارها در دیدارهای مختلف مسائل را مطرح می‌کردیم که ایشان تأکید داشت به خدا توکل کنید و مطیع مقام معظم رهبری باشید حتما مسائل و مشکلات حل می‌شود، به قدری به رهبر معظم انقلاب باورمند بود که ما هم آرامش می‌گرفتیم. دکتر دوستار ادامه داد: همواره اخلاق سیاسی در مراودات و گفتگوها را رعایت می‌کرد و در ایام انتخابات ریاست جمهوری تاکید می‌کرد باید آداب و اخلاق اسلامی را در فعالیت‌های سیاسی در اولویت قرار داد. وی با بیان اینکه رئیس جمهور به بستگان خود تاکید کرده بود که در فعالیت‌های اقتصادی و اجرایی ورود نکنند، تصریح کرد: ایشان در سازمان بازرسی، قوه قضاییه و آستان قدس نگاه تحول گرایی داشت؛ برنامه‌ها و ابتکارات جدید رقم می‌زد، در دولت هم همین نگاه را حفظ کرد تا مردم طعم خدمتگزاری را بچشند. سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه رفتار و عملکرد آیت الله رئیسی بسیار شبیه شهید رجایی بوده، تصریح کرد: طی این چند روز که از آن سانحه تلخ می‌گذرد، می‌بینیم که مردم چقدر بی تاب و ناراحت هستند، این امر نشان می‌دهد که با رفتارهای برگرفته از صداقتی که داشت چقدر در دل مردم نفوذ کرده است. ما از اینکه چنین شخصیت برجسته علمی و اجرایی را از دست دادیم ناراحت هستیم اما در واقع این سید بزرگوار به آرزویش که شهادت بود، رسید. دکتر دوستار تصریح کرد: انشاالله مدیران آینده هم از این نوع رفتارها درس بگیرند، قطعا جامعه اسلامی ما مدیران شایسته‌ای دارد که می‌توانند بر عرصه اجرایی قرار گیرند. به فرموده رهبر معظم انقلاب با رفتن یک خدمتگزار اخلالی در روند اجرایی کشور ایجاد نمی‌شود. وی آیت الله رئیسی را عالم مجاهد دانست و افزود: شهید آیت الله رئیسی فقیه بود و در مسائل فقه اشرافیت کامل داشت، با این وجود نگاه کارشناسی را در فعالیت‌های خودش دنبال می‌کرد و در نشست‌های تخصصی با جامعه دانشگاهی، از نخبگان علمی مشورت می‌گرفت. گفتگو از: خبرگزاری ایسنا