اطلاعیه ستاد زیبا سازی در ارتباط با اطلاح درختان دانشگاه

23 02 2015
کد خبر : 3291936
تعداد بازدید : 273
همانگونه که مستحضرید کاشت درخت دارای ضوابط و اصول علمی است که در صورت عدم رعایت آن اشکالاتی را برای محیط زیست ایجاد می نماید. برخی از مهمترین این شاخص ها انتخاب نوع، گونه، مکان کاشت و رعایت فاصله کاشت است. کاشت درختان در دانشگاه نیز که یک محیط شهری محسوب می­شود نیازمند دقت بالایی است که در گذشته به آن توجه کافی نشده بود. بر این اساس ستاد زیباسازی دانشگاه، متشکل از متخصصان رشته­های مرتبط، یک سال به ساماندهی وضعیت موجود پرداخته است که نتیجه آن تا حدودی قابل رویت است و امید می رود در آینده وضعیت مطلوب تری حاصل شود. اما در پاسخ به سوالات مطرح شده توسط شورای صنفی باید عرض شود که از حساسیت شما نسبت به اقدام­ های صورت گرفته در سطح دانشگاه تشکر می شود و امید است این ارتباط بیشتر و تاثیرگذارتر شود.

•1-     علت قطع درختان دانشکده علوم پایه چه بوده است؟

از آنجائیکه درختان صنوبر دانشکده علوم پایه از درختان صنعتی سریع الرشد بوده و جهت تولید چوب کشت می­گردند و عمر بهره­برداری آنها حداکثر ده سال است، مناسب کاشت در محیط های شهری نیستند. از سوی دیگر آلرژی زا بودن این درختان عدم تناسب کاشت این نوع درختان را نمایان می سازد. در هرصورت عمر بالای درختان موجود که بیش از بیست سال بود و پوسیدگی داخل تنه درختان، امکان شکستگی با وزش باد و طوفان را بالا می برد و می توانست موجب تلفات جانی و مالی گردد، که قابل جبران نخواهد بود. در ضمن برنامه ریزی برای جایگزینی آن ها با گونه­های مناسب صورت پذیرفته که در آینده نزدیک شاهد آن خواهید بود.

•2-     علت قطع درختان دانشکده علوم کشاورزی چه بوده است؟

در مورد قطع درختان سوزنی برگ مسیر خیابان کشاورزی، باید عرض شود که کاشت درخت در زیر حریم خطوط برق خلاف موازین بوده که به دلیل عدم آشنایی کارگران دانشکده کشاورزی در سالیان گذشته صورت پذیرفته و در سنوات گذشته رشد و برخورد شاخه های آنها با سیمهای برق موجب بروز قطعی و ایجاد خسارت به دستگاه های آزمایشگاهی برخی قسمتهای دانشگاه شده بودکه همواره شرکت توزیع برق رفع این مشکل را درخواست می نمود، لذا این درختان قطع شده و به جای آن بوته­هایی با ارتفاع متوسط کاشت شده است. در ضمن در مواقع بارندگی تنه برخی از این درختان که ارتفاع بیشتری داشت احتمال برق گرفتگی عابرین را بالا می برد که می توانست خدای نکرده حادثه غیر قابل جبرانی را به وجود آورد.

شایان ذکر است این اقدام با مسئولیت دانشکده کشاورزی و با هماهنگی ستاد زیباسازی انجام شده است.

•3-     علت قطع درختان جنگل پشت ساختمان ابریشمچیان، چه بوده است؟

در مورد درختان کاج در جنگل پشت ساختمان ابریشمچیان، طبق نظر اساتید جنگل شناسی فاصله درختان کاج موجود بسیار کم بوده و این فاصله نزدیک درختان موجب کندی رشد آنها شده بود که با کمک  اساتید گروه جنگلداری و همچنین کارشناس مسئول اداره کل منابع طبیعی کار علامتگذاری جهت تنک کردن درختان انجام و عمل قطع صورت گرفت. بر این اساس درختان باقی مانده قادر خواهند بود از نور مناسبتری برخوردار شوند و رشد بهتری داشته باشند.

در ضمن ایجاد بخش ابتدایی این جنگل دست کاشت، به پارک جنگلی یکی از برنامه های ستاد است که در آینده شاهد آن خواهید بود.

•4-     حدوداً چند اصله درخت کاشته خواهد شد؟

در سال جاری 1500 اصله کاشته خواهد شد. البته در سال های آتی کاشت درخت با همراهی دانشجویان ادامه خواهد داشت.

•5-     چه نوع درختانی جایگزین خواهند شد و عمر این نوع درختان چقدر است؟

درختان انتخاب شده از نوع بومی است. 1000 اصله از این درختان از اداره منابع طبیعی به صورت رایگان دریافت شده است و مابقی آن از داخل دانشگاه (پشت ساختمان گروه شهرسازی) کنده شده است. خوشبختانه درختان بلوط انتخاب شده دارای عمر بالا بوده و بیش از صد سال می توان از آن ها بهره برد.

•6-     برنامه درختکاری دانشگاه در هفته درختکاری چیست؟

علاوه بر کاشت 1500 اصله درخت بومی که توسط کانون دانشجویی محیط زیست زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی با هماهنگی ستاد انجام خواهد شد، کاشت 500 اصله در دانشکده منابع طبیعی هم از برنامه های دانشگاه خواهد بود.

•7-     چقدر زمان لازم است تا این طرح ها پیشرفت محسوسی داشته باشد؟

اگر هدف داشتن عملکرد در کوتاه مدت باشد می توان با کاشت درختان سریع الرشد به نتیجه ظاهری رسید، اما پس از ده سال مجددا قطع درخت اتفاق خواهد افتاد، اما با کاشت درختان پس از 5 سال درختان بیش از 1.5 متری خواهیم داشت که می تواند خود را نشان دهد. البته برای رفع این مشکل 500 اصله درخت کنده شده از سایت دارای ارتفاع بیش از  1 متر است که پس از کاشت محسوس خواهد بود.

دبیرخانه ستاد زیبا سازی دانشگاه

 
دسته بندی :
اطلاعیه

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.