اقتصاد مقاومتی

30 07 2012
کد خبر : 3311169
تعداد بازدید : 116
حضرت آیت الله خامنه‌ای : یکی از راههای عبور از مقطع حساس و سرنوشت ساز کنونی جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی است و اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه یک واقعیتی است که می‌بایست محقق شود.

 اقتصاد مقاومتی چیست ؟

 

 

 

در سالی که با نام حمايت از توليد ملي، کار و سرمايه ايرانی مزين شده است، به اوج رسيدن فشارهای ناشی از تحريم های اقتصادی بين المللي، اقتصاد کشور را در شرايط خاص قرار داده است و در اين شرايط راهبرد «اقتصاد مقاومتي» مطرح می شود. با توجه به اين که اين راهبرد مختص شرايط فعلی اقتصاد ايران است و پيشينه و تجربه منطبق با شرايط حال حاضر کشور ما را در هيچ کجای دنيا نداشته ضرورت تبيين و مولفه های اقتصاد مقاومتی بيش از پيش آشکار می شود و نخستين سوال اين که تعريف ما از اقتصاد مقاومتی چيست ؟


روزنامه خراسان در گزارشی ، ضمن طرح سوال فوق آورده است:

اقتصاد مقاومتی چه گستره و ابعادی را شامل می شود؟ و وظايف نقش آفرينان در بخش های مختلف در قبال اين راهبرد و روش چيست؟ و چگونه می توان به يک درک واحد در تمامی سطوح جامعه از اقتصاد مقاومتی رسيد؟ مهم‌ترين سوال‌ها در مواجهه با اين راهبرد اقتصاد است.

دکترمحمد خوش چهره، استاد اقتصاد دانشگاه تهران به خراسان گفت: درباره اقتصاد مقاومتی ابتدا بايد درک صحيح از اقتصاد ملی و همچنين فضای اقتصاد جهانی و متعاقبا شدت فشاری که نظام سلطه نسبت به ايران داشته است به دست آوريم و به عبارتی نظام سلطه بعد از نااميدی هايی که در فضای تخاصم با محوريت نظامی ديد، چند سالی است که در حوزه اقتصاد به طمع افتاده است و نااميدی در حوزه های نظامی باعث شده تا اقداماتی را به صورت جريان پازل وار برای تحت تاثير قرار دادن محيط اقتصادی با هدف‌هايی که تضعيف نظام و فشار روی آحاد مردم است در دستور کار قرار دهد و در اين راستا تلاش کرده که پازل خود را کامل کند.

تاکيد مقام معظم رهبری بر حوزه اقتصاد

خوش چهره در ادامه گفت: درک صحيح از تهاجم و تخاصم اقتصادی باعث شده که در چند سال گذشته تاکيدات مقام معظم رهبری روی حوزه اقتصاد باشد که در نامگذاری سال ها اين موضوع منعکس شد، بنابراين شرايطی که امروزه در محيط اقتصادی شاهديم ناشی از فشار تمام عيار و آشکار در اثرگذاری بر روی مقدرات اقتصادی توسط آمريکا و هم پيمانانش است که در اين مسير نقش محوری را صهيونيسم دارد.

فشار روی جريان اصلی درآمد کشور

دکترخوش چهره، اقتصاددان در ادامه افزود: فشار اصلی روی جريان درآمدی کشور (حوزه نفت) است که در اقتصاد ايران با غفلت و عدم تمرکز برخی از مسئولان کشور را به اين حوزه به شدت وابسته کرده است به گونه ای که در ۱۰ سال اخير تاکنون روند وابستگی به درآمدهای نفتی هر سال از سال قبل بيشتر شده که اين خود می تواند آسيب پذيری را بيشتر و طمع را به منظور اعمال فشار بيشتر بر کشور افزايش دهد، از اين رو شاهديم که در ۳ سال گذشته تاکنون کشور تحت فشار درآمدهای نفتی و متعاقبا محدوديت در مبادلات پولی و چرخه درآمدی در سطح بين المللی بوده است و دنيای سلطه از تمامی ابزارهای خود برای فشار اقتصادی استفاده کرده که البته در اين جا نقطه مثبت اين است که اگر اين مرحله را با قوت بگذرانيم، ترفند نظام سلطه را خنثی کرده ايم، بنابراين در اين فضا ضرورت مقاومت برای رد کردن فشارها و عبور از گردنه برای رسيدن به نقاط مثبت ملی نياز است و از همه مهم تر مسئولان در حوزه دولت و قوه مقننه بايد درک صحيح از چنين شرايطی را داشته و به دنبال اتخاذ روشی باشند که پيشرفت و تعالی کشور را به دنبال دارد.

اقتصاد مقاومتی يعنی تشخيص حوز ه های فشار ...

دکترخوش چهره در ادامه گفت: بنابراين اقتصاد مقاومتی يعنی تشخيص حوزه های فشار و متعاقبا تلاش برای کنترل و بی اثر کردن و در شرايط آرمانی تبديل چنين فشارهايی به فرصت ، که قطعا باور و مشارکت همگانی و اعمال مديريت های عقلايی و مدبرانه پيش شرط و الزام چنين موضوعی است، اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی ها و تاکيد روی مزيت های توليد داخل و تلاش برای خوداتکايی است.

 

 

                                                                               جزئیات ابعاد اقتصاد مقاومتی

                                             اقتصاد مقاومتی ، اقتصاد دفاعی یا ترمیمی ؟ - بخش نخست

                                                      10 نکته درباره تحقق اقتصاد مقاومتی - بخش دوم

دسته بندی :
مقالات و نکات فرهنگی

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.