باورهای شایع و اشتباه در مورد اعتیـاد و مـواد

10 07 2007
کد خبر : 3337695
تعداد بازدید : 228
باورهای شایع و اشتباه در مورد اعتیـاد و مـواد

* مصرف مواد یعنی جوانی کردن ، باید خوشگذرانی کرد ( باور اشتباه ) بعضی از مردم اعتقاد دارند که در دوره جوانی فرد مجاز است که رفتارهای مختلفی را انجام دهد ، از جمله مصرف مواد . این عده معمولا" مصرف تفریحی و گاه به گاه مواد می پردازند . حقیقت آن است که این عده دید بسیار ساده انگارانه ای نسبت به مواد دارند . این دید ساده انگارانه مانع می شود که به حقایق خطرناک مربوط به مصرف مواد توجه کنند . این خطر چنین است : 1- مصرف تفننی مواد ، به راحتی ناخواسته و ناآگاهانه به وابستگی تبدیل می شود . 2- مصرف مواد با کاهش هشیاری و اختلال در قدرت قضاوت همراه است ، بنابراین حتی یکبار مصرف مواد نیز می تواند باعث انجام رفتارهای خطرناک مانند رانندگی بی دقت و پر سرعت شود که احتمال تصادفات سنگین را افزایش میدهد یا باعث رفتارهای پرخطر جنسی شود که احتمال ابتلا به ایدز را افزایش می دهد .

* چون جوانها سرگرمی و تفریح ندارند مواد مصرف می کنند  ( باور اشتباه ) این باور نیز بطور ساده انگارانه ای به خطرات ناشی از مصرف مواد که در بالا اشاره شده بی اعتنا است . نکته مهم آنست که مصرف مواد را نوعی تفریح و سرگرمی می دانند . مصرف مواد تفریح و سرگرمی نیست ، مصرف مواد یک خطر است و آن هم خطر جدی .

* همه مواد مصرف می کنند  ( باور اشتباه )

* همه جوانها مواد مصرف می کنند ( باور اشتباه ) در بسیاری از مهمانیها ، محافل و گفتگو ها این جمله به کرات تکرار می شود « همه معتادند » ، « همه جوانها مواد مصرف می کنند » . در بسیاری از اوقات این گفته ها از زبان افرادی گفته می شود که خود اهل مبارزه با مواد و در این زمینه بسیار فعالند . نکته مهم آنست که این نگرش و این عبارت خود مروج مصرف مواد است . شاید تعجب کنید ولی متاسفانه چنین است . چنین باورهایی مروج مصرف مواد است ، چرا که یک رفتار غیر هنجار ( یعنی مصرف مواد که جنبه بیماری و ناسازگارانه دارد ) ، تبدیل به یک رفتار هنجار می شود . هنگامی که همه ، رفتار خاصی را انجام می دهند ، بدیهی است که آن رفتار حالت هنجار ، نرمال و عادی می یابد .

* با مصرف تفریحی کسی معتاد نمی شود  ( باور اشتباه )

* هر چیزی ارزش یک بار تجربه کردن را دارد  ( باور اشتباه ) همان طور که گفته شد نا آگاهی از پدیده اعتیاد و ماهیت دقیق این بیماری باعث باورهای اشتباه دیگری می شود . این باور که مصرف تفریحی مواد اعتیادآور نیست یکی از آنها است . بسیاری از افراد که دچار اعتیاد شده اند با همین فکر شروع کرده اند که مصرف گاه به گاه و تفریحی مواد باعث اعتیاد نمی شود .

* معتادان افرادی بیسواد و از اقشار پائین جامعه هستند  ( باور اشتباه ) هنگامی که کلمه معتاد به ذهن می آید بسیاری از مردم فردی را با بدنی نحیف ، لاغر با لباسهای ژولیده و نامرتب و مریض احوال . فردی که تحصیلات و آگاهی ندارد ، از گروههای پائین اجتماعی و اقتصادی است و در ویرانه های شهر در جستجوی مواد است یا در چهار راههای شهر با پارچه کثیفی شیشه ماشینها را می شوید یا اسپند دود می کند . حقیقت آنست که در شرایط خاص جهان امروز ، اعتیاد به هیچ گروه خاصی محدود نیست . مصرف مواد در همه گروههای تحصیلی ، اجتماعی و اقتصادی دیده می شود ، ولی همیشه پوشیده و مخفیانه باقی می ماند . فقط در مواردی که مصرف به حد بالا برسد یا بیمار منابع حمایتی و اقتصادی خود را از دست بدهد و قادر به کار و فعالیت نباشد و بصورت معتادان بی خانمان درآید ، دیگران از روی رفتار و حالات فرد به اعتیاد او پی می برند و این تصور پیش می آید که معتادان افرادی بی سواد و فقیرند .

* حشیش اعتیاد آور نیست  ( باور اشتباه ) بسیاری از جوانانی که مصرف کننده حشیش و گراس هستند ، با این باور شروع به مصرف کرده اند که حشیش یا گراس اعتیاد آور نیستند . این باور بسیار اشتباه است . حشیش نه تنها اعتیاد آور است ، همانند تریاک و هروئین ، بلکه به شدت عوارض و اثرات منفی بر مغز انسان می گذارد . یکی از ویژگیهای این نوع از مواد توهم زایی آنها است که بسیار خطرناک است . مواد توهم زا بخصوص حشیش به راحتی جنون ایجاد می کنند . برخلاف تصور مردم ، حشیش هم وابستگی روانی و هم وابستگی جسمانی ایجاد می کند . تنها تفاوت حشیش با مواد افیونی مانند تریاک و هروئین در آن است که ایجاد وابستگی روانی و جسمی آن کندتر است . به همین دلیل این باور غلط ایجاد شده است که حشیش اعتیاد آور نیست .

* ترک مواد یعنی بیمار شدن و مردن ( باور اشتباه ) بعضی از مردم اعتقاد دارند که ترک مواد امکان پذیر نیست و معمولا" افرادی که مواد را کنار می گذارند یا بیمار می شوند یا می میرند . این باور غلط است . ترک مواد ، بدون مرگ یا بیماری ، اماکن پذیر است .

شعار سال 2007 سازمان جهانی مبارزه با مواد مخدر آیا کنترل زندگی شما در دست مواد مخدر است ؟ زندگی و اجتماع شما ، محل حضور مواد مخدر نیست

مرکز مشاوره دانشگاه گیلان

   

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.