با حضور معاون آموزشی وزارت علوم در دانشگاه گیلان؛ طرح تحول آموزش عالی تشریح شد

13 12 2022
کد خبر : 3212816
تعداد بازدید : 170

طرح تحول آموزش عالی با تاکید بر استان گیلان صبح امروز با حضور دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر اسماعیل شیرعلی مشاور اجرایی معاون آموزشی وزارت عتف، رؤسا و معاونین آموزشی دانشگاه های استان گیلان به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد.

دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست استان گیلان را مهد علم و دانش و ایمان و معنویت و شجاعت دانست و اظهار کرد: گیلان یکی از شاخص های تاریخی استقلال کشور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه گیلان جزو دانشگاه های برتر کشور است، افزود: اگرچه در دوران کرونا شاهد کاهش کیفیت آموزش بودیم، اما بعد از این دوران طی دو مرحله و به سرعت آزمون ها و آموزش های حضوری را آغاز کردیم و خوشبختانه به کیفیت مناسب رسیدیم.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تشکیل کمیته طرح تحول آموزش عالی در راستای سند تحول دولت سیزدهم، تصصریح کرد: دانشگاه ها جایگاه ویژه ای در سند تحول دولت دارند و لذا وزارت عتف با تاکید بر آمایش سرزمین استان ها، کمیته مذکور را تشکیل داد.
دکتر عموعابدینی، نیازمحوری را ماموریت عام دانشگاه دانست و عنوان کرد: اساس طرح تحول مبتنی بر نیازمحوری و علوم نوین و و فناوری های آینده و گام دوم انقلاب است.
وی با بیان اینکه علوم بین رشته ای و فناوری های آینده اقتدار کشور را برای گام دوم انقلاب تامین می کنند، گفت: در راستای تحول در نظام پذیرش، حمایت و نگه داشت و به کارگیری استعدادهای درخشان و نخبگان و اساتید جوان را در دستور کار داریم.
دبیر کمیته طرح تحول آموزش عالی، گام دوم انقلاب را رکن رکین این طرح تحولی دانست و متذکر شد: نقش دانشگاه در تمدن سازی برجسته است و لذا باید نیاز علمی آینده کشور را مشخص کنیم.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بر توسعه علم و دانش و پژوهش با محوریت جوانان و محققین و دانشمندان تاکید فرمودند، اضافه کرد: دانشگاهیان عامل اصلی قدرت کشور هستند و لذا نقش اصلی بیانیه گام دوم به دانشگاه ها سپرده شده است.
دکتر عموعابدینی ریل گذاری برنامه هفتم توسعه را دریاپایه دانست و متذکر شد: بخش مهمی از مرز کشور دریایی است و باید اقتصاد دریا را فعال کنیم لذا ماموریت خاص دانشگاه گیلان در طرح تحول آموزش عالی مبتنی بر اقتصاد دریا و تکنولوژی و فناوری های دریایی است.
وی دانشگاه را اتاق فکر استان دانست و تصریح کرد: براساس ماده 23 قانون بهره وری به دنبال راه اندازی نظام جامع آموزشی کشاورزی هستیم، یعنی دانشجوی حرفه ای کشاورزی داشته باشیم که احتمال اشتغال را بالا می برد.
معاون آموزشی وزارت عتف، نیازمحوری را از مصوبات شورای عالی برنامه ریزی آموزشی کشور دانست و گفت: در طرح تحول آموزش عالی، علوم پایه را ویژه دیدیم؛ همچنین برخی از رشته های علوم انسانی و کشاورزی در دستور کار قرار دارند.
وی دیپلماسی علمی را یکی از ظرفیت های جمهوری اسلامی دانست و تاکید کرد: ایران تمدن ساز بوده و نور علم طی قرن ها از دریچه ایران به تمامی کشورها تتابیده است؛ امروز نیز در عرصه های نانوتکنولوژی و سلول های بنیادی در دنیا مرجع هستیم.
دکتر عموعابدینی، خواستار تشکیل کمیته راهبری طرح تحول در همه دانشگاه ها شد و اضافه کرد: دانشگاه های استان براساس آمایش سرزمین و آمایش آموزش عالی دانشکده های علوم و فناوری های نوین و بین رشته ای و فناوری های آینده را با تاکید بر دریا تاسیس کنند و هم افزا باشند.

دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان هم در این نشست با اشاره به ایجاد دانشگاه جامع گیلان از سال ۱۳۵۵، افزود: پیشرفت دانشگاه گیلان بعد از انقلاب سرعت گرفت و اکنون ۱۳۷ رشته در مقطع کارشناسی و ۲۵۳ رشته - گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۵۴ رشته - گرایش در مقطع دکترا داریم.

دکتر نجفی با بیان اینکه مجموعا در ۵۴۴ رشته - گرایش پذیرش دانشجو داریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه گیلان دارای ۱۰ دانشکده، دو پژوهشکده و یک پردیس است.

وی دانشکده های دانشگاه گیلان را شامل فنی و مهندسی، مهندسی مکانیک، فنی مهندسی شرق گیلان، معماری و هنری، تربیت بدنی و علوم ورزشی، ادبیات و علوم انسانی، علوم کشاورزی، منابع طبیعی، علوم پایه و علوم ریاضی دانست و متذکر شد: پژوهشکده حوزه آبی خزر و پژوهشکده گیلان شناسی نیز در این دانشگاه فعال است.

رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به همکاری ۶۰۰ عضو هیئت علمی با این دانشگاه، اضافه کرد: ۱۸ هزار و ۵۰۰ دانشجوی فعال داریم که هم اکنون مشغول به تحصیل هستند؛ همچنین ۳۰۰ دانشجوی خارجی از کشورهای عراق و افغانستان و روسیه و یمن و سوریه و... داریم.

دکتر نجفی از عضویت دانشگاه گیلان در اتحادیه دانشگاه های کشورهای حوزه دریای خزر در سال ۹۵ و راه اندازی دبیرخانه دائمی این اتحادیه در این دانشگاه خبر داد و اضافه کرد: آموزش عالی استان گیلان با حدود ۹۰ هزار دانشجو فعالیت می کند.

وی با بیان اینکه گیلان بر خلاف برخی از استان ها دانشگاه های زیادی ندارد، خاطرنشان کرد: دانشگاه های جامع، فنی و حرفه ای، علمی و کاربردی، علوم پزشکی، آزاد اسلامی، پیام نور و فرهنگیان در استان فعال هستند. در دانشگاه پیام نور ۱۳ هزار و ۵۰۰ دانشجو، در دانشگاه علمی و کاربردی ۱۶۰۰ دانشجو، در دانشگاه فنی و حرفه ای ۶۰۰۰ دانشجو، در دانشگاه فرهنگیان ۱۶۰۰ دانشجو و در دانشگاه آزاد اسلامی نیز ۳۷ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند؛ همچنین ۱۱ هزار دانشجو در موسسات آموزش عالی غیر دولتی داریم.

رئیس دانشگاه گیلان، این دانشگاه را جزو ۱۰ دانشگاه برتر کشور دانست و متذکر شد: استان گیلان از نظر تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز جایگاه خوبی در کشور دارد و قطعا با به کار گیری این ظرفیت ها شاهد پیشرفت چشمگیری در استان و کشور خواهیم بود.

دکتر محسن محمدی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه گیلان نیز در این نشست به تشریح رشته های دایر در دانشگاه، برنامه ریزی برای ایجاد رشته های تقاضامحور بین  رشته ای با هدف رفع نیازهای استان و استفاده از پتانسیل های موجود، برنامه‌های آمایش سرزمین، مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست، رویکرد حفاظت از منابع طبیعی، توسعه پایدار و اقتصاد دریامحور و دانشکده های اقماری پرداخت.

ادای احترام به شهدای گمنام دانشگاه، بازدید از دانشگاه و شرکت در نشست هیات رئیسه و رؤسای دانشکده های دانشگاه از دیگر برنامه های حضور معاون آموزشی وزارت عتف در دانشگاه گیلان بود.

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

18 05 2024

به میزبانی دانشگاه گیلان، اولین گفتاورد ملی نخبگان در پهنه خزر با شعار "نخبگان؛ حکمرانی دانش‌بنیان" برگزار شد

اولین گفتاورد ملی نخبگان با شعار «نخبگان؛ حکمرانی دانش‌بنیان» در پهنه خزر شامل استان های گیلان، مازندران، گلستان و قزوین با حضور سرپرست دانشگاه، رئیس بنیاد نخبگان گیلان و اعضای شورای آموزش عالی استان گیلان به صورت ویدیو کنفرانسی در دانشگاه گیلان برگزار شد. این رویداد رقابتی، با هدف تعامل نخبگان، مدیران و مردم برگزار خواهد شد و مخاطبین این رویداد، تمام آحاد جامعه هستند به نحوی که راه‌حلی برای چالش‌های کشور ارئه کنند. گفتاورد، یک رویداد چهار مرحله‌ای است و در مرحله اول آن، شرکت‌کنندگان می‌توانند ایده‌های خود را در 5 محور اصلی شامل حوزه‌های «مالی و ارزی»، «منابع طبیعی»، «امنیت غذایی»، «نظام سلامت» و «حکمرانی هوشمند» ارائه کنند.  شنیدن و تقویت ایده‌های نخبگانی، علمی‌تر کردن مدیریت کشور، افزایش تفاهم اجتماعی و رشد عمومی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این رویداد است و  برگزیدگان مرحله نیمه نهایی به بعد، عضو خانه نخبگان خواهند شد و به برگزیدگان رقابت نهایی هم علاوه بر جایزه نقدی 10 میلیارد ریالی، 10 میلیارد ریال اعتبار بابت عملیاتی کردن راه‌کار‌های منتخب پرداخت خواهد شد. نخبگان، استادان، دانشجویان، آموزگاران و... علاقه‌مند به شرکت در این رویداد بزرگ، تا 28 خرداد 1403 فرصت دارند با مراجعه به سامانه‌ «debate.bmn.ir» ثبت‌نام و شرکت کنند.

18 05 2024

در دیدار نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی با سرپرست دانشگاه عنوان شد / امیدواریم در آینده دانشکده علوم و فنون نوین دریایی به یک دانشگاه تبدیل شود

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی عصر با حضور در دانشگاه گیلان، ضمن دیدار با سرپرست دانشگاه گیلان در ارتباط با استفاده از ظرفیت های موجود در راستای رشد و توسعه دانشگاه بحث و تبادل نظر کردند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست با اشاره به ظرفیت های دانشگاه در استان گفت: دانشکده علوم و فنون نوین دریایی یکی از واحدهای دانشگاه گیلان در شهر بندرانزلی است که امیدواریم با تلاشهایی که تاکنون صورت گرفته با نگاه به آینده و با باتوجه به ظرفیت های شهر انزلی و مساعدت های مسئولین، این مرکز به یک دانشگاه تبدیل شود که در همین راستا به دنبال جذب عضو هیات علمی در رشته های تخصصی مرتبط برای توسعه این مرکز هستیم. سرپرست دانشگاه در ادامه با اشاره به اشتغال به تحصیل ۲۴۵ دانشجوی خارجی در دانشگاه گیلان افزود: دانشگاه گیلان تاکنون توانسته پذیرای دانشجویان خارجی از ۹ کشور در رشته های مختلف باشد. دکتر دوستار با بیان اینکه امکانات دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی در کشور زبانزد است تصریح کرد: با تکمیل پروژه دهکده ورزشی با کمک و مساعدت مسئولین، می توان گام مثبتی در جهت توسعه دانشگاه و استان برداریم. دکتر احمد دنیامالی نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به ظرفیت های دانشگاه در راستای توسعه استان اشاره کرد و گفت: انتظار می رود استفاده از پژوهش ها و فعالیت های علمی و تحقیقاتی صورت گرفته در دانشگاه بتواند در آینده ای نزدیک منجر به راه اندازی باغ موزه گیاهشناسی، استفاده مطلوب از گونه های گیاهی بومی در فضاهای شهری و همچنین توسعه گردشگری دریایی با توجه به ظرفیت های منطقه آزاد انزلی شود.

17 05 2024

با تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طرح پژوهشی رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه گیلان، طرح برتر کشوری شد

در جشنواره روابط عمومی های برتر دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در تهران برگزار شد طرح پژوهشی سعید رهسپار رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه گیلان پس از داوری هیات داوران جشنواره، به عنوان طرح پژوهشی برتر کشور در حوزه آموزش عالی انتخاب شد که با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره، مورد تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت. دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آئین نکوداشت روز ارتباطات و روابط عمومی با اشاره به اهمیت انعکاس موفقیت های دانشگاه در بخش های مختلف که باعث امیدآفرینی می شود گفت: روابط عمومی علمدار امید آفرینی است. دکتر زلفی گل با بیان اینکه اگر رئیس دانشگاهی ارتباطش با روابط عمومی قوی نباشد اولین کسی که ضرر می کند خود رئیس دانشگاه است. مقام عالی وزارت با بیان اینکه مجموعه ای موفق هست که برای جایگاه روابط عمومی اهمیت قائل باشد افزود: تیتر خبر روابط عمومی ها بسیار مهم است چرا که تاریخ نگاری می کند. وی ادامه داد: بعضی اوقات عکس شما، عنوان و تیتر شما بخشی از تاریخ آن دانشگاه یا کشور می شود. شما می توانید تجربه نگاری کنید برای مدیریت آینده و مدیر آینده از تجربه نگاری شما استفاده می کند. دکتر زلفی گل افزود: روابط عمومی در مجموعه آموزش عالی نقش راهبردی و راهبری دارد چرا که برنامه های آن موسسه و سازمان را باید تبیین کند و با تبیین آن ها نقش راهبردی خود را ایفا خواهد کرد. در این جشنواره که با شرکت ۱۱۰ دانشگاه، ۵۰ پارک علم و فناوری و ۳۰ موسسه پژوهشی کشور برگزار شد علاوه بر تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر علی شمسی پور مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم نیز به صورت ویژه با لوح تقدیر از فعالیت های ارتباط گسترانه رئیس اداره روابط عمومی دانشگاه گیلان تقدیر کرد. شایان ذکر است کسب ۳۷ مقام در جشنواره های ملی، منطقه ای و استانی از جمله افتخارات روابط عمومی دانشگاه گیلان در طی سالیان اخیر است.  

14 05 2024

دانشگاه گیلان میزبان پنجمین دوره آموزشی کنشگری فرهنگی رسانه ای ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی مناطق 2 و 3 دانشگاه های کشور

پنجمین دوره آموزشی کنشگری فرهنگی رسانه ای ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های مناطق ۲ و ۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در حال برگزاری است. این دوره آموزشی توسط دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تا 27 اردیبهشت ماه 1043 با برگزاری کارگاه های آموزشی همچون تولد یک ایده؛ خلاقیت و ایده پردازی، سیر تولید محتوا، آشنایی با رسانه و مخاطب و بازاریابی و بازاریابی محتوایی اجرا می شود. دکتر اکبری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در مراسم افتتاحیه این دوره با اشاره به اهمیت حضور رسانه ای و کنشگری فعالان فرهنگی در عرصه های مختلف ابراز امیدواری کرد این دوره موجب ایجاد جریان سازی رسانه ای در محیط های فرهنگی دانشگاه ها و زمینه ساز ایجاد پیوست رسانه ای برای تمامی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شود.

12 05 2024

سرپرست دانشگاه در نشست با دانشجویان بسیجی: خانه گفتمان دانشگاه راه اندازی می‌شود

دقایقی قبل سرپرست دانشگاه گیلان میزبان اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه در اتاق شورای حوزه ریاست بود که در این نشست خبر از راه اندازی خانه گفتمان دانشگاه داد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تبریک دهه کرامت گفت: امام راحل نوآوری های زیادی برای به کرسی نشاندن نظام مقدس جمهوری اسلامی و تثبیت آن داشت که بسیج یکی از آن نوآوری ها و ابتکارات بود. دکتر دوستار با بیان اینکه انقلاب های زیادی در جهان وجود داشتند که به بن بست خوردند و یا از آرمان های خود فاصله گرفتند خاطرنشان کرد: یکی از دلایل شکست این انقلاب ها نداشتن ولایت فقیه است. سرپرست دانشگاه گیلان با اذعان به اینکه مطالبات دانشجویان بسیجی در چارچوب حفظ و گسترش فضای انقلابی است افزود: ما نیازمند فعالیت گسترده ای در برابر آماج حملات رسانه های معاند در اذهان جوانانمان هستیم. وی با تاکید بر اینکه شما دانشجویان زبان گفتمانی نسل جدید را بهتر متوجه می شوید تصریح کرد: قشر جوان دانشجو ویژگی هایی دارد که در مراودات نسلی در فضاهای خوابگاه ها و سلف سرویس ها و سرویس های دانشجویی اتفاق می افتد. دکتر دوستار در ادامه خاطرنشان کرد: هنر و رسانه ابزاری برای انتقال مفهوم است و باید از ظرفیت های دانشکده هنر و معماری در انعکاس هنرمندانه مسائل استفاده کنیم. وی گفت: خانه گفتمان دانشگاه را راه اندازی خواهیم کرد تا موافق و مخالف بتوانند نظرهای خود را بیان کنند و سوال ها و ابهام ها پاسخ داده شود و به برگزار کننده بهترین مناظره نیز پاداش خواهیم داد. سرپرست دانشگاه گیلان با مهم خواندن پاسخ به ابهامات گفت: کانال ارتباطی ما با دانشجویان باید از طریق تشکل های دانشجویی باشد. وی در پاسخ به صحبت های یکی از دانشجویان که گفته بود مسئولین از مطالبه و اعتماد ما دانشجویان در بحث دانشکده فنی مهندسی شرق نردبانی برای امور خود ساختند، برنامه شما به عنوان سرپرست دانشگاه برای دانشکده فنی مهندسی شرق گیلان چیست گفت: دانشکده فنی مهندسی شرق ظرفیتی برای استان است و ما باید کمک کنیم تا این دانشکده توسعه یابد و ما به شدت پیگیر افزایش امکانات این دانشکده در راستای رفاه حال دانشجویان هستیم و در این مسیر از دانشجویان به عنوان مشاوری امین کمک خواهیم گرفت. دکتر دوستار در انتهای صحبت های خود نیز گفت: در آینده ای نزدیک با دیگر تشکل های دانشگاه و شورای صنفی نشست خواهیم داشت و از نزدیک دغدغه ها و مشکلات آنان را نیز خواهیم شنید. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز مهیار رضایی مسئول بسیج دانشجویی و تنی چند از اعضای این تشکل به بیان دیدگاه و نظرهای خود در ارتباط با مسائلی همچون بودجه، دغدغه فرهنگی، استفاده از ظرفیت های استادان انقلابی، آسیب های اجتماعی، اشتغال، امکانات خوابگاهی، سرویس های دانشجویی و ... پرداختند.    

13 05 2024

در بازدید شبانه سرپرست دانشگاه از خوابگاه پسران و سالن غذاخوری مرکزی دانشجویان عنوان شد / تحصیل و پژوهش با شما، تهیه امکانات رفاهی با ما

سرپرست دانشگاه گیلان در ادامه بازدیدهای خود از مجموعه های دانشگاه، شب گذشته به همراه تعدادی از معاونان و مدیران در سالن غذاخوری مرکزی دانشجویان حضور یافت و پس از آن پای درد دل دانشجویان خوابگاه پسرانه میرزاکوچک خان نشست. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان با حضور در سالن غذاخوری مرکزی از قسمت های مختلف همچون محل طبخ غذا، سالن غذاخوری،سردخانه ها و ... بازدید به عمل آورده و با دانشجویان در ارتباط با کیفیت و کمیت غذا صحبت کرد و نظرهای دانشجویان را در ارتباط با مسائل مرتبط با تغذیه شنید و قول پیگیری داد و شام را نیز در کنار دانشجویان صرف کرد. سرپرست دانشگاه پس از بازدید از سالن غذاخوری دانشجویان، در خوابگاه پسرانه میرزاکوچک خان حاضر شد و ضمن بازدید از چندین اتاق دانشجویی، در فضای باز مجتمع خوابگاه پای درد دل ها، دغدغه ها و مشکلات دانشجویان همچون اینترنت، تجهیزات سرمایشی، تغذیه، نحوه رفتار انتظامات، بهداشت و درمان و ... نشست. دکتر دوستار پس از شنیدن مسائل دانشجویان گفت: تامین امکانات و رفاه دانشجویان وظیفه ماست و شما صرفا باید ذهنتان درگیر درس و پژوهش و نوآوری باشد. سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه برون داد دانشگاه باید برون دادی باکیفیت باشد گفت: ما می خواهیم شما دانشجویان که امانتی در دست مسئولین دانشگاه هستید علاوه بر درس خواندن در دانشگاه، مهارت های دیگری همچون زمان شناسی، نظم و انضباط و ... را فرا بگیرید و باعث افتخار خودتان، خانواده تان و کشورمان شوید. وی تاکید کرد: تا مهر ماه سال جاری سطح رفاه دانشجویان خوابگاهی بهبود پیدا خواهد کرد. دکتر دوستار در انتها نیز از مسیرهای ارتباطی خود با دانشجویان و انعکاس مشکلات سخن گفت و از دانشجویان خواست همه با کمک هم در راستای ارتقا کیفیت خدمات رفاهی قدم برداریم. شایان ذکر است سرپرست دانشگاه گیلان در شبهای قبل نیز از خوابگاه دخترانه بنت الهدی در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی بازدید کرده بود و در شب های آتی نیز از خوابگاه دخترانه اتقیاء در داخل شهر بازدید خواهد کرد.