برگزاری مسابقه رمزگشايی از بدافزارهای باجگير در دانشگاه گیلان

29 08 2015
کد خبر : 3287180
تعداد بازدید : 357
در حاشیه دوازدهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران که در روزهای 17 الی 19 شهریور در دانشگاه گیلان و با پشتیبانی علمی محققان و متخصصان حوزه امنیت اطلاعات و رمزنگاری ایران برگزار می شود،مسابقه رمزگشايی از بدافزارهای باجگير اجرا می گردد.

دکتر رضا ابراهیمی آتانی دبیر دوازدهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه گیلان گفت:يک بدافزار باجگير کار خود را مخفيانه شروع می کند: شروع آلوده شدن به اين بدافزارها از هر راهی ممکن است. مثلا يک ايميل آلوده، يک سايت مشکل‌دار، يا يک فلش ويروسی و ... مي‌تواند نقطه شروع آلودگی به اين بدافزارها باشد. بدافزار بلافاصله کار خودش را با غيرفعال کردن مکانيزم پشتيبانگيری ويندوز شروع کرده و سپس يکی يکی فايل‌های مهم شما (از عکس‌های خاطرات سفر قبلي‌تان گرفته تا آخرين نسخه مقاله‌ای که در حال تهيه آن بوديد) را رمز مي‌کند. هنگاميکه اين کار به خوبی انجام شد و فايلی باقی نماند، تازه آن وقت است که يک صفحه بزرگ ظاهر شده و به شما اعلام مي‌کند که يا پول درخواست شده را پرداخت مي‌کنيد و فايل‌های شما رمزگشايی مي‌شوند و يا ديگر بايد با فايل‌های خود خداحافظی کنيد.

دبیر دوازدهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران گفت: سال‌هاست که اين بدافزارها وجود داشته‌اند، ولی پيشرفت‌های حاصل شده در الگوريتم‌های رمزنگاري، شبکه‌های ناشناس (مانند TOR) و واحدهای پول ناشناس مانند بيت‌کوين که ردگيری پول را دشوار و غيرممکن مي‌کنند، باعث شده است که مقابله با اين بدافزارها هر روز سخت‌تر و سخت‌تر شود، به نحويکه اگر يک بدافزار از الگوريتم‌های استاندارد استفاده کرده و خطايی در پياده‌سازی خود نداشته باشد، ممکن است بازگرداندن اطلاعات بدون پرداخت پول (يا استفاده از داده‌های پشتيبان قديمي) غير ممکن باشد. همين نکته و ميزان درآمد بالای هکرها از اين راه، باعث رشد اين شيوه باجگيری در سال‌های اخير شده است.

عضو هیأت علمی گروه مهندسی کامپیوتر در ادامه هدف از مسابقه جاری که با همکاری انجمن رمز ايران و تيم ضدويروس پادويش طراحی شده است را جلب توجه جامعه علمی به اين مبحث مبتلابه جامعه و آشنايی با عملکرد اين بدافزارها، و در نهايت جستجوی راه‌هايی برای مقابله با آنها دانست. بدافزارهايی که خواه ناخواه پيوند نامبارکی با علم رمزشناسی پيدا کرده‌اند.

وی افزود:شرکت‌کنندگان در اين مسابقه در چند مرحله با نمونه‌هايی از بدافزارهای باجگير مواجه شده و بايد راهی برای بازگرداندن اطلاعات قربانی بدون پرداخت باج و سود رساندن به باجگيرها پيدا کنند. هر مرحله با مرحله قبل کاملا متفاوت بوده و روش حل خلاقانه خاص خود را دارد. همچنين سعی شده است که حتی شرکت‌کنندگانی که با دانش مهندسی معکوس بدافزار آشنا نيستند نيز بتوانند از اين مسابقات نهايت استفاده را ببرند، هر چند در مراحل آخر آشنايی با اين دانش بسيار راهگشا خواهد بود.

دکتر ابراهیمی با بیان اینکه نحوه برگزاری اين مسابقه و همچنين جزييات آن متعاقبا اعلام می شود خاطر نشان کرد:این مسابقه بصورت offline بوده و از تاريخ 9 شهريور شروع شده و در روز 16 شهريور پايان می يابد و  به برندگان مسابقه در اختتاميه کنفرانس جوايزی اهدا خواهد شد.

ایشان در انتها از تمامی متخصصان و علاقمندان حوزه امنیت و فناوری اطلاعات جهت شرکت در مسابقه دعوت به عمل آورد.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به  وب سایت دوازدهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران مراجعه نموده و یا از طریق پست الکترونیک کنفرانس در ارتباط باشند.  

 
دسته بندی :
اطلاعیه

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.