برگزاری گردهمایی علمی محصولات تراریخته، سلامت محیط زیست و امنیت غذایی در دانشگاه گیلان

20 05 2016
کد خبر : 3279348
تعداد بازدید : 449

گردهمایی علمی محصولات تراریخته، سلامت محیط زیست، امنیت غذایی روز چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه 95 به  منظور ارائه آخرین نتایج تحقیقاتی در خصوص جایگاه و اهمیت این محصولات بر ارتقاء امنیت غذایی و سلامت محیط زیست در جهان با حضور و سخنرانی متخصصین برجسته کشور در حوزه مهندسی ژنتیک برگزار شد. دکتر ضیاءالدین میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان در این همایش ضمن خوش آمد گوئی به مهمانان و حضار، بر ضرورت تبیین جایگاه علمی بهره گیری از فناوری های نوین زیست فناوری و تولید گیاهان تراریخته توسط متخصصین کشور تاکید کرد. در این گردهمائی 5 سخترانی تخصصی با عناوین مرتبط با موضوع گردهمائی در 2 بخش ارائه شد: در بخش اول دکتر امیدی استاد دانشگاه تهران سخنرانی خود را با محوریت محصولات تراریخته: تامین سلامت و امنیت غذا  ارائه وضمن اشاره به افزایش چشمگیر سطح زیر کشت این محصولات در جهان و اقبال جهانی به این محصولات،  موضوع بی خطر بودن مصرف محصولات تراریخته بر مبنای مستندات علمی و گزارشات منتشره از منابع معتبر جهانی را مورد تاکید قرار داد. در ادامه دکتر کاظمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص رفتارهای غیرعلمی برخی از افراد غیرمتخصص با فناوری نوین تولید محصولات تراریخته به ایراد سخن پرداخت. بخش دوم این گردهمائی با سخنرانی دکتر شیرزادیان خرم آباد  عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در زمینه مهندسی ژنتیک و روش های تولید محصولات تراریخته  آغاز شد. وی ضمن تأکید بر لزوم استفاده از پتانسیل قابل توجه مهندسی ژنتیک در زمینه تولید محصولات تراریخته توجه به این محصولات را برای حل مشکلات کمبود غذا و رفع گرسنگی و افزایش مقاومت های محیطی و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی ضروری دانست. سپس دکتر نوروزی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندر قند موضوع  مزایای زیست محیطی محصولات تراریخته را بر مبنای شواهد و گزارشات منابع معتبر جهانی در ابعاد مختلف مورد بحث قرار داد. در ادامه میزگردی با حضور کلیه سخنرانان گردهمائی به منظور پاسخ به سئوالات شرکت کنندگان تشکیل شد. این گردهمائی با انتشار بیانیه ای به کار خود پایان داد.

دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.