بيست و هفت شهريور روز شعر و ادب و بزرگداشت شاعر معاصر محمدحسين بهجت تبريزی ـ شهريار

18 09 2006
کد خبر : 3344731
تعداد بازدید : 115
بيست وهفت شهريور روز شعر و ادب و بزرگداشت محمدحسين بهجت تبريزی ـ شهريار به قلم آقای دکتر محمد علی خزانه دار لو عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی khazaneh@guilan.ac.ir ***************************************** زبان فارسی ميراثی عظيم و پرشکوه و ارزشمند برای جامعه جهانی و مايه فخر و مباهات ماست و چون جويباری فياض ميراث گرانبهای فرهنگی را در اختيار ايرانيان و غير ايرانيان می نهد. موارث اين زبان ـ در حوزه های گوناگون، در طول هزار و دويست سال حيات آن ـ آثار ادبی (نظم و نثر) و علمی برجسته ای هستند که روح تشنه آدمی را سيراب می کند و اين ويژگی مختص زبان و ادب فارسی است. بی ترديد در اين مسير سهم شاعران حکيم و عارف و واعظ شايسته توجه ويژه ای است زيرا تصويرگری و معنی آفرينی آنها به طور مستمر تزريق خون تازه در رگهای زبان و ادب بوده و هست. آخرين شاعر بزرگ معاصر که در حوزه آفرينش های هنری زبان و تصويرگری خيالی آثاری از خود به يادگار گذاشته است محمدحسين بهجت تبريزی متخلص به «شهريار» است. شهريار به دليل سرودن شعر در دو زبان فارسی و ترکی علاوه بر ايرانيان مورد اعتنای ترک زبانان غير ايرانی نيز بوده و هست به نحوی که در جمهوری آذربايجان و ترکيه برای او بزرگداشت می گيرند و اماکن فرهنگی را به ياد او نام گذاری می کنند. بعضی اشعار او مثل مثنوی «علی ای همای رحمت» اقبال عام يافته و در بين فارسی زبانان تاثير فراوان به جای گذاشته است و همچنين منظومه «حيدربابا» در نزد ترک زبانان عين زندگی است در حيات جاری آنها.    اما امروزه اين زبان با سابقه پرافتخار در مواجهه گسترده با تمدن و فرهنگ غرب و اخذ صنعت و فن آوری جديد دچار تحول در همه مراتب شده است . و اگر مجموعه عوامل تاثير گذار در حفظ و توسعه زبان و رفع نيازهای آن نکوشند يا کم کاری کنند معلوم نيست در تبيين و تحليل و انتقال دقيق و کامل علوم جديد گرفته شده از غرب بتواند کامياب باشد.      
دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.