سرپرست دانشگاه گیلان در ویژه برنامه‌ صدا و سیمای مرکز گیلان: روش شهیدِ جمهور در امور اجرایی، روشی مبتنی بر مدل حکیمانه بود

24 05 2024
کد خبر : 12402861
تعداد بازدید : 7631

سرپرست دانشگاه گیلان با حضور در ویژه برنامه زنده "خادم الرضا" که از صدا و سیمای مرکز گیلان - شبکه باران پخش شد در ارتباط با ابعاد شخصیتی، اجرایی رئیس جمهور شهید و همراهانش و انتخابات پیش رو صحبت کرد.

دکتر محمد دوستار با تسلیت شهادت خادم الرضا شهید آیت الله رئیسی و یاران عزیزشان که در راه خدمت به مردم به درجه رفیع شهادت نائل شدند و با گرامیداشت سوم خردادماه سالروز آزادسازی خرمشهر، در ارتباط با اینکه از چه طریقی می توان به جامعه ایرانی و گیلانی، چگونه اندیشیدن شهید دکتر رئیسی را منتقل کرد گفت: واژه هایی چون خادم الرضا، خادمِ جمهور، شهیدِ خدمت، مردِ میدان و.. در ادبیات مردم وجود دارد که این واژه ها به صورت خودجوش بر زبان مردم جاری است که نشان دهنده ی برداشت عموم مردم از خدمت های شهید دکتر رئیسی و نیز بیان کننده این است که در طول سالهای بعد از انقلاب، دکتر رئیسی سرمایه اجتماعی بزرگی برای جامعه اسلامی بود.

سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه آیت الله رئیسی در طول خدمت خود چند کار را محور قرار داده بود بیان کرد: در امور اجرایی اگر بن مایه فکری به سمت حقیقت ها و آرمان ها باشد و نگاه عملیاتی به سمت واقعیات باشد، روشی است بنام مدل حکمیانه؛ همانگونه که حضرت امام خمینی (ره) در موضوعات مختلف تصمیماتی که می گرفتند همراه با پیش بینی در آینده بود. در عصر پیچیده و آشوبناک امروزی، آیت الله رئیسی هم مدل حکیمانه را دنبال می کرد به طوری که بن مایه فکری ایشان مبتنی بر آرمان های اصیل اسلام، پشتوانه فکری ایشان ارزش های دینی و مکتب اسلام، با الگو از مقام معظم رهبری و حضرت امام خمینی (ره) واقعیت های روزمره جامعه را رصد می کرد و با مردم هم نوا بود. در واقع ایشان با توجه به مردم داری، سلیم النفسی، آرمان گرا بودن، مبارزه با فساد و همچنین نداشتن شب و روز در عرصه خدمت، نمادی از مدیریت جهادی بود.

وی با بیان اینکه آیت الله رئیسی از آگاهی زیادی نسبت به مسائل اقتصادی برخوردار بود افزود: ایشان اعتقاد داشت باید اقتصاد به صورت واقعی اداره شود نه به صورت مصنوعی و این موضوع باید در سفره مردم اثرگذار باشد. آیت الله رئیسی معتقد بود بگذارید من هزینه شوم اما اقتصاد به ریل واقعی و درست خود برگردد. همانگونه که در سال گذشته شاهد کاهش تورم بودیم، امسال هم برنامه هایی برای برنامه ریزی اقتصادی وجود داشت.

دکتر دوستار با اشاره به حل مسائل مختلف در حوزه بین الملل با درایت و تدابیر ایشان، تصریح کرد: ایشان در حوزه بین الملل برخی مسائل و مشکلاتی که سالهای گذشته کشور را با چالش هایی روبرو کرده بود مانند معاهده‌های بین‌المللی شانگهای، بریکس و روابطی که با کشورهای همسایه داشتیم، توانست با درایت خود، حل و فصل کند. مدیریت ایشان در زمینه های مختلف الگو بود و به همین دلیل سطح انتظارات مردم و جامعه از ریاست جمهوری بالاست.

وی در واکنش به ویژگی های شهید دکتر ابراهیم رئیسی باتوجه به حجم زیادی از شور و شعور حماسی مردم در بدرقه ایشان گفت: تبلیغات رسانه های معاند برای ما اهمیتی ندارد، آنچه مهم است واقعیت میدان است و آن چیزی که مردم در خیابان ها به نمایش گذاشته اند گرانبهاست.

سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به حضور گسترده مردم در بدرقه ایشان تصریح کرد: این حضور مردم نشانده ی این است که آیت الله رئیسی توانستند به درستی با مردم پیوند عاطفی برقرار کنند. این پیوند ناشی از باورهایی است که در وجود ایشان وجود داشت. این باورها، خداباوری و قیامت باوری است که تاکیداتی در نحوه مراودات با مردم را ایجاد کرد.

وی افزود: پیوند عاطفی و معنوی آیت الله رئیسی سرمایه ای معنوی بزرگی برای ایشان ایجاد کرد که منجر به استقبال گسترده مردم از ایشان شد.

دکتر دوستار با اشاره به اینکه در مکتب اسلام قدرت یعنی عرصه خدمت گذاری فراهم شده است تصریح کرد: حضرت امام خمینی (ره) فرمود به من خدمتگزار بگویید بهتر از این است که رهبر بگویید؛ یعنی ایشان جایگاه رهبری و یا ریاست جمهوری را عرصه و فرصتی برای خدمت گذاری می دانستند؛ همانگونه که آیت الله رئیسی زمان را مغتنم می شمرد و در تمام ایام خدمت می‌کرد و در تمام زمان ها در میدان بود و واقعیات را می دید، از این فرصت به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.

در ادامه سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه ایشان معتقد بود بر مسند قدرت بودن به این معنی نیست که با مردم فاصله بگیرد گفت: شهید آیت الله رئیسی به درستی گره گشا بود به طوری که در سفرهای خود در کنار مردم می نشست و با همه مردم صحبت می کرد و در همه حال خود را خدمتگزار مردم می دانست. این پیوند معنوی و عاطفی بین ایشان و مردم موضوعی است که از سوی رسانه های معاند غیرقابل درک است. در واقع آنها نمی توانند این حضور پرشور مردم را که نشان دهنده قدرشناسی از زحمات و خدمات ارزنده آیت الله رئیسی است را درک کنند.

دکتر محمد دوستار ضمن یادآوری یاد و خاطره شهید رجایی، شهید باهنر، شهید مطهری، شهید بهشتی، حاج قاسم سلیمانی و همه شهدای انقلاب، با بیان اینکه آنان خدمتگزارانی بودند که جایگزینی نداشتند افزود: امروز ما شهید آیت الله ابراهیم رئیسی را از دست داده ایم کسی ک مردم بسیار به ایشان علاقمند بودند.اگرچه هرکدام ازین شهدا، همچون گلی هستند که عطر دل انگیز خود را دارند اما مکتب اسلام ظرفیت هایی دارد که امثال این شهدا را تربیت می کند. انشاالله در انتخابات آتی هم با حضور گسترده مردم، سرمایه آتی کشور پدید می آید.

سرپرست دانشگاه گیلان در ارتباط با واقعه سیاسی که در هشتم تیرماه سال جاری در پیش است گفت: باتوجه به اینکه همه انتخابات ها در موقعیت های زمانی مختلفی که کشور در آن قرار داشت دارای اهمیت است این انتخابات هم به لحاظ ایجاد انتظارات زیاد در جامعه، اهمیت بسیار زیادی دارد. در موضوع انتخابات سه رکن نقش ایفا می کنند، ساختار اجرایی کشور که تاکنون شکل گرفته و وظیفه برگزاری و اعلام نتیجه انتخابات را برعهده دارند. رکن دیگر نامزدهای انتخاباتی و احزاب هستند و رکن مهمتر مردم هستند که با حضور در صندوق های رأی می توانند علاوه بر نقش تعیین کننده در سرنوشت کشور، منجر به شادی روح شهید آیت الله رئیسی شوند.

 دکتر محمد دوستار در پایان صحبت های خود نیز با بیان اینکه انتخابات فرصت دیگری است تا انتظارات مردم برآورده شود گفت: امید است وحدت و انسجام مردمی که در سایه شهادت آیت الله رئیسی شاهد بودیم بار دیگر از طریق حضور گسترده مردم در پای صندوق های رأی، تبلور پیدا کند و با توجه به اینکه دانشگاه ها نقش تبیین گری دارند پذیرای نامزدها و بیان دیدگاه های آنها در دانشگاه هستیم و امیدواریم شاخص های انتخاب برمبنای خودباوری و امیدآفرینی باشد. 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

16 06 2024

شعبه دوم آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان در پنجره تجارت گمرک آستارا راه اندازی شد

با هدف گسترش ارائه خدمات تخصصی و دانش بنیان در سطح ملی و بین المللی با رویکرد تنوع بخشی به مقوله برندسازی، متنوع سازی درآمدهای اختصاصی دانشگاه و برطرف نمودن نیازهای توسعه تجارت فرامرزی استان گیلان، شعبه دوم آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گیلان در پنجره تجارت گمرک آستارا راه اندازی شد. دانشگاه گیلان ضمن استقرار دفتری در پنجره واحد تجارت گمرک مرزی شهرستان آستارا، با فراهم نمودن زیرساخت های مربوطه و استقرار الزامات مدیریتی و فنی، شعبه دوم آزمایشگاه مرکزی دانشگاه را جهت ارائه خدمات دانش بنیان در حوزه های متنوع مانند: شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، مواد معدنی، غذایی و کشاورزی، پلیمر، فلزات، الیاف، مشتقات نفتی و ... راه اندازی کرد. این مجموعه، با توجه به کسب صلاحیت های مختلف از مراجع ذیصلاح، ضمن برخورداری از کارشناسان توانمند و نمونه کشوری و همچنین ده ها دستگاه استراتژیک و پرکاربرد در حوزه های تخصصی؛ توانمندی ارائه خدمات علمی و دانش بنیان و نیز آمادگی عقد قرارداد و ارائه خدمات به تجار، شرکت های صنعتی و دستگاه های اجرایی استان، کشور و بین الملل را دارد.  

15 06 2024

در رویداد ملی روشنا، از دبیران دو انجمن علمی دانشگاه گیلان تقدیر به عمل آمد

شصت و سومین اجلاس سراسری معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در محل وزارت علوم برگزار شد که در راستای حمایت از توسعه و ترویج گفتمان فناوری و نوآوری در عرصه گروه های دانشجویی، از برگزیدگان طرح ها و ایده های برتر رویداد ملی روشنا تقدیر به عمل آمد. در این رویداد ملی در حوزه " فناوری" انجمن علمی نانو فناوری دانشگاه گیلان حائز رتبه اول شد که دبیری این انجمن را فروغ جباری دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته نانو فناوری برعهده دارد و در حوزه "ترویج حوزه فناوری و نوآوری" نیز انجمن علمی بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه حائز رتبه سوم شد که نگین حق پرست دانشجوی مقطع  کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی دبیری این انجمن را عهده دار است. معرفی انجمن‌های علمی‌دانشجویی، کانون‌های فرهنگی و هسته‌های علمی تشکل‌های دانشجویی فعال در عرصه‌ی فناوری و ترویج نوآوری مجموعه‌های دانشجویی از جمله اهداف رویداد ملی روشنا بود که توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.  

13 06 2024

سرپرست دانشگاه گیلان در نشست هم اندیشی وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان اقتصادی گیلان عنوان کرد: لازمه شتاب حرکت تولید، مهارت محوری کردن نیروی انسانی است

نشست فعالان صنعتی و اقتصادی حوزه صنعت، معدن و تجارت استان با وزیر صنعت، معدن و تجارت در سالن الغدیر استانداری با حضور سرپرست دانشگاه گیلان برگزار شد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه منجر به حل مشکلات تولید می‌شود و این مهم باید در گیلان مورد توجه قرار گیرد. وی با اشاره به اهمیت و جایگاه مراکز آموزشی در عرصه‌های مختلف افزود: عدم ارتباط گیری صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده تولید است. سرپرست دانشگاه گیلان با تاکید بر لزوم مهارت اندوزی نیروی انسانی اضافه کرد: باید زمینه مهارت اندوزی دانشجویان در گیلان فراهم شود چون مهارت محوری کردن نیروهای انسانی منتج به شتاب گیری حرکت تولید می شود. دکتر عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این نشست گفت:  بخشی از ظرفیت‌اقتصادی کشور، واحدهای صنعتی به دلایل فنی و دلایل غیرفنی تمام ظرفیت آنها ‌راکد بود که راهبرد اول ما در صنعت به حداکثر رساندن بهره وری است.  دکتر علی آبادی افزود: گیلان جمعیت تحصیل کرده و دارای دانش خوبی دارد که باید برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم بر این مبنا و نیز شرایط خاص این استان، رویکرد ما در این خطه حرکت به سمت ایجاد و توسعه صنایع هوشمند و فناوری پیشرفته است. وی عنوان کرد: این خطه به لحاظ اقلیم دارای شرایط حساس زیست محیطی است از این‌رو توسعه صنایع باید متمرکز بر اجرای طرح هایی باشد که به محیط زیست صدمه و آسیب نزند. وزیر صمت افزود: از جمله اقدامات بسیار مهم رئیس جمهور شهید توجه به احیای واحدهای راکد ‌و حداکثر کردن بهره‌وری آنها بود و خوشبختانه طی این‌مدت در احیای واحدهای راکد تحول جدی رخ داده است. وی با بیان اینکه به حداکثر رساندن بهره‌وری گاه ممکن است با تغییر ریل و مسیر همراه باشد، اظهار کرد: در این سفر ضمن انجام بررسی های لازم متناسب با ظرفیت‌های استان در حوزه اقتصادی طرح پیش بینی می کنیم. دکتر علی آبادی با بیان اینکه گردشگری یکی از ظرفیت‌های شاخص گیلان است، افزود: این حوزه می‌تواند از تبدیل به فرصتی ارزشمند برای توسعه این استان شود و بدین منظور باید صنایع مرتبط با گردشگری در استان افزایش یابد.

12 06 2024

در نشست مشترک سرپرست دانشگاه گیلان و سرکنسول روسیه در رشت، بر استفاده از ظرفیت های جامعه دانشگاهی دو کشور تأکید شد

نشست مشترک سرپرست دانشگاه گیلان و سرکنسول روسیه در رشت در حاشیه مراسم روز ملی روسیه به منظور استفاده از ظرفیت های جامعه دانشگاهی دو کشور با محوریت استان گیلان و با حضور مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی و مدیر دانشجویی دانشگاه برگزار شد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تبریک فرارسیدن روز ملی روسیه به پیشینه فرهنگی مشترک میان دو کشور اشاره کرد و برنامه‌ریزی جهت استمرار و بهینه‌سازی تعاملات علمی بین دانشگاه گیلان با دانشگاه‌های هدف در کشور روسیه را از جمله چشم‌اندازهای اصلی در زمینه ارتقاء روابط علمی بین المللی دانست و بر گسترش روابط دوجانبه به ویژه برنامه‌های تبادل دانشجویان و زبان‌آموزان تأکید نمود. آندره وادوف سرکنسول روسیه در رشت هم در این نشست ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت رئیس جمهور فقید ایران و جمعی از همراهانشان، تحکیم ارتباطات علمی در چارچوب منافع دو کشور را از اولویت‌های کشور متبوع خود برشمرد و استفاده از ظرفیت اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دولتی کشورهای حاشیه دریای خزر را از جمله مهمترین عوامل نیل به این مقصود دانست. شایان ذکر است دانشگاه گیلان یکی از اعضای مؤسس این اتحادیه بوده و در حال حاضر مسئولیت دبیرخانه ایرانی اتحادیه مذکور را بر عهده دارد.

12 06 2024

مراسم تجلیل از جهادگران گروه های جهادی استان گیلان در دانشگاه گیلان برگزار شد

مراسم تجلیل از جهادگران گروه های جهادی استان گیلان (شکوه هجرت) در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن اشاره به اینکه کلمه جهاد در مکتب ما کلمه مقدسی است گفت:  برای همه ما این کلمه ارزشمند است و آثار آن را در همه حوزه ها همچون جهاد سازندگی که در اوایل انقلاب خدمات ارزنده ای در راستاری سازندگی مناطق محروم انجام شد؛ مشاهده کرده ایم. سرپرست دانشگاه با بیان نمودهای مختلف جهاد در جامعه اعم از جهاد خدمت، جهاد علمی و جهاد فرهنگی افزود: جهاد خدمت یادآور خدمات ارزنده و شایسته خادم الشهدا حضرت آیت الله شهید رئیسی است که بی ادعا به همه مناطق سفر می کرد و از نزدیک درجریان امور عمرانی قرار می گرفت و برای کمک به پیشرفت جامعه و رفع مشکلات مناطق کم برخوردار، تلاش می کرد که در همین مسیر هم به شهادت رسید.  دکتر دوستار با اشاره به مطرح نمودن مدیریت جهادی در امور اجرایی کشور توسط مقام معظم رهبری افزود: با توجه به ورود کلمه مدیریت جهادی در گفتمان ادبیات اجرایی کشور، تا زمانی که این جهادها، تداوم یابد شاهد اثرات مطلوبی در حوزه اداری و اجرایی کشور خواهیم بود. سرپرست دانشگاه با بیان اینکه در مفهوم جهاد بحث ایثار و گذشت مطرح است تصریح کرد: در مدیریت جهادی انتظار جامعه بر این است که فراتر از وظایف سازمانی عمل شود.  سرپرست دانشگاه ضمن اشاره به اینکه لازمه جهش و پیشرفت یک جامعه، مدیریت جهادی است خاطر نشان کرد: جهاد، نظریه همه جانبه ای را ترویج می کند که نمود عینی و رفتاری آن را در اردوهای جهادی دانشجویان در مناطق محروم و کم برخوردار می بینیم. وی با بیان اینکه اردوهای جهادی نمایانگر پا گذاشتن روی نفسانیات است تأکید کرد: دانشجویانی که با سن کم با حضور در اردوهای جهادی پا روی نفس خود می گذارند و کارهای بزرگی در جهت خدمت به مردم انجام می دهند، نشان دهنده ایثار و گذشت آنان است.    سردار حمید دامغانی فرمانده سپاه قدس گیلان نیز در این نشست با استناد به این سخن مقام معظم رهبری که خدمت به مردم یکی از مصادیق مبارزه با استکبار و آمریکا است، گفت: این توصیه به اندازه کافی خدمت به مردم را ارزشمند می کند تاجاییکه که خدمت به مردم در مکتب اسلام با مفهوم جهاد توأم می شود.  فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه هدف از اردوهای جهادی کمک گرفتن از مردم مناطق محروم برای حل مشکلات همان منطقه است افزود: مشارکت مردم مناطق کم برخوردار با گروه های جهادی، منجر به اثرگذاری اقدامات جهادی و تداوم این آثار خواهد بود که لازمه آن اندیشه ورزی قبلی برای شناساسی ظرفیت های آن منطقه و ارتباط مستمر با آنان است.  سردار دامغانی ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب اصلی ترین جهاد را شسکتن محاصره تبلیغاتی دشمن و امید آفرینی می داند. از آنجاییکه امروزه ما با جنگی ترکیبی مواجه هستیم که بستر آن جنگ شناختی، ادراکی و رسانه ای است؛ بهترین راه برای شکستن محاصره تبلیغاتی و کم اثر کردن سیاه نمایی دشمنان، انعکاس کارهای جهادی در فضاهای رسانه ای است که این کار، یکی از عرصه هایی است که امروزه به شدت نیاز داریم تا از کارهای جهادی برای انسجام اجتماعی، قدرت سازی نظام و انقلاب استفاده کنیم.  گفتنی است در پایان این مراسم از جهادگران گروه های جهادی استان گیلان تجلیل به عمل آمد. 

11 06 2024

سرپرست دانشگاه: برنامه راهیان نور یکی از اقدامات مؤثر برای انتقال و تثبیت فرهنگ ایثار و شهادت است

نشست از دانشگاه تا دانشگاه، روایتی از اردوی راهیان نور دانشگاهیان گیلان که اسفندماه سال 1402 با هدف تجدید میثاق با آرمان های امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب، عازم مناطق عملیاتی جنوب شدند، در تالار مسجد باقر العلوم (ع) دانشگاه برگزار شد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تأکید بر تکرار و تقویت اثرات راهیان نور در طول سال برای جوانان گفت: نظر به اینکه تداوم اثر ایثار و شهادت برای نسلی که جنگ و جبهه را ندیده و محدودیت های دوران جنگ را تجربه نکرده به راحتی میسر نیست؛ برنامه راهیان نور یکی از اقدامات مؤثر برای انتقال و تثبیت فرهنگ ایثار و شهادت است. دکتر دوستار گفت: بیان ذهنی در مورد مسائل جنگ دلچسب و اثربخش نیست. یکی از اثرات مهم جنگ ۸ ساله علیه کشور ما و مقاومت های مردمی که حضرت امام خمینی (ره) از آن به نعمت بزرگ، تعبیر کرده اند، فرهنگ ایثار و شهادت است. دکتر دوستار با تأکید بر ضرورت انتقال فرهنگ جهاد و شهادت گفت: در تمامی جوامع برای ثبت و تقویت یک فرهنگ، نیاز به عامل و نمادی برای آن فرهنگ است. نمادی که بیش از ظاهر خودش، معنا منتقل می کند. همانگونه که پرچم نماد یک کشور است، مناطق جبهه و جنگ نیز، پر از نماد فرهنگ جهاد و ایثار است. سرپرست دانشگاه ضمن تأکید بر استمرار معرفی نمادهای فرهنگ ایثار به جوانان تصریح کرد: چنانچه برای تکریم و گرامیداشت این نمادها تلاش نشود، در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت تأثیرگذار نخواهد بود. دکتر دوستار گفت: راهیان نور که به تدبیر مقام معظم رهبری در کشور ساری و جاری است، نمادی برای انتقال فرهنگ جهاد و شهادت است. این نماد که در جبهه ها وجود داشت، باید در بین جوانان گسترش یابد و بازتاب آن در گفتمان زندگی مردم دیده شود. دکتر دوستار در ادامه، نوید حمایت همه جانبه از برنامه بعدی راهیان نور دانشگاهیان را داد و افزود: امید است با حمایت و برنامه ریزی مطلوب، انگیزه برای حضور دانشگاهیان در برنامه راهیان نور مضاعف شود و شاهد اثرگذاری و ترویج بیشتر فرهنگ ایثار باشیم. در پایان این مراسم روایت تصویری از سفر زیارتی راهیان نور دانشگاهیان گیلان در اسفند ماه 1402 پخش شد.

11 06 2024

سرپرست دانشگاه در نشست شورای دانشگاه: کلیه شیوه نامه ها و آئین نامه های دانشگاه باید مبتنی بر برنامه راهبردی دانشگاه باشد

دومین نشست شورای دانشگاه در دوره مدیریت جدید در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که سرپرست دانشگاه در این نشست به به بیان روند حرکتی دانشگاه در حوزه های مختلف پرداخت. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست با تشریح مسیر حرکتی دانشگاه در حوزه های مختلف گفت: دانشگاه دارای برنامه راهبردی و عملیاتی است که باید کلیه شیوه نامه ها و آئین نامه های دانشگاه مبتنی بر این برنامه باشد تا لازم الاجرا شود. سرپرست دانشگاه گیلان با تأکید بر سخنان خود در اولین نشست شورای دانشگاه مبنی بر اینکه هر کدام از معاونین و رؤسای دانشکده ها در حوزه کاری خود دارای اختیارات اجرایی رئیس دانشگاه هستند تصریح کرد: از جلسات آتی هر یک از معاونین و رؤسای دانشکده ها مطابق با برنامه عملیاتی دانشگاه گزارشی از روند اجرایی شدن و پیشرفت برنامه مذکور در واحد خود، ارائه خواهند کرد. دکتر دوستار با تأکید بر اینکه مدیران دانشگاه باید به صورت 24 ساعته پای کار مسائل دانشگاه باشند گفت: رؤسای دانشکده ها علاوه بر وظایف درون دانشکده ای و دانشگاهی، می بایست نسبت به وظایف برون دانشگاهی همچون ارتباط گرفتن با سازمان های مرتبط با رشته های دانشکده خود در سطح استان و کشور همت گمارند تا ما اثربخشی لازم را در همه حوزه ها در دانشگاه شاهد باشیم. وی در ادامه فصل تابستان را فرصتی مناسب برای هم اندیشی و برنامه ریزی برای آغاز سال تحصیلی جدید در حوزه های پژوهشی، فناوری، رفاهی و ... دانست و گفت: ما باید از کارهای روزمره فاصله بگیریم و کارهای اساسی و ماندگار انجام دهیم. دکتر دوستار با بیان اینکه رؤسای دانشکده های دانشگاه باید بدانند در طول یکسال چقدر بودجه دارند؛ به معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه مأموریت داد تا تفاهم نامه بودجه ای با رؤسای دانشکده ها منعقد کند تا دانشکده ها بدانند در طول سال چقدر بودجه عمرانی و جاری دارند و همچنین تأکید کرد از این پس، درآمدزایی دانشکده ها صرف امورات همان دانشکده خواهد شد. شایان ذکر است در این نشست علاوه بر مطرح شدن دستورات جلسه و اظهار نظر اعضای شورا در ارتباط با آن، از دکتر ارسلان دمیرچی نماینده تام الاختیار دانشگاه در امر برگزاری آزمون های سراسری و خسرو مهدیلو همکار ستاد برگزاری آزمون ها به پاس انتخاب دانشگاه گیلان به عنوان یکی از دانشگاه های برتر در امر برگزاری آزمون های سراسری از سوی سازمان ملی سنجش، تقدیر به عمل آمد.