سرپرست دانشگاه گیلان در مراسم تشییع پیکر شهیدِ جمهور: شهید رئیسی در میان مردم و میدان بود

22 05 2024
کد خبر : 12382889
تعداد بازدید : 10534

سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه آیت الله رئیسی در میان مردم و میدان بود گفت: ایشان با سفرهای استانی در جریان کامل مسائل و مشکلات مردم قرار می‌گرفت و مصوباتی هم که داشتند خودشان و معاونان، امور را پیگیری می‌کردند تا به نتیجه برسد.

دکتر محمد دوستار در حاشیه مراسم تشییع شهید جمهور طی گفتگویی، ضمن تسلیت شهادت رئیس جمهور و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد، اظهار کرد: آیت الله سید ابراهیم رئیسی ویژگی‌های ممتاز بسیاری داشت، البته همه کسانی که تربیت یافته مکتب اسلام هستند ویژگی‌های منحصربه فردی دارند که نقش و ماندگاری آنها را در طول انقلاب اسلامی شاهد بودیم.

وی افزود: ما این ظرفیت را در اسلام داریم که شخصیت‌های عالم و ممتازی را به جامعه تحویل دهیم، یکی از این بزرگواران آیت‌الله رئیسی بود که در کسوت ریاست جمهوری جان خود را تقدیم انقلاب و مردم کرد.

دکتر دوستار ساده زیستی را بارزترین ویژگی رئیس جمهور فقید دانست و گفت: ایشان، آن تشریفات مرسومی که برخی در پستی منصوب می‌شوند، دنبال می‌کنند و از اتاق کار خود کارها را رصد می‌کنند، نداشت.

وی با بیان اینکه آیت‌الله رئیسی در برخورد با مردم احترام ویژه‌ای برای آن‌ها قائل بود و همواره سعی می‌کرد تا در جریان مسائل و مشکلات مردم قرار گیرد، تصریح کرد: ایشان اعتقاد به حضور در جمع مردم بودن داشت و سعی می‌کرد بین خودش و مردم دیواری کشیده نشود، پیگیر مطالبات و درخواست‌های مردم بود.

دکتر دوستار با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص آیت‌الله رئیسی، بیان کرد: ویژگی برجسته دیگر ایشان که در پیام مقام معظم رهبری عنوان شد جمله «رئیسی عزیز خستگی ناپذیر» بود که تاکنون برای کسی این جمله را به کار نبرده‌اند و سختکوشی و خستگی ناپذیری ایشان مورد توجه رهبر معظم انقلاب بود.

وی با بیان اینکه شهید آیت الله رئیسی برای انجام کارهای مردم شب و روز، تعطیلی و غیر تعطیلی نمی‌شناخت و شبانه روز برای حل مشکلات مردم کار می‌کرد، گفت: در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، امور بین‌الملل و غیره برنامه‌های متنوع و تاثیرگذاری داشت.

سرپرست دانشگاه گیلان ادامه داد: در ایام تبلغیات انتخابات که رقابت بین نامزدها بسیار بود،همواره تأکید داشت که در تبلیغات به هیچ عنوان در چاپ بنر و پوستر اسراف نشود، در حالیکه به عنوان روسای ستادهای انتخاباتی تاکید می‌کردیم این موارد لازمه تبلیغات است اما ایشان تاکید داشت نیازی نیست و هیچ پولی صرف هزینه تبلیغات نکنید، لذا هر چه هم بود از محل کمک‌های مردمی و دلی بود و تاکید ایشان بر این بود که زیاده روی در تبلیغات اصلا صورت نگیرد.

وی افزود: بعد از انتخابات هم باز به همین شکل که من رئیس جمهور همه مردم هستم و به قشر و سویه خاص وابستگی ندارم معتقد بود، یعنی آنچه که برای ایشان مهم بود جدیت و سختکوشی در کار بود و با اینکه در شرایط اقتصادی خاصی دولت را تحویل گرفت و ویروس کرونا شیوع پیدا کرده بود و ایشان مهار کرونا را به معاهده‌های بین‌المللی شرطی نکرد، پای کار ایستاد و به توانمندی دانشمندان داخلی تکیه کرد و با کشف واکسن سرانجام پس از مدتی زندگی به شرایط عادی برگشت.

سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به تدابیر آیت الله رئیسی در حوزه امور بین الملل گفت: ایشان در حوزه بین الملل برخی مسائل و مشکلاتی که چندین سال کشور دچار آن بود نظیر معاهده‌های بین‌المللی شانگهای، بریکس و روابطی که با کشورهای همسایه داشتیم، توانست با تدبیر و درایت حل کند و روابط را مجددا برقرار کند.

دکتر دوستار در خصوص نگاه آیت الله رئیسی به مسائل اقتصادی تصریح کرد: آیت الله رئیسی در مباحث اقتصادی تاکید داشت که اقتصاد باید به ریل واقعی و درست برگردد و نباید اقتصاد را مصنوعی مدیریت کنیم، در حالیکه که می‌توانست با بیان غیر واقعی رضایت مردم را جلب کند اما مخالف این امر بود و اعتقاد داشت که باید قیمت‌ها را واقعی کنیم تا فشار به مردم وارد نشود، شاید در اوایل مردم متحمل فشار اقتصادی شوند اما معتقد بود بگذارید من هزینه شوم اما مردم در رفاه باشند و آینده اقتصادی مردم تضمین شود. با وجود همه هجمه‌ها علیه دولت شاهد بودیم سال گذشته تورم کاهش یافت. امسال هم برنامه همین بود که تورم کاهش پیدا کند.

وی بیان کرد: آیت الله رئیسی در حوزه‌های مختلف هیجانی تصمیم نمی‌گرفت بلکه تمام تصمیمات‌شان مبتنی بر عقلانیت و علم بود و آنچه را که به نفع مردم و نظام بود،دنبال می‌کرد، نمی‌خواست بین خودش و مردم دیوار باشد و رفتار مصنوعی نشان دهد.

سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه رئیس جمهور فقید سعی می‌کرد جامعه را با واقعیات اداره کند و همواره دنبال توسعه و رفاه کشور و همچنین تبعیت از مقام معظم رهبری بود، تصریح کرد: بارها در دیدارهای مختلف مسائل را مطرح می‌کردیم که ایشان تأکید داشت به خدا توکل کنید و مطیع مقام معظم رهبری باشید حتما مسائل و مشکلات حل می‌شود، به قدری به رهبر معظم انقلاب باورمند بود که ما هم آرامش می‌گرفتیم.

دکتر دوستار ادامه داد: همواره اخلاق سیاسی در مراودات و گفتگوها را رعایت می‌کرد و در ایام انتخابات ریاست جمهوری تاکید می‌کرد باید آداب و اخلاق اسلامی را در فعالیت‌های سیاسی در اولویت قرار داد.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور به بستگان خود تاکید کرده بود که در فعالیت‌های اقتصادی و اجرایی ورود نکنند، تصریح کرد: ایشان در سازمان بازرسی، قوه قضاییه و آستان قدس نگاه تحول گرایی داشت؛ برنامه‌ها و ابتکارات جدید رقم می‌زد، در دولت هم همین نگاه را حفظ کرد تا مردم طعم خدمتگزاری را بچشند.

سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه رفتار و عملکرد آیت الله رئیسی بسیار شبیه شهید رجایی بوده، تصریح کرد: طی این چند روز که از آن سانحه تلخ می‌گذرد، می‌بینیم که مردم چقدر بی تاب و ناراحت هستند، این امر نشان می‌دهد که با رفتارهای برگرفته از صداقتی که داشت چقدر در دل مردم نفوذ کرده است. ما از اینکه چنین شخصیت برجسته علمی و اجرایی را از دست دادیم ناراحت هستیم اما در واقع این سید بزرگوار به آرزویش که شهادت بود، رسید.

دکتر دوستار تصریح کرد: انشاالله مدیران آینده هم از این نوع رفتارها درس بگیرند، قطعا جامعه اسلامی ما مدیران شایسته‌ای دارد که می‌توانند بر عرصه اجرایی قرار گیرند. به فرموده رهبر معظم انقلاب با رفتن یک خدمتگزار اخلالی در روند اجرایی کشور ایجاد نمی‌شود.

وی آیت الله رئیسی را عالم مجاهد دانست و افزود: شهید آیت الله رئیسی فقیه بود و در مسائل فقه اشرافیت کامل داشت، با این وجود نگاه کارشناسی را در فعالیت‌های خودش دنبال می‌کرد و در نشست‌های تخصصی با جامعه دانشگاهی، از نخبگان علمی مشورت می‌گرفت.

گفتگو از: خبرگزاری ایسنا


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

23 06 2024

سرپرست دانشگاه در جمع اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع): لازمه کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است

اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع)، شامگاه امشب در تالار مسجد دانشگاه میزبان سرپرست دانشگاه بودند و طی نشستی به بیان مسائل مرتبط با هیأت پرداختند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان گفت: تصمیمات و مبنای رفتار ما تحت تأثیر هیجانات و یا عقلانیت است که هر کدام از این دو، مسیر حرکتی خاص خود را دارد. دکتر دوستار با بیان اینکه هر دو مسیر لازمه زندگی است خاطرنشان کرد: عنصر کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است. وی فعالیت های مذهبی در دانشگاه را خصوصاً در قشر دانشجویی با اهمیت خواند و تصریح کرد: دانشجویان هیأت باید در کارهای خود دارای هدف باشند و لازمه این کار نیز برنامه ریزی برای ترویج، تبلیغ و تثبیت معنویت است. سرپرست دانشگاه توجه به فرائض دینی و برنامه های معنوی را در فضای دانشگاه و به طور خاص در خوابگاه های دانشجویی مهم خواند و به انتظار رهبر معظم انقلاب از دانشجویان مبنی بر «تحصیل، تهذیب و ورزش» اشاره کرد و گفت: شما عزیزان دانشجو به عنوان خادمین اهل بیت، تهذیب را در دانشگاه زمینه سازی می کنید. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز علی زارعی مسئول هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع) دانشگاه به ارائه گزارشی از اقدامات هیأت دانشجویی در طول سال پرداخت و سایر اعضای هیأت نیز به بیان مطالبات، دغدغه‌ها و انتظارات خود پرداختند.

23 06 2024

در راستای تحقق وعده های داده شده به دانشجویان، نشست سرپرست دانشگاه با مدیرکل جمع آوری و فروش اموال تملیکی گیلان برگزار شد

ظهر امروز سرپرست دانشگاه گیلان به همراه تعدای از مدیران دانشگاه در اداره کل جمع آوری و فروش اموال تملیکی گیلان حضور یافت و با مدیریت این مجموعه در ارتباط با چگونگی استفاده از اموال تملیکی در راستای تجهیزات خوابگاه های دانشجویی دخترانه و پسرانه، خوابگاه دانشجویان متأهل و سایر ملزومات اداری و آموزشی مورد نیاز دانشگاه رایزنی کرد. شایان ذکر است در بازدید ماه های اخیر دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه از خوابگاه های بنت الهدی (دختران)، میرزاکوچک خان (پسران)، اتقیاء و شهید انصاری(دختران) یکی از خواسته های پرتکرار دانشجویان داشتن ملزوماتی همچون کولر، ماشین لباسشویی و ... بود که در این نشست در ارتباط با فراهم کردن این تجهیزات رایزنی اولیه انجام شد و علاوه بر این رایزنی، سایر اقدامات لازم نیز توسط مجموعه مدیریتی دانشگاه در راستای رفاه حال دانشجویان در حال پیگیری است.

23 06 2024

در نشست سرپرست دانشگاه با رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر، بر تقویت زمینه های همکاری مشترک تأکید شد

به مناسبت هفته دادگستری، سرپرست دانشگاه گیلان به همراه مدیر حقوقی، قراردادها و رسیدگی به شکایات در دادگستری شهرستان سنگر حضور یافت و با رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر در ارتباط با تقویت همکاری های مشترک و استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاه گفتگو کرد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه در این نشست ضمن تبریک هفته قوه قضائیه و تشکر از زحمات خدمتگزاران این عرصه، به قدمت 50 ساله فعالیت علمی و پژوهشی دانشگاه و ظرفیت های آموزشی و اساتید مجرب این دانشگاه اشاره کرد و گفت: گروه های مختلف آموزشی دانشگاه از جمله، گروه حقوق، مشاوره، روان شناسی، علوم اجتماعی و... می توانند در خدمت دادگستری باشد تا در موضوعات مختلف شاهد همکاری مشترک استادان با دادگستری باشیم. سرپرست دانشگاه با بیان اینکه دانشجویان رشته حقوق باید به صورت حضوری و از نزدیک دادگاه را ببینند تا مباحثی که در کلاس درست می خوانند را در دادگستری به صورت عملی تجربه کنند. وی پیشنهاد کرد دانشجویان دانشگاه برای کسب تجربه عملی به صورت گروه های چند نفره در دادگستری حضور یابند و یا قضات دادگستری با حضور در دانشگاه دادگاه های فرضی برگزار نمایند. دکتر دوستار در ادامه به ظرفیت های مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در مباحث مرتبط با خانواده از قبیل طلاق و ... این مرکز می تواند کمک یار دادگستری باشد و امیدواریم با تشکیل کارگروهی، شاهد پیوند بیشتر دانشگاه و جامعه باشیم. مجتبی طاهری رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر در این نشست با بیان اینکه دانشگاه گیلان یک نعمت برای استان است افزود: دانشجویان حقوق در دانشگاه مباحث را به صورت تئوری یاد می گیرند که لازمه مهارت همه جانبه آنان تعلیم عملی در دادگستری است که انتظار می رود با همکاری مشترک و برگزاری کارگاه ها و میزگردهای مشترک علم و عمل با هم توامان شود. رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر با اشاره به نگاه منتقدانه دانشگاه در موضوعات و مسائل مختلف، بر هموارکردن این مسیر تأکید کرد و گفت: دانشگاه با نگاه همه جانبه به موضوعات می تواند به دادگستری و قاضی کمک کند. وی با اشاره به اهمیت جایگاه و ظرفیت دانشگاه برای حل مشکلات گفت: چنانچه تمرکز دانشگاه صرفاً به علم باشد موفق نخواهد بود و می تواند با همکاری با دستگاه ها برای حل چالش ها و مشکلات جامعه قدم مؤثرتری بردارد. طاهری با اشاره به نقش تحول دانشگاه در قوه قضائیه گفت: دادگستری سنگر باید پیشقدم همکاری با دانشگاه باشد زیرا انتظار می رود با برگزاری کارگاه های مشترک، کارگاه و دادگاه های مجازی و... ظرفیتی برای همکاری بیشتر با اساتید دانشگاه و منابع علمی معتبر ایجاد شود.

23 06 2024

ترجمه کتاب «استعمار زدایی از جامعه شناسی» توسط عضو هیأت علمی دانشگاه

کتاب «استعمار زدایی از جامعه شناسی» توسط دکتر هادی نوری، عضو هیأت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه گیلان ترجمه شد.   از منظر رویکرد استعمارزدایی از جامعه‌شناسی، بر خلاف بسیاری از رشته‌های دیگر، جامعه‌شناسی «استعمار» نشد؛ بلکه از همان ابتدای کار خود همواره استعماری بود. مقصود این است که جامعه‌شناسی هم منطق معرفت استعماری را درونی کرد و هم خود آن معرفت را بازتولید و تقویت کرد. منظور از معرفت استعماری شیوه‌های مسلط اندیشه و دانستنی است که باعث تولید و بازتولید تفاوت استعماری شدند. از این رو، دنیای استعمار و امپراتوری‌ها تنها هیاهوی پس‌زمینه جامعه‌شناسی نبود، بلکه این رشته برای درونی‌سازی شیوه‌های استعماری اندیشه و بازنمایی جهان به‌وجود آمد. این سبک استعماری تولید دانش با گذشت بیش از یک قرن هم‌چنان در شکل‌گیری کردار جامعه‌شناختی اثرگذار است. در این راستا، کنش‌های مربوط به آینده جامعه‌شناسی نیازمند بررسی جدی گذشته این رشته است.

23 06 2024

دانشگاه گیلان در میان دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی پراستناد برتر دنیا قرار گرفت

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و بنا بر اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، در اعلام آخرین نتایج پایگاه شاخص های اساسی علم (ESI)، دانشگاه گیلان در پنج حوزه موضوعی مهندسی، شیمی، علوم کشاورزی، علوم مواد، علوم گیاهی و جانوری  با 7211 مدرک، 95014 استناد و 43 مقاله برتر، رتبه 27 در بین دانشگاه ها و مؤسسات کشور و حضور در بین دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی پراستناد برتر جهان را کسب کرد. بنا بر این گزارش، در بازه زمانی 2014-2024، تعداد 9019 دانشگاه و مؤسسه پژوهشی در تمامی حوزه های موضوعی انتخاب شده اند که 134 دانشگاه و مؤسسه پژوهشی از ایران می باشد. شایان ذکر است پایگاه شاخص های اساسی علم (ESI) یکی از پایگاه های اطلاعاتی مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس است که به معرفی پژوهشگران، مؤسسات، انتشارات و کشورهای برتر در حوزه های موضوعی مختلف می پردازد. مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس، مؤسسات پراستناد برتر دنیا را در 22 حوزه  شیمی، علوم گیاهی و حیوانی، ایمنی شناسی، زیست شناسی و زیست شیمی، علوم اعصاب و رفتار، زمین شناسی، فیزیک، میکروبیولوژی، روانپزشکی/ روان شناسی، علوم فضا، پزشکی بالینی، ریاضیات، محیط زیست و بوم شناسی، داروشناسی و سم شناسی، اقتصاد و تجارت، علوم رایانه، زیست شناسی مولکولی و ژنتیک، مهندسی، علوم کشاورزی و علوم مواد، علوم اجتماعی، کلیات و چند رشته ای انتخاب می کند. بنابراین در هر حوزه موضوعی، دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی انتخاب شده بیشترین تعداد استنادها را دریافت کرده اند. 

22 06 2024

مدیران پنج گروه آموزشی منصوب شدند

بنا به پیشنهاد رؤسای دانشکده های مهندسی مکانیک، منابع طبیعی، فنی و مهندسی شرق گیلان و علوم کشاورزی طی احکام جداگانه ای از سوی سرپرست دانشگاه گیلان، دکتر حامد محدث دیلمی به سمت مدیر گروه آموزشی حرارت و سیالات دانشکده مهندسی مکانیک، دکتر مهرداد نیکوی به سمت مدیر گروه آموزشی جنگلداری دانشکده منابع طبیعی، دکتر مجتبی مرادی به سمت مدیر گروه مهندسی صنایع دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان، دکتر فاطمه رحیمی اجداد به سمت مدیر گروه آموزشی مهندسی بیوسیستم و دکتر بهنام شفیعی ثابت به سمت مدیر گروه آموزشی مهندسی آب دانشکده علوم کشاورزی منصوب شدند. شایان ذکر است پیش از این دکتر جواد محمودی مهر، دکتر ایرج حسن زاد، دکتر سید حسین پیمان، دکتر سید امین بدری و دکتر افشین اشرف زاده به ترتیب مسئولیت گروه های حرارت و سیالات، جنگلداری، مهندسی بیوسیستم، مهندسی صنایع و مهندسی آب را عهده دار بودند. روابط عمومی دانشگاه گیلان ضمن تقدیر از تلاش های مدیران گروه پیشین، برای مدیران گروه های جدید منصوب شده آرزوی موفقیت می نماید.