تالیف کتاب جیره نویسی کاربردی غذای آبزیان توسط عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی

07 07 2017
کد خبر : 3267671
تعداد بازدید : 288
کتاب "جیره نویسی کاربردی غذای آبزیان" تالیف دکتر میرمسعود سجادی عضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی، در دویست و هشتاد و هفت صفحه توسط انتشارات دانشگاه گیلان منتشر شد.

جیره نویسی غذای آبزیان بخشی از علم تغذیه آبزیان است که مواد خوراکی و منابع مختلف غذایی از قبیل منابع پروتئینی (پودر ماهی، کنجاله سویا و غیره)، چربی (روغن ماهی، انواع روغن‌های گیاهی و غیره)، کربوهیدرات (نشاسته، آرد گندم و غیره)، مواد معدنی و ویتامین‌ها (نظیر پیش ‌مخلوط‌های مواد معدنی و ویتامینی) و سایر افزودنی‌ها (نظیر مواد جاذب شیمیایی، رنگدانه‌‌ها و غیره) را با مقادیر و درصدهای مناسب و به شکلی مخلوط می‌‌نماید که محصول نهایی (غذا یا جیره‌ی) تولیدشده، از لحاظ غذایی نیازهای گونه آبزی مورد نظر را تأمین نموده و از لحاظ فیزیکی دارای شکل و قوام و دوام مناسب بوده تا پایداری آن در آب حفظ شود و در نهایت سازگار با محیط زیست بوده و باعث آلودگی آب نشود. با توجه به این‌که در اکثر سیستم‌های آبزی‌پروری، موجود آبزی به مواد غذایی طبیعی دسترسی ندارد، بنابراین، غذای تولید شده باید دارای تمامی مواد مغذی به اندازه نیاز حیوان باشد تا تغذیه، رشد، سلامت و ایمنی گونه مورد نظر حفظ شود. باید توجه داشت که جیره‌ نویسی غذای آبزیان، جنبه مهمی از صنعت آبزی‌پروری است و قبل از این‌که فرمول‌ها و جیره‌های جایگزین غذاهای آبزیان را بتوان به صورت موفقیت‌آمیز و کامل توسعه داد و تولید نمود، باید بر مشکل جیره نویسی دقیق و درست غذا فائق آمد. در کتاب حاضر، جیره نویسی با استفاده از روش‌های کامپیوتری که دانشجویان عمدتا در واحدهای درسی جیره نویسی و تغذیه آموزش می‌بینند، نظیر نرم افزار Excel، افزونه Solver برنامه Excel و برنامه Lingo به طور مبسوط شرح داده شده است و با ارائه مثال‌های عملی و حل مسئله، نحوه استفاده از این نرم افزارها به شکل ساده و روان و به صورت گام به گام تشریح شده است. اطلاعات و منابع علمی در خصوص نرم افزارهای فوق الذکر در جیره نویسی و فرمولاسیون غذای آبزیان بسیار اندک است و کتاب حاضر می‌تواند منبع خوبی در این زمینه باشد.

 
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.