تولید بچه ماهی سوف حاصل از مولدین پرورشی برای اولین بار در کشور توسط عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان

20 04 2019
کد خبر : 3198519
تعداد بازدید : 553

برای اولین بار در کشور بچه ماهی سوف حاصل از مولدین پرورشی توسط دکتر بهرام فلاحتکار عضو هیأت علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان در قالب پروژه مشترک با کارشناسان اداره کل شیلات استان گیلان تولید شد.

ماهی سوف یکی از گونه های ارزشمند در حوزه دریای خزر است که اهمیت فراوانی در چرخه اکولوژیک و صید ایفا می کند. در گذشته میزان صید این ماهی حتی به حدود 2000 تن در سال می رسید که متاسفانه به دلایلی از جمله صید بی رویه و عدم مدیریت مناسب، تخریب زیستگاهها و آلودگی های وارد شده به رودخانه ها، تالاب و دریای خزر باعث کاهش شدید ذخایر این گونه گردیده است. به طوری که از سال 1368 تکثیر و بازسازی ذخایر آن به طور جدی توسط شیلات ایران آغاز شد. همه ساله هزینه های هنگفتی در راستای تامین مولدین مناسب و انتقال آن ها برای عملیات تکثیر صورت می گیرد و این در حالی است که با کاهش ذخایر و افزایش هزینه ها، این تعداد کم شده و تولید گونه مورد نظر را با چالش های جدی مواجه ساخته است.

در این راستا، پروژه تحقیقاتی با عنوان "اهلی سازی ماهی سوف سفید با هدف تامین مولدین بازسازی ذخایر و آبزی پروری این گونه" توسط  دکتر بهرام فلاحتکار، عضو هیأت علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان با همکاری کارشناسان مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان دریایی شادروان دکتر یوسف پور سیاهکل برنامه ریزی و با نگهداری لارو بچه ماهی این گونه در شرایط پرورشی و موفقیت و تطابق با غذای دستی که یکی از مشکل ترین مراحل تطابق در اسارت می باشد، پس از 2 سال بچه ماهیان به مرحله تکثیر رسیده و طبق روش های تزریق و لانه گذاری از مولدین 2 ساله لارو بچه ماهی استحصال شد.

این موفقیت بزرگ در حالی رقم خورد که تجربه ای در این ارتباط در داخل کشور وجود نداشته و در سایر کشورها نیز یک سال دیرتر به این مرحله از تکثیر نائل شده اند. از دستاوردهای این پروژه می توان به دستیابی به روش تطابق با غذای دستی در محیط اسارت و نگهداری آن، مولد سازی و همچنین معرفی این ماهی ارزشمند به آبزی پروران به عنوان یک گونه بومی برای پرورش و کاهش هزینه های تولید بچه ماهی برای اهداف آبزی پروری اشاره نمود.


دسته بندی :
خبرها