در آئین بزرگداشت مقام معلم، از 33 استاد و کارمند نمونه آموزشی دانشگاه تقدیر به عمل آمد

01 05 2024
کد خبر : 12067768
تعداد بازدید : 17976

آیین بزرگداشت مقام معلم و دهه سرآمدی آموزش و تجلیل از استادان و کارشناسان نمونه آموزشی دانشگاه، با حضور اعضای هیات رئیسه دانشگاه و دانشگاهیان دانشگاه در تالار حکمت برگزار شد.

دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این مراسم با تبریک روز معلم، یاد و خاطره شهید مطهری را گرامی داشت و به آثار ارزشمند شهید مطهری در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: وقتی از امام راحل درباره آثار شهید مطهری پرسیدند امام گفت: آثار شهید مطهری بلا استثنا همه خوبند.

سرپرست دانشگاه گیلان به چندین ویژگی شخصیتی شهید مطهری اشاره کرد و گفت: شهید مطهری فردی بصیر بود و نسبت به زمان خودش شناخت کامل داشته و نسبت به مسائل موضع می گرفت.

دکتر دوستار مطالعه عمیق و نقد عالمانه و روش شناسی منحصر به فرد را از دیگر ویژگی های شخصیتی شهید مطهری برشمرد.

سرپرست دانشگاه گیلان خطاب به استادان دانشگاه گفت: ما باید انسان مداری و حفظ کرامت انسانی را در کلاس های درس رعایت کنیم و اینکه ما تلاش کنیم انسان ها را تخصصی بار بیاوریم که خروجی آن چاپ مقالات و مجلات و ... شود یک بعد علم است  

اما بعد مهمتر بعد مهارت است و دانشگاه باید بتواند بعد مهارت آموزی را ایجاد کند.

وی در ادامه به ساحت اجتماعی اشاره کرد و تصریح کرد: خروجی نظام آموزشی نباید نسبت به رخدادهای پیرامونی بی تفاوت باشد.

دکتر دوستار با اشاره به اهمیت ساحت تربیتی و معنوی و اخلاقی گفت: اخلاق گمشده بشریت است و ما اگر هزاران قانون و بخشنامه برای مهار و کنترل نظام اداری تنظیم کنیم اما اگر اخلاق چاشنی آن نباشد بی فایده است.

سرپرست دانشگاه گیلان تاکید کرد: از تجسس در زندگی شخصی افراد دست برداریم تا در دانشگاهی که موصوف به دانشگاه اسلامی است در راستای کمال انسانیت قدم برداریم.

وی در پایان با ذکر سخن رهبر کبیر انقلاب مبنی بر اینکه، سازمان ها محلی هستند برای ارتقای رشد معنوی انسان ها گفت: دنبال روزنه ای برای انجام دادن کارها باشیم نه برعکس آن عمل کنیم و اظهار امیدواری کرد که با همفکری و اولویت بندی مسائل بتوانیم چالش های پیش رو را حل کنیم و اثرگذاری آن را در جامعه ببینیم.

حجت الاسلام و المسلمین علی محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان هم در این مراسم با تبریک روز معلم و تقدیر از تلاشگران عرصه علم و آموزش، به روایتی از امام صادق (ع) اشاره کرد که  به سراغ جوان ها بروید که هر جا کار خیری و ثوابی است جوان ها سبفت می گیرند.

حجت الاسلام عباسی با اشاره به حضور جوانان و فرهیختگان در دانشگاه گفت: باید از این فضا و فرصت استفاده کرد.

وی در ادامه تولید علم و دانش، تربیت عالم و جهت دهی به این دو مقوله را از انتظارات رهبری از دانشگاه ها دانست.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به خیزش دانشجویان امریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و با بیان اینکه اگر فطرت ها بیدار شود دنیای ما دنیای دیگری خواهد شد گفت: در حمایت از مظلوم، استاد و دانشجو قیام می کنند و از جایگاه خودشان می گذرند.

 

دکتر محسن محمدی گلنگش معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی هم در این مراسم ضمن تبریک روز معلم و گرامی داشت مقام شامخ استاد به شاخص های معلم و اخلاق مداری اشاره کرد و گفت: اینکه چه می گوییم مهم نیست چقدر به دانسته هایمان باور داریم و عمل می کنیم ما را به عنوان الگو قرار می دهد و اگر الگو شدیم معلم می شود بخشی از زندگی دانش آموز یا دانشجو و آن زمان برای همیشه در طول تاریخ زنده خواهیم ماند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی همچنین به ارائه گزارشی از اقدامات این معاونت در یکسال اخیر پرداخت.

شایان ذکر است در انتهای این مراسم نیز از 33 استاد و کارمند نمونه آموزشی دانشگاه با اهدای لوح و هدیه، تقدیر به عمل آمد.



دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

01 01 2025

طی نشستی تحولات ژئوپلیتیکی سوریه و غرب آسیا بررسی شد

به مناسبت گرامیداشت پنجمین سالروز شهادت فرمانده رشید جبهه مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نشست هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه‌ گیلان با موضوع «بررسی تحولات ژئوپلیتیکی سوریه و غرب آسیا» در تالار حکمت برگزار شد. محمد جلائی عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان در این نشست، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی، شكل‌گيری بحران در سوريه را عرصه‌ای برای کسب قدرت و منافع بیشتر توسط برخی دولت‌ها دانست و افزود: در همه ادوار، موضوع مهم برای دولت‌های بزرگ، کسب قدرت در جهان به‌ویژه خاورمیانه بوده و تحولات اخیر در سوریه نیز نمایانگر تحول سیاسی و ژئوپلیتیک قابل توجهی در منطقه است که در این میان، مواضع برخی کشورها برای افزايش قدرت نسبی و ارتقای جايگاهشان در منطقه به وضوح مشخص است. وی در ادامه گفت: يكی از اهداف ژئوپليتيكی قدرت‌های نافذ فرامنطقه‌ای، قطع محور راهبردی است كه ايران را به جبهه مقاومت متصل می‌سازد؛ از این رو، هدف غرب از بی‌ثبات‌سازی و بحران در سوریه، نبرد با ايران محسوب می‌شود. عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان با بیان اینکه عرصه روابط بین‌الملل، عرصه دوستی‌ها و دشمنی‌های دائمی نیست، تصریح کرد: ما در منطقه شکست راهبردی نداشته‌ایم و صرفاً چند شکست تاکتیکی متحمل شدیم که باید با حفظ موضع قدرت، فرصت‌ها و تهدیدات را به خوبی شناسایی کنیم و برای تأمين و تضمين بقا و امنيت كشور بیش از پیش همت کنیم. حجت الاسلام و المسلمین علی‌محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان نیز در این نشست، گفت: یکی از درس‌هایی که مقام معظم رهبری در سخنان خود درخصوص وقایع سوریه بر آن تأکید کرد شناختِ دشمن و غفلت نداشتن از دشمن است. وی افزود: در تاریخ گذشته، جبهه اسلام همیشه از غفلت دشمن و از جنگِ شناختی شکست خورده است که وظیفه ما در نهادهای آموزشی و دانشگاهی، تبیین درست این موضوع برای دانشجویان است تا از مشکلاتی که می‌تواند در کشور ایجاد کند، جلوگیری کنیم. مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان، دفاع از حرم و حریم اهل‌بیت(ع) را یکی از مهم‌ترین وظایف مسلمانان دانست و بر دلجویی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم و مقاومت، تأکید کرد.   مشاهده تصاویر این نشست

31 12 2024

تقدیر پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) از دانشگاه گیلان

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران از رئیس دانشگاه گیلان در راستای استقبال پژوهشگران از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ثبت‌شده دانشگاه گیلان در پایگاه علمی ایرانداک، تقدیر کرد. دکتر محمد حسن‌زاده، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) طی نامه‌ای خطاب به دکتر محمد دوستار، رئیس دانشگاه گیلان عنوان کرد: «اطلاعات موجود در پایگاه‌های علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ثمره تلاش، مشارکت و تجلی فعالیت‌های جامعه علمی است که زمینه را برای رشد و بالندگی علم و فناوری کشور فراهم می‌آورد و بر طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، ایرانداک مسئولیت ثبت، تایید و همانند جویی پارساها را برعهده دارد. بر پایه آمارهای موجود در پایگاه اطلاعات علمی ایران«گنج»، پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشگاه گیلان در سال تحصیلی 1402-1403 در میان پارساهای موجود، مورد استقبال پژوهشگران قرار گرفته‌ است. از این رو ضمن تبریک این موفقیت، از همکاری مناسب در اجرای قانون و اشاعه اطلاعات علمی سپاسگزاری می‌نمایم و امیدوارم شاهد موفقیت بیش از پیش آن دانشگاه محترم در عرصه نوآوری و شکوفایی علمی باشیم.»

30 12 2024

دو نشریه علمی دانشگاه گیلان موفق به اخذ نشان اعضای فعال از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل (فائو) متحد شدند

دو نشریه علمی تحقیقات تولیدات دامی و تغذیه آبزیان دانشگاه گیلان موفق به دریافت جایزه Seal of Recognition for Active Data Provider of the Year 2024 و نشان اعضای فعال از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) شدند.  نشریه «تحقیقات تولیدات دامی» دانشگاه گیلان که فعالیت خود را از فروردین ماه سال 1391 شروع و اولین شماره را در بهار همان سال منتشر کرد، بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه‌بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حائز رتبه بین‌المللی شد و در ردیف نشریات هسته مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) قرار دارد. چاپ نتایج تحقیقات پایه‌ای و کاربردی مرتبط با موضوع حیوانات اهلی در این نشریه در قالب مقالات پژوهشی، کوتاه و یا مروری به زبان فارسی با چکیده انگلیسی مبسوط انجام می‌شود و در حال حاضر، موفق به کسب نمایه‌های استنادی داخلی و بین‌المللی از جمله Scopus ، EBSCO ، CABI ، AGRIS، DOAJ ، ISC ، Google Scholar ، INDEX COPERNICUS ، CiteFactor شده است. نشریه «تغذیه آبزیان» دانشگاه گیلان نیز که با همکاری انجمن علمی آبزی‌پروری کشور به چاپ می‌رسد، بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه‌بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حائز رتبه الف شده و ضمن ارائه دورنمایی از بحث‌های تغذیه‌ای جانوران آبزی، دامنه وسیعی از کارهای پژوهشی مرتبط با آبزی پروری تا مطالعات آزمایشگاهی فیزیولوژیک و بیوشیمیایی آبزیان را بررسی می‌کند و در حال حاضر، موفق به کسب نمایه‌های استنادی داخلی و بین‌المللی از جمله EBSCO ، CABI ، AGRIS ، DOAJ ، ISC ، Google Scholar شده است.

30 12 2024

ترجمه کتاب «معاویه: از عربستان تا امپراتوری» توسط عضو هیأت علمی دانشگاه

کتاب «معاویه: از عربستان تا امپراتوری» تألیف آر. استفان هامفریز، توسط دکتر سیدمحمدحسین میرابوطالبی عضو هیأت علمی گروه معارف دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه، ترجمه شد. مؤلف در این کتاب به معرفی شخصیت معاویه، پیشینه و زمینه‌های پیدایش آن، چینش پایه‌های قدرت او به عنوان حاکم سوریه و... می پردازد. در تاریخ اسلام کمتر چهره و شخصیتی را می‌توان سراغ داشت که همچون معاویه با وجود بهره‌مندی از موقعیت و امتیازات ویژه که نهایتاً موجبات رسیدن وی به جایگاه ریاست و پادشاهی طولانی مدت اسلامی شد، مخالفت‌ها و انتقادات فراوانی متوجه شخصیت این چهره باشد. مهم‌ترین موقعیت‌های فرصت آفرین معاویه عبارت بودند از: 1) خانواده و پدرش که شخص ابوسفیان بود جایگاه ویژه‌ای در تجارت و ارتباط با طوایف و قبایل مختلف داشته و از بزرگان قریش بود. برخی نیز ابوسفیان را از حکام قریش دانسته‌اند و نیز او را در زمره چهار نفری می‌شمارند که فرمانشان نافذ بود. 2) پذیرش اسلام توسط ابوسفیان که در سال هشتم قمری به همراه خانواده و در آستانه فتح مکه توسط پیامبر (ص) اتفاق افتاد و از سوی پیامبر (ص) طلقاء خوانده شدند یعنی کسانی‌که به اجبار و اکراه و ناچارا اسلام را پذیرفتند و در واقع بایستی اسیر جنگ و غنیمت رسول ا.. باشند اما پیامبر اسلام (ص) آنها را به سبب اسلام آوردنشان آزاد نمود. قبول اسلام توسط ابوسفیان و معاویه و خانواده‌اش به پذیرش هویت تازه برای آنها و ورود در صفوف مسلمین و نقش‌پذیری‌شان در جامعه نوپا کمک کرد که توانست موجبات اثرگذاری بیشتر آنها بر مردم و ارتباط با قبایل قدیمی گردد. 3) در خصوص عنوان خال المومنین که مورخان اهل سنت همچون ابن عساکر و دیگران گفته‌اند به جهت وصلت پیامبر اسلام (ص) با خانواده ابوسفیان، اهل سنت به معاویه لقب خال المومنین داده‌اند. در این رابطه هم که چنین عنوانی می‌توانسته ذهنیت اعراب و مسلمانان را به خود متوجه دارد باید اشاره کرد از میان همه برادران همسران پیامبر (ص)، معاویه تنها کسی بود که مشهور به خال المومنین شد هر چند محققین دلیل این امر را تلاش حکایت گویان آن زمان جهت تثبیت جایگاه معاویه و لزوم فراموشی افکار از گذشته وی دانسته‌اند تا جایی که ابن حجر به نقل از علمای بزرگ اهل سنت تمام فضایل معاویه را ساختگی دانستند. صرف‌نظر از بهره برداری‌های سیاسی و اجتماعی در حاکمیت بر اذهان عموم در استفاده از چنین القابی، سوال جدی آن است که پس چرا برادر همسر معروف پیامبر (ص) که عایشه نام داشت و محمد بن ابابکر است و در رکاب علی (ع) سخت پیکار نمود و شهید شد خال المومنین نبود؟ آیا خواهر ایشان که عایشه همسر پیامبر (ص) بود درجه کمتری از خواهر معاویه داشت؟ یا پدر عایشه که ابوبکر خلیفه نخست شناخته شد مقام کمتری از ابوسفیان دارد؟

25 12 2024

برای اولین بار در کشور، دانشگاه گیلان میزبان اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مراکز استان کشور شد

اجلاس هفتاد و چهارمین مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مراکز استان کشور با موضوع «از حکمرانی دولتی تا حکمروایی شهری»، برای اولین بار در کشور در فضای دانشگاهی برگزار شد.  مراسم افتتاحیه این مجمع صبح امروز در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد که پس از مراسم افتتاحیه، با هدف بهره‌گیری از نظرهای ارزشمند و کاربردی صاحب‌نظران و نخبگان جامعه شورایی کشور با نگاه جامع به مسائل جاری شهرهای کشور، اعضای مجمع در چهار کمیسیون تخصصی فرهنگی اجتماعی؛ سلامت، محیط زیست و خدمات شهری؛ توسعه و عمران شهری؛ حقوقی و اقتصادی به بحث و تبادل نظر پرداختند. شایان ذکر است اختتامیه این اجلاسیه نیز فردا پنجشنبه 6 دی ماه با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور، شهردار تهران، رئیس مجمع مشورتی شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها و جمعی از مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود.