در گفتگو با مدیر کارآفرینی و ارتباط با جامعه دانشگاه بر ارزش افزایی،ایده پردازی، مشارکت گرایی و نوآوری تاکید شد

14 05 2019
کد خبر : 3252934
تعداد بازدید : 365

روابط عمومی دانشگاه در ادامه گفتگو با مدیران دانشگاهی، گفتگویی را با دکتر وحید متقی طلب مدیر کارآفرینی و ارتباط با جامعه با محوریت مباحث کارآفرینی و ارتباط با جامعه انجام داده است که توجه شما را به خواندن آن جلب می کنیم.

  •  لطفا در ابتدا یک کلیتی در راستای اهداف مجموعه تان برای خوانندگان بفرمائید.

مدیریت کارآفرینی وارتباط با جامعه دانشگاه با هدف توسعه کارآفرینی و تلاش در جهت حرکت به سوی دانشگاه کارآفرین کار خود را آغاز و مصمم است با برخورداری از تجربه و توان علمی اعضای هیأت علمی و پتانسیل دانشجوئی، ساختار منعطف و فناوری کارآمد، بعنوان سرآمد در منطقه در زمینه آموزش، ترویج و مشاوره و پژوهش کارآفرینی فعالیت نماید، به گونه‌ای که دانش آموختگان دانشگاه گیلان کارآفرین بوده و در جهت توسعه فن‌آفرینی و اقتصاد دانش بنیان گام بردارد.

  •  در راستای این اهداف کدام شاخص ها به عنوان ارزش، سرلوحه کار مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه می باشد؟

ارزش افزایی، خلاقیت، ایده پردازی، مشارکت گرایی، رقابت پذیری، پشتکار کاری، کارگروهی و کار بین رشته ای ، نوآوری و در نهایت کارآفرینی همواره به عنوان ارزش در سرلوحه کار ما قراردارد. در حوزه ارتباط با جامعه به دنبال ایجاد یک رابطه دو طرفه بین جامعه و دانشگاه هستیم . به این معنا که بتوانیم مشکلات و معضلات صنعت را با زبان آکادمیک به دانشگاهیان انتقال دهیم تا بدین طریق راهکاری منسجم برای حل معضلات جاری جامعه حاصل شود و از طرف دیگراندیشه نو آورانه دانشگاه را به جامعه معرفی کنیم تا در افق و مسیر توسعه گام برداشته و به شکوفا شدن جامعه ای که هر لحظه نیازهای آن باز تعریف میشود، یاری رسانیم.

  •  مهمترین ماموریت های مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه در دانشگاه چیست؟

انجام تعاملات محیطی با سایر مراکز، مؤسسات تحقیقاتی، دانشگاه‌ها، دستگاه‌ها، نهادها، بنگاه‌ها و سازمانهای کارآفرین در سطح  منطقه و ملی در جهت ترویج کارآفرینی و  انجام مشاوره‌های راهبردی مدیریتی در زمینه‌ ایجاد کسب و کار جدید، توسعه کسب و کارهای کوچک در سطح دانشگاه و تلاش در جهت دهی دانشگاه به پرورش دانش آموختگانی، خلاق، نوآور، پایبند به اصول اخلاقی و پذیرای مسئولیت اجتماعی جهت ایجاد و راه‌اندازی کسب و کار، تحصیل درآمد و سرمایه گذاری توسعه کسب و کار، ترویج و اشاعه تفکر و روحیه کارآفرینی در بین جامعه دانشگاهیان ( اساتید، دانشجویان، مدیران، مشاوران، کارشناسان و کارکنان واحدهای دانشگاهی) از جمله مهمترین ماموریت های مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه می باشد.

  •   آیا برای این حوزه سیاست گذاری خاصی مد نظرتان هست و در این بین چه انتظاراتی وجود دارد؟

قاعدتا در این بخش همه چیز ارتباط مستقیمی به منابع دارد اما در پاسخ می توان اینگونه مطرح کرد که توانمندسازی دانشجویان دانشگاه در رأس سیاستگذاری قرار دارد و همواره تلاش می کنیم با ایجاد انگیزه، ارتقاء دانش، مهارت ها و نگرش های کارآفرینانه در قلمرو دانشگاه با فرآیندهای مختلف از جمله مشاوره و ترویج گسترش فرهنگ و دانش کسب و کار و مهارت افزایی در نهادینه سازی روح و تفکر کارآفرینی در ابعاد مختلف پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، دانشگاه از طریق شناخت مؤلفه‌های دانشگاه کارآفرین گام برداریم در این بین تلاش مضاعفی را به منظور فراهم نمودن ارتباط بین تیم‌های کارآفرین دانشگاهی و بنگاه های فناور دانش بنیان جهت ایجاد انگیزه‌های لازم فن‌آفرینی در دانشگاهیان  و همکاری و تعامل با پارک علمی- فناوری، مراکز رشد و صنایع و شتابدهنده ها و...  به منظور تکمیل فرآیند کارآفرینی دانشگاهی و حمایت از اعضای کارآفرین دانشگاه و البته تغییر و بازآفرینی در ساختار علی الخصوص ایجاد مرکز نوآوری  و فرآیندها براساس چشم انداز دانشگاه کارآفرین .. را  در کنار برگزاری دوره و کارگاه های آموزشی و استارتاپ ها برنامه ریزی داشته ایم.

 حال آنکه برای رسیدن به این مهم انتظار می رود فضای مناسب برای توسعه کارآفرینی فراهم گردد و از طرفی به اشکال مختلف فرآیند تشریفات زائد و دست و پاگیر  مرتفع گردد تا ضمن توجه به نیازهای جامعه شاهد پویایی آموزشی و پژوهشی  چه از بعد تربیت نیروی انسانی و چه از بعد منابع مالی در این بخش باشیم.

در بخش کارآفرینی وارتباط با جامعه در حال حاضر پشتیبانی دانشگاه سطح مناسبی دارد؟

البته که تا ایده آل بنا به شرایط فاصله داریم اما بدون اغراق باید اذعان داشت که حسن ظن و حمایت های مطلوبی در اجرای امور از جانب دانشگاه شاهد هستیم بطوری که ساختار دانشگاه اعم از معاونت ها و دانشکده ها و مدیران تعاملات  و هم افزایی ارزشمندی را در اجرای برنامه های توسعه ای و مهارتی و رویداد های مختلف داشته و این نگرش مثبت و استراتژیک سیستم مدیریتی امکان بهره‌برداری از جایگاه و تأثیر گذاری دانشگاه گیلان را به عنوان یک دانشگاه برتر در منطقه و کشور تداعی می نماید. پشتیبانی در بخش ایجاد مرکز نوآوری دانشگاه و مرکز استعدایابی تولید فن آوری با عنوان شهرک مینیاتوری چالش در سطح دانشگاه نشان دهنده سطح دیدگاهی مسئولین دانشگاه در این حوزه می باشد.

 ارزیابی شما از میزان و حجم قراردادهای پژوهشی منعقده  در سال 1397 چیست؟

قرارداد های پژوهشی منعقده  در سال 1397 مجموعا بالغ بر 89 طرح پژوهشی(79 مورد بخش دولتی و 10 مورد بخش خصوصی) بوده است که مبلغ کل قراردادها  در حدود 4 میلیارد تومان تحقق یافته است. در این تعداد قرارداد 61 نفر اعضای هیات علمی دانشگاه به عنوان مجری طرح توسط 42 سازمان، دستگاه و شرکت(33 دستگاه دولتی و 9 شرکت خصوصی) حمایت کننده مانند: ورزش و جوانان (14 طرح)، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری(10 طرح)، بهزیستی (6 طرح ) اداره زندان ها و اقدامات تامینی (5 طرح) به لحاظ شاخص تعداد قرارداد و البته سازمان مدیریت و برنامه ریزی، پژوهشگاه نیرو و استانداری از نظر شاخص حجم مبلغ قرارداد  مشارکت داشته اند. 

  • برای تحقق برنامه هایتان به لحاظ عملیاتی حوزه و سطح بندی دارید؟ به عنوان نمونه عملکردتان در سال 97 چگونه بوده است؟

در طول سال برنامه های عملیاتی برای محقق ساختن اهداف، سیاست و برنامه ها در 4 بخش و  حوزه مانند: آموزش، پژوهش، مشاوره و ترویج ترسیم نموده ایم.

برنامه ‌های عملیاتی آموزش: برگزاری دوره/ کارگاهی آموزشی – مهارتی (عمومی و تخصصی) کارآفرینی ویژه دانشجویان و بعضا ویژه اعضای هیات علمی و مدیران اجرایی دانشگاه را شامل می شود.

در سال 1397 در بخش برگزاری دوره/کارگاه های آموزشی و مهارتی حدود 40 دوره  (قریب به 550 ساعت) پس از به حد نصاب رسیدن شرکت کنندگان، اجرایی شد. با راه اندازی سامانه فرآیند ثبت ایده های خلاق و نوآور تعداد 55 شرکت کننده، اقدام به ثبت ایده نموده اند. یک رویداد استارتاپی در اسفند ماه 97 با مشارکت و همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان در دانشگاه برگزار و به 10 ایده برتر جوایزی به رسم یاد بود اهدا شد. مهمترین همایش برگزار شده نیز می توان از همایش فناوری های نو – اقتصاد فردا(تکونومی) نام برد که به طور خاص به بررسی فناوری بلاکچین و کاربردهای نوین در حوزه مختلف و کسب و کار اختصاص داشت. 

اجرای طرح استعدادیابی و توان افزایی رهبران آینده کسب و کار- تست شریف استار - با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف تهران در استان از دیگر برنامه در سال 97 بود که آزمون آن با شرکت 70 نفر ازدانش آموزان و دانشجویان علاقمند در اسفندماه در محل دانشگاه گیلان برگزار شد.

در بخش اعضای هیات علمی و مدیران اجرایی دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات ارتباط با صنعت را داشتیم و از طرفی طی در طول سال بازدید از 8 مجموعه صنعتی مانند شرکت پگاه، کشاورزی و دامپروری سفید رود، خزر پلاستیک، شرکت فرآورده های لبنی خاتون و... اجرا نموده ایم.

برنامه‌های عملیاتی مشاوره: در این بخش مجموعه کار آفرینی و ارتباط با جامعه  اعم از مدیران وکارشناسان، تلاش نموده با تشخیص فرصت های کارآفرینی و قابلیت سازی ظرفیت های دانشگاه به مراجعین علاقمند مشاوره علمی- تخصصی در زمینه های مختلف ارائه نماید. بطوری که در طول هفته حدود 10 ساعت از فعالیت ها به این بخش اختصاص می باید. اعم از راهنمایی، ارزیابی طرح ها و برنامه ریزی کسب و کار و سازماندهی درخواست  ها و انتظارات مراجعین.

برنامه‌های عملیاتی پژوهش: آنچه در بخش پژوهش اهمیت دارد ارتباط مستقیم  و تعامل اعضای محترم هیات علمی دانشگاه و کاربردی بودن موضوعات پایان نامه های دانشجویی و همچنین اولویت های پژوهشی سازمان ها و دستگاه های مختلف با دانشگاه است چراکه این ارتباط تاثیر بسزایی در انعقاد قرارداد های دانشگاه داشته و دارد. حال اینکه در بخش حمایت از پایان نامه های دانشجویی در سال 97 تعداد 36 پایان نامه کاربردی توسط سازمان ها و شرکت هایی مانند: شهرداری رشت، شرکت ویوان و شرکت هپی لند و... مورد حمایت مالی قرار گرفته شد .

برنامه‌های عملیاتی ترویجی: - معرفی مرکز کارآفرینی و فعالیتهای آن در طول سال تحصیلی در برنامه ها و رویدادهای مختلف و برگزاری : مسابقه تدوین طرح کسب و کار (Business plan) دانشجویی و کارگاههای کار گروهی (Team work) برای دانشجویان، تقویت سایت مرکز و غنی سازی محتوای آن، برنامه‌های سخنرانی کارآفرینان، شناسایی افراد مستعد همکاری با مدیریت کارآفرینی  و ارتباط با جامعه، دعوت از صاحبنظران کارآفرینی، خلاقیت، نوآوری و افراد موفق در ایده‌ پردازی و اجرای ایده‌های کارآفرینی برای سخنرانی به صورت سمینار، کارگاه آموزشی و یا کلاس درس و بازدید از سازمان‌ها و شرکت‌های تولیدی کارآفرین و... از مهمترین فعالیت های ترویجی این مدیریت می باشد که در سال  97 علاوه بر برگزاری همایش ارتباط صنعت و دانشگاه گیلان، رویداد طراحی تعاملی، جشنواره کارآفرینان، 10 رویداد کارآفرینی در قالب 8 رویداد ایده یار( مبانی کارآفرینی، خلاقیت، کار تیمی، فرصت و ایده یابی و... به مدت 32 ساعت و 2 رویداد استارتاپی و ایده شو) عملیاتی گردید.

  • ارزیابی شما به عنوان مدیر کارآفرینی و ارتباط با جامعه در خصوص میزان مشارکت و ارتباط اساتید و دانشجویان با حوزه کارآفرینی چیست؟

با ملاحظه آنچه تاکنون ارائه شد و آماری که اشاره شد می توان دریافت که میزان ارتباط و تعامل دانشجویان واساتید در چه شرایطی بوده است. حال اینکه مطابق برنامه ریزی های صورت گرفته و انتخاب دوره و کارگاه هایی که بر اساس نیازسنجی بازار و صنعت شاهد ارتباط بیش از پیش دانشجویان و البته اساتید محترم هستیم. اساتید ما بعنوان مدرس دوره ها نقش بسزایی در مهارت افزایی و توانمندسازی دانشجویان دارند و جای بسی خوشحالی است که این روند رو به رشد تعامل در ارتقای سطح آموزش دانشجویان تاثیرگذار بوده است. برای درک بهتر موضوع لازم است به اختصار از عملکرد چند بخش دانشگاه در حوزه مهارت و کارآفرینی که نشاندهنده این نوع تعاملات است؛ مطرح شود.

در بخش کانون ها و انجمن های دانشجویی مثل کانون مهارت آموزیی و ترویج فرهنگ کسب و کار حدود 2100 نفرساعت دوره عمومی مهارتی و دانشکده کشاورزی و تربیت بدنی بیش از  24000 نفر ساعت دروه تخصصی - حرفه ای مهارتی برگزار کردند که این خود نشان دهنده و تشخیص و توجه مدیران و اساتید و حساسیت دانشجویان به مهارت آموزی در حوزه کسب وکار و کارآفرینی هست و در این بین مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه همواره پشتیبانی های لازم را داشته است.

 

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

26 06 2024

مدیران جدید دانشگاه منصوب شدند

طی احکام جداگانه ای از سوی دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان، دکتر آمنه آقاربیع عضو هیأت علمی گروه معماری به سمت سرپرست دانشکده معماری و هنر، مهندس ناصر حمیدزاده عضو هیأت علمی گروه عمران به سمت سرپرست مدیریت امور فنی و نظارت بر طرح های عمرانی، دکتر فرشید مهردوست عضو هیأت علمی گروه علوم کامپیوتر به سمت سرپرست مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی، دکتر روح اله منعم عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی به سمت سرپرست مدیریت برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی، منصوب شدند. شایان ذکر است در مراسم های جداگانه ای، از تلاش های دکتر حسینعلی عابددوست رئیس پیشین دانشکده معماری و هنر، مهندس محمد فرحی تاج مدیر پیشین امور فنی و نظارت بر طرح های عمرانی، دکتر فرید فیضی رئیس پیشین مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی و دکتر مهیار خانی مقدم مدیر پیشین برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی، تقدیر به عمل آمد.  روابط عمومی دانشگاه گیلان ضمن تقدیر از تلاش های مدیران پیشین، برای مدیران جدید منصوب شده، آرزوی موفقیت می نماید.  

19 06 2024

سرپرست دانشگاه در مراسم گرامیداشت روز بسیج استادان: بسیج درخت تنومندی برای خدمت رسانی به جامعه است

گرامیداشت روز قشر بسیج استادان با حضور سرپرست دانشگاه گیلان، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان و جمعی از استادان بسیجی استان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.  دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن گرامیداشت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران افزود: بسیج یکی از نوآوری های امام راحل بود که هم اکنون به درخت تنومندی برای خدمت رسانی در جامعه تبدیل شده است.  وی با اشاره به چندوجهی بودن بسیج در جامعه تصریح کرد: بسیج متعلق به قشر خاصی نیست و به جغرافیای خاصی تعلق ندارد و باتوجه به نیاز جامعه در مسائل فرهنگی، سازندگی، دفاعی، علمی و... در همه زمان ها و مکان ها برای حل مشکلات جامعه متبلور می شود.  سرپرست دانشگاه با بیان اینکه اکنون در جنگ ترکیبی به سر می بریم افزود: لازمه مبارزه با جنگ ترکیبی جهاد است که رهبر معظم انقلاب جهاد تبیین را اقدامی قطعی و فوری برای مبارزه با دشمنان دانسته اند. وی با اشاره به اینکه مطالبه مقام معظم رهبری جهش تولید است تأکید کرد: یکی از عرصه های جهاد تبیین توسط استادان دانشگاهی، ایجاد شرکت های دانش بنیان است که این فرصت مناسبی برای تبیین نقش آفرینی های اساتید بسیجی در عرصه تولید و صنعت خواهد بود.  دکتر دوستار با بیان اینکه بسیج به دنبال خدمت بی منت است، یکی از راه های نیل به مطالبات مقام معظم رهبری را همکاری و همفکری دانشگاهیان دانست و تصریح کرد: زمانی که متعلق به مردم است نباید صرف تقابل با یکدیگر شود و چنانچه دانشگاه ها نسبت به آگاه سازی اهمیت انتخابات به دانشجویان وارد عمل شوند، شاهد برگزاری انتخاباتی پرشور و اثرگذار خواهیم بود.  سرپرست دانشگاه ضمن امیدواری به اینکه دانشگاهیان در عرصه جهاد تبیین بیش از پیش همت گمارند، تحکیم روابط استادان با دانشجویان را منجر به ترویج دستاوردهای انقلاب به دانشجویان و انتشار امیدواری در جامعه دانست.  دکتر حبیبی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان نیز در این مراسم، ضمن گرامیداشت روز بسیج اساتید که با سالروز شهادت شهید چمران آمیخته شده، از مرحوم دکتر رحمدل استاد بسیجی دانشگاه گیلان یاد کرد و گفت: دکتر رحمدل از مفاخر تأثیرگذار در حوزه ادبیات دفاع مقدس بود که در آثار خود به نیکویی بین علم و اخلاق و ایمان پیوند زد.  دکتر حبیبی با بیان اینکه یکی از ویژگی های مهم شهید چمران ولایت مداری و مردم داری بود گفت: تبلور این ویژگی را در شهید آیت الله رئیسی دیدیم همانگونه که ایشان از نزدیک در کنار مردم حضور داشتند و پیگیر حل مشکلات مردم بویژه مردم مناطق محروم بودند.  وی ضمن تأکید بر صداقت گفتار و رفتار شهید آیت الله رئیسی با مردم، ایشان را احیاگر گفتمان انقلاب اسلامی دانستند که مورد اقبال مردم قرار گرفت و افزود: ارادت خاص شهید آیت الله رئیسی به مردم، یک ارادت کاملاً قلبی، واقعی و دو طرفه بود که شاهد وداع باشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان بودیم.  دکتر حبیبی با اشاره به ظرفیت های جامعه دانشگاهی برای ترویج گفتمان جامعه به سمت مطالبات مقام معظم رهبری گفت: در حوزه جهاد تبیین، انتظارات از اساتید فرهیخته بیش از سایرین است زیرا با تربیت نیروهای جوان و آینده ساز کشور، فرصت مناسبی برای پرورش نیروهای همتراز انقلاب اسلامی خواهند داشت که برای رشد و تعالی کشور اثرگذار باشند.  مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان ضمن اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یک رویداد سیاسی بزرگ کشور گفت: پشتیبانی رأی آحاد مردم برای انتخاب رئیس جمهور می تواند نخبگانی شایسته را در مسیر رشد و تعالی کشور سوق دهد.  گفتنی است در پایان این مراسم از تعدادی استادان بسیجی تجلیل به عمل آمد. 

23 06 2024

دانشگاه گیلان در میان دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی پراستناد برتر دنیا قرار گرفت

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و بنا بر اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، در اعلام آخرین نتایج پایگاه شاخص های اساسی علم (ESI)، دانشگاه گیلان در پنج حوزه موضوعی مهندسی، شیمی، علوم کشاورزی، علوم مواد، علوم گیاهی و جانوری  با 7211 مدرک، 95014 استناد و 43 مقاله برتر، رتبه 27 در میان دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی پراستناد برتر جهان را کسب کرد. بنا بر این گزارش، در بازه زمانی 2014-2024، تعداد 9019 دانشگاه و مؤسسه پژوهشی در تمامی حوزه های موضوعی انتخاب شده اند که 134 دانشگاه و مؤسسه پژوهشی از ایران می باشد. شایان ذکر است پایگاه شاخص های اساسی علم (ESI) یکی از پایگاه های اطلاعاتی مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس است که به معرفی پژوهشگران، مؤسسات، انتشارات و کشورهای برتر در حوزه های موضوعی مختلف می پردازد. مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس، مؤسسات پراستناد برتر دنیا را در 22 حوزه  شیمی، علوم گیاهی و حیوانی، ایمنی شناسی، زیست شناسی و زیست شیمی، علوم اعصاب و رفتار، زمین شناسی، فیزیک، میکروبیولوژی، روانپزشکی/ روان شناسی، علوم فضا، پزشکی بالینی، ریاضیات، محیط زیست و بوم شناسی، داروشناسی و سم شناسی، اقتصاد و تجارت، علوم رایانه، زیست شناسی مولکولی و ژنتیک، مهندسی، علوم کشاورزی و علوم مواد، علوم اجتماعی، کلیات و چند رشته ای انتخاب می کند. بنابراین در هر حوزه موضوعی، دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی انتخاب شده بیشترین تعداد استنادها را دریافت کرده اند. 

25 06 2024

رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان: اقتصاد، فرهنگ و روابط بین‌الملل سه مؤلفه مهم در انتخابات است

رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه اقتصاد، فرهنگ، روابط بین‌الملل سه مؤلفه مهم در انتخابات است، گفت: در عرصه انتخابات تشکل‌های سیاسی دانشجویی، سازمان های مردم نهاد، رسانه‌ها، هیئت‌های مذهبی، خبرگزاری‌ها، به خصوص صدا و سیما، فعالان عرصه شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در تحرک بخشی به انتخابات مؤثرتر عمل کنند. دکتر محمد دوستار طی گفتگویی با اشاره به چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: با توجه به حادثه‌ای که اتفاق افتاد آیت‌الله رئیسی در مسیر خدمت به مردم به شهادت رسید، انتخابات زود هنگام پیش‌بینی نشده‌ای را باید برگزار کنیم، اقدامات شایسته و بسیار خوبی که شهید آیت‌الله رئیسی انجام داده بود و ارتباط بسیار خوبی که با مردم توانست برقرار کند و نمود آن را در تشییع پیکر شهدای خدمت و ابراز احساسات مردم در مراسم‌ دیدیم لذا سطح انتظارات و توقعات مردم از ریاست جمهور ارتقا یافته است. رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان در خصوص ملاک انتخاب رئیس جمهور اصلح، افزود: در انتخاب رئیس جمهور بعدی باید فردی را انتخاب کنیم که بتواند نظر مردم را با مردمی بودن و سفرهای مختلف و سرکشی استان‌ها و حضور در شهرستان‌ها و پیگیری پروژه‌های مصوب مطالبات مردم را برآورد کند. رئیس دانشگاه گیلان در خصوص اولویت‌های امروز جامعه، گفت: مسائلی مانند تورم، اشتغال، مسکن باید از اولویت‌های رئیس جمهور بعدی باشد، آیت‌الله رئیسی توانسته بود با سیاستگذاری مناسب در عرصه بین‌المللی اتفاقات خوبی در حوزه ارتباط با کشورهای همسایه و پیمان‌های بین‌المللی مانند شانگهای و بریکس وجهه مناسبی را برای کشور به ارمغان بیاورد که دستاورد اقتصادی آن به زودی شامل کشور می‌شود. دکتر دوستار در پاسخ به این سوال که چه کسانی می‌توانند هدایت افکار عمومی برای انتخاب نامزد اصلح نقش آفرینی کنند؟ تصریح کرد: انتظار می‌رود کسانی که تریبون دارند و مورد اعتماد مردم هستند به ویژه جامعه دانشگاهی در خصوص تبیین شاخص‌های فرد اصلح ا توجه به شرایط زمانی و مکانی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، بین‌المللی و غیره روشنگری کنند و اعلام کنند چه کسانی می‌توانند در این عرصه هدایتگر جامعه بوده و نقش آفرینی موثری داشته باشند و به مردم کمک کنند تا در انتخاب مناسب دقت لازم را مدنظر قرار دهند و بتوانند فردی اصلح، شایسته و مناسب این زمان انتخاب کنند تا ادامه دهنده مسیر شهدای خدمت باشد. وی تأکید کرد: جامعه دانشگاهی اعم از اساتید و تشکل‌های دانشجویی و سیاسی نقش محوری در انتخابات دارند، می‌توانند از طریق برگزاری گفتگوها، میزگردها و مناظرات نقش مؤثر داشته باشند، در این راستا اولا باید تبیین شود که در عصر حاضر چه رئیس جمهوری با چه ویژگی‌هایی مناسب کشور ماست، همچنین نیازمندی‌های جامعه در عرصه‌های مختلف چیست که نیازمند این است دانشجویان و اساتید از طریق گفتمان تبیین لازم را داشته باشند. رئیس دانشگاه گیلان بیان کرد: دانشجوها و تشکل‌های سیاسی به خاطر اینکه به روز هستند بیشتر مورد اعتماد افراد هستند خانواده‌ها و اقشار مختلف به آنها مراجعه می‌کنند یا رسانه‌هایی در اختیار دارند، لذا باید تبیین و گفتگو در خصوص اهمیت مشارکت و ضرورت تحقق مشارکت حداکثری در عرصه داخلی و خارجی برای مردم و به خصوص رای اولی‌ها بازگو شود، علاوه بر این ویژگی‌های رئیس جمهور شایسته تبیین شود تا مردم با آگاهی و بینش دقیق نامزد اصلح و مورد اعتماد را برای قوه مجریه انتخاب کنند. دکتر دوستار با بیان اینکه دانشجویان با نگاه آرمانگرایانه‌ای که دارند سعی می‌کنند ایده‌آل‌ها را دنبال کنند و از این رو نقدها و چالش‌های موجود را هم بدون محافظه‌کاری بیان می‌کنند، تصریح کرد: با توجه به نگرش علمی و بینش نظام‌مندی که دانشجویان در طول تحصیل در دانشگاه کسب می‌کنند برای حل چالش‌ها و بحران‌ها و نواقص راه‌حل‌های عالمانه و علمی با توجه به مطالب تخصصی که در دانشگاه کسب کردند، ارائه می‌دهند. رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان ادامه داد: تشکل‌های دانشجویی زمینه ساز بسیاری از اتفاقات خوب هستند، دانشجویان می‌توانند در قالب تشکل‌ها، میزگردها، گفتگوها و مناظرات دیدگاه خود را مطرح کنند، لذا هر چقدر تشکل‌های دانشجویان فعال، اثربخش و هدفمندتر باشد زمینه مشارکت در انتخابات هم افزایش پیدا می‌کند. دکتر دوستار تصریح کرد: اگر تشکل دانشجویی بخواهد تریبون آزاد یا گفتمان پیرامون موضوع انتخابات داشته باشد، دانشگاه مقدمات لازم را برای تبیین انتخاب اصلح و تحقق مشارکت حداکثری فراهم می‌کند تا بتواند انتخابات پرشوری را با حضور پرشور جوانان آینده‌ساز رقم بزند زیرا تشکل‌های دانشجویی تحرک بخش در انتخابات هستند، جامعه را به حرکت در می‌آورند. در این دوره هم آمادگی لازم در دانشگاه وجود دارد تا با در اختیار قرار دادن ابزار و امکانات لازم فرصت را برای تشکل‌های دانشجویی فراهم کند. رئیس دانشگاه گیلان ادامه داد: ملاک انتخاب اصلح و معیاری که بر اساس آن می‌توان انتخاب کرد شامل ویژگی‌های سلبی و ایجابی است یعنی فرد نباید شهره به فساد بوده یا رابطه باز باشد بلکه باید آدم جدی، پیگیر، کاردان و متخصص باشد البته بخشی از این‌ها از طریق هیئت اجرایی نظارت و شورای نگهبان انجام می‌شود و بخشی از آنها هم مثل جدیت، مردمداری، ساده زیستی، آشنایی به قوانین، تجربه، مدیریت اجرایی باید از ویژگی‌های برجسته و مورد توجه باشد، نکته بعدی این است که مطالبه الان مردم چیست؟ موضوعات اقتصادی، فرهنگی و بهبود روابط بین‌الملل در اولویت مطالبات مردم است ما باید افرادی را انتخاب کنیم که در این حوزه‌ها تجربه پیشین آنها نشان می‌دهد که موفق عمل کرده‌اند، بر اساس آن می‌توان پیش بینی کرد که می‌توانند موفق باشند و با تیم قوی، هماهنگ و جدی در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی نیاز مردم و جامعه را حل کنند. وی با بیان اینکه معیار انتخاب اصلح مطالبه مردم در عصر حاضر بوده لذا اقتصاد، فرهنگ، روابط بین‌الملل سه مؤلفه مهم در انتخابات است، گفت: در عرصه انتخابات تشکل‌های سیاسی دانشجویی، سازمان های مردم نهاد، رسانه‌ها، هیئت‌های مذهبی، خبرگزاری‌ها، به خصوص صدا و سیما، فعالان عرصه شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در تحرک بخشی به انتخابات مؤثرتر عمل کنند. دکتر دوستار بیان کرد: هر کسی که تریبون دارد مثل ائمه جماعات باید به تشویق مشارکت در این عصر حاضر بپردازند با مردم گفتگو کنند و همچنین اعزام سخنران، مبلغ به مساجد روستاها می‌تواند زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کند، علاوه‌بر این فعالیت در عرصه مجازی توسط جوانان علاقمند که تبیین‌گر خوبی هستند، هم می‌تواند تأثیرگذار باشد؛ مجموع این عوامل مؤثر می‌تواند کمک کند تا با هم افزایی و هماهنگی زمینه انتخاب رئیس جمهور اصلح و تحقق مشارکت حداکثری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری فراهم شود. رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان تأکید کرد: دانشگاه گیلان در راستای رسالت خود جهت تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات و تبیین انتخاب اصلح اقدام به برگزاری نشست‌های گفتمان بین اساتید، تبیین ضرورت مشارکت در انتخابات، معیارهای انتخاب اصلح و مشارکت حداکثری می‌کند، همچنین با تشکل‌های دانشجویی و بسیج دانشجویی هم گفت‌وگو شده تا نقش تبیین‌گری خود را انجام دهند و به عبارتی دانشگاه گیلان بدون گرایش خاصی از نامزدها، نقش تبیینی خود را مثل سنوات گذشته ایفا می‌کند.       منبع خبر: ایسنا

24 06 2024

حکم رئیس دانشگاه گیلان به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید

حکم دکتر محمد دوستار به سمت رئیس دانشگاه گیلان در نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی تأیید شد. شصتمین جلسه کمیته انتخاب رؤسای دانشگاه‌های کشور، به ریاست حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر محمدمهدی طهرانچی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد که در این جلسه بر اساس رأی اعضای کمیته، دکتر محمد دوستار عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد به سمت رئیس دانشگاه گیلان انتخاب شد. شایان ذکر است دکتر دوستار 28 فروردین 1403 از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سمت سرپرست دانشگاه گیلان منصوب شده بود.

23 06 2024

سرپرست دانشگاه در جمع اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع): لازمه کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است

اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع)، شامگاه امشب در تالار مسجد دانشگاه میزبان سرپرست دانشگاه بودند و طی نشستی به بیان مسائل مرتبط با هیأت پرداختند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان گفت: تصمیمات و مبنای رفتار ما تحت تأثیر هیجانات یا عقلانیت است که هر کدام از این دو، مسیر حرکتی خاص خود را دارد. دکتر دوستار با بیان اینکه هر دو مسیر لازمه زندگی است خاطرنشان کرد: عنصر کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است. وی فعالیت های مذهبی در دانشگاه را خصوصاً در قشر دانشجویی با اهمیت خواند و تصریح کرد: دانشجویان هیأت باید در کارهای خود دارای هدف باشند و لازمه این کار نیز برنامه ریزی برای ترویج، تبلیغ و تثبیت معنویت است. سرپرست دانشگاه توجه به فرائض دینی و برنامه های معنوی را در فضای دانشگاه و به طور خاص در خوابگاه های دانشجویی مهم خواند و به انتظار رهبر معظم انقلاب از دانشجویان مبنی بر «تحصیل، تهذیب و ورزش» اشاره کرد و گفت: شما عزیزان دانشجو به عنوان خادمین اهل بیت، تهذیب را در دانشگاه زمینه سازی می کنید. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز علی زارعی مسئول هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع) دانشگاه به ارائه گزارشی از اقدامات هیأت دانشجویی در طول سال پرداخت و سایر اعضای هیأت نیز به بیان مطالبات، دغدغه‌ها و انتظارات خود پرداختند.

23 06 2024

در نشست سرپرست دانشگاه با رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر، بر تقویت زمینه های همکاری مشترک تأکید شد

به مناسبت هفته دادگستری، سرپرست دانشگاه گیلان به همراه مدیر حقوقی، قراردادها و رسیدگی به شکایات در دادگستری شهرستان سنگر حضور یافت و با رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر در ارتباط با تقویت همکاری های مشترک و استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاه گفتگو کرد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه در این نشست ضمن تبریک هفته قوه قضائیه و تشکر از زحمات خدمتگزاران این عرصه، به قدمت 50 ساله فعالیت علمی و پژوهشی دانشگاه و ظرفیت های آموزشی و اساتید مجرب این دانشگاه اشاره کرد و گفت: گروه های مختلف آموزشی دانشگاه از جمله، گروه حقوق، مشاوره، روان شناسی، علوم اجتماعی و... می توانند در خدمت دادگستری باشد تا در موضوعات مختلف شاهد همکاری مشترک استادان با دادگستری باشیم. سرپرست دانشگاه با بیان اینکه دانشجویان رشته حقوق باید به صورت حضوری و از نزدیک دادگاه را ببینند تا مباحثی که در کلاس درست می خوانند را در دادگستری به صورت عملی تجربه کنند. وی پیشنهاد کرد دانشجویان دانشگاه برای کسب تجربه عملی به صورت گروه های چند نفره در دادگستری حضور یابند و یا قضات دادگستری با حضور در دانشگاه دادگاه های فرضی برگزار نمایند. دکتر دوستار در ادامه به ظرفیت های مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در مباحث مرتبط با خانواده از قبیل طلاق و ... این مرکز می تواند کمک یار دادگستری باشد و امیدواریم با تشکیل کارگروهی، شاهد پیوند بیشتر دانشگاه و جامعه باشیم. مجتبی طاهری رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر در این نشست با بیان اینکه دانشگاه گیلان یک نعمت برای استان است افزود: دانشجویان حقوق در دانشگاه مباحث را به صورت تئوری یاد می گیرند که لازمه مهارت همه جانبه آنان تعلیم عملی در دادگستری است که انتظار می رود با همکاری مشترک و برگزاری کارگاه ها و میزگردهای مشترک علم و عمل با هم توامان شود. رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر با اشاره به نگاه منتقدانه دانشگاه در موضوعات و مسائل مختلف، بر هموارکردن این مسیر تأکید کرد و گفت: دانشگاه با نگاه همه جانبه به موضوعات می تواند به دادگستری و قاضی کمک کند. وی با اشاره به اهمیت جایگاه و ظرفیت دانشگاه برای حل مشکلات گفت: چنانچه تمرکز دانشگاه صرفاً به علم باشد موفق نخواهد بود و می تواند با همکاری با دستگاه ها برای حل چالش ها و مشکلات جامعه قدم مؤثرتری بردارد. طاهری با اشاره به نقش تحول دانشگاه در قوه قضائیه گفت: دادگستری سنگر باید پیشقدم همکاری با دانشگاه باشد زیرا انتظار می رود با برگزاری کارگاه های مشترک، کارگاه و دادگاه های مجازی و... ظرفیتی برای همکاری بیشتر با اساتید دانشگاه و منابع علمی معتبر ایجاد شود.

23 06 2024

در راستای تحقق وعده های داده شده به دانشجویان، نشست سرپرست دانشگاه با مدیرکل جمع آوری و فروش اموال تملیکی گیلان برگزار شد

ظهر امروز سرپرست دانشگاه گیلان به همراه تعدای از مدیران دانشگاه در اداره کل جمع آوری و فروش اموال تملیکی گیلان حضور یافت و با مدیریت این مجموعه در ارتباط با چگونگی استفاده از اموال تملیکی در راستای تجهیزات خوابگاه های دانشجویی دخترانه و پسرانه، خوابگاه دانشجویان متأهل و سایر ملزومات اداری و آموزشی مورد نیاز دانشگاه رایزنی کرد. شایان ذکر است در بازدید ماه های اخیر دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه از خوابگاه های بنت الهدی (دختران)، میرزاکوچک خان (پسران)، اتقیاء و شهید انصاری(دختران) یکی از خواسته های پرتکرار دانشجویان داشتن ملزوماتی همچون کولر، ماشین لباسشویی و ... بود که در این نشست در ارتباط با فراهم کردن این تجهیزات رایزنی اولیه انجام شد و علاوه بر این رایزنی، سایر اقدامات لازم نیز توسط مجموعه مدیریتی دانشگاه در راستای رفاه حال دانشجویان در حال پیگیری است.