دهه فجر انقلاب اسلامی ایران گرامی باد

27 01 2010
کد خبر : 3322919
تعداد بازدید : 100
انقلاب اسلامی در حقیقت نوعی اندیشه بر مبنای جهان بینی معنوی و متفاوت با علم و تکنولوژی رایج بر پایه جهان بینی مادی را از مغرب تاریخ حقیقت و مشرق جغرافیای گیتی به طلوع کشاند و انسان، جهان، جامعه و تاریخ را با روی و نمای الهی موضوع دانش و اندیشه قرارداد.

انقلاب اسلامی ايران مهمترين جنبش اسلامی معاصر است که نماد ومظهر اسلام‌گرايی در عصر حاضر به شمار مي‌آيد؛ اين انقلاب حرکتی بود که به جهت ويژگي‌های خاص و منحصر به فرد خود، تعجب و شگفتی تمام انديشمندان غربی و شرقی را برانگيخت و به تعبيری وجدان‌های غربی را در دو بعد (دولتی و مردمي) تکان داد و به صورت معمايی برای تحليل‌گران سياسی و اجتماعی جلوه‌گر شد و آن چه اين معما را پيچيدگی بيش‌تر بخشيد، شخصيت امام خميني(ره) بود که نقش اساسی را در پيروزی انقلاب و تشکيل حکومت ايفا کرد و اساسا پايه‌ريزی جمهوری اسلامی حاصل تلاش شخصيتی چون امام خميني(ره)بوده است.

يکی از وقايع مهم و شگفت‌انگيز تاريخ معاصر ايران که نقش گسترده‌ای در تغيير مناسبات سياسی جهان داشت، پديده انقلاب ايران در نيمه دوم قرن بيستم بود. اهميت انقلاب اسلامی ايران در سطح جهان باعث شد تا پژوهشگران و نظريه‌پردازان عالم سياست، متفکران علوم سياسي، متخصصان تحولات اجتماعي، فرهنگ شناسان، دين‌شناسان، جامعه‌شناسان و بازيگران صحنه‌های سياست جهاني، هر يک به تحليل و تفسير اين پديده بپردازند و عوامل پيدايش و نتايج آن را مورد بررسی قرار دهند.

 انتشار صدها کتاب و مقاله در زمينه انقلاب اسلامی ايران گويای همين واقعيت است. انقلاب اسلامی ايران هم در شکل و هم در ماهيت و نيز در اهداف با ديگر انقلاب‌های جهان متفاوت بوده است. از امتيازات مهم انقلاب اسلامی نسبت به ساير جنبش‌های جهاني، هويت مستقل آن از نظام‌های کاپيتاليسم و سوسياليسم مي‌باشد.

 

 اين شاخص از آن جهت مهم به شمار مي‌رود که بدانيم تقريبا تمامی تحولات و اجتماعات موثر جهان معاصر به جز انقلاب اسلامی ايران، به يکی از دو بلوک شرق و غرب وابستگی داشته است و البته بايد در نظر داشته باشيم که نهضت اسلامی در ايران اولا زمانی به پيروزی رسيد که دين و معنويت از فرايند سياست و قدرت حذف شده بود؛ ثانيا انقلاب اسلامی ايران صرفا در مرحله براندازی رژيم قبل متوقف نگرديد، بلکه برای شيوه زندگی و اداره انسان و جهان به ارائه طرح و برنامه مبادرت کرد. از اين رو، اتحاد دين و سياست از يک سو، و طراحی جهان فردا از ديگر سو، خود گواهی بر آن است که انقلاب اسلامی ايران به زعامت حضرت امام خميني(ره)، هويتی مستقل از ساير رژيم‌های مدرن داشته.

با اين وصف، شناخت چيستی و اهداف انقلاب اسلامی خود بخش مهم از طراحی و مهندسی نقشه راه فردا مي‌باشد، زيرا بي‌شناخت ماهيت انقلاب اسلامی در طراحی نظام‌ها و ساختارهای آن در حوزه‌های سياست، اقتصاد، فرهنگ و ... دچار انحراف و يا التقاط خواهيم شد که نگارنده حوادث بعد از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری و حوادث حرمت‌شکني‌های روز عاشورا را مصاديقی از همان انحراف و يا التقاط مي‌داند، و لذا گذر از اين بحران: شناخت، بصيرت و بيداری همگان را مي‌طلبد اعم از عموم مردم علاقمند به انقلاب اسلامی گرفته تا مدعيان دفاع از آرمان‌های امام خميني(ره) و مقام معظم رهبری و خواص که هر چه دارند از همين خوان گسترده مردم، انقلاب و رهبری است.

انقلاب اسلامی به اذعان کارشناسان و صاحب‌نظران يک پديده، برنامه و گام برای حرکت دادن بشريت به سمت آن نقطه موعود است. انقلاب اسلامي، بعثت همه انبيا و مجاهدت‌هايی که در طول تاريخ در راه خدا انجام شده است، مقدمه تحقق آن جامعه عدل نهايی است. همه اينها مقدمه است و انقلاب اسلامی همه يک مقدمه موثر و بلند است. انقلاب اسلامی دريچه‌ای برای رهايی همه بشريت است.

انقلاب اسلامی فرياد بلند بشريت امروز عليه ظلم و بي‌عدالتی است. انقلاب اسلامی خروش ملت ايران برای برپايی يک زندگی متعالی و عالمانه و متعهدانه است. انقلاب اسلامی از روز کليد خوردنش به دنبال تعالی همه انسانهای روی کره زمين بوده است و امروز در ادامه همان مسير ترسيم شده انقلاب اسلامی پيام‌آور عشق، برادری و همکاری صميمانه با همه دنيا و ملل جهان است. انقلاب اسلامی پيام‌آور دوستي، پاکی و سلامت و صلح و آرامش برای همه جهان است.

همچنين دست‌آوردهای علمی انقلاب ايران و توسعه فن‌آوری در اين کشور به گسترده‌تر کردن ابعاد هراس غرب منجر شده است. همچنين همه اقدامات غرب برای منزوی کردن و براندازی نظام جمهوری اسلامی نتيجه معکوس داده است. دست‌آوردهای علمی ايران در حوزه‌های فن‌آوری هسته‌اي، صنايع نظامي، صنايع موشکی و مخابراتي، فن‌آوری نانو تکنولوژی و فن‌آوری سلول‌های بنيادي، غرب را با ابعاد گسترده‌ای از هراس مواجه کرده است.

انقلاب اسلامی محصول تمنای ملتی است که فراتر از مدينه مدرنيته، جامعه‌ای مبتنی بر مدنيت نبوی و تمدنی مبتنی بر توحيد را آرزو مي‌کند. لذا جمهوری اسلامی از نتايج سحر انقلاب اسلامی است، بايد تا طلوع آرمان‌های آن به جد و جهدی انقلابي، بکوشيم تا باری دگر در زير چتر وحدت و اتحاد همه دلسوزان انقلاب اسلامي، تمدن اسلامی را در پناه آن، نوسازی کنيم. در يک کلام، فرجام تاريخی اين انقلاب کبير شکوهمند اسلامی همانا انفجار نور در افق اسلام است و بايد اين مهم را در آرمان‌ها و ارزش‌ها و اصول همان اسلام جستجو کرد و لاغیر.

 

روابط عمومی دانشگاه گیلان

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.