دومین نشست شورای سیاستگذاری هفته پژوهش و فناوری استان گیلان برگزار شد

27 11 2018
کد خبر : 3349847
تعداد بازدید : 83

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت‌های گسترده گیلان در حوزه پژوهش گفت:‌‌ عناوین پژوهشگران برتر گیلان برای برگزاری مراسم تجلیل باید بر اساس ظرفیت‌های گیلان انتخاب شوند.

دکتر مصطفی سالاری امروز در دومین نشست شورای سیاستگذاری هفته پژوهش و فناوری استان گیلان که در محل استانداری برگزار شد اظهار داشت:‌ با توجه به ظرفیت‌های بسیار متنوع گیلان در حوزه پژوهش انتظار داریم دستگاه‌های عضو کارگروه پژوهش برای انتخاب عناوین برتر این حوزه به ظرفیت‌های استان توجه کنند. رئیس ستاد برگزاری هفته پژوهش و فناوری استان گیلان، کارآفرینی و مهارت آموزی را دو مقوله متصل به هم دانست و عنوان کرد:‌ در حال حاضر کشورمان با معضل نبود افراد متخصص و آموزش‌دیده و فاقد مهارت لازم در جامعه مواجه است بنابراین لزوم توجه به امر مهارت‌آموزی کاربردی در بین تحصیل‌کردگان دانشگاهی بسیار ضروری است. نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه در تربیت اکثر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشور تنها به امر کمیت آموزش‌ها توجه شده است تصریح کرد:‌ حتی در مواقعی برخی از افرادی که دارای گواهی‌نامه‌های مهارت فنی هستند نیز الزاماً به حرفه مورد نظر تسلط لازم و کافی ندارند. دکتر سالاری با اشاره به اینکه ارائه آموزش‌های مهارتی تنها توسط سازمان فنی و حرفه‌ای و دانشگاه فرهنگیان انجام می‌شود بیان داشت: در کشورهای توسعه یافته بیشتر از اینکه به تحصیلات و آموزش‌های تئوریک توجه شود برای ارتقاء سطح مهارت‌های فنی آموزش دیدگان دانشگاهی برنامه‌ریزی می‌کنند. وی انجام تحقیقات پژوهشی بر مبنای ظرفیت‌های اصلی گیلان را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: علل و عوامل دخیل در عدم مهارت‌آموزی افراد باید هر چه سریع‌تر مورد شناسایی قرار گیرد زیرا تنها در این صورت وضعیت اشتغال و ایجاد فرصت‌های کاری در استان گیلان به خوبی فراهم می‌شود. استاندار گیلان از وجود تحصیلکردگان زیاد و نیروهای متخصص کم در گیلان سخن گفت و اظهار داشت:‌ برگزاری جشنواره‌هایی نظیر جشنواره پژوهشی و تقدیر از برجستگان نخبه استان علاوه بر ایجاد انگیزه بیشتر در نخبگان موجب می‌شود شرایط جامعه به سمت مهارت‌آموزی و تولید علم حرکت کند. نماینده عالی دولت در استان گیلان جشنواره‌ تجلیل از پژوهشگران برتر را تنها ابزاری برای ارتقاء جایگاه این حوزه در اجتماع اعلام کرد و گفت:‌ برای کسب نتایج بهتر از چنین برنامه‌هایی و تحقق اهداف ترسیم شده باید از کلیشه‌های موجود در امر برگزاری جشنواره‌ها فاصله بگیریم. سالاری ضمن توصیه به دستگاه‌های عضو کارگروه پژوهش برای تجلیل از عناوینی که با ظرفیت‌های گیلان منطبق هستند بیان داشت: استعدادهای هر استان با استان دیگر متفاوت است بنابراین لزومی ندارد عناوینی که برای تجلیل از پژوهشگران در سایر استان‌ها انتخاب شده در گیلان هم اجرایی شود. وی به بحث وجود ساختمان‌های متروک در استان گیلان و نحوه عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان نسبت به این موضوع را مورد اشاره قرار داد و گفت: در گیلان ساختمان‌های متروکه بسیار زیادی وجود دارد در حالی‌که می‌توان با بازسازی و تجهیز به خوبی از فضای موجود آنان استفاده بهینه کرد. استاندار گیلان تعمیر و تجهیز ساختمان‌های متروکه و بلا استفاده دستگاه‌های اجرایی گیلان را متذکر شد و ابراز داشت:‌ باید شرایط به گونه‌ای باشد که به جای صرف هزینه‌های زیاد جهت ساخت ساختمان جدید از فضای همین ساختمان‌های متروکه برای فعالیت و استقرار شرکت‌های استارت آپی استفاده شود.

دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست با اشاره به افزایش بهره‌وری با مقوله پژوهش اظهار کرد: کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته سه تا چهار درصد از تولید ناخالص ملی را به پژوهش تخصیص می‌دهند اما در ایران پرداختن به پژوهش کمتر از نیم درصد است.

دکتر رضی با بیان اینکه امروزه ارزش منابع انسانی روی زمین بیشتر از زیرزمین است  افزود: انسان‌های دانا و کارآمدی در استان وجود دارند که می‌توانند از منابع زیرزمینی به بهترین شکل استفاده کنند و سطح بهره‌وری را افزایش دهند. جانشین رئیس ستاد برگزاری هفته پژوهش و فناوری استان گیلان، کوچ پژوهشگران نخبه از منطقه را هشدار و زنگ خطری برای جامعه برشمرد و گفت: با توجه به موج مهاجرتی که در کشور ایجادشده اگر پژوهشگران حمایت و تحلیل نشوند یقیناً کشورهای توسعه‌یافته از دانش و پژوهش نیروی انسانی ما استفاده خواهند کرد. رئیس دانشگاه گیلان همچنین ترویج و ترغیب فناوران به تولید علم و فناوری، تبیین وضعیت موجود فناوری در استان، شناسایی و توسعه فناوری استان و معرفی آن به جهان، برقراری ارتباط سازنده میان فناوران و دستگاه‌های اجرایی و ایجاد فضای تعاملی میان ذینفعان کار و فناوری بین یکدیگر را ازجمله اهداف کارگروه دانش و پژوهش برشمرد. مقرر شد در هفته پژوهش و فناوری استان علاوه بر برگزاری نمایشگاه مهارت و فن بازار، طی مراسمی از ۲۱ تن از پژوهشگران گیلان در مراسم اختتامییه هفته پژوهش استان تقدیر به عمل آید.
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.