دکتر رحمانی نیا : با امید تکرار قهرمانی به چهارمین المپیاد ورزشی دانشگاههای حاشیه خزر می رویم

22 04 2007
کد خبر : 3339630
تعداد بازدید : 55
چهارمین المپیاد ورزشی دانشگاههای کشورهای حاشیه خزر 11 لغایت 17 شهریور ماه در آستارا خان روسیه برگزار می شود.

دکتر رحمانی نیا رئیس دانشکده تربیت بدنی دانشگاه گیلان با اشاره به در پیش بودن چهارمین دوره المپیاد ورزشی دانشجویان کشورهای حاشیه دریای خزر اظهار داشت: بر طبق توافقات انجام گرفته چهارمین دوره این رقابتها تابستان سال جاری در آستارا خان در رشته های مختلف تیمی و انفرادی انجام خواهد شد و با توجه به کسب عنوان قهرمانی دانشگاه گیلان در دوره قبل به امید تکرار این عنوان در این دوره با 50 ورزشکار دانشجو در رشته های فوتبال، بسکتبال، کشتی فرنگی، دو و میدانی، تنیس روی میز و شنا در رده آقایان و شطرنج، دو و میدانی و شمشیر بازی در رده بانوان به همراه دانشگاههای مازندران و گرگان به عنوان نمایندگان ایران حضور خواهیم یافت.

وی تصریح کرد: در جلسه هماهنگی که دو هفته پیش با حضور رؤسای دانشگاههای مازندران و گرگان در رشت تشکیل شد در خصوص فعالیتهای فرهنگی در این المپیاد و رقابت ورزشکاران کشورمان به عنوان الگوهای مثبت برای سایر کشورها و نیز مسائل فنی نظیر اخذ پاسپورت و روادید رایزنی های لازم صورت گرفت و ضمن اینکه هدف اصلی ما این است که از دانشگاههای دیگر ورزشکار کمکی نگیریم و صرفا با نیروهای دانشجویی دانشگاه گیلان وارد این پیکارها شویم.

دکتر رحمانی نیا در خصوص برگزاری سه دوره اخیر این رقابتها و حضور دانشگاه گیلان یادآور شد: در دوره اول این پیکارها که به میزبانی آستارا خان در سال 79 برگزار گردید دانشگاه گیلان با 57 ورزشکار حضور یافت که در پایان موفق به کسب 42 مدال و عنوان سوم از اولین دوره گردید در دوره دوم نیز دانشگاه گیلان با 50 ورزشکار شرکت نمود که در میان 12 تیم شرکت کننده به عنوان هفتم دست یافت ولی در دوره سوم که شهریور ماه سال 83 به میزبانی رشت با حضور 18 دانشگاه از کشورهای روسیه، قزاقستان و آذربایجان و با شرکت 570 ورزشکار برگزار گردید دانشگاه گیلان با اقتدار و با کسب 28 مدال به عنوان قهرمانی دست یافت که این مهم در تاریخ دانشگاه گیلان اتفاق خوب و خوشایندی تلقی می شود.

وی افزود: در دوره چهارم این رقابتها در آستارا خان بنا بر محدودیت در اعزام نفرات شرکت کننده نمی توانیم در تمامی رشته ها حضور یابیم و بنا بر سهمیه 50 نفری که مسئولان این رقابتها برایمان در نظر گرفته اند رشته های خود را محدود کردیم که از این بین حدود 15 نفر را بانوان و مابقی را آقایان تشکیل خواهند داد ضمن اینکه پس از برگزاری سه دوره این رقابتها در سالهای 79، 81 و 83 از این پس این مسابقات با فاصله زمانی 3 سال برگزار خواهد شد.

رئیس دانشکده تربیت بدنی دانشگاه گیلان به ایسنا گفت: چنانچه سایر دانشگاه های غیر دولتی منطقه تمایل به شرکت در این رقابتها را داشته باشند می توانند ابتدا درخواست خود را به اتحادیه دانشگاههای حاشیه خزر ارائه دهند و پس از عضویت در اتحادیه قادر به شرکت در المپیاد ورزش نیز خواهند بود.

وی در خصوص هدف از برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان کشورهای حاشیه دریای خزر اظهار داشت: در چارچوب روابطی که بین کشورهای حاشیه دریای خزر ایجاد شد اتحادیه ای تشکیل گردید که اهداف آن ایجاد روابط فرهنگی متقابل، مبادله دانشجو و استاد و برگزاری المپیادهای ورزشی بود ضمن اینکه در جلسه مشترک رؤسای دانشگاه های گیلان، مازندران و گرگان مقرر شد تا در زمینه هایی غیر از المپیاد نیز با اتحادیه مذکور همکاری داشته باشیم.

دکتر رحمانی نیا افزود: برگزاری این المپیاد به خصوص برای کشورمان و شهرستان رشت نمود بارزی داشت چرا که در چند سال اخیر سراغ نداشتیم که مثلا در دانشگاه گیلان کشورهای دیگر با ورزشکاران خود حضور یابند و با فرهنگ، توانمندیها و فضای فیزیکی و نیروی انسانی موجود آشنا شوند که به واقع باعث عزت و قدرت کشورمان بود و از این نظر و در این حوزه در بین کشورهای حاشیه دریای خزر فعالیتی بدین صورت انجام گرفته بود.

وی در پایان در خصوص میزان حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از این رقابتها خاطرنشان کرد: در دوره های اخیر وزارت علوم کمکهایی را در این زمینه صورت داده است ولی متاسفانه میزان این کمکها پاسخگوی نیازها نبوده است و برای رقابتهای امسال مقرر گردید تا دانشگاه های شرکت کننده با وزارت علوم مکاتبه نمایند تا اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم کمکهای بیشتری را در خصوص اعزام دانشجویان و سایر مسائل ارائه نمایند و امیدوارم که این امر به بهترین نحو صورت گیرد هر چند که مشارکت سازمانهایی نظیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی در زمینه ترویج فرهنگ اصیل ایرانی در این رقابتها در بحث فرهنگی تاثیر شایانی را بر جای خواهند گذاشت

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.