دیدار وزیر علوم و جمعی از رؤسای دانشگاه ها با معاون اول رئیس جمهور

17 10 2015
کد خبر : 3285727
تعداد بازدید : 475

معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه مسیر توسعه‌ متوازن و همه جانبه کشور از مسیر توسعه علمی می گذرد، گفت: باید اقتضائات و الزامات توسعه علمی کشور را هم به لحاظ نظری و هم به لحاظ علمی و عملی فراهم کنیم و نهادی که می تواند توسعه علمی کشور را محقق کند، دانشگاه های کشور هستند.

دکتر اسحاق جهانگیری در نشست مشترک با روسای دانشگاه ها، شهرک‌ها و پارک های علم و فناوری اظهار داشت: دولت تدبیر و امید و شخص دکتر روحانی خود را متکی به دانشگاهیان و چهره های علمی کشور می دانند و در دوسال گذشته نیز با اتکاء و مشورت با مجموعه های دانشگاهی کشور توانسته اند، برنامه های دولت را پیش ببرند. وی افزود: نظرات نخبگان و صاحب نظران کشور برای دولت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و دولت از دیدگاه آنان هم به صورت نامه های مکتوب و هم به صورت مطالبی که در رسانه ها و به عنوان نقد فعالیت های دولت مطرح می شود، استقبال می کند. وی با بیان اینکه در ماه های آینده عملاً دوران پساتحریم آغاز خواهد شد، تصریح کرد: در این دوران نیازمند برنامه های جدیدی برای توسعه کشور هستیم و لازم است به سرعت برنامه  جدیدی برای توسعه  کشور متناسب با شأن ملت ایران تدوین کنیم. معاون اول رییس جمهور با تاکید اینکه سیاست های اقتصادی کشور در دوران پساتحریم دقیقاً مبتنی بر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی خواهد بود، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی در حقیقت سیاست‌هایی علمی و تفاهم شده است که مورد تایید همه‌ اقتصاد دانان، صاحب نظران و مدیران اجرایی کشور است. دکتر جهانگیری افزود: به دلیل آنکه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ازسوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، برای نخستین بار اجماع نظر همگانی نسبت به سیاست های اقتصادی کشور بوجود آمده و بی تردید در این شرایط یکی از بخش هایی که می تواند نقشی کارساز در توسعه  کشور داشته باشد، دانشگاه ها و مراکز علمی و فناوری کشور هستند. وی اظهار داشت: دولت حتماً در بودجه  سال 95 کشور به موضوع تحقیقات، پژوهش و دانشگاه های کشور توجه جدی خواهد داشت و علی رغم محدودیت منابع مالی و بودجه  دولت، توجه به دانشگاه ها جزو اولویت های مهم دولت است. وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت نقش دانشگاه ها، مراکز علمی و نیروی انسانی تحصیل کرده گفت: وقتی سخن از کاهش اتکا به درآمدهای نفتی مطرح می شود برخی افراد معادن را به عنوان جایگزین نفت معرفی می کنند اما باید توجه داشت که معادن نیز جزو منابع طبیعی به شمار می آید که سرانجام روزی این ذخایر نیز به اتمام خواهد رسید. بنابراین تنها منبعی که می توان به آن تکیه کرد، دانش و علم و فناوری است که باید برای توسعه  این بخش به طور جدی برنامه ریزی کنیم .

معاون اول رییس جمهور با اشاره به وجود یک میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی جویای کار در کشور گفت: نیازمند آن هستیم که فارغ التحصیلان دانشگاهی بتوانند پس از اتمام تحصیل اشتغالزایی و کارآفرینی کنند و اگر چنین نیست باید تغییراتی اساسی در برنامه های آموزشی کشور ایجاد شود. دکتر جهانگیری با بیان اینکه امروز پارک های علم و فناوری در کشورهای پیشرفته به عنوان کانون مهم توسعه مطرح هستند بر لزوم تمرکز بر استفاده از توانمندی های فارغ التحصیلان دانشگاهی برای توسعه  پارک های علم و فناوری تاکید کرد و گفت: باید حمایت های شفاف از دانشگاه ها، پارک ها و مراکز علمی و فناوری داشته باشیم. وی در بخش پایانی سخنان خود به اساتید، رؤسای دانشگاه ها، شهرک ها و پارک های علم وفناوری اطمینان داد که پیشنهادات و مطالبات آنان مورد بررسی قرار می گیرد و دولت به این مطالبات پاسخ قانع کننده خواهد داد. در این نشست که وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، تعاون،کار و رفاه اجتماعی، صنعت،معدن و تجارت، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس هيئت عامل صندوق توسعه‌ ملی نیز حضور داشتند، رؤسای دانشگاه‌ها، شهرک ها و پارک های علم وفناوری در سخنانی دغدغه ها و مشکلات جامعه‌ دانشگاهی و علمی کشور را مطرح کردند که بازنگری در رشته های تحصیلی، ضرورت ایجاد دوره‌های کارآموزی، تامین امکانات و زیرساخت های علمی، آزمایشگاهی، کارگاهی و شبکه ای و بازبینی قوانین و مقررات در جهت رفع موانع پژوهش از مهم ترين مطالبات مطرح شده بود. در این جلسه همچنین وزرای صنعت،معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و معاون علمی و فناوری رییس جمهور نیز در سخنانی بر لزوم توجه به استفاده از نیروی انسانی جوان کشور و مراکز علمی و دانشگاهی تاکید کردند و از آمادگی و اهتمام دولت نسبت به ارتقای جایگاه دانشگاه ها و استفاده از ظرفیت های بالقوه و بالفعل آنها برای توسعه و پیشرفت کشور ، خبر دادند.

 
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.