رئیس دانشگاه گیلان: اتحادیه دانشگاه های کشور های حاشیه دریای خزر با بیش از دو دهه تجربۀ فعالیت می تواند به ارتباط و تعامل پایدار میان 5 کشور همسایه کمک کند

01 10 2019
کد خبر : 3248727
تعداد بازدید : 64

بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر با سخنرانی دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان آغاز شد.

رئیس دانشگاه گیلان در ابتدا ضمن خوش آمد گویی به مهمانان، پژوهشگران و رؤسا و نمایندگان دانشگاه ها و مراکز علمی و فناوری عضو اتحادیه دانشگاه های کشور های حاشیه دریای خزر، از حضور دکتر زارع  استاندار گیلان و دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر و رئیس مرکز همکاریهای علمی و بین المللی وزرات علوم، تحقیقات و فناوری  و دکتر نظری آهاری مدیر کل همکاری های دو جانبه و منطقه ای وزارت امور خارجه تشکر کرد.

دکتر رضی یکی از برنامه های اولویت دار دانشگاه گیلان در سال های اخیر را توسعه فعالیت های بین المللی دانست؛ فعالیت های مشترک با دانشگاه های آلمان-  پذیرش دانشجوی مشترک با دانشگاه انسام پاریس در مقاطع دکتری و ارشد - اجرای پروژه های مشترک با موسسات پژوهشی وابسته به آکادمی علوم چین را بخشی از این اقدامات برشمرد.

رئیس دانشگاه گیلان در ادامه گفت: امروز هم بسیار خوشحالیم از اینکه دانشگاه گیلان میزبان بیست و دومین اجلاس رؤسای اتحادیه دانشگاه های دولتی کشورهای  حاشیه دریای خزر است.  اتحادیه ای که 57 دانشگاه، مرکز پژوهشی و پارک علم و فناوری از 5 کشور ایران، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان در آن عضو هستند و در دو دهه گذشته بستری برای همکاری های منطقه ای بین مراکز علمی کشورهای همسایۀ این دریای غنی و باارزش شده است. منطقه ای که مردم کشورهای آن ریشه های تاریخی و فرهنگی مشترکی دارند و بین حکومت های این کشورها روابط صمیمانه و همکاری های دوستانه حاکم است.  انعقاد توافق نامه حقوقی میان سران کشورها ی حاشیه خزر  در سال گذشته نقطه عطفی در روابط ملت های همسایه این دریاست.برگزاری شش اجلاس توسط رؤسای جمهور این کشورها در سال های اخیر نشان دهنده عمق روابط و مصمم بودن آنان برای گسترش همکاری های اقتصادی، سیاسی و علمی است.

رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به ارتباط مناسب کشورهای منطقه گفت: اتحادیه دانشگاه های کشور های حاشیه دریای خزر با بیش از دو دهه تجربۀ فعالیت می تواند به ارتباط و تعامل پایدار میان 5 کشور همسایه کمک کند و با بهره گیری از ظرفیت ها و توانمندی های مراکز علمی منطقه، به حل مسائل و مشکلات پیرامونی دریای خزر بپردازد.

دکتر رضی اجرای مشترک پروژه های تحقیقاتی با محوریت دریای خزر، حساس کردن دولت ها نسبت به مسائل زیست محیطی، اجرای مستمر تبادل دانشجو، برگزاری المپیادهای ورزشی دانشجویان، برگزاری کارگاه های علمی و انتشار مجله علمی مشترک نمایه شده در ISI( به نام Cjes) را بخشی از فعالیت های مشترک بین دانشگاهی دانست. یکی از رویداد های علمی مشترک که همزمان با اجلاس امروز در دانشگاه گیلان برگزار می شوداولین همایش بین المللی محیط زیست دریای کاسپین و توسعه پایدار است که میهمانان آن در این مراسم حضور دارند. در اینجا جا دارد از تلاش های جناب آقای پروفسور پمینوف دبیر کل محترم اتحادیه به خاطر تلاش هایشان در سالهای متمادی  صمیمانه تشکر کنم . همچنین از زحمات جناب آقای پروفسور کوچینف که در سال گذشته ریاست دوره ای این اتحادیه را بر عهده داشتند صمیمانه تشکر کنم.

با وجود اینکه این اتحادیه فعالیت های مهم و اثرگذاری داشته است  در سومین دهه از فعالیت آن ، انتظارات بیشتری از آن شکل گرفته است از این رو ضرورت دارد که در بیست و دومین نشست، عملکرد اتحادیه مورد ارزیابی قرار گیرد و با الگو گیری از شیوه های عمل اتحادیه های علمی منطقه ای راه های فعال تر کردن آن به بحث گذاشته شود تا یک نقشه راه جدید برای رسیدن به اهداف عالی اتحادیه طراحی و ترسیم شود. این اتحادیه اکنون باید نقش مؤثرتری در روابط کلان کشورها ایفا کند مانند نقشی که نمایندگان ایرانی این اتحادیه در سال گذشته ایفا کردند در تنظیم موافقت نامه همکاری میان دولت های کشور های حاشیه دریای کاسپین در زمینه تحقیقات علمی دریایی که در عشق آباد ترکمنستان برگزار شدف ولی با توجه به پتانسیل عظیمی که در دانشگاه ها، پارک ها و مؤسسات تحقیقاتی منطقه وجود دارد نقش آفرینی بیشتر آن امکانپذیر است. علاوه بر ترسیم نقشه راه جدید، سازماندهی اعضای اتحادیه و تعیین تکلیف اعضا، توجه بیشتر به همکاری در حوزۀ فناوری و نوآوری علاوه بر آموزش و پژوهش، گسترش فعالیت های دانشجویی اتحادیه و فعال نمودن زیر کمیته های آموزشی، پژوهشی و فناوری، پیشنهاد می شود.  این انتظار وجود دارد که رؤسای محترم دانشگاه ها ، پارک ها و مؤسسا تتحقیقاتی، تیم های کارشناسی، پژوهشگران و اعضای هیأت علمی در طی این دو روز در مباحث مربوط به این اتحادیه مشارکت کنند. با در نظر گیری نتایج و دستاورد های اتحادیه در سالیان گذشته ، امید است بیست و دومین اجلاس اتحادیه یک نقطه عطف جدید در تاریخ اتحادیه باشد. هم اکنون تقویت روابط بین دانشگاه های عضو و توسعه فعالیت های بین دانشگاهی در مرحله جدیدی قرار گرفته است. در چنین شرایطی تحقق همکاری بین اعضای اتحادیه ، مستلزم گسترش و تنوع بخشی علاقه مندی ها و پیاده سازی رویکردهای نو آورانه است.

وی در پایان از مساعی ، کوشش ها و پشتیبانی های رؤسای دانشگاه ها و مؤسسه های تحقیقاتی و فناوری شرکت کننده در این اجلاس و همچنین زحمات بی بدیل دبیرخانۀ اتحادیه تشکر و قدردانی کرد.

دیدن تصاویر این نشست

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.