به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، مراسم بزرگداشت مقام زن با حضور بانوان دانشگاهی در تالار حکمت برگزار شد.
دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن گرامیداشت مقام والای مادر و روز زن، از برگزارکنندگان این مراسم تشکر کرد و افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) بهعنوان یک الگوی بیبدیل در جهان برای زنان امروزی در تمامی زمینهها است که الگوپذیری مستقیم از ایشان را باید راه و رسم زندگانی خویش قرار دهیم.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به جایگاه زن در آرامش خانواده گفت: خانواده، یکی از ارکان مهم جامعه است و زن بهعنوان عهدهدار مدیریت این نهاد اجتماعی بسیار مهم؛ مایه آرامش و بنیان خانواده است و آرامش جامعه مدیون نقش محوری بانوان است که با برقراری آرامش در خانواده، راه توسعه کشور را هموار میکنند.
وی در ادامه با بیان اهمیت نقش تربیتی زن در جامعه و پرورش نسل آینده کشور گفت: زن در نقش یک مادر اصلیترین عنصر تربیتی فرزند به شمار میرود و جامعه در صورتی به رشد و تعالی میرسد که بانوان در نقش اصلی خود در خانواده رشد و ظهور کنند.
دکتر دوستار با اشاره به سهم بانوان در پستهای مدیریتی دانشگاه تصریح کرد: در دانشگاه 280 بانوی شاغل اعم از هیئت علمی و کارمند مشغول به فعالیت هستند که از 200 پست مدیریتی موجود در دانشگاه، 80 پست به بانوان دانشگاه اختصاص یافته است که این امر، نشان از نگاه حمایتی مجموعه مدیریت دانشگاه به توانمندیهای بانوان دارد.
رئیس دانشگاه گیلان هدف از خدمت در دانشگاه را پرورش نسل آیندهساز کشور دانست و افزود: فلسفه حضور ما در دانشگاه باید به عنوان خدمتگزاری به دانشجویان و پرورش فرزندان آینده کشور باشد و باید برای برقراری آرامش در این محیط بکوشیم.
وی در ادامه گفت: دانشگاه خانواده ما است و رشد و تعالی این خانواده نیازمند حمایت ما از همدیگر است از این رو نباید با تجسس در زندگی دیگران و بیان مسائل حاشیه ای در فضای مجازی، ذهنیت جامعه را نسبت به دانشگاه خدشه دار کنیم.
رئیس دانشگاه گیلان برقراری آرامش در دانشگاه را با شفافیت و عدالت ممکن دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد شفافیت و عدالت با حکمرانی قانونی محقق خواهد شد که این امر زمینهساز کاهش تضاد و زیادهخواهی و انحراف از عملکرد سازمانی میشود.
دکتر دوستار داشتن تعصب سازمانی را یکی از مهمترین وظیفه دانشگاهیان در راستای حکمرانی قانونی و دستیابی به اهداف دانشگاه، دانست و ضمن تأکید بر اهمیت کارِ کارشناسی از دانشگاهیان دانشگاه خواست تا نسبت به تخصص خود تعصب داشته و اجازه ندهند به باور آنان در این مسیر خدشه وارد کنند.
حجت الاسلام و المسلمین علیمحمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان هم در این مراسم، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گفت: خداوند متعال در سوره تحریم برای مؤمنان، همسر فرعون و حضرت مریم را اسوه مقاومت و پاکدامنی و برای کافران، همسر حضرت نوح و همسر حضرت لوط را آلوده به بیعفتی میداند و به عنوان درسهای عملی در پیش روی همگان قرار داده است، تا انسانها از روش زندگی آنها الهام گیرند و طبق بیانات حضرت امام خمینی (ره) که فرمود از دامن زن مرد به معراج میرود، حضور زنان در محیط خانواده دارای چنان اثری شگرف و عظیم است که میتواند بر آینده یک نسل اثرگذار باشد.
شایان ذکر است دکتر عذرا زبردست رئيس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجويی، دکتر نرگس معمار و دکتر مرضیه شمسیوسفی، نمایندگان شورای صنفی کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاه و نیز چند نفر از حاضرین در مراسم، به بیان دیدگاهها و نظرهای خود پیرامون حوزه بانوان همچون نقش زنان در پرورش نسل توسعه محور، استفاده بیشتر از ظرفیتهای بانوان در امور اجرایی و مسائل صنفی و رفاهی پرداختند.