رئیس دانشگاه گیلان: آرامش جامعه مدیون نقش محوری بانوان است

24 12 2024
کد خبر : 18133957
تعداد بازدید : 2155

به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، مراسم بزرگداشت مقام زن با حضور بانوان دانشگاهی در تالار حکمت برگزار شد.

دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن گرامیداشت مقام والای مادر و روز زن، از برگزارکنندگان این مراسم تشکر کرد و افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) به‌عنوان یک الگوی بی‌بدیل در جهان برای زنان امروزی در تمامی زمینه‌ها است که الگوپذیری مستقیم از ایشان را باید راه و رسم زندگانی خویش قرار دهیم.

رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به جایگاه زن در آرامش خانواده گفت: ‏خانواده، یکی از ارکان مهم جامعه است و زن به‌عنوان عهده‌دار مدیریت این نهاد اجتماعی بسیار مهم؛ مایه آرامش و بنیان خانواده است و آرامش جامعه مدیون نقش محوری بانوان است که با برقراری آرامش در خانواده، راه توسعه کشور را هموار می‌کنند. 

وی در ادامه با بیان اهمیت نقش تربیتی زن در جامعه و پرورش نسل آینده کشور گفت: زن در نقش یک مادر اصلی‌ترین عنصر تربیتی فرزند به شمار می‌رود و جامعه در صورتی به رشد و تعالی می‌رسد که بانوان در نقش اصلی خود در خانواده رشد و ظهور کنند. 

دکتر دوستار با اشاره به سهم بانوان در پست‌های مدیریتی دانشگاه تصریح کرد: در دانشگاه 280 بانوی شاغل اعم از هیئت علمی و کارمند مشغول به فعالیت هستند که از 200 پست مدیریتی موجود در دانشگاه، 80 پست به بانوان دانشگاه اختصاص یافته است که این امر، نشان از نگاه حمایتی مجموعه مدیریت دانشگاه به توانمندی‌های بانوان دارد. 

رئیس دانشگاه گیلان هدف از خدمت در دانشگاه را پرورش نسل آینده‌ساز کشور دانست و افزود: فلسفه حضور ما در دانشگاه باید به عنوان خدمتگزاری به دانشجویان و پرورش فرزندان آینده کشور باشد و باید برای برقراری آرامش در این محیط بکوشیم. 

وی در ادامه گفت: دانشگاه خانواده ما است و رشد و تعالی این خانواده نیازمند حمایت ما از همدیگر است از این رو نباید با تجسس در زندگی دیگران و بیان مسائل حاشیه ای در فضای مجازی، ذهنیت جامعه را نسبت به دانشگاه خدشه دار کنیم. 

رئیس دانشگاه گیلان برقراری آرامش در دانشگاه را با شفافیت و عدالت ممکن دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد شفافیت و عدالت با حکمرانی قانونی محقق خواهد شد که این امر زمینه‌ساز کاهش تضاد و زیاده‌خواهی و انحراف از عملکرد سازمانی می‌شود. 

دکتر دوستار داشتن تعصب سازمانی را  یکی از مهمترین وظیفه دانشگاهیان در راستای حکمرانی قانونی و دستیابی به اهداف دانشگاه، دانست و ضمن تأکید بر اهمیت کارِ کارشناسی از دانشگاهیان دانشگاه خواست تا نسبت به تخصص خود تعصب داشته و اجازه ندهند به باور آنان در این مسیر خدشه وارد کنند. 

حجت الاسلام و المسلمین علی‌محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان هم در این مراسم، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گفت: خداوند متعال در سوره تحریم برای مؤمنان، همسر فرعون و حضرت مریم را اسوه مقاومت و پاکدامنی و برای کافران، همسر حضرت نوح و همسر حضرت لوط را آلوده به بی‌عفتی می‌داند و به عنوان درس‌های عملی در پیش روی همگان قرار داده است، تا انسان‌ها از روش زندگی آنها الهام گیرند و طبق بیانات حضرت امام خمینی (ره) که فرمود از دامن زن مرد به معراج می‌رود، حضور زنان در محیط خانواده دارای چنان اثری شگرف و عظیم است که می‌تواند بر آینده یک نسل اثرگذار باشد. 

شایان ذکر است دکتر عذرا زبردست رئيس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجويی، دکتر نرگس معمار و دکتر مرضیه شمس‌یوسفی، نمایندگان شورای صنفی کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاه و نیز چند نفر از حاضرین در مراسم، به بیان دیدگاه‌ها و نظرهای خود پیرامون حوزه بانوان همچون نقش زنان در پرورش نسل توسعه محور، استفاده بیشتر از ظرفیت‌های بانوان در امور اجرایی و مسائل صنفی و رفاهی پرداختند.

مشاهده تصاویر مراسم


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

04 01 2025

اولین نشست شورای سیاست‌گذاری دومین کنگره بین‌المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی برگزار شد

اولین نشست شورای سیاست‌گذاری هفدهمین کنگره ملی و دومین کنگره بین‌المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی، با حضور رئیس و نایب رئیس انجمن مهندسی ماشین‌های کشاورزی و مکانیزاسیون ایران و نمایندگان مؤسسات و سازمان‌های استان در سالن جلسات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان برگزار شد. در این نشست که دبیران علمی و اجرایی کنگره و نیز نمایندگانی از مؤسسه تحقیقات برنج کشور، اداره کل استاندارد، شرکت شهرک‌های صنعتی، اتحادیه تولیدکنندگان برنج کشور، سازمان جهاد کشاورزی، پارک علم و فناوری و مرکز همکاری‌های علمی شهيد فهميده استان گيلان حضور داشتند، هرکدام از اعضا، ضمن تشریح نقش و اهمیت کنگره در توسعه علم و فناوری در بخش کشاورزی استان، درخصوص بخش‌های مختلف کنگره، تبیین نقش و حمایت‌هایی که در راستای برگزاری هر چه بهتر کنگره می‌توان داشت، بحث و تبادل نظر شد. شایان ذکر است هفدهمین کنگره ملی و دومین کنگره بین‌المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی در شهریورماه سال 1404 به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار خواهد شد.

04 01 2025

تألیف کتاب «ریاضیات گسسته، نظریه احتمال و فرایندهای تصادفی» توسط عضو هیأت علمی دانشگاه

کتاب «ریاضیات گسسته، نظریه احتمال و فرایندهای تصادفی، کاربردهایی در مهندسی و علوم کامپیوتر» (Discrete mathematics, probability theory, and stochastic processes, For Applications in Engineering and Computer Science) توسط دکتر فرشید مهردوست عضو هیأت علمی گروه ریاضی کاربردی و علوم کامپیوتر دانشکده علوم ریاضی دانشگاه، با همکاری سمیرابراهیم بلحاوری و حلیمه بن‌اسماعیل استادان دانشگاه حمدبن‌خلیفه قطر توسط نشر Springer منتشر شد. کتاب حاضر که محصول تدریس نویسندگان آن در دانشگاه‌های مختلف بوده، با بررسی روش‌های مختلف اثبات‌ها، از جمله اثبات مستقیم، برهان خلف و اثبات با استقرای ریاضی آغاز و دنباله‌ها و سری‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و مباحث مربوط به انتگرال‌ها ارائه می‌شود. فصل دوم به نظریه احتمال و کاربردهای آن اختصاص دارد که شامل مفاهیم مربوط به فضای نمونه و رخدادها، احتمال در فضاهای نمونه متناهی، احتمالات شرطی و متغیرهای تصادفی گسسته و پیوسته است و نیز متغیرهای تصادفی گسسته و پیوسته کلاسیک، از جمله توزیع یکنواخت، گاما، نمایی و نرمال به تفصیل شرح داده می‌شود. در فصل سوم، به فرایندها تصادفی و کاربردهای آن شامل فرایند گاوسی، فرایند ارگودیک، فرایند نقطه‌ای مانند فرایند پواسون، فرایندهای مارتینگل و حرکت براونی پرداخته می‌شود. شایان ذکر است این کتاب یک منبع مستقل برای دانشجویان و محققین در مهندسی و علوم کامپیوتر است که می خواهند مفاهیم آمار و فرایندهای تصادفی را در قالب مسائل کاربردی فرا گیرند. مشاهده کتاب در وب‌گاه ناشر

01 01 2025

طی نشستی تحولات ژئوپلیتیکی سوریه و غرب آسیا بررسی شد

به مناسبت گرامیداشت پنجمین سالروز شهادت فرمانده رشید جبهه مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نشست هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه‌ گیلان با موضوع «بررسی تحولات ژئوپلیتیکی سوریه و غرب آسیا» در تالار حکمت برگزار شد. محمد جلائی عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان در این نشست، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی، شكل‌گيری بحران در سوريه را عرصه‌ای برای کسب قدرت و منافع بیشتر توسط برخی دولت‌ها دانست و افزود: در همه ادوار، موضوع مهم برای دولت‌های بزرگ، کسب قدرت در جهان به‌ویژه خاورمیانه بوده و تحولات اخیر در سوریه نیز نمایانگر تحول سیاسی و ژئوپلیتیک قابل توجهی در منطقه است که در این میان، مواضع برخی کشورها برای افزايش قدرت نسبی و ارتقای جايگاهشان در منطقه به وضوح مشخص است. وی در ادامه گفت: يكی از اهداف ژئوپليتيكی قدرت‌های نافذ فرامنطقه‌ای، قطع محور راهبردی است كه ايران را به جبهه مقاومت متصل می‌سازد؛ از این رو، هدف غرب از بی‌ثبات‌سازی و بحران در سوریه، نبرد با ايران محسوب می‌شود. عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان با بیان اینکه عرصه روابط بین‌الملل، عرصه دوستی‌ها و دشمنی‌های دائمی نیست، تصریح کرد: ما در منطقه شکست راهبردی نداشته‌ایم و صرفاً چند شکست تاکتیکی متحمل شدیم که باید با حفظ موضع قدرت، فرصت‌ها و تهدیدات را به خوبی شناسایی کنیم و برای تأمين و تضمين بقا و امنيت كشور بیش از پیش همت کنیم. حجت الاسلام و المسلمین علی‌محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان نیز در این نشست، گفت: یکی از درس‌هایی که مقام معظم رهبری در سخنان خود درخصوص وقایع سوریه بر آن تأکید کرد شناختِ دشمن و غفلت نداشتن از دشمن است. وی افزود: در تاریخ گذشته، جبهه اسلام همیشه از غفلت دشمن و از جنگِ شناختی شکست خورده است که وظیفه ما در نهادهای آموزشی و دانشگاهی، تبیین درست این موضوع برای دانشجویان است تا از مشکلاتی که می‌تواند در کشور ایجاد کند، جلوگیری کنیم. مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان، دفاع از حرم و حریم اهل‌بیت(ع) را یکی از مهم‌ترین وظایف مسلمانان دانست و بر دلجویی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم و مقاومت، تأکید کرد.   مشاهده تصاویر این نشست

31 12 2024

تقدیر پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) از دانشگاه گیلان

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران از رئیس دانشگاه گیلان در راستای استقبال پژوهشگران از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ثبت‌شده دانشگاه گیلان در پایگاه علمی ایرانداک، تقدیر کرد. دکتر محمد حسن‌زاده، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) طی نامه‌ای خطاب به دکتر محمد دوستار، رئیس دانشگاه گیلان عنوان کرد: «اطلاعات موجود در پایگاه‌های علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ثمره تلاش، مشارکت و تجلی فعالیت‌های جامعه علمی است که زمینه را برای رشد و بالندگی علم و فناوری کشور فراهم می‌آورد و بر طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، ایرانداک مسئولیت ثبت، تایید و همانند جویی پارساها را برعهده دارد. بر پایه آمارهای موجود در پایگاه اطلاعات علمی ایران«گنج»، پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشگاه گیلان در سال تحصیلی 1402-1403 در میان پارساهای موجود، مورد استقبال پژوهشگران قرار گرفته‌ است. از این رو ضمن تبریک این موفقیت، از همکاری مناسب در اجرای قانون و اشاعه اطلاعات علمی سپاسگزاری می‌نمایم و امیدوارم شاهد موفقیت بیش از پیش آن دانشگاه محترم در عرصه نوآوری و شکوفایی علمی باشیم.»