رئیس دانشگاه گیلان: دکتر ابریشم چیان مصداقِ بارزِ مردِ نکونام نمیرد هرگز است

04 03 2024
کد خبر : 10801272
تعداد بازدید : 7379

مراسم ملی تکریم و الگوسازی مرحوم دکتر ابریشم چیان خیّر نیک اندیش دانشگاه ساز، همزمان با پنجمین دوره جایزه علمی ایشان توسط بنیاد نخبگان استان گیلان و با مشارکت دانشگاه گیلان و با حضور پرشور دانشجویان و استادان دانشگاه های گیلان و علوم پزشکی گیلان در تالار حکمت دانشگاه برگزار شد.

دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم با بیان اینکه خیلی از خیرین در ابتدا با مدرسه سازی و بیمارستان سازی در کارهای خیرخواهانه مشارکت داشتند گفت: مرحوم ابریشم چیان از خیرین دانشگاه ساز بود که لطف بسیار بزرگی در حق جامعه آموزشی انجام داد.

رئیس دانشگاه گیلان گفت: همه ما روزی از این دنیا خواهیم رفت و صرفا کارهای خیرخواهانه ما است که ماندگار می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه تالار حکمت و بسیاری از کلاس های دانشگاه گیلان بخاطر برکت حضور مرحوم ابریشم‌چیان بوده است گفت: خدا را شاکر هستیم که به واسطه دکتر ابریشم چیان بسیاری از افراد همچون دکتر انصاری، مهندس قطب زاده و ... نیز ادامه دهنده راه ایشان هستند.

دکتر نجفی خاطرنشان کرد: این افراد منشا خیر هستند و یادشان بین دانشجویان و همکاران جاودانه هست و خواهد بود.

رئیس دانشگاه گیلان همچنین برگزیدگان جایزه علمی دکتر ابریشم چیان را آینده‌ سازان کشور ناميد و گفت: مرحوم ابریشم چیان مصداق بارز مرد نکونام نمیرد هرگز است.

دکتر فرهاد شیرینی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان هم در این مراسم گفت: تکریم الگوهای موفق از نظر عقلی، فکری و اجتماعی امری ستوده و موکد است زیرا این کار سبب روشن شدن چراغ های راهنمای راه صحیح است.

رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان بر همین اساس، تکریم و الگوسازی چهره های برجسته را در سه حوزه استانی، ملی و بین المللی بر خود تکلیف می داند که اثرگذاری مرحوم ابریشم چیان آنچنان برجسته است که بنیاد را به برگزاری این جشنواره تشویق کرد.

وی تصریح کرد: یکی از میادین و حوزه های اثرگذاری و مورد توجه بنیاد نخبگان، حوزه خیرین است که ایجاد اعتبار اجتماعی برای نخبگان بسیار مهم است و یکی از اهداف چنین جشنواره هایی، روشن نمودن چراغ امیدواری در دل آینده سازان و نخبگان می باشد.

دکتر شیرینی گفت: افرادی که به ایجاد اعتبار اجتماعی کمک می کنند خیرین فرهنگی هستند و اینگونه همه ما می توانیم خیّر فرهنگی باشیم.

وی اصلاح فرهنگ در راستای اصلاح جامعه را از ویژگی های دکتر ابریشم چیان برشمرد و بخشندگی، صفای وجود و... را از ویژگی های شخصیتی ایشان دانست.

مهندس محمدرضا ابریشم چیان فرزند مرحوم ابریشم چیان نیز در این مراسم با تشکر از کلیه افرادی که در سالن حضور داشتند گفت: اشخاص بسیاری گوشه هایی از زندگی ما را لمس می کنند اما به ندرت اثری بر زندگی‌ما می گذارند و بزودی فراموش می شوند و افرادی هم هستند که ما ما کمتر آنها را می بینیم اما در همان دیدار اندک بر زندگی ما تاثیر شگرفی می گذارند و نقش ما در این دنیا در مقام انسان را به ما یادآوری می کنند.

مهندس ابریشم چیان ادامه داد: پدرم دو امر خیر برای دانشگاه گیلان انجام داد که یکی ساخت ساختمان است که همه شما می دانید و به این دلیل او را به یاد می آورید، اما درمورد دوم، از دیگران سخنان کمتری شنیده ام که آن، تشویق دیگران به کمک در توسعه دانشگاه بود.

وی گفت: پدرم اعتقاد داشت میراث فکری بهتر از اموالی است که به ارث می گذاریم و من قبول دارم دیگر خیّران نیز به هدفی مشابه به کمک دانشگاه آمده و می آیند و به همین دلیل متولیان این مراسم طوری شرایط را فراهم ببینند که دانشجویان بدانند کسی کارهای آنان را فراموش نخواهد کرد.

مهندس ابریشم چیان در پایان نیز گفت: لطفا همه دانشجویان گفتارگرا را به خاطر بسپارند و بدانند از آنان تقاضا داریم که به وظیفه خود جهت تعالی جامعه تلاش کنند.

شایان ذکر است در این مراسم پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توسط رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان قرائت شد و در پایان نیز از برگزیدگان پنجمین دوره جایزه علمی دکتر ابریشم چیان و برندگان مسابقه مقاله نویسی با محوریت این خیّر نیکوکار دانشگاه ساز تجلیل به عمل آمد.

شایان ذکر است توسعه دانشکده ادبیات و علوم انسانی شامل فضای آموزشی، اداری، کتابخانه و تالار اجتماعات به متراژ 7300 متر مربع و احداث ساختمان کلاس ها شامل 25 کلاس آموزشی با ظرفیت همزمان 100 نفر دانشجو به متراژ 3200 متر مربع به یادبود فرزندشان شادروان دکتر سیدعلی ابریشم چیان از جمله کارهای خیرخوانه مرحوم دکتر ابریشم چیان در دانشگاه گیلان است.

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

25 04 2024

سرپرست دانشگاه گیلان: بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد گفت: مهمترین مسئله این است که بسیج اساتید باید در بیرون و داخل دانشگاه چاره‌اندیشی کند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان امروز ۶ اردیبهشت‌ماه در نشست با مسئولین کانون‌های بسیج اساتید استان که با حضور رئیس بسیج اساتید کشور در دانشگاه گیلان برگزار شد، اظهار کرد: بسیج شجره طیبه‌ای است که به ابتکار حضرت امام(ره) کارکردهای متعددی در حوزه‌های سازندگی، علمی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و غیره دارد و ابعاد مختلف آن بسته به شرایط زمانی و مکانی برجسته می‌شود. وی با تأکید بر اینکه بسیج سرمایه اجتماعی بوده که در همه اقشار نفوذ کرده است، افزود: در استان به همت همه همکاران که در بسیج اساتید دست در دست یکدیگر داده‌اند، همگرایی شکل گرفته و ان‌شاءالله تداوم داشته باشد. سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد، گفت: مهمترین مسئله این است که بسیج اساتید باید در بیرون و داخل دانشگاه چاره‌اندیشی کند؛ در بیرون دانشگاه مسائلی نظیر اقتصاد، عفاف و حجاب و... نیاز به اندیشه محوری دارند و بسیج اساتید هم حاملان اندیشه هستند؛ همچنین در داخل دانشگاه هم چالش اساسی همگرایی دانشجویان و اساتید است که اساتید باید دانشجویان را همراه کنند. دکتر دوستار ادامه داد: حدود ۹۰ هزار دانشجو در استان گیلان داریم، پیشنهاد می‌کنم زمینه‌ای فراهم شود بین اساتید و دانشجویان در داخل دانشگاه همگرایی خوبی صورت گیرد، در این راستا باید با تمام توان و ظرفیت برنامه‌های کاربردی داشته باشیم و بتوانیم دانشجویان را جذب کنیم. دکتر محمدرضا مردانی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور نیز در این نشست گفت: روحیه شهادت طلبی در بین جوانان گیلانی همواره وجود داشته و جوانان گیلانی با حضور در خط مقدم جبهه‌های مختلف انقلاب اسلامی، از عناصر اصلی جبهه حق علیه باطل و حفظ انقلاب اسلامی به شمار می‌آیند و این روحیه باید از سوی اساتید دانشگاه بیشتر مورد توجه قرار گیرد. وی ضمن اشاره به جواب دندان شکن ایران به رژیم صهیونیستی در عملیات غرورآفرین «وعده صادق» افزود: همانگونه که در جبهه نظامی تمام قد در مقابل دشمنان ایران اسلامی ایستادگی می‌کنیم در جبهه جنگ‌های ترکیبی هم باید این اقتدار را افزایش دهیم و این امر به نقش آفرینی اساتید بسیجی و تحول فضای فرهنگی دانشجویان نیاز دارد. شایان ذکر است در این نشست جمعی از استادان بسیجی و روسای دانشگاه‌های استان نظرها و پیشنهادهای خود را برای تقویت تفکرات سازنده بسیجی عنوان کردند.

25 04 2024

رقابت حدود 28 هزار داوطلب آزمون سراسری در استان گیلان آغاز شد

رقابت ۲۷ هزار و ۸۰۱ داوطلب آزمون سراسری نوبت نخست سال ۱۴۰۳ از صبح امروز (پنجشنبه) همزمان با سراسر کشور در ۱۴ حوزه امتحانی گیلان آغاز شد. نماینده تام الاختیار دانشگاه گیلان در امر برگزاری آزمون‌های سراسری عنوان کرد: رقابت داوطلبان از صبح امروز با برگزاری آزمون رشته ریاضی و فنی با شرکت سه هزار و ۶۸۲ داوطلب و علوم انسانی با هشت هزار و ۲۹۲ نفر آغاز شد. دکتر ارسلان دمیرچی با بیان اینکه هزار و ۲۱۹ داوطلب هنر و ۲ هزار و ۶۹۵ داوطلب در رشته زبان‌های خارجی عصر امروز با هم رقابت می کنند. اظهار کرد: رقابت ۱۱ هزار و ۹۱۳ نفر از داوطلبان رشته علوم تجربی آزمون سراسری نوبت نخست سال ۱۴۰۳ نیز صبح فردا (جمعه) برگزار خواهد شد. وی عنوان کرد: ۶۵ درصد از داوطلبان آزمون سراسری نوبت نخست سال ۱۴۰۳ زن و ۳۵ درصد مرد هستند. وی بیان کرد: داوطلبان نوبت نخست آزمون سراسری ۱۴۰۳ باید نیم ساعت قبل از آغاز آزمون در جلسه حاضر شوند، ساعت شروع آزمون‌های صبح و عصر به ترتیب ۸ و ۱۴:۳۰ است. آزمون سراسری نوبت دوم سال ۱۴۰۳ نیز هفتم و هشتم تیرماه در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

23 04 2024

حضور دانشجویان دانشگاه گیلان در گردهمایی بین‌المللی جوانان در کشور روسیه

گردهمایی بین‌المللی جهانی جوانان از تاریخ 1 تا 7 مارس 2024 با حضور 20  هزار نفر از جوانان کمتر از 35 سال فعال در حوزه‌های مختلف علمی، هنری، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از بیش از یکصد کشور دنیا در شهر سوچی فدراسیون روسیه برگزار شد که امید رحیمی، دانشجوی مقطع دکتری رشته روابط بین‌الملل و علیرضا محمدی، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته حقوق بطور مستقل در این گردهمایی بین‌المللی حاضر شدند و به ارائه دستاوردها و ظرفیت‌های مختلف علمی، آموزشی و پژوهشی جامعه ایران برای سایر شرکت‌کنندگان پرداختند. این گردهمایی با مشارکت و حمایت دولت  فدراسیون روسیه  برگزار گردید و گفت‌و‌گوی مستقیم و تخصصی در حوزه‌های مختلف با برخی از مهمترین مقامات آن همچون رئیس جمهور این کشور، وزیر امور خارجه، وزیر آموزش عالی و سایر مقامات فدراسیون روسیه در حوزه‌های مختلف از جمله برنامه‌های این فستیوال بین‌المللی بود. در خلال این گردهمایی رویدادهای مختلف تخصصی در حوزه‌های علمی متنوع با حضور اساتید و پژوهشگران شاخص روسیه و جهان، و  همچنین برنامه‌های فرهنگی و هنری عمومی با حضور مهمانان ویژه از کشورهای مختلف برگزار شد.

20 04 2024

پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی به مرحله نهایی جوایز اجلاس جامعه اطلاعاتی WSIS ۲۰۲۴ راه یافت

مدیرکل فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم از برگزیده شدن پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی به عنوان یکی از پنچ پروژه منتخب در بخش جوایز اجلاس جامعه اطلاعاتی WSIS۲۰۲۴، خبر داد. دکتر محمدهادی زاهدی گفت: پروژه پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی از میان ۲۰ پروژه که در بخش E-Science شرکت کرده بودند در میان پنج پروژه منتخب برای مرحله نهایی برگزیده شد. مدیرکل فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی اظهار داشت: رقبای ایران در این رویداد،کشورهایی نظیر ایالات متحده امریکا، چین، فرانسه، اسپانیا، روسیه، لهستان، لوکزامبورگ، مالزی، پاکستان، هندوستان، بحرین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و الجزائر بوده‌اند که از این میان و در مرحله نهایی می‌بایست با کشورهای ایالات متحده امریکا، اسپانیا، چین و هندوستان رقابت کند. وی افزود: اجلاس جهانی انجمن جامعه اطلاعاتی WSIS ۲۰۲۴ با شعار «جوامع اطلاعاتی و دانش‌بنیان در جهت اهداف توسعه پایدار» بزرگترین گردهمایی جهانی سالانه در خصوص فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت توسعه جوامع محسوب می شود. در این اجلاس فرصتی برای تبادل اطلاعات، خلق دانش و به اشتراک‌گذاری روش‌ها و همچنین شناسایی روندهای در حال ظهور و بهبود مشارکت، با توجه به تکامل جوامع اطلاعاتی و دانش بنیان فراهم می شود. دکتر زاهدی گفت: در این راستا کشورها می توانند برنامه‌ها و پروژه هایی را که در جهت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور خود یا در سطح بین‌الملل مطابق با اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار تعریف و به اجرا گذاشته‌اند را در ۱۱ خط مشی (Actin –Line) مشتمل بر ۱۸ دسته (Category) معرفی و ارائه کنند. عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در تشریح این جایزه گفت: در این راستا، هر ساله مسابقات جهانی WSIS با هدف ارزیابی پروژه‌ها و فعالیت‌هایی که از فناوری اطلاعات و ارتباطات جهت توسعه پایدار استفاده شده است، برگزار می‌شود. کشورهای متعددی به منظور ارائه ظرفیت‌ها و موفقیت‌های خود در این مسابقات شرکت می‌کنند. در حال حاضر افزون بر کشورهای پیشرو در حوزه فناوری اطلاعات که همواره در این اجلاس و مسابقات فعال بوده‌اند، کشورهای دیگری مانند مالزی، مکزیک، برزیل، ترکیه، کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و هند نیز حضور دارند. گرچه حضور پروژه‌ها از هر نهادی در این مسابقات میسر است اما به دلیل مدیریت و هماهنگی بیشتر مسابقات، اغلب پروژه‌ها از طریق دولت در این مسابقات شرکت داده می‌شوند. وی ادامه داد: ایران همواره سعی کرده است در این مسابقات مشارکت داشته باشد و از سالها قبل حضور پررنگی داشته است و در مواردی نیز موفق به کسب جایزه نهایی جامعه اطلاعاتی WSIS شده است. در سال ۲۰۲۴، ایران با سه پروژه در حوزه‌های e-Government، e-Enviroment و E-Science، مشارکت داشتند نماینده ایران در حوزه علمی پروژه پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی بوده است. این مقام مسئول در وزارت علوم اظهار داشت: خوشبختانه با مشارکت جامعه دانشگاهی کشور در رای‌گیری عمومی این پروژه به عنوان تنها انتخاب نامزد برنده کشور ایران، انتخاب شده است که باعث افتخار و مباهات حوزه فناوری اطلاعات آموزش عالی است. امید می‌رود که این پروژه در نهایت به عنوان پروژه برنده نهایی در مراسم اصلی اجلاس نیز مورد تقدیر قرار گیرد.

20 04 2024

تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه فدرال جنوبی روسیه منعقد شد

در راستای گسترش همکاری‌های علمی بین موسسات آموزش عالی با هدف توسعه بین‌المللی‌سازی آموزش، توسعه تبادل استاد و دانشجو، گسترش روابط فرهنگی، فعالیت‌های علمی- تحقیقاتی و آموزشی مشترک، تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه فدرال جنوبی روسیه منعقد شد. دو موسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای برقراری ارتباط مستقیم و همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی؛ ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ دو مدرک تحصیلی؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با مدیریت همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه گیلان تماس حاصل نمایند.

20 04 2024

حضور دانشگاه گیلان در جدیدترین نتایج رتبه بندی سایماگو -2024

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، بر اساس جدیدترین ارزیابی انجام شده توسط نظام رتبه بندی سایماگو در سال 2024، دانشگاه گیلان از بین 166 دانشگاه ایرانی موفق به کسب رتبه 62 شد و در مقایسه با رتبه بندی سال گذشته که از بین 164 دانشگاه ایرانی حائز رتبه 89 شده بود، 27 پله صعود داشته است.  موسسات علمی و پژوهشی مورد ارزیابی در این رتبه بندی به چهار دسته اصلی دولتی، خصوصی، بهداشتی و آموزش عالی تقسیم بندی می شوند. این نظام  با 20 شاخص در سه حوزه "پژوهشی (وزن 50%)"، "نوآوری (وزن 30%)" و "اجتماعی (وزن 20%)" ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات را انجام می دهد. در رتبه بندی سال 2024، اطلاعات مربوط به سال های 2022-2018 مبنای بررسی حوزه های پژوهشی و نوآوری است و اطلاعات سال 2023 نیز معیار بررسی حوزه اجتماعی می باشد. شرط حضور در این رتبه بندی ثبت بیش از 100 مقاله در پایگاه اسکوپوس می باشد و اطلاعات مربوطه به صورت مستقیم از طریق پایگاه های اطلاعاتی ، Ahrefs، Google، Patstat و Scopus  دریافت می گردد. لازم به ذکر است در نسخه 2024 این رتبه بندی، سه شاخص جدید با عناوین زیر به حوزه اجتماعی اضافه شده است.                                                       Sustainable Development Goals(SDG)                                                  Female Scienctific Talent Pool (FemSTP)                                                      Impact in Public Policy- Overton (OV)  

20 04 2024

وضعیت نشریات علمی بین المللی دانشگاه گیلان از سوی پایگاه SJR مشخص شد

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، طبق آخرین گزارش اعلام شده از سوی پایگاه SJR  وضعیت نشریات علمی بین المللی دانشگاه گیلان در پایگاه استنادی SCOPUS در سال  2023 به شرح زیر است: ردیف عنوان نشریه چارک (Q) ضریب تأثیر SJR 1 Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) Q2 1.374 0.29 2 Journal of Mathematical Modeling (JMM) Q3 0.843 0.26 3 Journal of Algebra and Related Topics (JART) Q3 0.468 0.27 4 تحقیقات آفات گیاهی Q4 0.280 0.14 5 تحقیقات تولیدات دامی Q4 0.277 0.17   مطابق جدول بالا، تمام نشریات بین المللی دانشگاه گیلان موفق به دریافت چارک و ضریب تأثیر از نظام رتبه بندی سایمگو شده اند. گفتنی است شاخص SJR یا همان SCImago Journal Rank مقیاسی برای مجلات علمی است که تعداد ارجاعات به نشریه و همچنین اهمیت نشریاتی که ارجاعات در آنها صورت گرفته را محاسبه می کند. در واقع شاخص SJR مجلات را بر حسب تعداد استنادات معتبر رتبه بندی می کند و میزان تأثیر علمی مقالات نشریات را بر اساس تعداد ارجاع دهی و اهمیت مراجع مورد ارزیابی قرار می دهد.