رئیس دانشگاه گیلان: دکتر ابریشم چیان مصداقِ بارزِ مردِ نکونام نمیرد هرگز است

04 03 2024
کد خبر : 10801272
تعداد بازدید : 7576

مراسم ملی تکریم و الگوسازی مرحوم دکتر ابریشم چیان خیّر نیک اندیش دانشگاه ساز، همزمان با پنجمین دوره جایزه علمی ایشان توسط بنیاد نخبگان استان گیلان و با مشارکت دانشگاه گیلان و با حضور پرشور دانشجویان و استادان دانشگاه های گیلان و علوم پزشکی گیلان در تالار حکمت دانشگاه برگزار شد.

دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم با بیان اینکه خیلی از خیرین در ابتدا با مدرسه سازی و بیمارستان سازی در کارهای خیرخواهانه مشارکت داشتند گفت: مرحوم ابریشم چیان از خیرین دانشگاه ساز بود که لطف بسیار بزرگی در حق جامعه آموزشی انجام داد.

رئیس دانشگاه گیلان گفت: همه ما روزی از این دنیا خواهیم رفت و صرفا کارهای خیرخواهانه ما است که ماندگار می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه تالار حکمت و بسیاری از کلاس های دانشگاه گیلان بخاطر برکت حضور مرحوم ابریشم‌چیان بوده است گفت: خدا را شاکر هستیم که به واسطه دکتر ابریشم چیان بسیاری از افراد همچون دکتر انصاری، مهندس قطب زاده و ... نیز ادامه دهنده راه ایشان هستند.

دکتر نجفی خاطرنشان کرد: این افراد منشا خیر هستند و یادشان بین دانشجویان و همکاران جاودانه هست و خواهد بود.

رئیس دانشگاه گیلان همچنین برگزیدگان جایزه علمی دکتر ابریشم چیان را آینده‌ سازان کشور ناميد و گفت: مرحوم ابریشم چیان مصداق بارز مرد نکونام نمیرد هرگز است.

دکتر فرهاد شیرینی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان هم در این مراسم گفت: تکریم الگوهای موفق از نظر عقلی، فکری و اجتماعی امری ستوده و موکد است زیرا این کار سبب روشن شدن چراغ های راهنمای راه صحیح است.

رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان بر همین اساس، تکریم و الگوسازی چهره های برجسته را در سه حوزه استانی، ملی و بین المللی بر خود تکلیف می داند که اثرگذاری مرحوم ابریشم چیان آنچنان برجسته است که بنیاد را به برگزاری این جشنواره تشویق کرد.

وی تصریح کرد: یکی از میادین و حوزه های اثرگذاری و مورد توجه بنیاد نخبگان، حوزه خیرین است که ایجاد اعتبار اجتماعی برای نخبگان بسیار مهم است و یکی از اهداف چنین جشنواره هایی، روشن نمودن چراغ امیدواری در دل آینده سازان و نخبگان می باشد.

دکتر شیرینی گفت: افرادی که به ایجاد اعتبار اجتماعی کمک می کنند خیرین فرهنگی هستند و اینگونه همه ما می توانیم خیّر فرهنگی باشیم.

وی اصلاح فرهنگ در راستای اصلاح جامعه را از ویژگی های دکتر ابریشم چیان برشمرد و بخشندگی، صفای وجود و... را از ویژگی های شخصیتی ایشان دانست.

مهندس محمدرضا ابریشم چیان فرزند مرحوم ابریشم چیان نیز در این مراسم با تشکر از کلیه افرادی که در سالن حضور داشتند گفت: اشخاص بسیاری گوشه هایی از زندگی ما را لمس می کنند اما به ندرت اثری بر زندگی‌ما می گذارند و بزودی فراموش می شوند و افرادی هم هستند که ما ما کمتر آنها را می بینیم اما در همان دیدار اندک بر زندگی ما تاثیر شگرفی می گذارند و نقش ما در این دنیا در مقام انسان را به ما یادآوری می کنند.

مهندس ابریشم چیان ادامه داد: پدرم دو امر خیر برای دانشگاه گیلان انجام داد که یکی ساخت ساختمان است که همه شما می دانید و به این دلیل او را به یاد می آورید، اما درمورد دوم، از دیگران سخنان کمتری شنیده ام که آن، تشویق دیگران به کمک در توسعه دانشگاه بود.

وی گفت: پدرم اعتقاد داشت میراث فکری بهتر از اموالی است که به ارث می گذاریم و من قبول دارم دیگر خیّران نیز به هدفی مشابه به کمک دانشگاه آمده و می آیند و به همین دلیل متولیان این مراسم طوری شرایط را فراهم ببینند که دانشجویان بدانند کسی کارهای آنان را فراموش نخواهد کرد.

مهندس ابریشم چیان در پایان نیز گفت: لطفا همه دانشجویان گفتارگرا را به خاطر بسپارند و بدانند از آنان تقاضا داریم که به وظیفه خود جهت تعالی جامعه تلاش کنند.

شایان ذکر است در این مراسم پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توسط رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان قرائت شد و در پایان نیز از برگزیدگان پنجمین دوره جایزه علمی دکتر ابریشم چیان و برندگان مسابقه مقاله نویسی با محوریت این خیّر نیکوکار دانشگاه ساز تجلیل به عمل آمد.

شایان ذکر است توسعه دانشکده ادبیات و علوم انسانی شامل فضای آموزشی، اداری، کتابخانه و تالار اجتماعات به متراژ 7300 متر مربع و احداث ساختمان کلاس ها شامل 25 کلاس آموزشی با ظرفیت همزمان 100 نفر دانشجو به متراژ 3200 متر مربع به یادبود فرزندشان شادروان دکتر سیدعلی ابریشم چیان از جمله کارهای خیرخوانه مرحوم دکتر ابریشم چیان در دانشگاه گیلان است.

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

14 05 2024

دانشگاه گیلان میزبان پنجمین دوره آموزشی کنشگری فرهنگی رسانه ای ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی مناطق 2 و 3 دانشگاه های کشور

پنجمین دوره آموزشی کنشگری فرهنگی رسانه ای ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های مناطق ۲ و ۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در حال برگزاری است. این دوره آموزشی توسط دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تا 27 اردیبهشت ماه 1043 با برگزاری کارگاه های آموزشی همچون تولد یک ایده؛ خلاقیت و ایده پردازی، سیر تولید محتوا، آشنایی با رسانه و مخاطب و بازاریابی و بازاریابی محتوایی اجرا می شود. دکتر اکبری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در مراسم افتتاحیه این دوره با اشاره به اهمیت حضور رسانه ای و کنشگری فعالان فرهنگی در عرصه های مختلف ابراز امیدواری کرد این دوره موجب ایجاد جریان سازی رسانه ای در محیط های فرهنگی دانشگاه ها و زمینه ساز ایجاد پیوست رسانه ای برای تمامی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شود.

12 05 2024

سرپرست دانشگاه در نشست با دانشجویان بسیجی: خانه گفتمان دانشگاه راه اندازی می‌شود

دقایقی قبل سرپرست دانشگاه گیلان میزبان اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه در اتاق شورای حوزه ریاست بود که در این نشست خبر از راه اندازی خانه گفتمان دانشگاه داد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تبریک دهه کرامت گفت: امام راحل نوآوری های زیادی برای به کرسی نشاندن نظام مقدس جمهوری اسلامی و تثبیت آن داشت که بسیج یکی از آن نوآوری ها و ابتکارات بود. دکتر دوستار با بیان اینکه انقلاب های زیادی در جهان وجود داشتند که به بن بست خوردند و یا از آرمان های خود فاصله گرفتند خاطرنشان کرد: یکی از دلایل شکست این انقلاب ها نداشتن ولایت فقیه است. سرپرست دانشگاه گیلان با اذعان به اینکه مطالبات دانشجویان بسیجی در چارچوب حفظ و گسترش فضای انقلابی است افزود: ما نیازمند فعالیت گسترده ای در برابر آماج حملات رسانه های معاند در اذهان جوانانمان هستیم. وی با تاکید بر اینکه شما دانشجویان زبان گفتمانی نسل جدید را بهتر متوجه می شوید تصریح کرد: قشر جوان دانشجو ویژگی هایی دارد که در مراودات نسلی در فضاهای خوابگاه ها و سلف سرویس ها و سرویس های دانشجویی اتفاق می افتد. دکتر دوستار در ادامه خاطرنشان کرد: هنر و رسانه ابزاری برای انتقال مفهوم است و باید از ظرفیت های دانشکده هنر و معماری در انعکاس هنرمندانه مسائل استفاده کنیم. وی گفت: خانه گفتمان دانشگاه را راه اندازی خواهیم کرد تا موافق و مخالف بتوانند نظرهای خود را بیان کنند و سوال ها و ابهام ها پاسخ داده شود و به برگزار کننده بهترین مناظره نیز پاداش خواهیم داد. سرپرست دانشگاه گیلان با مهم خواندن پاسخ به ابهامات گفت: کانال ارتباطی ما با دانشجویان باید از طریق تشکل های دانشجویی باشد. وی در پاسخ به صحبت های یکی از دانشجویان که گفته بود مسئولین از مطالبه و اعتماد ما دانشجویان در بحث دانشکده فنی مهندسی شرق نردبانی برای امور خود ساختند، برنامه شما به عنوان سرپرست دانشگاه برای دانشکده فنی مهندسی شرق گیلان چیست گفت: دانشکده فنی مهندسی شرق ظرفیتی برای استان است و ما باید کمک کنیم تا این دانشکده توسعه یابد و ما به شدت پیگیر افزایش امکانات این دانشکده در راستای رفاه حال دانشجویان هستیم و در این مسیر از دانشجویان به عنوان مشاوری امین کمک خواهیم گرفت. دکتر دوستار در انتهای صحبت های خود نیز گفت: در آینده ای نزدیک با دیگر تشکل های دانشگاه و شورای صنفی نشست خواهیم داشت و از نزدیک دغدغه ها و مشکلات آنان را نیز خواهیم شنید. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز مهیار رضایی مسئول بسیج دانشجویی و تنی چند از اعضای این تشکل به بیان دیدگاه و نظرهای خود در ارتباط با مسائلی همچون بودجه، دغدغه فرهنگی، استفاده از ظرفیت های استادان انقلابی، آسیب های اجتماعی، اشتغال، امکانات خوابگاهی، سرویس های دانشجویی و ... پرداختند.    

13 05 2024

در بازدید شبانه سرپرست دانشگاه از خوابگاه پسران و سالن غذاخوری مرکزی دانشجویان عنوان شد / تحصیل و پژوهش با شما، تهیه امکانات رفاهی با ما

سرپرست دانشگاه گیلان در ادامه بازدیدهای خود از مجموعه های دانشگاه، شب گذشته به همراه تعدادی از معاونان و مدیران در سالن غذاخوری مرکزی دانشجویان حضور یافت و پس از آن پای درد دل دانشجویان خوابگاه پسرانه میرزاکوچک خان نشست. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان با حضور در سالن غذاخوری مرکزی از قسمت های مختلف همچون محل طبخ غذا، سالن غذاخوری،سردخانه ها و ... بازدید به عمل آورده و با دانشجویان در ارتباط با کیفیت و کمیت غذا صحبت کرد و نظرهای دانشجویان را در ارتباط با مسائل مرتبط با تغذیه شنید و قول پیگیری داد و شام را نیز در کنار دانشجویان صرف کرد. سرپرست دانشگاه پس از بازدید از سالن غذاخوری دانشجویان، در خوابگاه پسرانه میرزاکوچک خان حاضر شد و ضمن بازدید از چندین اتاق دانشجویی، در فضای باز مجتمع خوابگاه پای درد دل ها، دغدغه ها و مشکلات دانشجویان همچون اینترنت، تجهیزات سرمایشی، تغذیه، نحوه رفتار انتظامات، بهداشت و درمان و ... نشست. دکتر دوستار پس از شنیدن مسائل دانشجویان گفت: تامین امکانات و رفاه دانشجویان وظیفه ماست و شما صرفا باید ذهنتان درگیر درس و پژوهش و نوآوری باشد. سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه برون داد دانشگاه باید برون دادی باکیفیت باشد گفت: ما می خواهیم شما دانشجویان که امانتی در دست مسئولین دانشگاه هستید علاوه بر درس خواندن در دانشگاه، مهارت های دیگری همچون زمان شناسی، نظم و انضباط و ... را فرا بگیرید و باعث افتخار خودتان، خانواده تان و کشورمان شوید. وی تاکید کرد: تا مهر ماه سال جاری سطح رفاه دانشجویان خوابگاهی بهبود پیدا خواهد کرد. دکتر دوستار در انتها نیز از مسیرهای ارتباطی خود با دانشجویان و انعکاس مشکلات سخن گفت و از دانشجویان خواست همه با کمک هم در راستای ارتقا کیفیت خدمات رفاهی قدم برداریم. شایان ذکر است سرپرست دانشگاه گیلان در شبهای قبل نیز از خوابگاه دخترانه بنت الهدی در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی بازدید کرده بود و در شب های آتی نیز از خوابگاه دخترانه اتقیاء در داخل شهر بازدید خواهد کرد.

12 05 2024

با حضور سرپرست دانشگاه گیلان، اجلاس منطقه‌ای تبیین سیاست‌های وزارت عتف در حوزه جذب دانشجویان بین‌المللی برگزار شد

اجلاس منطقه‌ای تبیین سیاست‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه جذب و پذیرش دانشجویان بین‌المللی با نگاه به برنامه هفتم توسعه با حضور دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر و رییس سازمان امور دانشجویان و رؤسا و مدیران روابط بین‌الملل دانشگاه‌های استان گیلان، گلستان، سمنان و مازندران به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد. در این اجلاس، دکتر داداش‌پور با اشاره به برنامه جذب دانشجویان بین‌الملل در این سازمان تا پایان برنامه هفتم توسعه، اولویت اول را تثبیت دانشجویان بین‎الملل حاضر دانست و با تاکید بر لزوم حرکت جهش‌گونه به سمت جذب حداکثری این دانشجویان تا سال 1407 بر اساس برنامه مدون سازمان و وزارت علوم، خواستار مشارکت و تلاش همه دانشگاه‎ها در راستای تحقق این امر شد. رئیس سازمان دانشجویان کشور با بیان این نکته که در بودجه امسال این سازمان، مبلغ 250 میلیارد تومان در راستای تقویت دانشگاه‌ها جهت اجرای دو برنامه جذب دانشجویان خارجی و بورس دانشجویان بین‌الملل به دانشگاه‌ها تزریق خواهد شد که با برنامه‌ریزی صحیح و تقویت زیرساخت، در اجرای برنامه جذب 320‌ هزار دانشجوی بین‌الملل موفق باشند که با تحقق این امر، ایران در شمار 10 دانشگاه برتر جهان در این حوزه قرار خواهد گرفت. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان نیز در این نشست از آمادگی این دانشگاه جهت افزایش جذب دانشجویان بین‌المللی در سال های آتی خبر داد و خواستار همکاری بخش‌های مختلف نظام آموزش عالی جهت تحقق این اولویت‌گذاری شد. دکتر دوستار با اشاره به این نکته که براساس ارزیابی منطقه‌ای که توسط سازمان امور دانشجویان در این اجلاس انجام شده است، اظهار داشت: دانشگاه گیلان از وضعیت قابل قبولی در حوزه جذب دانشجویان بین‌المللی قرار داشت، با این وجود برای رسیدن به نقطه ایده‌آل بایستی تلاش‌های بیشتری انجام شود.​​​​​​​

11 05 2024

سرپرست دانشگاه گیلان در بازدید سه ساعته از خوابگاه دختران: شما دانشجویان امانت هایی هستید که خانواده ها به ما سپردند

ساعت ۲۰ شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، سرپرست دانشگاه گیلان به همراه معاونان دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی و اداری مالی و مدیریت منابع و تعدادی از مدیران در خوابگاه دانشجویی دخترانه بنت الهدی واقع در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی حاضر شدند و از نزدیک پای درد دل ها و صحبت های دانشجویان نشستند. در ابتدای این دیدار دانشجویان به مدت یک ساعت مشکلات و مسائل خود را در زمینه‌های مختلف از جمله سنوات دانشجویان، اینترنت، کیفیت و تنوع تغذیه، سرویس‌های ایاب و ذهاب، امکانات رفاهی خوابگاهی و ... مطرح کردند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این بازدید در جمع دانشجویان خوابگاهی ضمن تبریک روز دختر و دهه کرامت گفت: شما دانشجویان امانت هایی هستید که خانواده ها به ما مسئولین سپردند. دکتر دوستار ضمن آرزوی موفقیت برای دانشجویان در زندگی شخصی و علمی، به تجربیات زندگی خوابگاهی خود اشاره کرد و گفت: همانگونه که در فضای خانواده فرزندان از والدین مطالبه دارند ما نیز باید تلاش کنیم تا بهترین موقعیت رفاهی را برای دانشجویان فراهم کنیم. وی گفت: وظیفه ماست که مسائل و مشکلات شما دانشجویان را در حد توان و بضاعت مرتفع کنیم تا دغدغه شما عزیزان صرفا درس و پژوهش باشد. سرپرست دانشگاه در ادامه به مشکلات مطرح شده توسط دانشجویان اشاره کرد و گفت: بخشی از مشکلاتی که مطرح شد زیرساختی است که برای حل شدن نیازمند زمان است اما با اولویت بندی می توان بخشی از موارد مطرح شده را در کمترین زمان ممکن حل کرد. وی در ادامه با مهم خواندن شأن و منزلت دانشجو در ارتباط با بحث پوشش گفت: در همه دانشگاه ها آئین نامه پوشش وجود دارد و ما باید در هر جایگاهی که هستیم شأن آن جایگاه را حفظ کنیم و طوری رفتار کنیم که انتظار داریم فردا دخترانمان نیز آنگونه باشند. دکتر دوستار در ادامه به رفتار توام با احترام همکاران انتظامات نسبت به دانشجویان تاکید کرد و گفت: اگر دانشجویی تخلفی هم مرتکب شده باشد همه ملزم به رفتار توام با متانت هستیم. سرپرست دانشگاه در انتهای صحبت های خود نیز از معاونین فرهنگی و اجتماعی و دانشجویی خواست برای ایام تعطیلات دانشجویان برنامه های سیاحتی، زیارتی و ... برنامه‌ریزی کنند و از دانشجویان هم درخواست کرد تا در ارتباط با مسائل فرهنگی خودشان میدان دار عرصه باشند. شایان ذکر است علاوه بر نشست عمومی با دانشجویان خوابگاهی و شنیدن مسائل و مشکلات آنان، برگزاری مسابقه حضوری، بازدید از چندین اتاق دانشجویان و سالن غذاخوری از دیگر برنامه های بازدید سه ساعته سرپرست دانشگاه از خوابگاه بنت الهدی بود.