ساخت دستگاه هوشمند ضدعفونی کننده UVC توسط اعضاء هیات علمی دانشگاه گیلان

10 06 2020
کد خبر : 3240253
تعداد بازدید : 225

دکتر محمد محمدپور مقدم و دکتر بهمن شریف زاده اعضای هیئت علمی دانشکده فنی مهندسی شرق گیلان دانشگاه گیلان موفق به بازطراحی و ساخت دستگاه هوشمند و قابل حمل تابش ماوراءبنفش در ناحیه با طول‌موج 100 تا 280 نانومتر (UVC) شدند.

این دستگاه به عنوان یک منبع متداول ضدعفونی در مراکز عمومی و بیمارستانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و اثرگذاری آن بر طیف وسیعی از میکروارگانیسم‌ها (شامل باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها) مورد تأیید قرار گرفته است.

حساسیت میکروارگانیسم‌ها بر اساس میزان حداقل توان تابش مورد نیاز به ازاء واحد سطح (Jouel/m2) مورد ارزیابی قرار گرفته و برای بسیاری گونه‌ها در جداول در دسترس است. ازجمله گونه‌هایی از خانواده کرونا ویروس شامل سارس و مِرس مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند و بر اساس شبیه‌سازی‌ها و دانسته‌های علم زیست‌شناسی و با تقریب قابل‌ قبول و بعضاً افراطی مقادیر این حساسیت برای COVID-19 نیز به‌تقریب برآورد گردیده است.

بر اساس نظر انجمن بین‌المللی ماوراءبنفش مبتنی بر توصیه‌های WHO و CDC استفاده از تابش UVC می‌تواند پس از جرم‌زدایی و گندزدایی اولیه به‌عنوان یک شیوه تداوم و ضدعفونی مستمر بکار برده شود.

http://www.iuva.org/IUVA-Fact-Sheet-on-UV-Disinfection-for-COVID-19

به‌واسطه اثرات ناخواسته و آسیب رساننده به ساختار DNA استفاده این روش محدود و نیازمند رعایت پروتکل‌های مربوط و حفظ امنیت کاربر یا افراد در معرض تابش است. هرچند بر اساس استانداردهای موجود، حد آستانه ایمنی برای این تابش ثبت گردیده است با این‌حال جلوگیری از قرار گرفتن در معرض تابش دارای اولویت می‌باشد.

بر اساس میزان حساسیت گونه‌های موردنظر و وسعت فضای موردنظر و با توجه به توان منبع تابش می‌توان به‌تقریب قابل قبولی زمان مناسب تابش‌دهی برای ضدعفونی در حد 90% (D90) و یا 99% (D99) را محاسبه نمود و در برنامه‌های منظم ضدعفونی از آن استفاده نمود. بااین‌حال با توجه به افت شدت تابش در فواصل طولانی و بر اساس میزان ذرات معلق و عوامل جذب‌کننده و منحرف‌کننده کاربرد این روش دارای محدودیت شعاع تابش‌دهی است و در اماکن وسیع نیاز به استفاده از چندین دستگاه در نقاط و زوایای مختلف است.

بر اساس مجموعه این دانسته‌ها نمونه‌ای از سیستم ضدعفونی اماکن عمومی و اداری طراحی و اجرا گردید تا ضمن تأمین نیازهای عمومی این حوزه در کاربردهای پیشین در شرایط کنونی به‌عنوان یک شیوه مکمل ضدعفونی به‌منظور غیرفعال نمودن گونه‌های موجود در محیط بکار برده شود.

قابلیت های این دستگاه عبارتند از:

* قابلیت کنترل سیستم طراحی‌شده و مدیریت از طریق اپلیکیشن فارسی موبایل و از طریق Bluetooth

* جلوگیری از هدر رفتگی منابع ناشی از مصرف مایعات فراوان ضدعفونی کننده ها و آلودگی محیط زیست

* با توجه به استفاده از سخت‌افزار و نرم‌افزار منبع باز نمونه ساخته‌شده در مقایسه با نمونه‌های تجاری موجود در بازار؛ بسیار مقرون ‌به‌صرفه است.

*  بر اساس مشخصات گونه و محیط موردنظر ارزیابی اولیه‌ای از زمان تابش ارائه می‌دهد.

* قابلیت ثبت زمان تأخیر برای تابش‌دهی

* قابلیت توقف فرایند تابش‌دهی در صورت تشخیص حضور افراد در محدوده عملکرد حس‌گر حرکتی را دارد.

* می‌توان بر اساس نیاز تعداد لامپ‌ها UVC را تغییر داد و یا انواع لامپ‌های ازون‌ساز (Ozonizer) را بکار برد (به منظور ضدعفونی نواحی که در معرض تابش مستقیم نیستند) و نیز طراحی بدنه و پایه سیستم را بازطراحی نمود.

* متحرک بودن و حرکت آسان در مسیر

* قابل استفاده در مسیرهای پرتردد، اداری، اماکن عمومی، محیط های خانگی و کاری، مساجد، مکان های مذهبی و ..


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.