سخنرانی معاون رئیس جمهور در افتتاحیه مجازی دومین نمایشگاه توانمندی های دانشجویان دختر در حوزه مد، لباس و صنایع دستی به میزبانی دانشگاه گیلان

30 11 2020
کد خبر : 3236058
تعداد بازدید : 263

مراسم افتتاحیه مجازی نمایشگاه توانمندی های دانشجویان دختر در حوزه مد، لباس و صنایع دستی به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان با حضور دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، دکتر احمد رضی  رئیس دانشگاه گیلان، مهندس محمدهادی عسکری مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی  و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات وفناوری، دکتر فاطمه کریمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان و برخی از مسئولین، اساتید، دانشجویان و شرکت کنندگان به صورت برخط برگزار شد.

 در ابتدای مراسم دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان  ضمن خوش آمدگویی به دکتر ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و همچنین مهندس عسکری مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات وفناوری، اظهار داشت اگرچه امکان برگزاری نمایشگاه در فضای شهری به دلیل شیوع کرونا امکان پذیر نشد تا همه همشهری ها و هم استانی های ما بتوانند از فضای نمایشگاه و هم چنین آثار و توانمندیهای دانشجویان دختر به صورت حضوری دیدن نماید ولی با استفاده از فرصت فضای مجازی این امکان فراهم گردید تا همه هموطنان در سطح کشور حتی فرا تر از آن از خلاقیت های دانشجویان در زمینه مدو لباس مشاهده نمایند.

وی افزود: برگزاری این چنین نمایشگاه هایی بسیار با اهمیت است زیرا  در آن به اشتغال و کار آفرینی  توجه شده است . دانشجویان باید علاوه برمهارت رشته ای در زمینه فرارشته ای نیز مهارتهایی را کسب نمایند که فراهم نمودن این مسیر از طریق توانمندیهایی هست که دانشجویان در قالب کانونهای فرهنگی که در دانشگاه ها سازمان دهی شده است کسب می نمایند. دانشجویان می توانند در این کانونها مهارتهایی مثل گفتگوی منطقی کردن، کار تیمی انجام دادن، ارتباط سازنده و مهارت خوب خود را معرفی  کردن، ایجاد کسب و کار و کارآفرینی را،  بیاموزند. در زمان حال دیگر همه جوامع توجه صرف به مدرک ندارند بلکه مهارتهای دانشجویان را برجسته می کنند.  ما باید با برگزاری چنین برنامه هایی فضای مهات آموزی را تقویت نماییم و امکان اشتغال دانشجویان به ویژه دانشجویان دختر را فراهم کنیم.

رئیس دانشگاه گیلان در پایان نیز از همه برگزارکنندگان به ویژه معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و همچینین دانشگاههای شرکت کننده و داوران تشکر و قدردانی نمودند.

در ادامه این مراسم  دکتر معصومه ابتکارمعاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در آیین آغاز نمایشگاه 3 روزه ملی- منطقه ای مد و لباس دانشجویان دختر، ضمن ابراز خوشوقتی از اینکه دومین نمایشگاه مد و  لباس و صنایع دستی راه اندازی شده و مورد استقبال دانشجویان دختر قرار گرفته است،  الگوسازی و حمایت از دختران دانشجو جهت مهارت آموزی برای کسب و کار آینده  آنها را از اهداف این طرح برشمرد و افزود: معاونت زنان و خانواده جهت حمایت از خلاقیت ها و نوآوری های  دختران دانشجو در زمینه کار، موافقت نامه هایی را با وزارت علوم و سایر دستگاه ها منعقد کرده است. ایشان افزود یکی از اهداف دانشگاه علاوه بر آموزش های نظری باید دوره های آموزشی مهارتی باشد  تا دانشجویان یک تجربه از مرحله دانشگاه برای ورود به کسب و کار و فرآیند اشتغال را نیز بیاموزند . ایشان همچنین اشاره کرد شاید راه اندازی این نمایشگاه در فضای مجازی به اندازه فضای واقعی  نباشد اما سبب امید، کار و تلاش دانشجویان  به ویژه دختران در عرصه فعالیت در ایران عزیز است و رمز موفقیت در صبر و تلاش است.

سپس مهندس محمدهادی عسکری مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهید دکتر محسن فخری زاده و قدردانی از مجریان برگزاری نمایشگاه در دانشگاه گیلان،  اعلام نمود ما مسئولیت داریم تا زمینه را برای کنشگری دانشجویان علاقه مند و خلاق دختر فراهم کنیم . این جشنواره نیزهمانند جشنواره زن وعلم وجشنواره کمند برای فراهم کردن بستری در کنار آموزش های رسمی وارد بحث مهارت شده است.

 ایشان همچنین با اشاره به صحبت های دکتر رضی تاکید کرد باید شرایطی فراهم آید تا اینگونه نمایشگاهها به طور دائم در دانشگاه برپا گردد. 

ایشان با اشاره به نقش دختران در مدیریت اقتصاد خانواده، تاکید نمود در برپایی نمایشگاه باید تلاش شود تا طراحان و مخاطبان و کارآفرینان در زمینه مد و لباس  به دانشجویان خلاق خود انگیخته که در این زمینه مهارت دارند  توجه بیشتری داشته تا با خلق برندهای داخلی  تولید صنعت پوشاک کشور سرو سامانی داده شود و یک محیط با سود حداکثری  برای کار آفرینی، کسب و کار خانگی و اینترنتی و استارت آپ  ها و... فراهم گردد.

مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف اظهار داشت ما باید تولید امید کنیم و آنرا از سطح دانشگاه به جامعه انتقال دهیم و این کار توسط دانشجویان که موتور متحرک دانشگاه هستند انجام می گیرد انجام و ایجاد چنین فرصت هایی در این شرایط ویژه و کرونایی بسیار با اهمیت است. مهندس عسکری افزود: افتتاحیه مجازی نمایشگاه فرصت بی بدیل برای دختران دانشجو با نقش عناصری فعال در ارتقای جایگاه ایران اسلامی و ارتقای نقش در توسعه کیفی و کمی  پوشاک و مد و لباس است.

گفتنی است نمایشگاه مجازی که منتخبی از کارهای ارسالی دانشجویان شرکت کننده دانشگاه های آذربایجان شرقی، گیلان، قم، زنجان، قزوین ، سمنان و  خراسان شمالی است؛ به مدت 3 روز در لینک http://isic.ir/guilan قابل بازدید می‌باشد.


دسته بندی :
اخبار

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.