سمینار پژوهشی پاسداشت آیین های خیر و برکت در گیلان (ورزا مشته) برگزار شد
07 10 2017
کد خبر : 3264774
تعداد بازدید : 208
سمینار پژوهشی " پاسداشت آیین های خیر و برکت در گیلان – ورزا مشته" ، با حضور نمایندگان مجلس، مدیران استانی و جمعی از پژوهشگران و اساتید این حوزه، با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان و پژوهشکده گیلان شناسی در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار گردید. در ابتدای این سمینار پژوهشی، دکتر سید هاشم موسوی رئیس پژوهشکده گیلان شناسی ضمن عرض خیرمقدم، به اهمیت برگزاری آیین های سنتی پرداخت و اجرای این رسوم را برای حفظ همبستگی و تداوم نظم اجتماعی ضروری دانست. این مردم شناس مطالبی پیرامون نقش برنج در شکل گیری تمدن گیلان بیان نمود و افزود: اگر می خواهیم راجع به یک محصول بحث کنیم، باید از دریچه فرهنگ به آن بنگریم و تنها سود و زیان مادی نباید ملاک پژوهش باشد. وی اذعان داشت: با وجود اینکه امروزه برخی کشت برنج را سودمند نمیدانند، اما با حذف برنج که قوت غالب مردم گیلان بود، شاهد نابودی بخش زیادی از فرهنگ آیینی و حتی حوزه زبانی برنج در زندگی مردم خواهیم بود. وی در ادامه آیین ورزا مشته را تشریح کرد و افزود: کشاورزان خوشه اول برنج برداشت شده را برای مرغ و خروس ها می ریختند و آخرین خوشه های برنج به نشانه یمن و برکت، زینت بخش خانه ها می شد تا زمانی که در اسفند ماه گاو نر (ورزا) را برای شخم زدن زمین به شالیزار می بردند و آن زمان ورزا مشته را طبق آیینی به ورزا می خوراندند. دکتر موسوی در انتها از برگزاری این دست سمینارها ابراز خرسندی نمود و بر تداوم آن جهت احیای آیین های بومی و لزوم زنده نگه داشتن آنها تاکید کرد. حمید آذرپور، معاون سازمان گردشگری استان نیز در این مراسم گفت: شعار "گردشگری پایدار ابزاری برای توسعه"، هدف سازمان جهانی گردشگری است. باید مبنای ساز و کار گردشگری بر توسعه استوار باشد و موجب پایداری گردشگری گردد. وی خاطرنشان کرد: اگر آیین های بومی و محلی ما که بخشی از میراث معنوی ما هستند، ترویج گردد، ورزا مشته دوباره احیا شده و شاهد گردشگری پایدار خواهیم بود. گفتنی است در این نشست مستند " ورزا مشته"، به کارگردانی پرویز ایمانپور نیز پخش گردید.
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها