طرح علمی - فرهنگی صحف در دانشگاه گیلان برگزار می شود

17 09 2012
کد خبر : 3310509
تعداد بازدید : 164
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان با اعلام این خبر افزود:طرح علمی- فرهنگی صحف (صحبت،حکمت و فکر) از مهر امسال در دانشگاه گیلان برگزار می شود.

 

دکتر شاکری نیا گفت:با توجه به تاکیدات بنیان گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در خصوص دانشگاه اسلامی و به جهت ارتقاء و بهبود کيفيت فعالیت های فرهنگی و اشراف یابی بر  نقش تربیتی اساتید ایده های متنوعی توسط برنامه ریزان فرهنگی دانشگاه ها ارائه شده است. مسئولین فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در این راه طرح های مختلف فرهنگی نظیر طرح ضیافت اندیشه اساتید، طرح ولایت، برنامه های توانمند سازی مختلف نظیر حضور در کلاسها و کارگاه های آموزشی را برای عموم اساتید ارائه کرده اند. اینگونه برنامه ريزی ها از سوی متوليان و صاحب نظران مسائل فرهنگی در دانشگاه ها همواره در راستای جستجوی شاخص ها و يادستیابی استاندارهای مطلوب فرهنگی در این مجتمع های علمی بوده اند و تاسيس و آماده سازی معاونت فرهنگی در وزارت علوم و تحقیات وفن آوری نیز در همین راستا ارزیابی می شود. از جمله شاخص های فعالیتهای فرهنگی مطلوب در این زمینه، ورود اساتید دانشگاه به این مبحث بسیار مهم می باشد. دانشگاه اسلامی که مطلوب طبع مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی ایران من جمله امام راحل بوده و مقام معظم رهبری مدضله العالی می باشد با ورود همراه انگیزه، عشق و علاقه استادان پژوهشگر، مطلع و با بصیرت محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: معاونت فرهنگی دانشگاه گیلان با رویکرد فعالسازی و پویایی بیشتر اساتید و با هدف ارتقای حضور بیشتر اساتید دانشگاه گیلان و نقش آفرینی هرچه بیشتر در حوزه های فرهنگی و تربیتی اقدام به تدوین طرح صحف (صحبت حکمت و فکر)نموده است.
ایشان با بیان اینکه این طرح، کلیه اعضای هیأت علمی دانشگاه گیلان، با رتبه های مربی، استادیار، دانشیار، استاد و با نوع استخدام پیمانی، رسمی آزمایشی و رسمی قطعی را در بر گرفته و طرح فوق در دانشکده های دانشگاه گیلان اجرا خواهد شد و در برگیرنده اعضای هیأت علمی شاغل در کلیه گروه های آموزشی دانشگاه است. اعضای محترم هیأت علمی می توانند در هر نیمسال یک جلسه سخنرانی، کارگاه آموزشی یا جلسه پرسش و پاسخ داشته باشند. مخاطبین این برنامه های علمی فرهنگی به انتخاب عضو هیأت علمی می تواند مخاطب عام (کلیه دانشگاهیان)، یا خاص(اعضای هیأت علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و یا کارکنان خاص) باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در باره موضوعات سخنرانی ها، کارگاه ها و جلسات پرسش و پاسخ گفت:اعضای محترم هیأت علمی می توانند موضوعات سخنرانی ها، کارگاه ها و جلسات پرسش و پاسخ خود را از میان موضوعات متنوع علمی، پژوهشی، اخلاقی، با رویکرد مبتنی بر فرهنگ اسلامی برگزینند و برخی از عناوین سخنرانی ها، کارگاه ها و جلسات پرسش و پاسخ که اعضای هیأت علمی مشارکت کننده در این طرح می توانند حول آنها برنامه های خود را اجرا کنند به شرح ذیل می باشد:
-دانشگاه اسلامى، تعریف، بیان ویژگی ها و شاخصها
- اولويتهاى کوتاه مدت و درازمدت دانشگاه اسلامى
- ويژگى هاى جامعه مطلوب اسلامی
-انديشه دينى
-مباحث مربوط به انقلاب اسلامى
-انقلاب اسلامی و قانون اساسی
- انديشه های سیاسی، اجتماعی، عرفانی، فقهی و..... امام خميني(ره)‌
- جامعه مدنى در بستر حکومت دينى
- تبیین ابعاد مردم سالاری دینی
- جايگاه تحصيلات تکميلى در نظام آموزش عالى ايران
- جايگاه استاد در نظام آموزش عالى ايران
-صنعت، فن آورى و رابطه آن با فرهنگ
- بينش اسلامى و نقش آن در فرهنگ
-تعميق و گسترش اطلاعات دينی و تقويت خدا باوری و ايمان دانشجويان.
-آشنايی با ديدگاه اسلام دربارة انسان و جايگاه او(در حوزه های حقوق و آزادي‌های مدنی و سياسي).
-اخلاق اسلامی و تقويت پايبندی به رفتارهای اخلاقي
-شيوه صحيح سير و سلوک و تزکيه نفس؛
-ظهور و گسترش اسلام و شکل‌گيری تمدن اسلامی و عوامل تعالی و انحطاط آن؛
-مفاهيم زندگی ساز قرآن کريم و نهج‌البلاغه.
- عناوین مشابه

دکتر شاکری نیا در خصوص روند اجرایی این طرح هم  گفت:هرکدام از اعضای هیأت علمی می توانند موضوع مورد علاقه خود را به مدیر محترم گروه اعلام کرده و مدیر گروه با توافق با معاونت فرهنگی دانشگاه(دانشکده) مجوز برگزاری مراسم را صادر نماید که پس از صدور مجوز برگزاری مراسم، معاون فرهنگی دانشگاه(دانشکده) موارد اداری (صدور مجوز، تعیین مکان اجرای مراسم، پشتیبانی مراسم، صدور تأییدیه و نظایر اینها)، را جهت اجرای مطلوب مراسم فراهم می کند. 
وی در انتها هم خاطر نشان کرد:اعضایمحترم هیأت علمی می تواند از محتوای سخنرانی خود مقاله ای تهیه کرده، به حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارسال کرده تا  مقاله مذکور جهت چاپ در ویژه نامه های معاونت فرهنگی دانشگاه گیلان و یا در مجلات فرهنگی(وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری) با نام عضو محترم هیأت علمی ارسال و در صورت احراز استانداردهای لازم به چاپ خواهد رسید و همچنین امتیاز فرهنگی برگزاری این جلسات با توجه به آیین نامه ارتقاء فرهنگی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی در نظر گرفته خواهد شد.

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.