مراسم اولین سالگرد درگذشت استاد مرحوم جعفر خمامی زاده

29 08 2015
کد خبر : 3287131
تعداد بازدید : 345
مراسم اولین سالگرد درگذشت استاد مرحوم ˈجعفر خمامی زادهˈ ساعت 17.30 یکشنبه 8 شهریور ماه در آرامگاه سلیمانداراب رشت برگزار می شود.

 یادش گرامی و روحش شاد

استاد جعفر خمامی زاده در یکی از روزهای زمستان سال 1299 در شهر رشت به دنیا آمد.

تحصیلات ابتدایی را در مدرسه نمره یک (واقع در محله خواهر امام کوچه مهنّا) که مدیریت آن را اسماعیل پور رسول - از پایه گذاران فرهنگ گیلان - به عهده داشت و بعد هم که مدرسه به جنب بقعه آقا سید ابراهیم (واقع در کوی مسجد صفی) منتقل شد.

دوره اول دبیرستان را در دبیرستان شاهپور (واقع در جیرکوچه) و دوره دوم را در دانشسرای مقدماتی رشت در سال 1319 بنا بر تعهدی که به هنگام ورود به دانشسرا سپرده بود به کار معلمی - در برخی از نقاط از جمله بندرانزلی و رشت - مشغول شد.

میل به ادامه تحصیل ، ایشان را واداشت تا در شهریور 1324 در امتحانات کلاس پنجم علمی که شرط ورود به دانشسرای عالی معین شده بود، شرکت جسته و توفیق حاصل کند.

اندکی بعد به خدمت وظیفه فراخوانده شد و پس از گذراندن دوران دانشکده افسری از فروردین تا مرداد همان سال، با عنوان افسر در تهران انجام وظیفه نمود و سپس به رشت منتقل شد و به کارمعلمی پرداخت .

در شهریور 1327 طبق قانونی که برای ادامه تحصیل فارغ التحصیلان دانشسرای مقدماتی به تصویب رسیده بود، از گیلان به دانشسرای عالی معرفی شد؛ در همین سالها با همکاری یکی از دوستانش به نام محمدحسین شریعتداری ، مجله فکر جوان دوهفتگی را که ارگان فارغ التحصیلان دانشسرای مقدماتی بود ، به راه انداخت و مقالاتی نوشت.

در سال 1330 از دانشسرای عالی در رشته تاریخ و جغرافیا فارغ التحصیل و برای انجام دادن تعهد دبیری به رشت منتقل شد.

پس از دو سال تدریس در گروه فرهنگی آریا به عنوان عضو هیأت مدیره و سپس به ریاست دبیرستان ملی بوعلی سینا که این گروه بنیان نهاده بود - طبق ابلاغ اداره فرهنگ استان - منصوب شد با تأسیس دبیرستان بازرگانی ، به ریاست آن مدرسه رسید ولی پس از مدتی، به نفع یکی از جوانان شایسته که از مدرسه عالی بازرگانی تهران فارغ التحصیل شده بود، کناره گیری کرد و او را به جای خویش معرفی نمود.

استاد خمامی زاده به لحاظ تجارب فراوانی که در امر تدریس و ریاست دبیرستان ها اندوخته بود، بارها سرپرستی حوزه های امتحانی استان، ریاست دبیرستان ، ریاست امتحانات استان ، اداره تربیت معلم استان و بازرس فرهنگی را تصدی نمود؛ در سال 1348 که مدرسه عالی بازرگانی اولین مدرسه عالی استان گیلان در رشت دایر شد .

از طرف دکتر جهانگیر صوفی رییس آن مدرسه عالی به همکاری دعوت، و در نتیجه از آموزش و پرورش بازنشسته شد.

در مدرسه عالی بازرگانی با عنوان رییس امور دانشجویان مشغول شد، بعد از گذشت چندسال طبق دعوت استاندار وقت گیلان به ریاست اداره پیکار با بیسوادی برگزیده شد، با توجه به نظارت دقیقی که برکار پیکارگران با بیسوادی داشت؛ موفقیت هایی فراوان در پیکار با جهل و بیسوادی به دست آورد که بر افتخارات فرهنگی ایشان افزوده شد.

استاد خمامی زاده به گفته خود از سال 1315 از کتابخانه ملی رشت استفاده می کرد بعدها ، عضو پیوسته کتابخانه و یکسال نیز عضو هیأت مدیره کتابخانه بود.

ایشان عضو هیات مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گیلان و عضو بنیاد فرهنگ گیلان نیز بود.

استاد خمامی زاده به سابقه علاقمندی به فرهنگ گیلان و کارهای برجسته فرهنگی ، مشوق دکتر سید جعفر ابریشم چیان لنگرودی در ساختن دانشکده ای با حدود هفت هزار و 500 متر در محوطه دانشگاه گیلان شد و در سال 1382 مجلس نکوداشت باشکوهی ازطرف دانشگاه گیلان و با حضور استادان و فرهیختگان گیلان و تهران برای ارج نهادن به بیش از 60 سال خدمات صادقانه فرهنگی و علمی ایشان در دانشگاه گیلان برگزار شد.

همچنین، با توجه به خدمات فرهنگی استاد خمامی زاده و ارج نهادن به مقام و منزلت ایشان با تصویب شورای آموزش و پرورش، دبیرستان دخترانه استاد جعفر خمامی زاده تاسیس شد.

استاد خمامی زاده افزون بر سخنرانی ها و مقالاتی متنوع و فراوان که در مجامع فرهنگی و علمی و در روزنامه ها و مجلات استان ایراد کرده و به چاپ رسانده؛ تألیفات و ترجمه هایی فراوان نیز دارد

به یاد داریم که می گفت به عصر نوین پا گذاشته ایم، فقط به لحاظ تکنولوژی و فناوری اما عواطف بشری همان بوده که هست، خنده، گریه، عشق، ترس، شور و هیجان و تنها باید خواند و از کتاب غافل نشد.

 
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.