مروری بر آنچه که در سال 1397 در دانشگاه گیلان گذشت

09 06 2019
کد خبر : 3252518
تعداد بازدید : 700

دانشگاه گیلان در سال 1397 همچون سال های گذشته با تلاش دانشجویان،کارمندان و اساتید و با محور قرار دادن سند راهبردی دانشگاه در راستای رسالت های ذاتی خود گام بر داشت. اما با مروری بر آنچه در سال 1397 در دانشگاه گیلان گذشت می توان به موارد زیر در قالب شاخص ترین اتفاقات دانشگاه اشاره کرد.

  • دانشگاه گیلان در  سال 1397 در فهرست دانشگاه‌های برتر دنیا ، دانشگاه های جوان برتر دنیا و در جمع برترین های نظام رتبه بندی بین المللی شانگهای قرار گرفت و در در حوزه مهندسی و فناوری نیز این دانشگاه در جمع دانشگاه های برتر دنیا قرار گرفت.
  •  وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز با حضور در دانشگاه گیلان ایستگاه بین المللی مطالعات اکوسیستم مناطق مرطوب در دانشگاه را افتتاح کرد  و دانشگاه را به شبکه علمی کشور متصل کرد و تفاهم نامه ساخت و تجهیز دهکده ورزشی شمال کشور در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز  به امضای وزیر علوم و استاندار گیلان رسید.
  • افتتاح آزمایشگاه مرکزی دانشگاه با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، بهره برداری از خوابگاه دانشجویی جدید دختران دانشگاه با ظرفیت 304 نفر و افتتاح ساختمان اداره تربیت بدنی و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان با حضور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و همچنین حضور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و قائم مقام وزیر علوم و بازدید معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم  از دانشگاه از دیگر رخدادهای دانشگاه در این سال بود.
  • تعدادی از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه در جشنواره ها و مسابقات ملی و بین المللی علمی و ورزشی و فرهنگی حائز مقام شدند و عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه به عنوان پژوهشگر برتر کشوری انتخاب شد.
  • هیأت های مختلف دانشگاهی و علمی از کشورهای آلمان، فرانسه، سوئد، گرجستان و ... در دانشگاه حضور یافتند و برگزاری دوره مشترک کارشناسی ارشد با دانشگاه انسام فرانسه، اعزام تعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد به دانشگاه های فولدای آلمان و استانبول ترکیه و اعزام تعدادی از دانشجویان دکتری برای فرصت مطالعاتی داخل و خارج کشور و حضور دانشجویان دانشگاه دولتی آستراخان برای گذراندن دوره آموزش زبان فارسی از دیگر رخدادهای بین المللی دانشگاه در این سال بود.
  • روابط عمومی دانشگاه گیلان مقام برتر جشنواره جایزه ملی روابط عمومی ایران را از آن خود کرد و بیش از 3 هزار دقیقه تولید محتوا در قالب پادکست و چند رسانه ای داشت.
  • به همت خیرین نیک اندیش دانشگاه، افتتاح، تجهیز و کلنگ زنی سه پروژه در دانشگاه گیلان انجام شد و تفاهم نامه احداث مرکز توسعه نوآوری و فناوری‌ دانشگاه  نیز با یکی دیگر از خیرین دانشگاه منعقد شد.
  • 82 قرارداد پژوهشی با سازمان ها و صنایع و 12 تفاهم نامه همکاری با سازمان ها و دانشگاه های داخلی و بین المللی منعقد شد.
  • 13 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه در قالب انتخابات به عضویت کارگروه های تخصصی وزارت علوم درآمدند.
  • 4505 دانشجوی جدید وارد دانشگاه شده  و 3487  نفر نیز از این دانشگاه در مقاطع مختلف دانش آموخته شدند.
  • از 8 استاد فرهیخته گیلان پژوه در پژوهشکده گیلان شناسی تجلیل به عمل آمد و نخستین گردهمایی دانش آموختگان ادوار مختلف دانشگاه از سال های 1346 تا 1397 برگزار شد.
  • نخستین آزمایشگاه انسان شناسی زیستی کشور در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان افتتاح شد و از سند دانشگاه کارآفرین نیز با حضور رئیس بنیاد علم ایران رونمایی شد.

اما مروری نیز بر فعالیت های معاونت های مختلف دانشگاه و مدیریت همکاری های علمی یین المللی و هیأت نظارت ، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی استان در طول سال گذشته خواهیم داشت.

فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه دانشگاه گیلان در این سال با برگزاری 4 همایش ملی و یک همایش بین‌المللی، چاپ 17عنوان کتاب و آماده‌سازی 36 عنوان کتاب در مرحله مقدمات چاپ، کمک به تولید علم با  14عنوان نشریه علمی- پژوهشی و یک نشریه ISI ، همچنین چاپ بیش از 1000 مقاله در مجلات علمی داخلی و خارجی و ارائه بیش از 500 مقاله در کنفرانس‌های ملی و بین المللی ادامه یافت.

همچنین از اهم اقدامات انجام شده در این معاونت می توان به راه‌اندازی اولین آزمایشگاه انسان‌شناسی در سطح کشور در پژوهشکده گیلان شناسی، تصویب تعداد 18 طرح پژوهشی داخلی، اجرای 4 عنوان طرح پسا دکتری، برگزاری 150 عنوان کارگاه علمی- پژوهشی، فعالیت 8 گروه پژوهشی، 11 مورد شرکت اعضای هیأت علمی در کنفرانس‌های خارجی، انعقاد 82 قرارداد پژوهشی با سازمان‌ها و صنعت که تعداد 72 قرارداد به صورت پروژه‌های استانی و در جهت رفع نیازهای منطقه، انعقاد 4 پروژه پژوهشی مشترک با دانشگاه های کشور سوئد، برگزاری 50 کارگاه و رویداد استارتاپی، اجرای طرح استعدادیابی و توان‌افزایی رهبران آینده کسب و کار با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، 36 مورد حمایت از پایان نامه‌های کاربردی که توسط سازمان‌ها و دستگاه‌های استان صورت گرفته است اشاره نمود.

مجوز فعالیت دو قطب علمی علوم ورزشی و تندرستی و مدلسازی ریاضی؛بهینه سازی و محاسبات ترکیباتی از وزارت علوم اخذ شد و 3 نشریه دانشگاه موفق به کسب رتبه علمی و پژوهشی شدند و دانشگاه گیلان به شبکه علمی کشور متصل شد و ایستگاه بین المللی مطالعات اکوسیستم مناطق مرطوب در دانشگاه با حضور وزیر علوم افتتاح شد.

توجه ویژه به مرکز رشد و استقرار 29 شرکت در مرکز رشد و فعالیت 8 کانون خلاقیت و شکوفایی در دانشکده‌ها، حمایت از برگزاری 13 کارگاه آموزشی با حمایت مرکز رشد دانشگاه، برگزاری نمایشگاه‌های منطقه‌ای و ملی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در استان و تهران، تصویب 34 طرح ارائه شده در شورای مرکز رشد، 7 طرح در حال پذیرش در مرکز رشد دانشگاه، اتمام عملیات سازمان‌دهی و دیجیتال‌سازی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی دانشگاه، اتمام عملیات درونداد اطلاعات کتاب شناختی کتاب‌های اهدائی شادروان مرحوم دکتر معین، راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه با زیر بنای ۱۳۰۰ متر مربع در ۳ طبقه با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خرید تجهیزات آزمایشگاه مرکزی به ارزش 6 میلیارد ریال و خرید تجهیزات از نمایشگاه ساخت داخل برای دانشکده فنی به ارزش 850 میلیون ریال، تعمیر دستگاه‌های پرکاربرد دانشگاه بر طبق اولویت به ارزش 2 میلیارد ریال، انعقاد تفاهم نامه با معاونت غذا و داروی استان و انتخاب آزمایشگاه مرکزی به عنوان آزمایشگاه مرجع غذا و دارو در استان گیلان، ارائه بالغ بر 300 فقره خدمات آزمایشگاهی به ارزش 500 میلیون ریال، افزایش تعداد مراکز عضو شاعا از 9 مرکز به 14 مرکز و بارگذاری اطلاعات مراکز عضو در نرم افزار جدید سایت شبکه شاعا با مدیریت دانشگاه گیلان و تجلیل از 8 استاد فرهیخته گیلان پژوه و برگزاری 40 کارگاه و نشست تخصصی در پژوهشکده گیلان شناسی از دیگر رخدادهای پژوهشی در این سال بود.

در معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی تعداد 4505 دانشجوی جدید وارد دانشگاه شده  و 3487  نفر نیز از این دانشگاه در مقاطع مختلف دانش آموخته شدند. 18 عضو هیات علمی  جدید در راستای کیفیت بخشی به امور آموزشی به جمع اعضای هیات علمی دانشگاه اضافه شدند که منجر به بهبود میزان نسبت استاد به دانشجو شد و همچنین شاهد ارتقای 24 عضو هیات علمی به مرتبه های دانشیاری و استادی بودیم.  همچنین در این سال مجوز ایجاد و راه اندازی 3 رشته گرایش در مقطع کارشناسی ارشد اخذ شد. درخواست های شورای بررسی موارد خاص ، انتقال به سایر دانشگاه ها ، انتقال از سایر دانشگاه ها برای مقطع کارشناسی ارشد، هم نیازی دروس افتاده، درخواست تاییدیه تحصیلی،  صدور گواهی اشتغال به تحصیل به وزارت علوم ، گواهی موقت پایان تحصیلات به شکل الکترونیکی اجرا شد. ، همچنین پذیرش دانشجوی بین المللی بر اساس تفاهم نامه همکاری بورسیه معرفی شده از وزارت و یا توسط دانشگاه، تدوین شیوه نامه آیین نامه یکپارچه آموزشی دوره های تحصیلی( کاردانی / کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی و  حذف الزام ارائه نسخه چاپی پایان نامه های تحصیلات تکمیلی از دیگر فعالیت های این معاونت بود. پاسخ به 2660 استعلام تاییدیه تحصیلی برای ادامه تحصیل و استخدام ، تایید 740 مجوز خروج از کشور در سامانه ناجا ، 27 فرصت مطالعاتی داخل و 7 مورد خارج ، پذیرش 124 دانشجوی استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد و 14 دانشجو در مقطع دکتری. بررسی تعداد 1599 پرونده در شورای بررسی موارد خاص ، تایید پذیرش تعداد 792 نفر به صورت میهمان (طی دو نیمسال ) ، موافقت با انتقال  نفر 109  به دانشگاه گیلان  از سایر فعالیتهای معاونت آموزشی دانشگاه در این سال بوده اند.  همچنین در راستای انجام فرایند بایگانی دیجیتال تعداد 700000 (هفتصد هزار) برگ کاغذ امحاء و کار بایگانی دیجیتال تعداد 20000 (بیست هزار)  پرونده  به اتمام رسیده است.

13 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه در قالب انتخابات به عضویت کارگروه های تخصصی وزارت علوم درآمدند و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در دانشگاه راه اندازی شد.

در معاونت فرهنگی و اجتماعی هم گسترش و تعمیق مشارکت اجتماعی و فرهنگی دانشگاهیان در دستور کار قرار گرفت.

کمک به پرورش استعداد ها، بروز خلاقیت و غنی سازی اوقات فراغت دانشجویان و نیز ایجاد فضای معنوی و با نشاط در محیط دانشگاه از طریق جلب مشارکت فعال حوزه های دانشجویی اعم از کانون ها، انجمن های علمی، تشکل های سیاسی و طراحی و اجرای برنامه های فرهنگی، هنری اجتماعی و سیاسی و به کارگیری ظرفیت و امکانات فرهنگی و اجتماعی نهادهای اجرایی استان برای ارتقاء و گسترش فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه از جمله تلاشهای صورت گرفته در سال 97 بود.

در این سال برنامه های فرهنگی و اجتماعی در قالب  فعالیت های 65 انجمن‌ ‌علمی ‌، 24 کانون فرهنگی، هنری و اجتماعی، 7 تشکل اسلامی دانشجویی،اساتید و کارمندی و برگزاری 73 کرسی‌ آزاد اندیشی و سخنرانی با موضوعات مختلف و فعالیت های مذهبی، جشنواره های دانشجویی، نشریات دانشجویی و ...  دنبال شد.

کسب عنوان برگزیده دانشگاه های کشور در حوزه انجمن های علمی در یازدهمین جشنواره ملّی حرکت، کسب عنوان رتبه دوم در حوزه محتوای دیجیتال توسط انجمن علمی شیمی، کسب عنوان شایسته تقدیر در حوزه انجمن برتر توسط انجمن علمی روانشناسی، عنوان شایسته تقدیر در حوزه نشریه علوم پایه توسط انجمن علمی آمار ، عنوان شایسته تقدیر در حوزه اختراع توسط امیرحسین ابراهیمی دانشجوی زیست شناسی، کسب رتبه دوم اتحادیه برتر توسط اتحادیه روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی، دبیری دانشجویان دانشگاه گیلان در 6 اتحادیه از 20 اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی کشور و عضویت شورای مرکزی در سایر اتحادیه ها از جمله افتخار آفرینی های دانشجویان دانشگاه در حوزه معاونت فرهنگی در سال 97 بود.

در حوزه معاونت دانشجویی و در اداره های خوابگاه، تربیت بدنی و فعالیت های فوق برنامه، تغذیه و رفاه نیز اقدامات مختلفی صورت گرفت  که در اداره خوابگاه ها 304 نفر به ظرفیت خوابگاه دخترانه افزوده شد. کلیه خوابگاههای مقاطع ارشد و دکتری به اینترنت پرسرعت تجهیز شد. تمامی اتاقهای بلوک 7 به کولر گازی مجهز گشت. ثبت نام و پذیرش 3700 نفر دانشجو در خوابگاه برای  نیمسال آینده، خرید و نصب گیت ورود و خروج در مجتمع خوابگاهی بنت الهدی و اعزام کارشناسان اداره خوابگاه به دانشگاه های دیگر برای تبادل تجربیات و آشنایی با فرآیند موفق جاری در ادارات همتا از جمله مهمترین فعالیت های صورت گرفته است.

در اداره تربیت بدنی و فعالیت های فوق برنامه می توان به گرفتن مجوز میزبانی پانزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان سراسر کشور، انعقاد تفاهم نامه مابین وزیر علوم و استاندار گیلان در راستای ساخت دهکده ورزشی شمال کشور در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، کسب مقام دوم مسابقات فوتبال دانشجویان پسران دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در اردیبهشت به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد،میزبانی تیم های والیبال و  دوهمگانی و پسران و شرکت تیم های ورزشی در مسابقات منطقه 2 دانشجویان کشور، اعزام تیم های ورزشی دانشجویان دانشگاه گیلان به ششمین المپیاد دانشجویان کشور های حاشیه خزر به میزبانی کشور قزاقستان ، اعزام تیم های ورزشی دانشجویان پسر دانشگاه گیلان به چهاردهمین المپیاد دانشجویان دانشگاه های کشور، تجهیز لوازم ورزشی خوابگاه پسران میرزا کوچک و خوابگاه دختران بنت الهدی، میزبانی مسابقات فوتسال دختران فهرمانی دانشجویان سراسر کشور در آبان ماه، افتتاح ساختمان اداره تربیت بدنی و فعالیت های فوق برنامه در بهمن ماه در سایت اصلی دانشگاه، اجرای طرح پایش تندرستی دانشجویان از جمله مهمترین اقدامات در اداره تربیت بدنی و فعالیت های فوق برنامه بود.

در اداره تغذیه هم می توان به تکمیل صنعتی سازی سلف سرویس ها و تداوم نصب دیگ های صنعتی. ایجاد فضای بصری در سلف سرویس ها، تنوع بخشی به غذاهای سلف و نیز زیاد کردن وعده های برنج ایرانی در برنامه غذایی دانشجویان اشاره کرد.

در اداره رفاه هم می توان به پرداخت تسهیلات رفاهی بالغ بر شش میلیارد تومان در قالب 6000 فقره  وام دانشجویی ، پرداخت حدود دویست میلیون تومان کار دانشجویی به حدود 630 نفر دانشجو و انجام بیمه سلامت برای دانشجویان غیر ایرانی و انجام بیمه حوادث برای کلیه دانشجویان دانشگاه در هر ترم اشاره کرد.

در معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع هم اقداماتی همچون پایش برنامه عملیاتی، تدوین گزارش جامع اجرای حقوق شهروندی و ارتقا رتبه دانشگاه از لحاظ اجرای شاخص‌های حقوق شهروندی در بین 54 دستگاه استانی از سوی استانداری، برگزاری 342 ساعت دوره و کارگاه آموزشی برای کارکنان دانشگاه، برگزاری جلسات بودجه‌ای مشترک با معاونت‌ها و دانشکده‌ها در راستای استفاده بهینه از منابع دانشگاه و حذف هزینه‌های غیرضروری، ساماندهی و طراحی تشکیلات تفصیلی دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی مورد تأیید هیئت‌امنا، استهلاک گیری اموال، انبارگردانی، تدوین دستورالعمل‌های مالی، قیمت‌گذاری دارایی‌ها، به سامانه سپاری فعالیت‌های مالی دانشگاه  و ثبت تعداد 33000 قلم اموال و دارایی‌های دانشگاه در راستای نظارت و ایجاد انضباط مالی، سامانه‌ای کردن فعالیت‌های کارگزینی، تهیه بسته‌های انگیزشی کارکنان اعم از پرداخت‌های نقدی و تصویب دستورالعمل‌های مختلف ازجمله دستورالعمل انتخاب کارمند نمونه صورت گرفته است.

در مدیریت امور فنی و نظارت بر طرح های عمرانی این معاونت نیز آزمایشگاه مرکزی، خوابگاه جدید دختران، ساختمان اداره تربیت بدنی و 14000 متر مربع محوطه سازی فضای دانشکده هنر و معماری با حضور مسئولین وزارت علوم افتتاح شد و سالن آموزشی، تحقیقاتی و طبقه ساختمان اداری دانشکده علوم کشاورزی مورد  بهره برداری قرار گرفت و 10 هزار درخت نیز در فضای دانشگاه کاشته شد.

در مدیریت همکاری های علمی بین المللی دانشگاه گیلان در سال 1397 اقداماتی همچون حضور دانشگاه گیلان در رتبه بندی های بین المللی موسسه تایمز، لایدن، شانگهای،  سایماگو و دانشگاههای سبز صورت گرفت و دانشگاه برای نخستین بار در رده بندی دانشگاههای جوان دنیا قرار گرفت. همچنین برگزاری دوره مشترک کارشناسی ارشد با دانشگاه انسام فرانسه، اعزام دانشجویان کارشناسی ارشد علوم اجتماعی به دانشگاه فولدا آلمان، حضور دانشجویان دانشگاه دولتی آستراخان برای گذراندن دوره آموزش زبان فارسی، اعزام دانشجویان دانشکده هنر و معماری به استانبول و حضور دانشجوی دانشگاه فرایبورگ آلمان و دانشجوی دانشگاه مندل جمهوری چک برای گذراندن دوره های کوتاه مدت تحقیقاتی  از دیگر فعالیت های سال 97 بوده است.

در این سال مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی با حضور معاون وزیر افتتاح شد. علاوه بر آن با همکاری موسسه اکولوژی و جغرافیایی زین جیانگ (وابسته به آکادمی علوم چین) مرکز هواشناسی در دانشگاه گیلان افتتاح شد. برگزاری اولین نشست دانشجویان بین الملل دانشگاه،  کارگاه بین المللی مدیریت ریسک در جنگل با همکاری دانشگاه استکهلم سوئد، کارگاه آموزشی GWAS با حضور اساتیدی از کشور سوئد، کارگاه بین المللی دریای خزر و توسعه پایدار با حضوراساتیدی از کشور آلمان صورت گرفت. دانشگاه گیلان همچنین در نمایشگاههای دانشگاهی بین المللی اربیل عراق و یوری ترکیه به منظور رایزنی با دانشگاههای مختلف و جذب دانشجو نمایندگانی را اعزام داشت. انعقاد تفاهم نامه با دانشگاههای نفت و گاز قزاقستان، دانشگاه یسنوف قزاقستان، دانشگاههای سلیمانیه، صلاح الدین و حلبچه از اقلیم کردستان عراق، دانشگاه دولتی ایروان ارمنستان و قرارداد اراسموس با داشنگاه تومار پرتغال صورت گرفت. دانشگاه گیلان همچنین میزبان نمایندگان سازمانهای حمایتی از کشور آلمان نظیر DAAD, DFG و بنیاد فولکس واگن بوده و همچنین نشست مدیران بین الملل دانشگاههای ایران در راستای همکاری با دانشگاههای کشور سوئد برگزار شد.

اما هیأت نظارت،  ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی استان که بر عملکرد دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان گیلان  نظارت دارد در سال 97  با اعزام گروه های کارشناسی و ارزیاب و دریافت مستندات و گزارشهای عملکردی ، فعالیت تمامی مراکز و واحدهای آموزش عالی استان را مورد بررسی قرارداد و ضمن نظارت بر عملکرد، به ارزیابی و سنجش فعالیت های پژوهشی ، آموزشی و فرهنگی آنها پرداخت که طی این بررسی ها، گروه های اعزامی هیأت نظارت استانی از 18 مرکز پیام نور ؛ 15 مرکز و واحد دانشگاه آزاد ؛ 18 مؤسسه غیرانتفاعی و غیر دولتی ؛ 14 مرکز دانشگاه علمی و کاربردی ؛ 7 آموزشکده فنی و حرفه ای ؛ 2 پردیس دانشگاهی فرهنگیان و 2 موسسه آموزش عالی آزاد بازدید به عمل آوردند و ضمن تهیه و ارائه گزارش تحلیلی از عملکرد و  این مراکز آموزش عالی مراتب را به مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی وزارت عتف ارسال کردند. همچنین در راستای کیفیت آموزش و دانش افزایی و آشنایی اعضای هیات علمی جدیدالورود با وظایف سازمانی، کارگاه آشنایی با قوانین و مقررات اداری و آموزشی و پژوهشی را برای اساتیدی که در سال اخیر جذب دانشگاه شده اند برگزار کرد.


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.