علم در خدمتِ دغدغه‌های روزمره؛ روایت رئیس پردیس دانشگاهی از دانشگاه‌های نسل جدید

15 07 2026
کد خبر : 36420724
تعداد بازدید : 6661

دانشگاه‌های نسل جدید، نه با تولید صرفِ تئوری، بلکه با میزان پاسخگویی به نیازهای واقعی صنعت و سازمان‌های اجرایی سنجیده می‌شوند. پردیس دانشگاهی با نگاهی کارآمد، تلاش می‌کند تا از طریق ایجاد پلی میان تخصص‌های دانشگاهی و نیازهای بازار کار، نقش خود را در توسعه اقتصادی و مدیریتی استان ایفا کند؛ مسیری که در آن «دانش» به «مهارت» و «مشاوره» تبدیل می‌شود. روابط عمومی دانشگاه گیلان در گفتگو با دکتر مرضیه شمسی یوسفی، رئیس پردیس دانشگاهی، به بررسی نقش کلینیک‌های تخصصی در درمان مسائل سازمانی، بهره‌گیری از تفاهم‌نامه‌های استراتژیک و ایجاد بسترهای درآمدزایی هوشمند بر پایه آموزش‌های کاربردی پرداخته است که توجه شما خوانندگان را به آن جلب می‌نمائیم.

💠 شما به‌تازگی مسئولیت پردیس دانشگاهی و آموزش‌های آزاد و مجازی را بر عهده گرفته‌اید؛ مهم‌ترین اولویت‌ها و رویکردهای مدیریتی‌تان در این دوره چیست؟

با توجه به مسئولیتی که به عنوان رئیس پردیس دانشگاهی بر عهده دارم و با در نظر گرفتن مأموریت کلیدی مجموعه در ارتباط با جامعه، دستگاه‌های اجرایی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس، یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها، شناسایی پردیس دانشگاهی به عنوان پیشانی دانشگاه در ارتباط با جامعه است. ایجاد پل ارتباطی مؤثر بین دانشگاه، مردم و سازمان‌ها از طریق برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های تخصصی مورد نیاز سازمان‌ها و مردم در راستای برندسازی پردیس به عنوان دروازه ورود جامعه به دانشگاه حائز اهمیت است. در این مسیر بهره‌برداری کارآمد از تفاهم‌نامه‌های دانشگاه با شهرداری، استانداری و سایر دستگاه‌های اجرایی برای ارتقای کیفیت تصمیم‌سازی‌ها مورد توجه من خواهد بود.

در راستای اقدامات آموزشی دانشگاهی، ارتقای کمیّت با تضمین کیفیت برنامه‌های درسی با نظارت مستمر و ارزشیابی خروجی‌ها، برنامه ویژه‌ای خواهیم داشت.

از دیگر اقدامات کلیدی صورت‌گرفته در ماه گذشته، ایجاد «کلینیک‌های تخصصی» در حوزه‌های مدیریت شهری، کسب‌وکار، حقوق، فناوری اطلاعات و سلامت عمومی بوده است. هدف از راه‌اندازی این مراکز، کاهش شکاف ارتباطی میان دانشگاه و جامعه و تحقق رویکرد «دانشگاهِ جامعه‌محور» با گشودن درهای دانشگاه به روی آحاد مردم است. 

💠 پردیس دانشگاهی در سال‌های اخیر با چه چالش‌هایی مواجه بوده و برنامه شما برای ارتقای کیفیت آموزشی و افزایش جذابیت رشته‌ها چیست؟

در مباحث آموزشی دانشگاهی یکی از مشکلات اصلی تعارض در قوانینی است که از یک سو مانع گسترش رشته‌های پذیرش دانشجو در پردیس است و دیگری برنامه‌های وزارتی در افزایش عملکرد اقتصادی دانشگاه‌هاست. در این زمینه یقیناً اهتمام ویژه‌ای برای حل برخی از این چالش‌ها باید صورت دهیم. ضعف در بازاریابی و معرفی ظرفیت‌های پردیس به جامعه از دیگر چالش‌هاست که باید مستمراً به آن بپردازیم.

💠 آموزش‌های آزاد و دوره‌های مهارتی در دانشگاه گیلان چه جایگاهی دارند و چه برنامه‌هایی برای توسعه دوره‌های جدید، به‌ویژه دوره‌های درآمدزا، دارید؟

آموزش‌های آزاد در دانشگاه گیلان، به عنوان بازوی توانمند در تثبیت مرجعیت علمی دانشگاه در سطح استان، ظرفیت‌های راهبردی بسیاری دارد که بهره‌گیری بهینه از آن در اولویت برنامه‌های ما قرار گرفته است. با وجود تلاش‌های شایسته پیشین، بر این باوریم که سهم درآمدی این حوزه و انطباق دوره‌ها با نیازهای روز دستگاه‌های اجرایی، نیازمند بازنگری و تحولی بنیادین است.
در همین راستا، برنامه‌هایی جامع برای گذار از شیوه‌های سنتی به الگوهای نوین آموزش‌محور تدوین شده است. از جمله این اقدامات می‌توان به تعریف و اجرای دوره‌های کاربردی و تقاضامحور با تعامل نزدیک با دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد. همچنین، به منظور تسهیل دسترسی ذی‌نفعان (اعم از آحاد مردم و سازمان‌ها)، ارتقای زیرساخت‌های الکترونیکی و راه‌اندازی سامانه‌ ثبت‌نام هوشمند و کارآمد در دستور کار قرار گرفته است که فرآیند اجرایی آن آغاز شده و تا ماه آتی به بهره‌برداری کامل می‌رسد. افزون بر این، در راستای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه، طراحی و اجرای دوره‌های متنوع مهارتی ویژه فرزندان کارکنان دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی در فصل تابستان، به عنوان بخشی از برنامه جامع ما برای تقویت مرجعیت اجتماعی دانشگاه با جدیت دنبال می‌شود.

💠 با توجه به رشد آموزش‌های مجازی در کشور، چه اقداماتی برای ارتقای زیرساخت‌ها، کیفیت محتوا و استانداردسازی دوره‌های آنلاین در نظر دارید؟

به نظر بنده، عدم طراحی الگوی استاندارد تولید محتوا (شامل فیلم‌های آموزشی و آزمون‌ها) از مشکلات اصلی آموزش مجازی در دانشگاه گیلان است. معتقدم ایجاد «واحد تضمین کیفیت محتوای مجازی» با حضور اعضای هیئت علمی متخصصِ فناوری آموزشی، باید در دستور کار معاونت آموزشی و پردیس دانشگاهی قرار بگیرد. همچنین در همین راستا، برگزاری دوره‌های توانمندسازی استادان برای تدریس آنلاینِ اثربخش (مدیریت کلاس، طراحی فعالیت و تولید محتوای جذاب) پیش‌بینی خواهد شد. اخذ گواهی رتبه‌بندی از مراجع ملی آموزش مجازی برای استانداردسازی فرآیندها نیز از مقوله‌های بسیار بااهمیت در این حوزه است. در همین راستا، اقدامات خوبی طی یک ماه گذشته برای ایجاد و تجهیز اتاق تولید محتوای پردیس انجام شده است.

💠 تعامل پردیس دانشگاهی با صنعت، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی چگونه تقویت خواهد شد؟ آیا برنامه‌ای برای طراحی دوره‌های مشترک یا مهارت‌محور دارید؟

وجود «دفتر ارتباط با صنعت» در دانشگاه، تسهیل‌گر اصلی این موضوع است؛ البته این بخش بیشتر رویکرد پژوهشی و فناوری دارد. امید داریم با ایجاد ارتباط فعال با این دفترِ مهم در دانشگاه، حوزه‌های آموزشی مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی بیش از پیش به دانشگاه سپرده شود تا به شکل بهینه‌ای به نیازهای آن‌ها پاسخ دهیم.

💠 یکی از انتظارات مهم، شفافیت و تسهیل فرآیندهای اداری برای دانشجویان پردیس است؛ در این زمینه چه اصلاحاتی در دستور کار دارید؟

خوشبختانه این حوزه بسیار کارآمد و پرتوان عمل می‌کند. ایجاد پنجره واحد خدمات اداری برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی (از ثبت‌نام تا فارغ‌التحصیلی در یک سامانه)، شفاف‌سازی آیین‌نامه شهریه‌ها و اعلام شفاف هزینه‌های ثابت و متغیر هر ترم، کاهش مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام و فرآیندها از طریق همراه‌سازی با سامانه‌های ملی (سامانه سجاد، ثبت‌احوال و غیره)، تعیین زمان استاندارد پاسخگویی به درخواست‌ها (حداکثر ۷۲ ساعت کاری) و پایش مداوم آن، برگزاری جلسات هم‌اندیشی با نمایندگان دانشجویان برای شناسایی گلوگاه‌های اداری، از جمله برنامه‌های ما است. 

💠 چشم‌انداز شما برای پردیس دانشگاهی و آموزش‌های آزاد و مجازی دانشگاه گیلان در سه سال آینده چیست؟

امید دارم پردیس دانشگاهی گیلان به قطب تخصصی آموزش‌های کاربردی و مشاوره مدیریت شهری در شمال کشور تبدیل شده و بخش اعظمی از درآمد مجموعه از دوره‌های تخصصی آزاد تأمین شود. راه‌اندازی کلینیک‌های تخصصی فعال، انعقاد قرارداد با دستگاه‌های اجرایی بزرگ استان، دستیابی به رتبه برتر کشوری در شاخص اثربخشی آموزش‌های کوتاه‌مدت برای سازمان‌ها و ایجاد قطب علمی-کاربردی مدیریت شهری را دور از دسترس نمی‌بینم. تمام این اهداف را با ایجاد فضای همدلی، دوستانه و سرشار از تلاشِ همکاران خوبم در مجموعه رقم خواهیم زد.

💠 سخن پایانی؟

اگر دانشگاه محل کاوش، تحقیق و دستاورد علمی است، پردیس دانشگاه محل عرضه آن به جامعه است. از همکارانم می‌خواهم پردیس دانشگاهی را «پیشانی» دانشگاه در ارتباط با مردم و دستگاه‌های اجرایی بدانند؛ جایی که علم از برج عاج به درون کوچه‌ها، کارخانه‌ها، ادارات و دغدغه‌های روزمره شهروندان راه می‌یابد. اینجا، نقش تخصصی دانشگاه در مدیریت شهری به عمل تبدیل می‌شود، دوره‌های مهارتی پلی میان دانش تئوریک و نیاز واقعی بازار است و کلینیک‌های تخصصی، درمانگاه مسائل مردم و سازمان‌ها خواهند بود. با همکاری شما، یقین دارم که پردیس دانشگاهی به مقر تعامل پویا، شفافیت اداری، کیفیت پایدار و درآمدزایی هوشمند تبدیل می‌شود؛ به‌گونه‌ای که هیچ نیاز آموزشی از سوی صنعت یا جامعه بی‌پاسخ نماند و هیچ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه بدون مهارت کاربردی فارغ‌التحصیل نشود. می‌توانیم با هم دانشگاه گیلان را به پیشروترین مرکز آموزش‌های مجازی و مشاوره تخصصی در منطقه تبدیل کنیم.


دسته بندی | برچسب :
خبرها
اخبار روابط عمومی

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

14 10 2026

اولین کنفرانس ملی مالکیت فکری در برون‌دادهای دانشگاهی در دانشگاه گیلان برگزار شد

اولین کنفرانس ملی مالکیت فکری در برون‌دادهای دانشگاهی با تمرکز بر سیاست‌گذاری مالکیت فکری و تسهیل اشتراک‌گذاری امن داده‌های دانشگاهی و با هدف تبیین ضرورت تحول در رویکرد دانشگاه‌ها نسبت به دارایی‌های نامشهود در تالار حکمت دانشگاه برگزار شد.  دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان در آئین افتتاحیه این کنفرانس، با اشاره به ضرورت گذار از مدل سنتی تولید مقاله به سمت اقتصاد دانش‌بنیان، بر اهمیت تجاری‌سازی فناوری و تحول در رویکرد دانشگاه‌ها نسبت به دارایی‌های نامشهود تأکید کرد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به اهمیت حیاتی دارایی‌های نامشهود خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های ایران در مواجهه با روندهای نوین جهانی در حوزه مالکیت فکری، نیازمند تحول در رویکردها هستند. وی با بیان اینکه سطح خروجی‌های علمی کشور همچنان عمدتاً بر انتشار مقاله متمرکز است، تصریح کرد: عدم توجه به ملاحظات مالکیت فکری در فرآیند تولید علم، می‌تواند دانشگاه‌ها را از منافع راهبردی و حقوق مادی و معنوی دستاوردهایشان محروم سازد. دکتر باستی با تأکید بر نقش زیرساختی ثبت اختراع گفت: داشتن اختراع به‌تنهایی ارزش‌آفرین نیست؛ بلکه ارزشمندی آن در گرو ثبت رسمی و قرارگیری در چرخه تجاری‌سازی است. وی با اشاره به ضرورت بازطراحی نظام ارزشیابی دانشگاه‌ها افزود: اگرچه شاخص‌های سنتی نظیر طرح‌های پژوهشی، ارتباط با صنعت و حضور اساتید در رتبه‌های برتر علمی همچنان حائز اهمیت هستند، اما ریل‌گذاری کلان دانشگاه باید به سمت تقویت دفاتر انتقال فناوری (TTO)، توسعه مالکیت فکری و خلق ارزش اقتصادی سوق یابد. رئیس دانشگاه گیلان با تأکید بر اهمیت آموزش دانشجویان در مسیر تجاری‌سازی اختراعات، خاطرنشان کرد: تحقق این هدف مستلزم بازنگری در حوزه‌های تخصصی و تطبیق برنامه‌های پژوهشی با الزامات قانونی و ساختاری حوزه مالکیت فکری است. دکتر باستی با ارائه تعریفی راهبردی از نسل‌های نوین دانشگاه‌ها تصریح کرد: دانشگاه پیشرو، دانشگاهی نیست که صرفاً به تولید علم بپردازد؛ بلکه دانشگاه پیشرو آن است که علم را به فناوری و فناوری را به ثروت تبدیل کند. دکتر علی چائی‌بخش دبیر علمی کنفرانس ملی مالکیت فکری در برون‌دادهای دانشگاهی نیز با اشاره به اهداف علمی این رویداد، بر ضرورت تدوین سیاست‌های شفاف برای مالکیت فکری داده‌های دانشگاهی و حفاظت از حقوق پژوهشگران تأکید کرد. وی در ادامه افزود: برگزاری این کنفرانس با تمرکز بر تسهیل اشتراک‌گذاری امن داده‌ها و حمایت از استارتاپ‌های داده‌محور، بستری تخصصی برای پیوند میان پژوهش‌های دانشگاهی و چرخه تجاری‌سازی فراهم می‌آورد. دکتر چائی‌بخش با اشاره به استقبال پژوهشگران از این کنفرانس افزود: 50 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ملی مالکیت فکری در برون‌دادهای دانشگاهی ارسال شد که پس از داوری تخصصی، 22 مقاله پذیرفته شد که از این تعداد، 5 مقاله به‌صورت سخنرانی و 17 مقاله به‌صورت پوستر ارائه می‌شود. گفتنی است این کنفرانس با حضور پژوهشگران، اعضای هیئت علمی و صاحب‌نظران حوزه حقوق و فناوری برگزار شد که در جریان آن، نشست‌های تخصصی پیرامون چالش‌های حقوقی و ساختاری ثبت اختراعات و صیانت از دارایی‌های فکری دانشگاهی برگزار شد.

13 10 2026

چهار عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان به سمت نماینده وزیر در هیئت امنای مؤسسات آموزش عالی غیردولتی استان منصوب شدند

دکتر حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور احکامی جداگانه‌ای، چهار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه گیلان را به سمت نماینده وزیر در هیئت امنای مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی استان گیلان به مدت چهار سال به شرح زیر منصوب نمود: دکتر ژاله حساس‌خواه عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی به سمت نماینده وزیر در هیئت امنای مؤسسه آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی اندیشمند دکتر فرهاد شیرینی عضو هیئت علمی دانشکده شیمی به سمت نماینده وزیر در هیئت امنای مؤسسه آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی راهبرد شمال دکتر احمد باقری عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک به سمت نماینده وزیر در هیئت امنای مؤسسه آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی گیل دکتر سعید کتابچی عضو هیئت علمی دانشکده علوم‌ریاضی به سمت نماینده وزیر در هیئت امنای مؤسسه آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی کوشیار روابط عمومی دانشگاه گیلان برای نمایندگان منصوب شده وزیر در هیئت امنای مؤسسات مذکور آرزوی موفقیت می‌نماید. 

12 10 2026

تمرکز بر فناوری‌های نوین و کشاورزی پایدار؛ محورهای پیشنهادی رئیس دانشگاه گیلان در قزاقستان

در بیست‌وهشتمین اجلاس عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین که در شهر آکتائو قزاقستان برگزار شد، رئیس دانشگاه گیلان بر اهمیت گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی میان دانشگاه‌های این منطقه تأکید کرد. دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به پیوندهای دیرینه تاریخی، فرهنگی و اقتصادی میان کشورهای منطقه، همکاری‌های دانشگاهی را راهکاری کلیدی برای مقابله با چالش‌های مشترک دانست. رئیس دانشگاه گیلان ضمن تبریک پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه یسنوف، ضرورت تمرکز بر پژوهش‌های مشترک در حوزه‌هایی نظیر حفاظت از محیط‌زیست، مدیریت منابع آب، انرژی‌های تجدیدپذیر، کشاورزی پایدار و فناوری‌های نوین را از اولویت‌های اصلی این منطقه برشمرد و توسعه برنامه‌های آموزشی مشترک، تبادل استاد و دانشجو و اجرای طرح‌های پژوهشی مشترک را از محورهای مهم تعاملات منطقه‌ای معرفی کرد. رئیس دانشگاه گیلان در ادامه، با اشاره به محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های علمی و چالش‌های موجود، بر عزم دانشگاه‌های ایران برای تداوم فعالیت‌های علمی و گسترش تعاملات بین‌المللی تأکید و ضمن اعلام آمادگی دانشگاه گیلان برای میزبانی از اجلاس سال آینده این اتحادیه، بر نقش فعال این دانشگاه در تقویت ارتباطات میان اعضا و پیگیری توافقات صورت‌گرفته تصریح کرد. شایان ذکر است در حاشیه این اجلاس، تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه گیلان و دانشگاه یسنوف با هدف توسعه تعاملات علمی و فراهم‌سازی بسترهای همکاری مشترک میان دو دانشگاه امضا شد.

12 10 2026

تقدیر دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای کاسپین از نقش‌آفرینی دانشگاه گیلان در توسعه دیپلماسی علمی

در حاشیه بیست‌وهشتمین اجلاس عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای کاسپین که در شهر آکتائو قزاقستان برگزار شد، دبیرکل این اتحادیه از تلاش‌های مستمر دانشگاه گیلان در توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی قدردانی کرد. دکتر یوری پمینوف دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای کاسپین با اشاره به حضور دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان به‌عنوان تنها نماینده ایران در این اجلاس و جایگاه دانشگاه گیلان به‌عنوان یکی از اعضای دائمی دبیرخانه اتحادیه، تلاش‌های دانشگاه گیلان در حفظ و توسعه ارتباطات علمی بین‌المللی را شایسته تقدیر دانست. دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای کاسپین، نقش دانشگاه گیلان در تقویت حضور علمی و استمرار همکاری‌های منطقه‌ای را مورد تحسین قرار داد و تأکید کرد که فعالیت‌های فعالانه این دانشگاه در پیگیری امور و حمایت از برنامه‌های مشترک، موجب ارتقای سطح مشارکت دانشگاه گیلان در این اتحادیه شده است. شایان ذکر است بیست‌وهشتمین اجلاس عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دولتی حاشیه دریای کاسپین در تاریخ ۹ اکتبر ۲۰۲۶ برگزار شد و در آن نمایندگان دانشگاه‌های کشورهای منطقه به بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های علمی، پژوهشی و دانشگاهی پرداختند.

11 10 2026

تأکید رئیس دانشگاه گیلان بر توسعه آموزش زبان فارسی در «خانه ایران» آکتائو قزاقستان

در حاشیه بیست‌وهشتمین اجلاس عمومی اتحادیه دانشگاه‌های دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین که در کشور قزاقستان برگزار شد، رئیس دانشگاه گیلان در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آکتائو، بر بهره‌گیری از ظرفیت علمی و آموزشی دانشگاه گیلان برای توسعه آموزش زبان فارسی و گسترش فعالیت‌های «خانه ایران» تأکید کرد. دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان در این نشست، با اشاره به ظرفیت‌های علمی و آموزشی دانشگاه گیلان، ضمن اعلام آمادگی دانشگاه گیلان برای بررسی و پیگیری زمینه‌های همکاری در حوزه آموزش زبان فارسی، ضرورت هم‌افزایی برای پیشبرد برنامه‌های فرهنگی و علمی را از جمله محورهای اصلی برای توسعه همکاری‌های دوجانبه برشمرد. دکتر جعفر زمانی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آکتائو نیز ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه «خانه ایران» در معرفی زبان و فرهنگ ایرانی، بر ضرورت تقویت بخش آموزش زبان فارسی و استمرار برنامه‌های آموزشی این مرکز تصریح کرد و بهره‌گیری از توان تخصصی و استادان دانشگاه گیلان را برای تحقق این اهداف حائز اهمیت دانست. گسترش فعالیت‌های «خانه ایران»، تقویت برنامه‌های آموزشی، تبادل استاد و بهره‌گیری از توان تخصصی اعضای هیئت علمی برای آموزش زبان فارسی، از دیگر محورهای اصلی این نشست بود. شایان ذکر است در این نشست مقرر شد زمینه‌های همکاری دانشگاه گیلان با «خانه ایران» در آکتائو با هدف توسعه فعالیت‌های آموزشی و تعمیق تعاملات علمی میان استادان و دانشجویان دو کشور، پیگیری شود تا فعالیت‌های آموزشی این مرکز با مشارکت علمی دانشگاه گیلان ارتقا یابد.

11 10 2026

گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناورانه دانشگاه گیلان و دانشگاه یسنوف قزاقستان

در حاشیه بیست‌وهشتمین اجلاس عمومی اتحادیه دانشگاه‌های دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین که به میزبانی دانشگاه یسنوف در شهر آکتائو قزاقستان برگزار شد، رئیس دانشگاه گیلان ضمن دیدار با سرپرست دانشگاه یسنوف، بر توسعه همکاری‌های پژوهشی علمی و بین‌المللی و تقویت ارتباط میان پژوهشگران تأکید کرد. دکتر علی باستی رئیس دانشگاه گیلان در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه گیلان، بر لزوم عبور از تعاملات صرفاً دانشگاهی و حرکت به سوی اجرای پروژه‌های مشترک و هدفمند تأکید کرد و حوزه‌هایی همچون تحقیقات دریایی، مطالعات زیست‌محیطی و دیگر زمینه‌های دارای اشتراک علمی را از جمله محورهای اصلی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه برشمرد. دکتر یرمک نورماکانبت سرپرست دانشگاه یسنوف نیز ضمن استقبال از توسعه مناسبات علمی، بر اهمیت هم‌افزایی برای تبادل تجربیات میان اعضای هیئت علمی و پژوهشگران دو کشور تأکید کرد و بر پیگیری راهکارهای عملیاتی جهت بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی دو دانشگاه و توسعه ابتکارات علمی مشترک تصریح نمود. تقویت همکاری‌های پژوهشی، تبادل تجربیات علمی، توسعه ارتباط میان اعضای هیئت علمی و پژوهشگران و شناسایی زمینه‌های مشترک برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، از دیگر محورهای این نشست بود. گفتنی است در پایان این دیدار، رئیس دانشگاه گیلان از تکنوپارک دانشگاه یسنوف در شهر آکتائو بازدید کرد تا ضمن آشنایی با توانمندی‌ها و دستاوردهای فناورانه دانشگاه یسنوف، فرصتی برای ارزیابی زمینه‌های بالقوه همکاری در حوزه‌های پژوهش، فناوری و نوآوری فراهم گردد.

10 10 2026

طی مراسمی، از 36 کارمند نمونه دانشگاه گیلان تقدیر به‌عمل آمد

مراسم تکریم از مقام کارمند با حضور اعضای هیئت رئیسه، مدیران و کارمندان دانشگاه گیلان در تالار حکمت برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قلندری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن تکریم مقام کارمند، با استناد به حدیث نبوی به جایگاه والای کار در آموزه‌های دینی اشاره کرد و افزود: در آموزه‌های اسلامی، انجام وظایف به نحو احسن و با دقت و وجدان کاری، از ویژگی‌های برجسته مؤمنان است. از این رو، انجام صحیح و اصولی امور، فراتر از یک تکلیف اداری، عبادت و خدمت به جامعه محسوب می‌شود. مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گفت: کارمندان دانشگاه با رعایت این اصول و با تکیه بر وجدان کاری در مسیر خدمت‌رسانی به جامعه دانشگاهی، نقش‌آفرینی ارزشمندی دارند. دکتر بابک توکلی معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه نیز در این مراسم، ضمن تقدیر از تلاش‌های بی‌دریغ کارمندان، با اشاره به نقش کارمندان در حفظ تداوم فعالیت‌های دانشگاه افزود: رؤسا و مدیران با اتمام دوره تصدی خود تغییر می‌کنند، اما کارمندان با حفظ سوابق، تجربیات و دانش سازمانی، ستون فقرات و عامل اصلی ثبات و تداوم در دانشگاه هستند. معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه با اشاره به ضرورت ارتقای سطح عملکرد در مدیریت دانشگاه تصریح کرد: میزان اثرگذاری بر مجموعه، معیار اصلی سنجش است و تثبیت جایگاه مدیریتی تنها از طریق تحقق اهداف عملیاتی و ارائه نتایج ملموس در سازمان امکان‌پذیر است. دکتر توکلی در ادامه ضمن اشاره به شرایط اقتصادی کنونی کشور، بر ضرورت اتخاذ سیاست‌های اقتصادی هوشمندانه و متناسب با مقتضیات زمان در مدیریت منابع دانشگاه تأکید کرد و افزود: در راستای مقابله با چالش‌های اقتصادی، تلاش بر این است که با کوچک‌سازی ساختارهای غیرضروری و مدیریت بهینه، از منابع موجود بهترین بهره‌برداری صورت گیرد. معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه درآمدزایی، افزود: با برنامه‌ریزی‌های دقیق و استفاده بهینه از دارایی‌های دانشگاه، تلاش می‌کنیم علاوه بر تأمین نیازهای جاری، سطح درآمدزایی را نیز افزایش داده و بخشی از این منابع را به بهبود وضعیت رفاهی و خدمات اجتماعی کارکنان اختصاص دهیم. وی همچنین با اشاره به اصلاح آیین‌نامه انتخاب کارمند نمونه، تأکید کرد که این فرآیند اکنون بر اساس اصول شایسته‌سالاری و با معیارهای شفاف و علمی بازنگری و اجرا شد. دکتر علیرضا فرحبخش مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه نیز در این مراسم با تأکید بر نقش سرمایه‌ای کارمندان اظهار داشت: دانشگاه بدون حضور فعال ارکان مختلف خود از جمله استادان، دانشجویان و کارمندان، فاقد هویت و کارآمدی است. مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه همچنین با تجلیل از کارمندان بازنشسته دانشگاه، از تجربیات و میراث علمی و اداری آنان قدردانی کرد. دکتر فرحبخش در ادامه بر اهمیت شنیدن دغدغه‌های کارکنان تأکید کرد و افزود: ارتقای سلامت سازمانی مستلزم توجه به خواسته‌ها و پاسخگویی به نیازهای کارمندان در تمامی سطوح است. حسینعلی زمانی رئیس شورای صنفی کارمندان دانشگاه نیز در این مراسم، با بیان دغدغه‌های کارمندان، به چالش‌های معیشتی و هزینه‌های بالای زندگی اشاره کرد و افزود: عدم تأمین امنیت اقتصادی و معیشتی، بر دغدغه کارمندان بیش از سایر گروه‌ها تأثیر گذاشته است. لذا انتظار می‌رود در سیاست‌گذاری‌های آتی، توجه ویژه‌ای به حقوق و مزایا و توازن میان بودجه‌های رفاهی و عملیاتی صورت گیرد. وی با تأکید بر اینکه کارمندان بخشی از پیکره اصلی دانشگاه هستند، خاطرنشان کرد سیاست‌گذاری‌های کلان باید با در نظر گرفتن نیازهای این قشر صورت پذیرد. مهرداد محمدی عضو شورای صنفی کارمندان دانشگاه نیز با تأکید بر اهمیت شایسته‌سالاری در پست‌های سازمانی اظهار داشت: استفاده از تجربیات کارمندان باسابقه و متخصص در جایگاه‌های درست، منجر به ارتقای بهره‌وری و پایداری فرآیندها می‌شود و انتصاب گزینشی و مبتنی بر تخصص، تضمین‌کننده سلامت عملکرد سازمان است. شایان ذکر است در پایان این مراسم، از ۳۶ تن از کارمندان نمونه دانشگاه گیلان تقدیر به عمل آمد. مشاهده اسامی کارمندان نمونه دانشگاه در سال 1405