معاون اداری مالی و مدیریت منابع دانشگاه: شکل گیری دانشگاه جامعه محور اسلامی؛ هدف ما در برنامه راهبردی دانشگاه است

23 10 2023
کد خبر : 6003369
تعداد بازدید : 11534

با توجه به نقش و اهمیت معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع در راستای حمایت و پشتیبانی از سایر معاونت ها و واحدهای دانشگاه در جهت تحقق اهداف کلان دانشگاه در زمینه های مختلف؛ روابط عمومی دانشگاه گفتگویی با دکتر سیدرضا میرعسکری معاون اداری مالی و مدیریت منابع دانشگاه انجام داده است که توجه شما خوانندگان را به آن جلب می کنیم.

- لطفا به صورت اجمالی مجموعه حمایت ها و پشتیبانی که این معاونت در راستای محقق شدن اهداف و رسالت های سایر معاونت ها و واحدهای دانشگاهی انجام می دهد را بیان کنید.

فعالیت های حوزه معاونت اداری مالی و مدیریت منابع دانشگاه، در زمینه های برقراری نظام اصول اداری، انجام هزینه ها، اجرای دقیق مقررات و ضوابط اداری و مالی است که راه را برای تحقق اهداف و وظایف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مساعد می سازد. ارائه خدمات و گستردگی کار به نحوی است که باید با همه واحد های دانشگاه در ارتباط باشیم، به عنوان مثال بخش های اداری، مالی، پشتیبانی و خدمات اعم از خدمات رفاهی و کارگزینی بخش های مهمی هستند که باید به همه ی واحدهای دانشگاه خدمات بدهند و همین مهم می تواند چالش های زیادی را برای حوزه ما فرآهم آورد که تلاش ما این است که تغییرات مثبتی که صورت می گیرد برای مجموعه دانشگاهی و غیر دانشگاهی مشهود و مثمر ثمر باشد. هدف ما این است که در راستای ماموریت دانشگاه و با تکیه بر سرمایه دانشی و انسانی خود و با شعار دانشگاه خلاق، پایدار و ارزش آفرین، به سمت دانشگاه نسل چهارم حرکت نماییم. همچنین درخصوص جایگاه معاونت اداری ،مالی و پشتیبانی بالاخره نگاه هر فردی می تواند نسبت به جایگاهی که قرار می گیرد متفاوت باشد.رویکرد معاونت ، حمایت و پشتیبانی از استادان بزرگوار، دانشجویان عزیز و کارکنان خدوم بوده و هست.

دغدغه معاونت در دوره جدید، بر روی سه نکته اساسی متمرکز بوده است؛ اول ساماندهی رویه ها  با تاکید بر دقت و کیفیت، دوم رعایت نظم و انضباط در امور مختلف و سومین مورد سرعت بخشیدن به امور جاری با تاکید بر این مهم که کیفیت فدای کمیت نشود.

در واقع هدف این است که امور را به سمت و سویی پیش ببریم که اتفاقات خوبی برای دانشگاهیان عزیز رخ بدهد و کاستی ها و نقص ها را مرتفع کنیم.

- با توجه به اینکه برنامه راهبردی دانشگاه درحال تدوین است، خواهشمند است توضیح دهید در این برنامه چه اهدافی را دنبال خواهید کرد؟

دانشگاه گیلان به منظور تحقق چشم‌انداز سازمان در افق 1410 و در راستای مأموريت دانشگاه، اهداف بلندمدت خود را به شرح زیر تدوين و اولویت­ بندی نمود و با تکیه بر سرمایه دانشی و انسانی خود و با شعار دانشگاه خلاق، پایدار و ارزش آفرین، به سمت دانشگاه نسل چهارم با اهداف ترويج و گسترش فرهنگ اسلامي-ايراني در ميان دانشگاهيان، افزایش سهم دانشگاه در ارتقای دانایی و رفع مسائل جامعه، پرورش فناوران، نوآوران و متخصصان متعهد و بهبود نگاه کارآفریني در دانشگاه ، تجاری­ سازی ایده­ ها مبتنی بر خلق شرکت ­های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی در زیست­ بوم علم و فناوری منطقه، ارتقاء جایگاه دانشگاه در سطح داخلی و بین­ المللی، مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری، نوآوری، طبیعی، بومی، فرهنگی و تاریخی، توسعه سرمايه انسانی، افزايش بهره وري و ارتقاء سطح رفاه دانشگاهيان، مدیریت و تنوع بخشی به منابع درآمدی و نیل به استقلال مالی و ایجاد درآمد پایدار، مشارکت در حفظ و احیای زیست بوم منطقه با تمرکز بر فرهنگ­سازی، راه­حل یابی و تحقق دانشگاه سبز و توسعه تجهیزات و زیرساخت­های نرم­ افزاری و سخت­ افزاری در دانشگاه و تحقق دانشگاه دیجیتال در حال حرکت است.

در تدوین برنامه راهبردی، ابتدا با تعیین اهداف کلان 10 گانه و راهبردهای 13 گانه  و در قالب مدل های معتبر که در فضای استراتژیک وجود داشت و تشکیل شورای راهبردی دانشگاه و تشکیل کارگروه های تخصصی در معاونت ها و واحدهای دانشگاه و مصاحبه با نخبگان  به تدوین برنامه راهبردی پرداخته ایم و فاز دوم آن که همانا تبدیل برنامه های راهبردی به عملیاتی می باشد در مراحل انتهایی خود می باشد که پس از جمع بندی گزارشات دریافتی از برنامه عملیاتی واحدهای وظیفه­ ای دانشگاه و مطابقت با الگوی مورد انتظار وزارت علوم، در پاییز گزارش نهایی آن آماده می شود.

​​​​​​​- آیا دانشگاه در راستای افزایش درآمد اختصاصی اقداماتی انجام داده است؟

تشکیل کارگروه متنوع سازی منابع درآمدی، ساماندهی قراردادهای اجاره بر اساس کارگروه تعیین بها، افزایش میزان شهریه دانشجویان بر اساس مصوبه هیات امناء، برنامه ریزی در خصوص وصول به موقع درآمدهای دانشگاه در واحدهای تابعه و گنجاندن شاخص درآمدزایی در برنامه عملیاتی معاونت اداری و مالی، مولد سازی منابع (فضاهای آموزشی، زمین و نیروی انسانی) با استفاده از ظرفیت جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان اعم از استادان،کارمندان شاغل و بازنشسته، دانشجویان در حال تحصیل و فارغ التحصیل که سرمایه های اصلی دانشگاه می باشند در جهت دستیابی به اهداف برنامه راهبردی، همچنین تبدیل و به احسن نمودن بخشی از حدود 17 هکتار زمین بایر پردیس اصلی دانشگاه که قبلا رها شده بود. (با امید به اینکه در آینده هیچ نقطه ای از دانشگاه بلا استفاده نباشد). از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

 

​​​​- به طور کلی هم اکنون دانشگاه چند پروژه عمرانی در دست اقدام دارد و پروژه‌های نیمه تمام دانشگاه چه زمانی به بهره برداری می‌رسد؟

به طور کلی دانشگاه گیلان تعداد 11پروژه عمرانی در حال اجرا دارد. 3 پروژه عمرانی احداثی ملی با حجم 20000 متر مربع. پروژه های ملی با پیشرفت فیزیکی 64 درصد است که یکی از این پروژه های ملی احداث و تجهیز پژوهشکده حوزه دریای کاسپین است که قابلیت تکمیل و بهره برداری تا یک سال آینده را دارد. احداث 1 پروژه عمرانی استانی، 4 پروژه با مشارکت خیرین به مقدار حدود 5800 متر مربع و 3 پروژه(سالن ورزشی، موتورخانه و مدیریت سبز) با مشارکت وزارت علوم و استفاده از منابع داخلی در دست احداث است.

- چه تمهیداتی جهت رفاه بیشتر حال کارکنان در سال جاری اندیشیده شده است؟

1- امور بیمه

- برگزاری جلسات ماهانه با شرکت بیمه جهت نظارت و رسیدگی به مشکلات بیمه تکمیلی همکاران

- تشکیل کارگروه جدید بیمه تکمیلی و برگزاری جلسات جهت اخذ تصمیمات مناسب

- پیگیری امور انواع قراردادهای بیمه همکاران (بیمه های تکمیلی ، بیمه های سلامت و دفترچه های پایه ، بیمه عمر دولتی و بیمه عمرو حوادث مازاد ، بیمه نامه های مسئولیت دانشگاه ، بیمه آتش سوزی اموال منقول و غیر منقول دانشگاه و غیره )

  2- امور تسهیلات بانکی :

- برگزاری جلسه با بانک های مختلف جهت انتخاب بانک های عامل جهت استفاده از ظرفیت بانک های مختلف جهت اخذ تسهیلات برای رفاه حال کارکنان

3- امور مربوط به پرداخت های رفاهی

  • در مجموع پرداخت های رفاهی سال 1401 نسبت به 1400 بیش از دو برابر افزایش داشته است.
  • تصویب افزایش پرداخت های فصلی از 500 هزارتومان به یک میلیون تومان در هیئت رئیسه دانشگاه
  • تصویب افزایش هدیه تولد کارکنان از 200 به 500 هزارتومان
  • تصویب اضافه کارجبرانی از ابتدای خرداد 1402
  • تصویب عناوین پرداخت های مناسبتی در سال 1402
  • در همین راستا تاکنون رفاهی فصلی سه ماهه اول و روز کارمند به میزان یک میلیون تومان به همکاران پرداخت شده است.
  • پرداخت کمک هزینه رفاهی سلامت که علاوه بر پرداخت سهم 50 درصد حق بیمه قرارداد بیمه درمان تکمیلی، ماهانه  مبالغی از 50 تا 350 هزارتومان متناسب با تعداد فرزند به همکاران پرداخت می شود.
  • پرداخت کمک هزینه رفاهی به بازنشستگان

4- امور خانه های سازمانی:

  • ثبت نام، واگذاری،تسویه حساب و پیگیری مشکلات خانه های سازمانی

تشکیل کارگروه خانه های سازمانی (مرکب از نمایده ساکنین کوی شهید عضدی و وحدت، اداره اموال ، اداره رفاه و دفتر طرح های عمرانی )

  • تصویب و پیگیری انجام تغییرات و تبدیل واحدهای تخلیه شده کوی شهید عضدی به دو واحد که کار تعمیرات 3 واحد آن (که تبدیل به 6 واحد خواهد شد در حال تکمیل است. و پیگیری تبدیل ان به مهمانسرا که یکی از نیازهای دانشگاه داشتن مهمانسرای مناسب است.
  • پیگیری مقررات مصوّب در خصوص خانه های سازمانی از جمله اخذ تعهدنامه محضری قبل از سکونت مبنی بر نداشتن منزل مسکونی (خود یا  همسر ) پیگیری تخلیه کلیه واحدهایی که مالکیت آنها ا طریق استعلام مشخص شده بود.
  • اجرای بندهای مرتبط قانون جوانی جمعیت از جمله تمدید دو برابری مدت سکونت در خانه های سازمانی برای همکاران دارای سه فرزند

5- امور قرارداد های فروشگاهی :

  • اجرای تفاهم نامه همکاری با شرکت تدبیر سبز شمال ، شرکت زاد شفق ، با شرکت پایش رایانه
  • انعقاد با مراکز جدید از جمله فروشگاهای  لوازم خانگی و ...
  • پیگیری گسترش مراکز طرف قرارداد و بالابردن کیفیت قرارداهای مربوطه.
  • پیگیری اقلام غیر نقدی و ... که روش صحیح تر گسترش اینگونه اقدامات احیای تعاونی مصرف دانشگاه است.

6- امور مراکز اقامتی و مهمانسرا :

  • پیگیری امور مربوط به مهمانسرای تهران و صدور معرفینامه برای مهمانسرای دانشگاههای دیگر
  • با توجه به تصویب در اختیار گرفتن 8 واحد از خوابگاه اتقیاء در ستاد رفاهی جهت انجام تهاتر مهمانسرا با دانشگاههای دیگر امکان سفر ارزان همکاران به شهرهای مشهد مقدس، تبریز، اردبیل و همدان در تابستان جاری برای تعداد بالغ بر 100 خانوار همکاران و همچنین پذیرش همکاران سایر دانشگاهها در گیلان فراهم شد و رضایتمندی خوبی در همکاران دانشگاهها و همچنین همکاران میهمان از سایر دانشگاهها نسبت به قبل ایجاد نمود. 
  • تصویب تبدیل دو واحد از خانه های سازمانی صومعه سرا به مهمانسرا که برآورد اولیه آن انجام شده و در حال پیگیری است
  • پیگیری تصویب تبدیل تعدادی از واحدهای بازسازی شده کوی شهید عضدی به مهمانسرا
  • نصب کنتور آب مجزا برای واحدهای مستقر در کوی عضدی جهت تعیین دقیق آب بها
  • تعمیر و تجهیز فضای فیزیکی بلا استفاده موجود در پردیس بین الملل جهت استفاده به عنوان مهمانسرا

7- امور بازنشستگی

- در جهت چابک سازی اداره رفاه جهت انجام وظایف محوله ، با انجام مطالعات اولیه ، پیشنهاد واگذاری امور بازنشستگی به اداره کارگزینی در شورای اداری معاونت اداری و مالی به تصویب و مراحل تصویب نهائی آن در حال پیگیری است .

8- امور ستاد رفاهی :

ستاد رفاهی دانشگاه با ترکیبی جدید ، مصوبات خوبی داشته است  که در بندهای مختلف به آن اشاره شد.

- پیگیری برگزاری جلسات و مصوبات ستاد رفاهی

9- مهد کودک :

پیشنهاد مکان (خانه فرهنگ دانشگاه و یا سالنی از مسجد دانشگاه) در ستاد رفاهی دانشگاه طرح گردید  و نیازمند تصمیم گیری نهایی است. بدیهی است احداث از صفر آن که نیاز به جایابی زمین و پیگیری دریافت بودجه لازم دارد قاعدتاً سخت­تر و وقت گیرتر خواهد بود.

 10- تشکیل کارگروه ورزش کارکنان :

با توجه به درخواست و پیگیری همکاران دانشگاه و با توجه به بخشنامه های صادره سال 1400 وزارتخانه که تشکیل کارگروه ورزش را در بر عهده ادارت تربیت بدنی دانشگاه ها  گذاشته است، و از طرفی به دلیل اینکه امور ورزش و سلامت با امور فاهی کارکنان گره خورده است تشکیل کارگروه ورزش کارکنان از طرف تعدادی از همکاران علاقمند به ورزش، ذیل ستاد رفاهی پیشنهاد گردیده است که موضوع در حال بررسی و پیگیری است.


11-  پیگیری اصلاح پیوست رفاهی آیین نامه استخدامی کارکنان:

اصلاح پیوست رفاهی آیین نامه استخدامی کارکنان از جمله موضوع حق مسکن که در جلسات منطقه ای از طرف دانشگاه گیلان پیشنهاد شد و مکاتبات لازم برای اصلاح موارد مرتبط با وزارتخانه انجام پذیرفت و در حال پیگیری است.

12 – اجرای بندهای رفاهی قانون جوانی جمعیت :

  • تمدید مدت سکونت همکاران دارای سه فرزند
  • پیگیری موضوع مهد کودک
  • پیگیری پرداخت هدیه رفاهی به همکارانی که در سال 1402 فرزندشان متولد شده است .
  • به ویژه موضوع حق مسکن که پیگیری از طریق جلسه منطقه و مکاتبات لازم انجام شده است.
  • پیگیری موضوع مهد کودک که در بندهای قبل توضیح داده شد.

 

- آیا امکانات فعلی دانشگاه (منابع انسانی و مالی) پاسخگوی نیازهای توسعه ای دانشگاه است؟

تعداد دانشجویان1395

تعداد دانشجویان1402

تعداد هیئت علمی

تعداد کارمند

پایان سال 1395

ابتدای سال 1402

تعداد  کاهش در هفت سال اخیر (بازنشست، فوت و...)

تعداد افزایش در هفت سال گذشته

پایان سال 1395

ابتدای سال 1402

تعداد  کاهش در هفت سال اخیر(بازنشست، فوت و...)

تعداد افزایش در هفت سال گذشته

16575

18692

583

562

117

78

580

487

222

95

 

با توجه به افزایش 11 درصدی تعداد دانشجو  و کاهش تعداد اعضای هیئت علمی و کارمندان در هفت سال اخیر، به نظر می رسد دانشگاه از نظر تعداد نیروی انسانی نیازمند استفاده ی بهینه از نیروی انسانی می باشد.

و اما بحث فیزیکی دانشگاه، با توجه به اینکه دانشگاه در حال حاضر 200 هزار مترمربع فضای کالبدی در دست بهره برداری دارد و قدمت اکثر ساختمان ها بین 30 تا 50 سال است در 15سال اخیر که تعداد دانشجویان 3 برابر شده است فضای فیزیکی دانشگاه کمتر از 30% افزایش یافته است. در حال حاضر حدود 25800 متر مربع فضا از منابع ملی استانی و ردیف های متمرکز در دست احداث است که تکمیل آنها می تواند بخشی از مشکلات را حل نماید.

 

- چه برنامه های عملیاتی برای ارتقای کیفی و امکانات دانشگاه در نظر دارید؟

در خصوص برنامه هایی که ما برای دانشگاهیان داریم در حوزه اداری، ارتقا وضعیت همه جانبه کارکنان شاغل و بازنشسته برای ما بسیار حائز اهمیت است.

ارتقا کارکنان در کانون توجه ما بوده و با تغییر برخی از فرآیندها و نوع نگرش، پیگیر افزایش ظرفیت ها و کاهش محدودیت های اداری، با هدف خدمت رسانی بهتر به کارکنان هستیم.

در حوزه مالی نیز طبیعتا تاکید بر عدالت، انصاف، نظم و در عین حال سرعت به گونه ای که رضایت همکاران را به دنبال داشته باشد و حداکثر حمایتی را که می شود از خانواده دانشگاهیان انجام داد در کانون توجه قرار گرفته است.

این نگاه با همین تاکیدات برای اساتید و دانشجویان نیز مد نظر مجموعه است و بازسازی فرایندها با تاکید بر همین نگاه دنبال می شود امید انکه عملا بتوانیم به این مهم جامه عمل بپوشانیم.

همچنین تاکید بر سرعت عمل در امور مربوط به مجموعه و پاسخگویی بهینه (البته با توجه و لحاظ نمودن محدودیت های مختلف) بخشی از امیدافرینی و ایجاد انگیزه را در خانواده دانشگاه گیلان محقق خواهد کرد

-  سخن پایانی:

تاکید من بر عدالت و انصاف است و بسیار بر روی این مسئله حساس هستم که هیچ حقی از کسی تضییع نشود.
در بعضی موارد نیز با یک سری محدودیت های قانونی مواجه هستیم ولی در عین حال تلاش می‌کنیم که همکاران گرامی و دانشجویان از اینکه در دانشگاه گیلان کار می‌کنند احساس خوبی داشته باشند و  با انگیزه لازم برای رسیدگی به امور فعالیت نمایند.  همچنین از دانشجویان، کارکنان و اساتید درخواست داریم که پیشنهادات و انتقادات خود را برای ما ارسال نمایند. حتی که اگر انتقادات منصفانه نباشد، امکان دارد، زاویه تاریکی از امور مربوطه را به ما نشان دهد، و از یک دریچه ی دیگر، این انتقاد می تواند، بستر جدیدی فرآهم نماید که ما بتوانیم خود را واکاوی کنیم و ضمن بازسازی امور، تغییرات مثبتی را پیش رو داشته باشیم.

همچنین امیدوارم ، با حمایت ها و پشتیبانی که این معاونت در راستای محقق شدن اهداف و رسالت های سایر معاونت ها و واحدهای دانشگاهی انجام می دهد، بتوانیم رضایت حق تعالی و احساس رضایت و امید بیشتر در دانشگاه را ایجاد نماییم.

طبیعتا دغدغه ما این است که زیرساخت های دانشگاه را ارتقا و کارهای نیمه‌تمام را هر چه زودتر انجام بدهیم و تغییرات جدی صورت بگیرد و تاکید جدی بر رعایت عدالت و انصاف که تنها با دقت نظر مسوولان و کمک همکاران دانشگاهی قابل اجراست، نه صرفا با تلاش حوزه اداری و مالی چنانچه به درستی اجرایی شود، قطعا در افزایش امید و انگیزه همکاران تاثیرگذار خواهد بود.

در آخر ، وظیفه می دانم از زحمات همه عزیزانی که در این مدت، ما را همراهی کردند ، تشکر نمایم و امیدورام حضرت حق به همه، آن گونه که شایسته  هستند، پاداش دهد.


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

29 06 2024

دانشگاه گیلان در میان بهره ورترین دانشگاه ها از نظر انتشار مقالات بین المللی بر اساس اعلام پایگاه WOS قرار گرفت

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، بنابر اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دانشگاه گیلان رتبه 8 را در میان 22 دانشگاه جامع با قدمت بالای 40 سال در ایران بر اساس گزارش پایگاه وب آو ساینس، کسب نمود.  در این گزارش، دانشگاه‌ها بر مبنای نظام رتبه بندی ملی ISC در گونه بندی های جامع، صنعتی، علوم کشاورزی، هنر، زیرنظام، غیرانتفاعی و دانشگاه‌های وابسته به دستگاه اجرایی به تفکیک قدمت و نیز به صورت تفصیلی بررسی شده است.  بر اساس 16 شاخص مورد بررسی در این رتبه بندی که مربوط به مقالات منتشر شده در سال 2020 است، دانشگاه گیلان در شاخص های تعداد کل مقالات رتبه 8، تعداد مقالات نشریات Q1 رتبه 9، متوسط ضریب تأثیر رتبه 15، مجموع مقالات در ضریب تأثیر نشریه رتبه 8، مقالات با مشارکت بین المللی رتبه 9، مقالات نمایه نیچر رتبه 8، هم انتشاری صنعت و دانشگاه رتبه 17، سرانه مقالات اعضای هیأت علمی رتبه 10، سرانه مقالات دانشجویان تحصیلات تکمیلی رتبه 13، سرانه مقالات Q1 اعضای هیأت علمی رتبه 12، سرانه مقالات Q1 دانشجویان تحصیلات تکمیلی رتبه 14، سرانه مقالات در ضریب تأثیر نشریه اعضای هیأت علمی رتبه 11، سرانه مقالات در ضریب تأثیر نشریه دانشجویان تحصیلات تکمیلی رتبه 13، سرانه مقالات با مشارکت بین المللی رتبه 12، سرانه مقالات نمایه نیچر رتبه 5 و در سرانه هم انتشاری صنعت و دانشگاه های اعضای هیأت علمی رتبه 19 را کسب کرده است.  

23 06 2024

دانشگاه گیلان در میان دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی پراستناد برتر دنیا قرار گرفت

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و بنا بر اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، در اعلام آخرین نتایج پایگاه شاخص های اساسی علم (ESI)، دانشگاه گیلان در پنج حوزه موضوعی مهندسی، شیمی، علوم کشاورزی، علوم مواد، علوم گیاهی و جانوری  با 7211 مدرک، 95014 استناد و 43 مقاله برتر، رتبه 27 در میان دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی پراستناد برتر جهان را کسب کرد. بنا بر این گزارش، در بازه زمانی 2014-2024، تعداد 9019 دانشگاه و مؤسسه پژوهشی در تمامی حوزه های موضوعی انتخاب شده اند که 134 دانشگاه و مؤسسه پژوهشی از ایران می باشد. شایان ذکر است پایگاه شاخص های اساسی علم (ESI) یکی از پایگاه های اطلاعاتی مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس است که به معرفی پژوهشگران، مؤسسات، انتشارات و کشورهای برتر در حوزه های موضوعی مختلف می پردازد. مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس، مؤسسات پراستناد برتر دنیا را در 22 حوزه  شیمی، علوم گیاهی و حیوانی، ایمنی شناسی، زیست شناسی و زیست شیمی، علوم اعصاب و رفتار، زمین شناسی، فیزیک، میکروبیولوژی، روانپزشکی/ روان شناسی، علوم فضا، پزشکی بالینی، ریاضیات، محیط زیست و بوم شناسی، داروشناسی و سم شناسی، اقتصاد و تجارت، علوم رایانه، زیست شناسی مولکولی و ژنتیک، مهندسی، علوم کشاورزی و علوم مواد، علوم اجتماعی، کلیات و چند رشته ای انتخاب می کند. بنابراین در هر حوزه موضوعی، دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی انتخاب شده بیشترین تعداد استنادها را دریافت کرده اند. 

26 06 2024

مدیران جدید دانشگاه منصوب شدند

طی احکام جداگانه ای از سوی دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان، دکتر آمنه آقاربیع عضو هیأت علمی گروه معماری به سمت سرپرست دانشکده معماری و هنر، مهندس ناصر حمیدزاده عضو هیأت علمی گروه عمران به سمت سرپرست مدیریت امور فنی و نظارت بر طرح های عمرانی، دکتر فرشید مهردوست عضو هیأت علمی گروه علوم کامپیوتر به سمت سرپرست مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی، دکتر روح اله منعم عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی به سمت سرپرست مدیریت برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی، منصوب شدند. شایان ذکر است در مراسم های جداگانه ای، از تلاش های دکتر حسینعلی عابددوست رئیس پیشین دانشکده معماری و هنر، مهندس محمد فرحی تاج مدیر پیشین امور فنی و نظارت بر طرح های عمرانی، دکتر فرید فیضی رئیس پیشین مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی و دکتر مهیار خانی مقدم مدیر پیشین برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی، تقدیر به عمل آمد.  روابط عمومی دانشگاه گیلان ضمن تقدیر از تلاش های مدیران پیشین، برای مدیران جدید منصوب شده، آرزوی موفقیت می نماید.  

19 06 2024

سرپرست دانشگاه در مراسم گرامیداشت روز بسیج استادان: بسیج درخت تنومندی برای خدمت رسانی به جامعه است

گرامیداشت روز قشر بسیج استادان با حضور سرپرست دانشگاه گیلان، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان و جمعی از استادان بسیجی استان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.  دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن گرامیداشت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران افزود: بسیج یکی از نوآوری های امام راحل بود که هم اکنون به درخت تنومندی برای خدمت رسانی در جامعه تبدیل شده است.  وی با اشاره به چندوجهی بودن بسیج در جامعه تصریح کرد: بسیج متعلق به قشر خاصی نیست و به جغرافیای خاصی تعلق ندارد و باتوجه به نیاز جامعه در مسائل فرهنگی، سازندگی، دفاعی، علمی و... در همه زمان ها و مکان ها برای حل مشکلات جامعه متبلور می شود.  سرپرست دانشگاه با بیان اینکه اکنون در جنگ ترکیبی به سر می بریم افزود: لازمه مبارزه با جنگ ترکیبی جهاد است که رهبر معظم انقلاب جهاد تبیین را اقدامی قطعی و فوری برای مبارزه با دشمنان دانسته اند. وی با اشاره به اینکه مطالبه مقام معظم رهبری جهش تولید است تأکید کرد: یکی از عرصه های جهاد تبیین توسط استادان دانشگاهی، ایجاد شرکت های دانش بنیان است که این فرصت مناسبی برای تبیین نقش آفرینی های اساتید بسیجی در عرصه تولید و صنعت خواهد بود.  دکتر دوستار با بیان اینکه بسیج به دنبال خدمت بی منت است، یکی از راه های نیل به مطالبات مقام معظم رهبری را همکاری و همفکری دانشگاهیان دانست و تصریح کرد: زمانی که متعلق به مردم است نباید صرف تقابل با یکدیگر شود و چنانچه دانشگاه ها نسبت به آگاه سازی اهمیت انتخابات به دانشجویان وارد عمل شوند، شاهد برگزاری انتخاباتی پرشور و اثرگذار خواهیم بود.  سرپرست دانشگاه ضمن امیدواری به اینکه دانشگاهیان در عرصه جهاد تبیین بیش از پیش همت گمارند، تحکیم روابط استادان با دانشجویان را منجر به ترویج دستاوردهای انقلاب به دانشجویان و انتشار امیدواری در جامعه دانست.  دکتر حبیبی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان نیز در این مراسم، ضمن گرامیداشت روز بسیج اساتید که با سالروز شهادت شهید چمران آمیخته شده، از مرحوم دکتر رحمدل استاد بسیجی دانشگاه گیلان یاد کرد و گفت: دکتر رحمدل از مفاخر تأثیرگذار در حوزه ادبیات دفاع مقدس بود که در آثار خود به نیکویی بین علم و اخلاق و ایمان پیوند زد.  دکتر حبیبی با بیان اینکه یکی از ویژگی های مهم شهید چمران ولایت مداری و مردم داری بود گفت: تبلور این ویژگی را در شهید آیت الله رئیسی دیدیم همانگونه که ایشان از نزدیک در کنار مردم حضور داشتند و پیگیر حل مشکلات مردم بویژه مردم مناطق محروم بودند.  وی ضمن تأکید بر صداقت گفتار و رفتار شهید آیت الله رئیسی با مردم، ایشان را احیاگر گفتمان انقلاب اسلامی دانستند که مورد اقبال مردم قرار گرفت و افزود: ارادت خاص شهید آیت الله رئیسی به مردم، یک ارادت کاملاً قلبی، واقعی و دو طرفه بود که شاهد وداع باشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان بودیم.  دکتر حبیبی با اشاره به ظرفیت های جامعه دانشگاهی برای ترویج گفتمان جامعه به سمت مطالبات مقام معظم رهبری گفت: در حوزه جهاد تبیین، انتظارات از اساتید فرهیخته بیش از سایرین است زیرا با تربیت نیروهای جوان و آینده ساز کشور، فرصت مناسبی برای پرورش نیروهای همتراز انقلاب اسلامی خواهند داشت که برای رشد و تعالی کشور اثرگذار باشند.  مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان ضمن اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یک رویداد سیاسی بزرگ کشور گفت: پشتیبانی رأی آحاد مردم برای انتخاب رئیس جمهور می تواند نخبگانی شایسته را در مسیر رشد و تعالی کشور سوق دهد.  گفتنی است در پایان این مراسم از تعدادی استادان بسیجی تجلیل به عمل آمد. 

25 06 2024

رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان: اقتصاد، فرهنگ و روابط بین‌الملل سه مؤلفه مهم در انتخابات است

رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه اقتصاد، فرهنگ، روابط بین‌الملل سه مؤلفه مهم در انتخابات است، گفت: در عرصه انتخابات تشکل‌های سیاسی دانشجویی، سازمان های مردم نهاد، رسانه‌ها، هیئت‌های مذهبی، خبرگزاری‌ها، به خصوص صدا و سیما، فعالان عرصه شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در تحرک بخشی به انتخابات مؤثرتر عمل کنند. دکتر محمد دوستار طی گفتگویی با اشاره به چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: با توجه به حادثه‌ای که اتفاق افتاد آیت‌الله رئیسی در مسیر خدمت به مردم به شهادت رسید، انتخابات زود هنگام پیش‌بینی نشده‌ای را باید برگزار کنیم، اقدامات شایسته و بسیار خوبی که شهید آیت‌الله رئیسی انجام داده بود و ارتباط بسیار خوبی که با مردم توانست برقرار کند و نمود آن را در تشییع پیکر شهدای خدمت و ابراز احساسات مردم در مراسم‌ دیدیم لذا سطح انتظارات و توقعات مردم از ریاست جمهور ارتقا یافته است. رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان در خصوص ملاک انتخاب رئیس جمهور اصلح، افزود: در انتخاب رئیس جمهور بعدی باید فردی را انتخاب کنیم که بتواند نظر مردم را با مردمی بودن و سفرهای مختلف و سرکشی استان‌ها و حضور در شهرستان‌ها و پیگیری پروژه‌های مصوب مطالبات مردم را برآورد کند. رئیس دانشگاه گیلان در خصوص اولویت‌های امروز جامعه، گفت: مسائلی مانند تورم، اشتغال، مسکن باید از اولویت‌های رئیس جمهور بعدی باشد، آیت‌الله رئیسی توانسته بود با سیاستگذاری مناسب در عرصه بین‌المللی اتفاقات خوبی در حوزه ارتباط با کشورهای همسایه و پیمان‌های بین‌المللی مانند شانگهای و بریکس وجهه مناسبی را برای کشور به ارمغان بیاورد که دستاورد اقتصادی آن به زودی شامل کشور می‌شود. دکتر دوستار در پاسخ به این سوال که چه کسانی می‌توانند هدایت افکار عمومی برای انتخاب نامزد اصلح نقش آفرینی کنند؟ تصریح کرد: انتظار می‌رود کسانی که تریبون دارند و مورد اعتماد مردم هستند به ویژه جامعه دانشگاهی در خصوص تبیین شاخص‌های فرد اصلح ا توجه به شرایط زمانی و مکانی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، بین‌المللی و غیره روشنگری کنند و اعلام کنند چه کسانی می‌توانند در این عرصه هدایتگر جامعه بوده و نقش آفرینی موثری داشته باشند و به مردم کمک کنند تا در انتخاب مناسب دقت لازم را مدنظر قرار دهند و بتوانند فردی اصلح، شایسته و مناسب این زمان انتخاب کنند تا ادامه دهنده مسیر شهدای خدمت باشد. وی تأکید کرد: جامعه دانشگاهی اعم از اساتید و تشکل‌های دانشجویی و سیاسی نقش محوری در انتخابات دارند، می‌توانند از طریق برگزاری گفتگوها، میزگردها و مناظرات نقش مؤثر داشته باشند، در این راستا اولا باید تبیین شود که در عصر حاضر چه رئیس جمهوری با چه ویژگی‌هایی مناسب کشور ماست، همچنین نیازمندی‌های جامعه در عرصه‌های مختلف چیست که نیازمند این است دانشجویان و اساتید از طریق گفتمان تبیین لازم را داشته باشند. رئیس دانشگاه گیلان بیان کرد: دانشجوها و تشکل‌های سیاسی به خاطر اینکه به روز هستند بیشتر مورد اعتماد افراد هستند خانواده‌ها و اقشار مختلف به آنها مراجعه می‌کنند یا رسانه‌هایی در اختیار دارند، لذا باید تبیین و گفتگو در خصوص اهمیت مشارکت و ضرورت تحقق مشارکت حداکثری در عرصه داخلی و خارجی برای مردم و به خصوص رای اولی‌ها بازگو شود، علاوه بر این ویژگی‌های رئیس جمهور شایسته تبیین شود تا مردم با آگاهی و بینش دقیق نامزد اصلح و مورد اعتماد را برای قوه مجریه انتخاب کنند. دکتر دوستار با بیان اینکه دانشجویان با نگاه آرمانگرایانه‌ای که دارند سعی می‌کنند ایده‌آل‌ها را دنبال کنند و از این رو نقدها و چالش‌های موجود را هم بدون محافظه‌کاری بیان می‌کنند، تصریح کرد: با توجه به نگرش علمی و بینش نظام‌مندی که دانشجویان در طول تحصیل در دانشگاه کسب می‌کنند برای حل چالش‌ها و بحران‌ها و نواقص راه‌حل‌های عالمانه و علمی با توجه به مطالب تخصصی که در دانشگاه کسب کردند، ارائه می‌دهند. رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان ادامه داد: تشکل‌های دانشجویی زمینه ساز بسیاری از اتفاقات خوب هستند، دانشجویان می‌توانند در قالب تشکل‌ها، میزگردها، گفتگوها و مناظرات دیدگاه خود را مطرح کنند، لذا هر چقدر تشکل‌های دانشجویان فعال، اثربخش و هدفمندتر باشد زمینه مشارکت در انتخابات هم افزایش پیدا می‌کند. دکتر دوستار تصریح کرد: اگر تشکل دانشجویی بخواهد تریبون آزاد یا گفتمان پیرامون موضوع انتخابات داشته باشد، دانشگاه مقدمات لازم را برای تبیین انتخاب اصلح و تحقق مشارکت حداکثری فراهم می‌کند تا بتواند انتخابات پرشوری را با حضور پرشور جوانان آینده‌ساز رقم بزند زیرا تشکل‌های دانشجویی تحرک بخش در انتخابات هستند، جامعه را به حرکت در می‌آورند. در این دوره هم آمادگی لازم در دانشگاه وجود دارد تا با در اختیار قرار دادن ابزار و امکانات لازم فرصت را برای تشکل‌های دانشجویی فراهم کند. رئیس دانشگاه گیلان ادامه داد: ملاک انتخاب اصلح و معیاری که بر اساس آن می‌توان انتخاب کرد شامل ویژگی‌های سلبی و ایجابی است یعنی فرد نباید شهره به فساد بوده یا رابطه باز باشد بلکه باید آدم جدی، پیگیر، کاردان و متخصص باشد البته بخشی از این‌ها از طریق هیئت اجرایی نظارت و شورای نگهبان انجام می‌شود و بخشی از آنها هم مثل جدیت، مردمداری، ساده زیستی، آشنایی به قوانین، تجربه، مدیریت اجرایی باید از ویژگی‌های برجسته و مورد توجه باشد، نکته بعدی این است که مطالبه الان مردم چیست؟ موضوعات اقتصادی، فرهنگی و بهبود روابط بین‌الملل در اولویت مطالبات مردم است ما باید افرادی را انتخاب کنیم که در این حوزه‌ها تجربه پیشین آنها نشان می‌دهد که موفق عمل کرده‌اند، بر اساس آن می‌توان پیش بینی کرد که می‌توانند موفق باشند و با تیم قوی، هماهنگ و جدی در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی نیاز مردم و جامعه را حل کنند. وی با بیان اینکه معیار انتخاب اصلح مطالبه مردم در عصر حاضر بوده لذا اقتصاد، فرهنگ، روابط بین‌الملل سه مؤلفه مهم در انتخابات است، گفت: در عرصه انتخابات تشکل‌های سیاسی دانشجویی، سازمان های مردم نهاد، رسانه‌ها، هیئت‌های مذهبی، خبرگزاری‌ها، به خصوص صدا و سیما، فعالان عرصه شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در تحرک بخشی به انتخابات مؤثرتر عمل کنند. دکتر دوستار بیان کرد: هر کسی که تریبون دارد مثل ائمه جماعات باید به تشویق مشارکت در این عصر حاضر بپردازند با مردم گفتگو کنند و همچنین اعزام سخنران، مبلغ به مساجد روستاها می‌تواند زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کند، علاوه‌بر این فعالیت در عرصه مجازی توسط جوانان علاقمند که تبیین‌گر خوبی هستند، هم می‌تواند تأثیرگذار باشد؛ مجموع این عوامل مؤثر می‌تواند کمک کند تا با هم افزایی و هماهنگی زمینه انتخاب رئیس جمهور اصلح و تحقق مشارکت حداکثری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری فراهم شود. رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان تأکید کرد: دانشگاه گیلان در راستای رسالت خود جهت تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات و تبیین انتخاب اصلح اقدام به برگزاری نشست‌های گفتمان بین اساتید، تبیین ضرورت مشارکت در انتخابات، معیارهای انتخاب اصلح و مشارکت حداکثری می‌کند، همچنین با تشکل‌های دانشجویی و بسیج دانشجویی هم گفت‌وگو شده تا نقش تبیین‌گری خود را انجام دهند و به عبارتی دانشگاه گیلان بدون گرایش خاصی از نامزدها، نقش تبیینی خود را مثل سنوات گذشته ایفا می‌کند.       منبع خبر: ایسنا

24 06 2024

حکم رئیس دانشگاه گیلان به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید

حکم دکتر محمد دوستار به سمت رئیس دانشگاه گیلان در نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی تأیید شد. شصتمین جلسه کمیته انتخاب رؤسای دانشگاه‌های کشور، به ریاست حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر محمدمهدی طهرانچی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد که در این جلسه بر اساس رأی اعضای کمیته، دکتر محمد دوستار عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد به سمت رئیس دانشگاه گیلان انتخاب شد. شایان ذکر است دکتر دوستار 28 فروردین 1403 از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سمت سرپرست دانشگاه گیلان منصوب شده بود.

23 06 2024

سرپرست دانشگاه در جمع اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع): لازمه کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است

اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع)، شامگاه امشب در تالار مسجد دانشگاه میزبان سرپرست دانشگاه بودند و طی نشستی به بیان مسائل مرتبط با هیأت پرداختند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان گفت: تصمیمات و مبنای رفتار ما تحت تأثیر هیجانات یا عقلانیت است که هر کدام از این دو، مسیر حرکتی خاص خود را دارد. دکتر دوستار با بیان اینکه هر دو مسیر لازمه زندگی است خاطرنشان کرد: عنصر کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است. وی فعالیت های مذهبی در دانشگاه را خصوصاً در قشر دانشجویی با اهمیت خواند و تصریح کرد: دانشجویان هیأت باید در کارهای خود دارای هدف باشند و لازمه این کار نیز برنامه ریزی برای ترویج، تبلیغ و تثبیت معنویت است. سرپرست دانشگاه توجه به فرائض دینی و برنامه های معنوی را در فضای دانشگاه و به طور خاص در خوابگاه های دانشجویی مهم خواند و به انتظار رهبر معظم انقلاب از دانشجویان مبنی بر «تحصیل، تهذیب و ورزش» اشاره کرد و گفت: شما عزیزان دانشجو به عنوان خادمین اهل بیت، تهذیب را در دانشگاه زمینه سازی می کنید. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز علی زارعی مسئول هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع) دانشگاه به ارائه گزارشی از اقدامات هیأت دانشجویی در طول سال پرداخت و سایر اعضای هیأت نیز به بیان مطالبات، دغدغه‌ها و انتظارات خود پرداختند.

23 06 2024

در نشست سرپرست دانشگاه با رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر، بر تقویت زمینه های همکاری مشترک تأکید شد

به مناسبت هفته دادگستری، سرپرست دانشگاه گیلان به همراه مدیر حقوقی، قراردادها و رسیدگی به شکایات در دادگستری شهرستان سنگر حضور یافت و با رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر در ارتباط با تقویت همکاری های مشترک و استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاه گفتگو کرد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه در این نشست ضمن تبریک هفته قوه قضائیه و تشکر از زحمات خدمتگزاران این عرصه، به قدمت 50 ساله فعالیت علمی و پژوهشی دانشگاه و ظرفیت های آموزشی و اساتید مجرب این دانشگاه اشاره کرد و گفت: گروه های مختلف آموزشی دانشگاه از جمله، گروه حقوق، مشاوره، روان شناسی، علوم اجتماعی و... می توانند در خدمت دادگستری باشد تا در موضوعات مختلف شاهد همکاری مشترک استادان با دادگستری باشیم. سرپرست دانشگاه با بیان اینکه دانشجویان رشته حقوق باید به صورت حضوری و از نزدیک دادگاه را ببینند تا مباحثی که در کلاس درست می خوانند را در دادگستری به صورت عملی تجربه کنند. وی پیشنهاد کرد دانشجویان دانشگاه برای کسب تجربه عملی به صورت گروه های چند نفره در دادگستری حضور یابند و یا قضات دادگستری با حضور در دانشگاه دادگاه های فرضی برگزار نمایند. دکتر دوستار در ادامه به ظرفیت های مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در مباحث مرتبط با خانواده از قبیل طلاق و ... این مرکز می تواند کمک یار دادگستری باشد و امیدواریم با تشکیل کارگروهی، شاهد پیوند بیشتر دانشگاه و جامعه باشیم. مجتبی طاهری رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر در این نشست با بیان اینکه دانشگاه گیلان یک نعمت برای استان است افزود: دانشجویان حقوق در دانشگاه مباحث را به صورت تئوری یاد می گیرند که لازمه مهارت همه جانبه آنان تعلیم عملی در دادگستری است که انتظار می رود با همکاری مشترک و برگزاری کارگاه ها و میزگردهای مشترک علم و عمل با هم توامان شود. رئیس حوزه قضایی شهرستان سنگر با اشاره به نگاه منتقدانه دانشگاه در موضوعات و مسائل مختلف، بر هموارکردن این مسیر تأکید کرد و گفت: دانشگاه با نگاه همه جانبه به موضوعات می تواند به دادگستری و قاضی کمک کند. وی با اشاره به اهمیت جایگاه و ظرفیت دانشگاه برای حل مشکلات گفت: چنانچه تمرکز دانشگاه صرفاً به علم باشد موفق نخواهد بود و می تواند با همکاری با دستگاه ها برای حل چالش ها و مشکلات جامعه قدم مؤثرتری بردارد. طاهری با اشاره به نقش تحول دانشگاه در قوه قضائیه گفت: دادگستری سنگر باید پیشقدم همکاری با دانشگاه باشد زیرا انتظار می رود با برگزاری کارگاه های مشترک، کارگاه و دادگاه های مجازی و... ظرفیتی برای همکاری بیشتر با اساتید دانشگاه و منابع علمی معتبر ایجاد شود.