معاون وزیر علوم در دانشگاه گیلان: تشکل های دانشجویی جلوه مدنیت فضای دانشگاه ها هستند

31 10 2022
کد خبر : 3214971
تعداد بازدید : 109

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان به اینکه اگر تشکل‌ها ضعیف شوند، جلوه مدنیت در عرصه سیاسی در دانشگاه تضعیف می‌شود، گفت: تشکل های دانشجویی جلوه مدنیت فضای دانشگاه ها هستند.

دکتر عبدالحسین کلانتری امشب در جمع نمایندگان تشکل‌های دانشجویی گیلان در دانشگاه گیلان با بیان اینکه دانشگاه گیلان تاریخچه خوب و مثبتی را در تاریخ خود داشته، اظهار کرد: اینجا سرشار از فعالیت‌های نیروهای برومندی بوده که خصوصاً پس از انقلاب در راستای تحقق انقلاب اسلامی در دانشگاه کوشش‌های فراوانی داشته و شهید و جانباز تقدیم انقلاب کرده‌اند.

وی با بیان اینکه دانشگاهیان گیلان خدمات چشمگیری را در بین جریان‌های دانشجویی تقدیم انقلاب کرده‌اند، گفت: این فرصت بی‌نظیر در دانشگاه گیلان باید پاس داشته شود.

دکتر کلانتری با اشاره به اینکه دانشجویان می‌توانند خواسته‌ها و مطالبات خود را در دانشگاه از طریق تشکل‌ها بیان کنند، تصریح کرد: به میزانی که ما به این تشکل‌ها کمک کنیم به مدنیت در دانشگاه کمک کرده و از هنجارشکنی‌ها و برخوردهای نامناسبی که در این ایام در دانشگاه دیده شد و برخوردهای هیجانی را از دانشگاه دور کرده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه تشکل‌ها باید خود را احیا کنند که این امر به تمهید زیرساخت‌ها نیازمند است، گفت: با مدارا، تساهل و تسامح باید با تشکل‌ها مراوده صورت گیرد و خود تشکل‌ها نیز تغییراتی را متناسب با تحولات جامعه در درون خود تمهید کنند و این مطالبات را جهت بدهند، کار تشکل بیان مطالبه نیست، تشکل در طراز هدایتگر، مطالبه را پالایش و جهت‌دهی کرده و اعتلا می‌بخشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کار تشکل‌های دانشجویی را هم راستا کردن مطالبات با افق توسعه کشور برشمرد و افزود: برای اینکه زبان گویای مطالبات آشفته و نپخته جریانات دانشگاه باشیم نباید اصالت دانشگاهی خود را از دست بدهیم، متأسفانه در این ایام مطالباتی از سوی برخی دانشگاهی‌ها دیده شد که سنخیتی با آرمان و اهداف دانشجویی نداشت و این کار تشکل‌هاست که این مطالبات را جهت دهند.

دکتر کلانتری با اشاره به وجود اختلال در فرایند جامعه‌پذیری که اتفاق بزرگی در این ایام بود، بیان کرد: نزدیک به سه سال دانشجویان از فضای دانشگاهی دور بودند، برخی نیز دانش‌آموزانی که با این فضا آشنایی نداشتند و این اختلاف صدمات جبران‌ناپذیری به این عرصه زده است.

وی با بیان اینکه مطالبات و خواسته‌های دانشجویان را نباید سرکوب کرد بلکه نیازمند ساماندهی است تا معطوف به نتیجه شود، گفت: باید متناسب با این فضای جدید، زیرساخت‌های لازم تمهید شود که بخشی از این امر به خود وزارت علوم برمی‌گردد تا با تحولات عصر فضای مجازی تناسب داشته باشد و نیازمند بازسازی مجدد است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه اگر مطالبات جهت‌دهی شود مرز آن با اغتشاش مشخص می‌شود، افزود: مجموعه‌ها باید شناسنامه‌دار شده و امکان مطالبه و اعتراض در جهتی درخور داده شود تا مطالبات به اغتشاش و هیجانات به دور از فرهنگ دانشگاهی تبدیل نشود.

در این نشست که با حضور سرپرست دانشگاه، قائم مقام معاون فرهنگی وزارت عتف، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و تعدادی از مدیران دانشگاهی برگزار شد سیما اکاشه نماینده جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، محمد حاتمی‌خواه مسؤول سیاسی و اجتماعی تشکل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، خیراندیش دبیر انجمن علمی فیزیک دانشگاه گیلان، فاطمه فدایی مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی گیلان، میلاد فدایی دبیرکل انجمن‌های علمی دانشگاه گیلان، محمد جوکار دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، محمود هاشمی مسؤول بسیج دانشجویی جهاد دانشگاهی گیلان، نادر اسدی دبیرکل کانون‌های فرهنگی هنری دانشجویی دانشگاه گیلان، آروین مجلسی دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان به بیان دغدغه های خود در ارتباط با موضوعاتی همچون آینده شغلی دانشجویان، ارتباط دانشگاه با صنعت، امکانات صنفی رفاهی، انتخابات اتحادیه های انجمن های علمی، مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها، بودجه فرهنگی، برگزاری تریبون های آزاد و کرسی های آزاد اندیشی، فرهنگ گفتگو، ازدواج، سواد رسانه ای و جنگ شناختی پرداختند.

پس از این نشست معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به همراه مسئولین و نمایندگان تشکل های دانشجویی با حضور در مزار شهدای گمنام دانشگاه به قرائت فاتحه پرداختند و با آرمان های شهدای والامقام تجدید میثاق کردند.

شایان ذکر است نشست با رؤسای دانشگاه های استان، هیات رئیسه دانشگاه و معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاه های منطقه دو کشور متشکل از دانشگاه های گیلان، مازندران و گلستان از دیگر برنامه های دو روزه معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف در دانشگاه گیلان است.


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.