مناسبت های امروز سه شنبه 1 اسفند ماه سال 1385 هجری شمسی

20 02 2007
کد خبر : 3341265
تعداد بازدید : 99
برابر با 1 صفر سال 1428 هجری قمری و 20 فوريه سال 2007 ميلادی

56 سال پيش درچنين روزی - اول اسفندماه سال1329هجری شمسي: علامه علی اکبردهخدا با تلاش و جديّت فراوان جمعيت مبارزه با بيسوادی را تأسيس کرد. اين اديب فرزانه هدف ازتشکيل اين جمعيت را درسوادآموزی به بيسوادان جامعه ايرانی خلاصه کرد؛ و ازهمه هموطنان ايرانی برای دستيابی به اين هدف بزرگ فرهنگی ياری جست.

28 سال پيش درچنين روزی - 1 اسفند ماه سال 1357 هجری شمسي: حضرت امام خمينی (ره) پيام مهمی صادر فرمودند. با پيام امام بزرگوار مدارس ايران که بحبوحه انقلاب اسلامی و اعتصابهای سراسريِ قشر های مردم تعطيل شده بودند؛ بازگشايی شدند، و دانش پژوهان اولين بار پس از پيروزی انقلاب اسلامی در کلاس های درس حاضر شدند.

27 سال پيش درچنين روزی - 1 اسفند ماه سال 1358 هجری شمسي: حضرت امام خمينی (ره) فقهای اولين دورهء شورای نگهبان قانون اساسی را تعيين کردند. بر اساس قانون اساسی کشورمان؛ اعضای اين شورا مرکب از شش فقيه منتخب مقام رهبري، و شش حقوقدان است که آنان را رئيس قوّهء قضائيه ابتدا به مجلس شورای اسلامی معرفی می کند و سپس نمايندگان مجلس اين شش حقوقدان را برمی گزينند. شورای نگهبان نهادی است که مهمترين وظيفه اش پاسداری احکام و قوانين اسلامی است از اين رو بر مصوبات مجلس شورای اسلامی نظارت مستقيم دارد.

21 سال پيش درچنين روزی - 1 اسفند ماه سال 1364 هجری شمسي: دو موشک هوا به زمين جنگنده های رژيم بعثی عراق، يک فروند هواپيمای متعلق به شرکت هواپيمايی آسمان را بر فراز شهر اهواز هدف قرار دادند. در اين رويداد تلخ 40 تن از ياران متعهد و مؤمن انقلاب شهيد شدند که از آن ميان شهيد گرانقدر حجت الاسلام محلاتی نخستين نماينده حضرت امام (ره) در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را می توان نام برد. از ديگر شخصيت های انقلابی که در اين حادثه به شهادت رسيد حسن شاهچراغی است که از دوره های اول و دوم مجلس شورای اسلامی نماينده مردم دامغان بود و در کنار آن سرپرستی مؤسسه کيهان را نيز بعهده داشت.

1391 سال پيش درچنين روزی - اول ماه صفرسال37هجری قمري: جنگ صفّين ميان سپاه حضرت علی (ع) و معاويه درکناررود فرات درگرفت. ساه معاويه ابتدا ازياران مولا علی (ع) شکست سختی خوردند اما درآخرين لحظات با حيله عمروعاص قرآنها را برسرنيزه کردند و پيشنهاد صلح دادند. دشمن با اين حيله خواستارحاکميت قرآن شد و نيرنگ آنان درسپاه حضرت علی (ع) ناچارحکميت را پذيرفتند. درحکميت معاويه عمروعاص را برگزيد و ابوموسی اَشعری هم برحضرت علی (ع) تحميل شد زيرا مولای متّقيان علی (ع) مالک اشتررا شايسته حکميت می دانستند. سرانجام ابوموسی اشعری با نيرنگ به خلافت معاويه رأی داد و معاويه به ناحق خليفه مسلمين شد.

122 سال پيش درچنين روزی - اول ماه صفرسال1306هجری قمري: آقا محمد رضا قمشه ای متخلص به صَهبا عارف و مدرس برجسته عرفان ابن عربی درتهران بدرود حيات گفت. صهبا ساليان متمادی درمدرسه صدرتهران جلسات درس و بحث داشت. «رساله ولايت و رسالةً فی وَحدَةِ الوجود بَل اَلموجود» ازآثارعارف وارسته آقا محمد رضا قمشه ای بشمارمی رود.

294 سال پيش درچنين روزی - 20فوريه سال1713ميلادي: ديده رو فيلسوف، زيست شناس و لغت شناس فرانسوی بدنيا آمد. ديده رو اززمان تحصيل درانديشه تدوين مجموعه‎ای ازلغات بود تا نويسندگان و محققان ديگربه سهولت به لغات مورد نيازشان دسترسی داشته باشند. نتيجه تلاش ديده رو و تدوين نخستين دايرة المعارف جهان بود که درسال1772ميلادی منتشرشد.

61 سال پيش درچنين روزی - 20فوريه سال1946ميلادي: درپی سالها مبارزه ملت هندوستان دولت بريتانيا ناچاراستقلال هند را پذيرفت. بدين ترتيب مهمترين گام درراه ايجاد دوکشور امروزی آسيايی يعنی هندوستان و پاکستان برداشته شد. مبارزان هندی و مسلمانان پاکستانی ازديربازبه رهبری بزرگانی چون گاندي، نِهرو و محمدعلی جناج با انگليسيها مبارزه مي‎کردند و سرانجام دراوت1947ميلادی استقلال کامل خود را بدست آورد.        

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.