منا سبت های امروز ۶ آذرماه

27 11 2006
کد خبر : 3343665
تعداد بازدید : 44

7 سال پيش درچنين روزی - 6 آذرماه سال1378هجری شمسي: دکترمحمد حسن لطفی مترجم، پژوهشگرو دانشمند ايرانی بدرود حيات گفت. دکتر لطفی تحصيلاتش را درآلمان به اتمام رساند و دررشته های فلسفه و حقوق فارغ التحصيل شد. فهم دقيق وی ازفلسفه و تسلط او به زبانهای آلماني، انگليسی و فرانسوی وی را به سمت ترجمه آثارشاخص فلسفه يونان و غرب سوق داد. دکترلطفی ازمعدود کسانی بود که متون کلاسيک فلسفی را به فارسی ترجمه کرده است. مجموعه آثار«افلاطون، فلاسفه يونان و فرهنگ رنسانس درايتاليا» ازآثار ارزشمند دکترلطفی درزمينه ترجمه بشمارمی رود.

63 سال پيش درچنين روزی - 6آذرماه سال1322هجری شمسي: کنفرانس سران سه کشورامريکا، انگلستان و شوروی سابق درتهران برگزارشد. کنفرانس تهران درپی پيشرويهای ارتش آلمان نازی درجريان جنگ جهانی دوم برپا شد. دراين کنفرانس سران سه کشور ياد شده درباره چگونگی اتخاذ شيوه های مبارزه با ارتش آلمان و کمک به جبهه های نبرد با يکديگر تبادل نظر کردند. در پايان کنفرانس تهران که 4روز بطول انجاميد اعلاميه مشترکی توسط روزولت، چرچيل و استالين صادرشد که درآن به انهدام نيروهای نظامی آلمان و چگونگی انجام عمليات درجبهه های شرق، غرب و جنوب اشاره شده بود.

763 سال پيش درچنين روزی - 5ذيقعده سال 664 هجری قمری : «رضی الدين علی ابن موسي» معروف به« سيّد ابن طاووس» از علمای شيعه اماميه دارفانی را وداع گفت. زهد وتقوی اين عالم مسلمان از بارزترين خصوصيات اخلاقی وی بود، و همگان را به داشتن تقوی ترغيب مي‎کرد. از ابن طاووس تأليفاتی چند به جای مانده که اغلب در باب ادعيه و عبادتهای مذهبي‎اند عالم گرانقدر در شرح وقايع کربلا از مهمترين کتابهای وی محسوب مي‎شود. اين اثر مورد استشهاد اهل علم نيز هست؛ نَسَب سيد ابن طاووس به امام حسن مجتبی (ع) می رسد.

663 سال پيش درچنين روزی - 5 ذيقعده سال 761 هجری قمری : «ابن هشام» مسلمان شافعی مذهب، و از نحويان بزرگ عرب در شهر قاهره در گذشت. سلسله نسب ابن هشام به قبيله« خَزرَج» از ياران پيامبر گرامی اسلام (ص)مي‎رسد. وی در قاهره دوران جوانی خود را سپری کرد، بعد ا زاخراج صليبيان و پايان يافتن آشوبها و بازگشت امنيت و آرامش به سرزمين مصر، اين کشور به يکی از بزرگترين پايگاههای علم و ادب تبديل شد بدين ترتيب محيطی مناسب برای رشد استعدادهای ابن هشام فراهم آمد، زيرا او علاوه بر نحو، به ادبيات بويژه شعر علاقه بسيار داشت ابن هشام در مدتی کوتاه در علم نحو شهرت فراوان کسب کرد و آثارش در فراسوی مرزهای مصر و شام به دست دانش پژوهان و انديشمندان افتاد که در آن سه عامل را سبب تفضيل، ابهام و پيچيدگی کتب نحو مي‎داند به عبارتی او با در نظر داشتن نقايص و معايب کتب نحو کتابی جامع تأليف کرده است. «جمال الدين عبدالله بن يوسف انصاري» معروف به« ابن هشام» در 53 سالگی در گذشت.

189 سال پيش درچنين روزی - 27نوامبرسال1817ميلادي: تئودور مومزون مورخ و محقق آلمانی بدنيا آمد. مومزون درپايان تحصيل به مطالعه کتيبه ها و آثاربجای مانده ازتمدنهای کهن پرداخت. معروفترين اثرمومزون «تاريخ مفصّل روم قديم» نام دارد که ازکاملترين تواريخ درباره روم است. اين مورخ آلمانی جايزه نوبل ادبی نوبل را درسال1902ميلادی به خود اختصاص داد و يکسال بعد ازآن در86سالگی درگذشت. مومزون درصحنه سياست هم فعاليت چشمگيرداشت و ازمخالفان سرسخت بيسمارک صدراعظم وقت آلمان بود.

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.